Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś potrzebuje nowego gniazda szybkozłącza do ciągnika?

Oryginał Waryński, gwint zewnętrzny M18x1.5, long, model WIA3CVM18ZL.

3 szt z fabrycznie zamkniętym pudełkiem, 1 szt pudełko otwarte ale szybkozłącze jest w fabrycznej folii Waryńskiego. 

300zl za 2 szt lub 500zl za 4 szt.

Nowe kosztują ponad 180zl/szt.

Sprzedaję bo wybrałem zły gwint. 

Wystawiłem już na OLX ale może ktoś tutaj akurat szuka.

IMG_20250204_170232.jpg

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 21:22, Marru napisał(a):

Doradzcie jaką myjkę na zimna wodę tak do 2.5k, nowa czy używana?

Ostatnio serwisant polecał duńskiego netfilx

W dniu 2.02.2025 o 08:31, Grzechooo napisał(a):

Mam karcher hd5/15 i daje rade już jest u mnie 6lat i chyba najlepsza jaką miałem. Do 2,5k trzeba ciut dorzucić. 

W Karcher HD 5/15 siedzi ta samo pompa co w Karcher K7 Tylko w K7 głowica aluminiowa a w HD głowica mosiężna , miałem swoją na serwisie K4,8 to serwisant mówił że ostatnio Karcher się poprawił ale Netflix jest lepszy a najlepszy wymieniony krantze

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Ostatnio serwisant polecał duńskiego netfilx

W Karcher HD 5/15 siedzi ta samo pompa co w Karcher K7 Tylko w K7 głowica aluminiowa a w HD głowica mosiężna , miałem swoją na serwisie K4,8 to serwisant mówił że ostatnio Karcher się poprawił ale Netflix jest lepszy a najlepszy wymieniony krantze

Miałem myjkę makitę i lovor to karcher dla mnie najlepszy, części i serwis są łatwo dostepne.

Opublikowano

Mam małego nilfiska chyba od 2016, kilka razy wymieniane oringi na przewodzie, no i 3 dysze były zmieniane. Wirowa przestała się kręcić, jedna pociekła i w jednej dysza wyleciała z plastiku.

• Like 1
Opublikowano

Moje wszystkie co szły na żyletki miały wycięte katalizatory, potem sprzedawałem oddzielnie do firmy typowo skupującej katalizatory. Zawsze 150-200 zł było dodatkowo. Co do stanu zegara, nie wiem  jak jest obecnie, jakieś trzy lata temu nie spisywali. Płacili za kompletność auta (najważniejsze podzespoły,  min 90% masy własnej ), jeżeli nie było kompletne (np bez silnika) to zwłoki zabierali za zaświadczenie o demontażu

Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Czy przy złomowaniu auta spisują stan licznika? Warto przed zezłomowaniem coś wyjmować z auta np katalizator?

Nic nie spisują. U mnie za brak kąta -50, akumulator to samo

Opublikowano

U nas w okolicy też odliczają od ceny auta to co się zabrało, kolega chciał zarobić powyciągał, butlę gazową, lampy i jakieś tam cenniejsze części to tak mu odliczyli ze musiałby dopłacić i pokornie oddał wszystko co wyciągnął i dopiero mu zapłacili za wagę.

Opublikowano
19 minut temu, Strongman napisał(a):

A poco złomować nie lepiej zostawić.

Jak dobry samochud i za parę groszy oddać.

Wyrejestrować i niech stoi.

Teraz wyrejestrować samochód nie jest tak prosto. Musisz i tak mieć papier że go sprzedałeś lub oddałeś na złom. 

Opublikowano
11 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Czy przy złomowaniu auta spisują stan licznika? Warto przed zezłomowaniem coś wyjmować z auta np katalizator?

Jakie auto? Katalizator najlepiej sobie sprawdz po numerach np na skup Chrzanów, będziesz miał odniesienie,nawet przy sprzedaży czy skupujący nie chce Cię orżnąć. Teraz sporo potaniały, ale w 2019 albo 2020 z accorda VI 2.0 można było dostać 6000zl z BMW e39 2.0 też ponad 5000zl. 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A po co Ci wyrejestrowany samochód ?? O ile go jakoś wyrejestrujesz ...

No właśnie jak go wyrejestrować? Z tego co kojarze to trzeba mieć papier ze stacji złomowania pojazdów albo lewą umowę z jakimś ukrem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v