Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, vat napisał(a):

A mogłeś zamówić w mzlinka. Zrobiliby na podstawie Twojego szkicu wyszłoby pewnie ok. 100zl

Nie bardzo było z czego zrobić, po za tym to nie tylko o samą linkę chodziło ale głównie o pancerz który był popierniczony, fakt można było coś przyrzeźbić ale ja nie jestem zwolennikiem rzeźby w gównie i wolę kupić takie jak ma być po mimo iż u mnie w kieszeni mieszka wąż.

13 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

750 jeszcze nie tragedia. W bimie części ogólnie droższe niż w innych sklepach. 

Może kupił po sztuce na trzy gary

No niekoniecznie droższe bo Roltex (dystrybutor i serwis claas) mieli 200zł drożej i tak samo tydzień oczekiwania. Oba sklepy mam ok 60km od siebie. No ogólnie 920zł brutto za 1.2m linki która praktycznie nie jest używana to nie jest tragedia tylko bardziej mus, wszystko fajnie tylko jakby blokada mostu zablokowała się na załączonym mogłoby skutkować awarią mostu i wtedy naprawa nie kosztowała by 1000zł. Ale to już uroki zachodnich świetnych maszyn. Dalej jestem za tym że jakby zetor 5245 kosztował 35tys chętnie bym takiego kupił.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

dla slawka juz wyjazd poza gmine to swieto 😂

szyba dolna do drzwi kabina duza -35 zl chyba na jesien dalem. wobec tych z linkow to smiech.. rozmiar chyba podobny.

3 pierscienie do tloka zetor 7745  -prima- do sklepu 40 km - nie pasuja do dziur ..brak zestawow.

do agromy -w druga strone tez 40 maja ukrainskie za 360 zl.. wiec jazda nastepne 30 km miechow na szczescie maja,

mechanik ma miejsce tylko na  1 ciagnik i nie zamawia przez internet wiec wyslal swego kolege ,ktory lubi jezdzic.

te mlodsze w duzej czesci maja juz orbitrol .

w czym wajcha przeszkadza ?? bardziej zle zestopniowana skrzynia biegow..

diler case,sklep firmowy - z czesci to maja filtry i oleje😂 reszta na zamowienie.. dawno nie bylem wiec moze dzisja juz nawet tego nie maja ..kto bedzie placic za napis.

kto za smieci placi przesylke lotnicza ?? 

3 dni to minimum ..

Wiesz smrodku w tym tygodnie pewnie z 700 zrobione 😁

Opublikowano
12 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Nie bardzo było z czego zrobić, po za tym to nie tylko o samą linkę chodziło ale głównie o pancerz który był popierniczony, fakt można było coś przyrzeźbić ale ja nie jestem zwolennikiem rzeźby w gównie i wolę kupić takie jak ma być po mimo iż u mnie w kieszeni mieszka wąż.

Tam dorobią kompletną linkę z pancerzem. Dorabiali mi kpl. linkę do hamulca ręcznego do ładowarki (brak oryginalu) I wykonanie naprawdę porządne

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Kończy się era małych gospodarstw kilka dosłownie kilka lat i zostaną najwytrwalsi umiejący sobie radzić w tym ,,buszu,, ale czy oni zechcą zetory 🤔 bez względu na cenę... wszystko co ,,stare,, poleci w dól...🙋‍♂️

Chyba tak nie do końca 🤔 do starych wynalazków jest kłopot z częściami,niby dwa trzy dni czekania, a wychodzi tydzień i dłużej, Zetor jaki jest każdy wie , części są i z gównolitu i lepsze za odpowiednią cenę ale są cały czas i będą bo jest ich po prostu dużo i większość leży na półce jak bułki w Biedronce.  A te obecnie produkowane naszpikowane milionami kabelków, przełączników, przekaźników i innego gówna ciekawe jak będą się spisywać za 10-20 i więcej lat ....🤔a w takim Zetorze czy to z małej czy z dużej serii jedyny prąd jaki mu potrzebny do działania to w zasadzie ten do rozrusznika😁

• Like 1
Opublikowano

Skoro temat o ciągnikach to co wartego jest polecenia 6 cylindrowego jakieś plus minus 120 koni oczywiście 4x4 zasadniczo żadnych wymagań nie mam fajnie by było mieć połówki biegów i żeby dało radę radio słuchać. Budżet oczywiście jak najmniejszy 

Opublikowano

radio mozna ze sluchawek sluchac 😂

ktos sobie wyobraza jak za 30 lat beda wygladac te nowoczesne ciagniki ??

ile firm do tego czasu zbankrutuje ,czy beda czesci ?? 

zreszta zetora juz nie ma -tylko czesci zostaly .

do tego sporo pasuja od 60 czy nawet 30.

10 godzin temu, Desperado napisał(a):

Co robisz remont swojemu? jak mogą pierścienie Primy nie pasować do dziur, prędzej ten mechanik nie pasuje do tego Zetora.

nie ja kupowalem -ale przy mnie przymierzal,znjac sklep nie wiedzieli co sprzedaja..

10 godzin temu, jaco512 napisał(a):

Był tutaj kiedyś temat... ktoś szukał zbiornika do 9540, nie było nawet w Czechach.. więc z dostępnością części można długo dyskutować.

to juz wynalazek a nie prawdziwy zetor- ile ich wyprodukowali a ile 52-72 i pochodnych ?? 

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Fachowy remont 1 cylindra, na resztę nie starczyło xD Tak robią "remonty" bogaci ludzie z Polski A xD 

tylko taki glupek jak ty wymienia cos co nie trzeba- zone np..

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobrze że pierścienie wszystkie, a nie np jeden...😆

rano po tabletkach lepiej ci idize zartowanie..

3 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Bajki kolego opowiadacie z tymi 48 godzinami z Brazylii i przesyłką za parę złoty.

on same bajki opowiada- to mitoman ..co bylo juz pare razy udowodnione..

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Co do jazdy po części to wolę auto 

20250129_115150.jpg

to kwintesencja polski c..

pusta droga po horyzont...

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gar podobno tylko jeden robił, tylko znając oszczędność krakowskich bogaczy nie był bym pewien czy wymieniono wszystkie pierścienie xD

reszta byla tak zuzyta jak twoja po roku -czyli niewiele 😂

45 minut temu, slawek74 napisał(a):

Wiesz smrodku w tym tygodnie pewnie z 700 zrobione 😁

wiec sie umyj po wyjsciu z obory i nie bedziesz jezdzil  w smrodzie..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Słabe to twoje atakowanie jest, nic nie wymyślisz tylko ta prywata i prywata ... Mitomanie z Polski A ... Bogactwa w postaci kupki gnoju na środku podwórka nic nie pobije ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Chyba tak nie do końca 🤔 do starych wynalazków jest kłopot z częściami,niby dwa trzy dni czekania, a wychodzi tydzień i dłużej, Zetor jaki jest każdy wie , części są i z gównolitu i lepsze za odpowiednią cenę ale są cały czas i będą bo jest ich po prostu dużo i większość leży na półce jak bułki w Biedronce.  A te obecnie produkowane naszpikowane milionami kabelków, przełączników, przekaźników i innego gówna ciekawe jak będą się spisywać za 10-20 i więcej lat ....🤔a w takim Zetorze czy to z małej czy z dużej serii jedyny prąd jaki mu potrzebny do działania to w zasadzie ten do rozrusznika😁

Porozmawiamy za 5 albo 10 lat...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

radio mozna ze sluchawek sluchac 😂

ktos sobie wyobraza jak za 30 lat beda wygladac te nowoczesne ciagniki ??

ile firm do tego czasu zbankrutuje ,czy beda czesci ?? 

zreszta zetora juz nie ma -tylko czesci zostaly .

do tego sporo pasuja od 60 czy nawet 30.

nie ja kupowalem -ale przy mnie przymierzal,znjac sklep nie wiedzieli co sprzedaja..

to juz wynalazek a nie prawdziwy zetor- ile ich wyprodukowali a ile 52-72 i pochodnych ?? 

rano po tabletkach lepiej ci idize zartowanie..

on same bajki opowiada- to mitoman ..co bylo juz pare razy udowodnione..

to kwintesencja polski c..

pusta droga po horyzont...

wiec sie umyj po wyjsciu z obory i nie bedziesz jezdzil  w smrodzie..

Słuchaj cieciu pilnuj swojego noska a droga jest nowa obok idzie stara z ruchem lokalnym i nie po to się nowe buduje by były odrazu korki a tobie woda w wiśle nie wyschła 🤔 twój kres dobiega....

Edytowane przez slawek74
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bogactwa w postaci kupki gnoju na środku podwórka nic nie pobije ..

No a śmieci pod domem.... tyz ma ładne...🤭

Kurna, ale remont jednego cylindra w traktorze....tego to nawet ruskie uczone nie by nie wymyśliły....🤭😆😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a śmieci pod domem.... tyz ma ładne...🤭

Kurna, ale remont jednego cylindra w traktorze....tego to nawet ruskie uczone nie by nie wymyśliły....🤭😆😆

Ale krakowskie już tak...🙋‍♂️🤭

• Haha 2
Opublikowano

Jacus jak widzi drogę to odrazu myśli że musi być korek 🤦

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tak, tam inny świat...😆

Trzeci 🤔🙆‍♂️

Kurcze tylko po co ja wymieniam te części skoro niektóre mohły jeszcze chidzić 🤔 łożyska może by z rok albo dwa wytrzymały no jeden drążęk miał luz a drugi taki se a ja dwa kupił 🤔🤦🙆‍♂️😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Po za tym radiem to by spełniała wymagania ciężka seria Ursus/Zetor.....

Właśnie jak patrzę na niektóre ceny ciężkiej serii to pytanie czy w tej samej cenie nie lepiej renault czy jakiegoś MF bo one najtaniej wychodzą 

Opublikowano
10 minut temu, Janeczko napisał(a):

Właśnie jak patrzę na niektóre ceny ciężkiej serii to pytanie czy w tej samej cenie nie lepiej renault czy jakiegoś MF bo one najtaniej wychodzą 

Znajomy ma na dprzedaż 311 fenda jak by interesowało mogęcdać kontakt ...

Opublikowano
15 minut temu, Janeczko napisał(a):

Poszukaj Renaty na mechanicznej skrzyni.

Opublikowano
56 minut temu, szwagier24 napisał(a):

Nie szuka ktoś opon 18,4-34 na felgach, stan jak na zdjęciach.

IMG_20250125_145228403.jpg

IMG_20250125_145342265.jpg

Cena felgi minus 200zł za utylizację opony i - 50 za jej zdjęcie. I jeszcze 450 kurier i 30zł paleta😜

Ile dopłacisz?

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Cena felgi minus 200zł za utylizację opony i - 50 za jej zdjęcie. I jeszcze 450 kurier i 30zł paleta😜

Panie, jakiś handlarz z Jamna kupi, założy do importowanego germańca i w ogłoszeniu napisze 50% bieżnika xD A jak nie będą pasować to pod płotem ma lepsze, może sprzedać xD 

Opublikowano
10 godzin temu, vat napisał(a):

Nie wiem czy coś żle robię czy ten polecany Clicktrans to jakaś lipa. Mam do przewiezienia mały gabaryt <300kg, termin do 1msc  a najlepsza cena (przy 500km licząc w jedną stronę) to 1100zł.

Chyba nie tak powinien wyglądać transport przy okazji...

A może ktoś tutaj z ok. Wrześni, w niedalekiej przyszłości, wybiera się na Podlasie?

Skoro taki nieduży gabaryt to jaki problem zapakować to na palete i wysłać kurierem? Możliwe że wyrobisz się w 300zł.

Opublikowano

Właśnie o Reni na mechanicznej skrzyni bym polował najlepiej z silnikiem jd bo na fendowskie to nie wiem czy znajdę mechanika.

Silowniki z sprężyna do amazone zau 1801 ktoś kupował wymieniał bo szukam nowych 

Opublikowano

warto interesować się tego typu kombajnami Sprzedam kombajn CLAAS Horodyszcze - Sprzedajemy.pl https://search.app/DQzT6AQqtmg1HtoU6 .Miał być 86 albo 96 ale dostałem info ze będzie działka do kupienia przy gospodarstwie i tego co wkleiłem oglondalem ma kilka wad ale do zrobienia na spokojnie,względem mojego starego consula To sporo lepszy się wydaje