Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Andrz_ napisał(a):

Fundusz gwarancyjny to nie Świety Mikołaj  musza od kogoś te pieniądze odzyskać a jak nie znany sprawca to skąd

Jest zgłoszenie , jest postępowanie ,jest szkoda ,więc jest fundusz - miałem identycznie ,z tym ,że numer rejstracyjny pojazdu podałem a właściciel nie wskazał kierowcy . Sprawa umorzona a mi fundusz pokrył naprawę

Opublikowano (edytowane)

Fundusz gwarancyjny wypłaca tylko wtedy gdy  jest winny szkody a tutaj piszesz że był .
Sam piszesz że podałeś numer rejestracji , jak się okaże że gość się bedzie bronił w sądzie i sąd go uniewinni to kasa do oddania . 
W twoim przypadku fundusz przelał kasę na twoje konto a regresem sciągnie z OC pojazdu.a jak nie był ubezpieczony to z właśćiciela

Edytowane przez Andrz_
Opublikowano

Odszkodowanie - Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny

Głównym zadaniem Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego jest ochrona interesów poszkodowanych.Tym samym UFG zajmuje się wypłatą należnych świadczeń poszkodowanym w następujących przypadkach:

gdy pojazd sprawcy nie był objęty obowiązkowym ubezpieczeniem;
gdy sprawca uciekł lub zbiegł z miejsca wypadku i nie ustalono jego tożsamości;

Co ważne, również w przypadku ogłoszenia upadłości towarzystwa ubezpieczeń odpowiedzialnego za wypadek, można zwrócić się do UFG o wypłatę należnych świadczeń.

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, konteno napisał(a):

@Nieustraszony1044

image.png

@maroko coś tam oglądam ale to pewnie nie to 

P_20251126_145539.jpg

Nie, to nie moje. 

Byłem w sąsiedniej gminie, żeby przejrzeli monitoring na głównym skrzyżowaniu. Podałem czas i jakiego pojazdu mają szukać. Jeszcze bliżej mnie jest monitoring na DK10 ale to już policja by musiała złożyć do GDDKIA. 

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał(a):

@radekz200po 20 złotych mam takie ze złomu ale tym razem wpadło coś takiego 

P_20251128_104637.jpg

To coś ze zdjęcia o dupe potłuc. Mino że lubię yato to ten model jest kiepski. Mam podobnego innego chińczyka to śmiga a ten yato jak kręci to ma się wrażenie że w rękach się rozpada.

Opublikowano (edytowane)

Panowie co sądzicie o tej myjce? A może coś innego polecicie w podobnych pieniądzach? Wykorzystanie wiadomo na gospodarstwo umyć maszyny, auto itp. 

https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-285ewbar-michelin-2500w-szczotki-samozasysajaca-14621583938

Ewentualnie coś z tej mocy 🤔 miał ktoś styczność z tą marka ? 

https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-michelin-dwa-silniki-i-pompy-2700w-850l-h-super-wydajnosc-17322215169

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v