Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Sklepy internetowe dziś często żerują na przeświadczeniu ludzi ze tam najtaniej 

Akumulator kupowałem ten ukraiński ultra to też na necie taniej nie znalazłem

Jak wcześniej wspominałem mam niedaleko oddział Rolmaxu i wyobraźcie sobie na allegro znalazłem od nich jakąś tam część (to chyba był pas do kombajnu) to myślę jak to od nich to jadę do sklepu i kupię stacjonarnie będzie szybciej ja zajeżdżam mówię co mi trzeba a tam cena większa i mówię że na internetach tą samą część sprzedają taniej i jeszcze muszą ją pakować do wysyłki, facet nie wiedział co odpowiedzieć, finalnie kupiłem w cenie z internetu w sklepie na miejscu. Różnica w cenie była ponad 50zł.

Opublikowano
3 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Nie identyfikuje się jako kot z bajki 😆 

Ale to dziś podobno  modne 🌈 🌈 🌈 

A to gdzie był kot Pafnucy ?? O niedzwiadku Pafnucym to coś było, ale o kocie to nie pamietam.

• AgroTeam
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał(a):

Kupuję bardzo bardzo dużo w internecie, wręcz bym powiedział że 90% rzeczy. Czasem się trafi że stacjonarnie jest coś w podobnej cenie ale nie masz już mozliwości odstąpienia bez podania powodu. Ostatnio nawet głupie zawiasy do szafki kupiłem na szybko w hurtowni obok oczywiści net był dużo tańszy ale musiały być na już. Wieczorem gadam z kumplem i mówi że ta hurtownia ma eklep, patrzę a tam 15% taniej. Więc wystarczyło zamówić przez tel i odebrać. Dziś jest za dużo porównywarek cen aby dawać się robić w konia

• Like 2
Opublikowano

Nie zawsze ...

Kabel siłowy 4x4 mm2:też kupiłem taniej normalnie w małym sklepie wielobranżowym 

Wkręty ciesielskie to samo 

A markety to już wogule ceny kosmos 

Potem ludzie sprzedają na grupach  pozostałości po budowie za pół ceny marketowej i komentarze że tyle to nowe w sklepie 

Opublikowano

w mińsku maz . jest sklep gałązka , wystawia tez czesci na portalach ogłoszeniowych ale tylko można odebrać przez kuriera nie było możliwosci odbioru samodzielnego w sklepie 

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał(a):

Ja w sklepie kupuję tylko jak potrzebuje czegoś natychmiast. 

Żeby daleko nie szukać, bańka 20l oleju utto 10w30 w miejscowym sklepie 390zl, potem wszedłem na allegro i identyczny olej tego samego producenta równe 100zl taniej i jeszcze przesyłka gratis.

Szkoda że już wtedy wlałem olej do ciągnika bo bym od razu pojechał go oddać 

• AgroTeam
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał(a):

Nie zawsze ...

Kabel siłowy 4x4 mm2:też kupiłem taniej normalnie w małym sklepie wielobranżowym 

Wkręty ciesielskie to samo 

A markety to już wogule ceny kosmos 

Potem ludzie sprzedają na grupach  pozostałości po budowie za pół ceny marketowej i komentarze że tyle to nowe w sklepie 

Taniej niż w jakim sklepie E, też kupowałem kable i internet zawsze wygrywał. Tylko trzeba poszukać dobrze

Opublikowano
2 godziny temu, MF675ursus napisał(a):

Ciągle posyłasz agregaty mające 25 lat... Chociaż żeby AVR miały, to byłoby fajnie 

A może w takich gustuję xD a tak serio to nie mam takiego rozeznania a ten wygląda solidnie. Nauczyłem się, że tych wszystkich z naklejkami "germany" "professional" należy unika to za wiele sprzętów mi nie zostało... A co byś osobiście polecił?

Opublikowano
1 godzinę temu, michal1993 napisał(a):

A może w takich gustuję xD a tak serio to nie mam takiego rozeznania a ten wygląda solidnie. Nauczyłem się, że tych wszystkich z naklejkami "germany" "professional" należy unika to za wiele sprzętów mi nie zostało... A co byś osobiście polecił?

Masz ciągnik, więc coś na WOM. Z agregatem "awaryjnym" jest taki problem, że nie jest używany za często, a jak potrzebny to najczęściej i tak nie chce odpalić. A na WOM masz dużą moc, i w sumie jest bezobsługowy, bo masz ciągnik do napędu 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, MF675ursus napisał(a):

Masz ciągnik, więc coś na WOM. Z agregatem "awaryjnym" jest taki problem, że nie jest używany za często, a jak potrzebny to najczęściej i tak nie chce odpalić. A na WOM masz dużą moc, i w sumie jest bezobsługowy, bo masz ciągnik do napędu 

Jest to uzasadnione, owszem ale w moim przypadku jednak przerost treści nad formą. Za drogi temat.

• AgroTeam
Opublikowano
12 godzin temu, bartek1992 napisał(a):

Panowie zamierzam zmienić rozsiewać sulky na coś innego, myślę nad tym https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-do-nawozow-unia-mx-1600-CID757-ID14st0k.html?reason=observed_ad

i jeszcze myślę nad  Rauch/ kuhn MDS, oraz nowym rozsiewaczu langren.  co o tym sądzicie ?

Mam MDS-a 921 za 4999zł

To najlepsza opcja jeśli sieje sie do 21m max

14 godzin temu, jajonasz napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-do-nawozow-nordagri-CID757-ID13OoNw.html
1200kg i 21 metrów no nie wiem nie wiem 

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-rozsiewacz-rauch-mds-65-CID757-ID14Gpif.html

taki mały rauch to taka sama jakość jak więksi bracia, czy może jakaś inna budżetowa konstrukcja?

te małe miały spory problem z rdzą, ale jest to to samo co seria x32 i w górę. Różnica tylklo w wielkości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v