Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Ktoą coś doradzi na temat tego wynalazku? Potrzebuje czasem pospawać coś dalej gniazda siłowego i jest problem, nada się taka spawarka? https://www.olx.pl/d/oferta/spawarka-alko-sm-105-CID628-IDStmCi.html

raczej przyłapać, i gwarantuję ci, że dłużej jak 10 minut nic nie polepisz, a potem czekanie ze 20 minut, aby ostygła

mam taką samą , awaryjnie nakrętkę przyłapać jest OK, lepiej poszukaj inwertera

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał(a):

@wjmarcia - który model?

Abra unior 2 góra w kwasówce dół rama ocynk, przekładnia z mieszadłem wolnoobrotowym coberg ustawiony na 12 metrów wysiewa równo współpracuje z c360

Opublikowano
14 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Tyle to i ja wiem, tylko pytanie dlaczego na olx celowo wprowadzają w błąd 

Cena netto, za pewnie najmniejszy model, a opis i zdjęcia większego modelu z jakimś lepszym wyposażeniem. To już standard na olx od kilku lat

Opublikowano

Dwa pytania:

Tabela wysiewu do Amazonu zau gdzieś miałem ale nie mogę znaleźć 

Drugie czysto teoretyczne ile liczyć za wymianę słomy za obornik tj ten co daje obornik sam prasuje i rozrzuca swój towar jaki przelicznik jest minimalny dla opłacalności 

Opublikowano

Nie wiem jak to liczyć z rozrzuceniem ale jest u nas jeden gość na wiosce i np wziął słomę z 11ha, przywiózł obornik na 10ha, tylko trzeba było samemu z pryzmy na polu załadować i rozrzucić. Ale ogólnie dobra zamiana, bo niektórzy to słomę wezmą i łaskę robią że obornik dadzą 

Opublikowano
7 godzin temu, jahooo napisał(a):

lepiej poszukaj inwertera

Jak pług rozerwałem na kamieniu to majster mi go do kupy poskładał właśnie inwerterem. Jeszcze ze 100 hektarów nim potem zaorałem zanim nie wjechałem na drugi kamień, więc te spawareczki raczej głupie nie są

Opublikowano

Nie napisał że z ha. W sumie normalny plon jak na jare, lekkie ziemie i suchy rok, ale żeby to określać ,że "ładnie dało" to trochę przesada. Ale jeśli ozime oddało mu tyle samo to już dobrze nie świadczy...

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

Nie napisał że z ha. W sumie normalny plon jak na jare, lekkie ziemie i suchy rok, ale żeby to określać ,że "ładnie dało" to trochę przesada. Ale jeśli ozime oddało mu tyle samo to już dobrze nie świadczy...

Jestem na 99% przekonany, że miarą tego plonu była przyczepa 🤭

Opublikowano

Skoro pisze że ładnie dało jak na jego ziemie czyli ok 3t no więc ja to rozumiem jako 3t/ha

4 godziny temu, wlamaj1 napisał(a):

W dniu 25.02.2025 o 21:10, ZetorMisio napisał(a):

Nie ma, ale to teraz standard na olx.🤷

A z ciekawości zadzwoniłem i gość oczywiście cenę brutto powiedział inną, i zapytałem dlaczego w ogłoszeniu cena jest mniejsza to stwierdził że na dole jest dopisek +23%, na co ja odparłem że ja tego nie widzę 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To że to kolejny głupi wymysł handlarzy,tylko po to żeby cena wydawała się bardziej atrakcyjna i zachęcała do zadzwonienia. jesteśmy w Polsce, płacimy cenę brutto więc taka powinna być podawana w ogłoszeniach. Jak widzę takie coś to choć mnie przedmiot interesuje to nie dzwonię niech handlarzyna szuka głupszych od siebie.

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I co tu nie rozumiesz?

No nie rozumie, co mnie obchodzi za ile on( handlarzyna) sprzeda na eksport,,??? 

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
3 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

To że to kolejny głupi wymysł handlarzy,tylko po to żeby cena wydawała się bardziej atrakcyjna i zachęcała do zadzwonienia. jesteśmy w Polsce, płacimy cenę brutto więc taka powinna być podawana w ogłoszeniach. Jak widzę takie coś to choć mnie przedmiot interesuje to nie dzwonię niech handlarzyna szuka głupszych od siebie.

No nie rozumie, co mnie obchodzi za ile on( handlarzyna) sprzeda na eksport,,??? 

To jest bardzo skomplikowane by o tym publicznie pisać 🤭😁

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Export=netto i tyle ... Może coś z regulaminem OLX że netto nie piszą tylko export ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v