Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Janeczko napisał:

Kiedyś dzwoniłem do takich sprzedawców i finalna cena wychodziła dużo drożej. Taniej kupiłem gotowa po remoncie 

dzwoniłem dziś do jednego z tych ogłoszeń to 14 tys mi powiwdzial z transportem na podworko 1m burty z plandeka dolne otwieranie po obu stronach. mam ogrinalna hl na grubych osiach na nowego typu ramię więc jak by górę wymienił. samemu robić też liczę za same surowe burty z trojkontami powiedzieli mi dziś 5.5tys do tego blacha na podłogę z 2tys plandeka z 1tys systemy burt uchylnych pewnie z 1.5tys do tego farba 1.5tys, jakieś elektrody drut tarcze itp muszę podjechać zobaczyć jak wykonanie i z jakich materialow

Opublikowano
mf362 napisał:

Kryzys w rolnictwie a myślicie o przeróbkach/ udoskonaleniach 

Pytanie czy będzie co wozić i w jakiś pieniądzach sprzedać plony 

dlatego remontuje stare a nie kupuje nowych

• Like 4
Opublikowano

Jakąś myjkę ciśnieniową tak powiedzmy za 1000-1500 zł ktoś by polecił coś ?, głównie to mycie gratów po sezonie.  Miałem Karchera K5 po kilkunastu latach i jednej naprawie już chyba wyzionął ducha , chciałbym żeby było coś większej wydajności,może być również używka 

Opublikowano

Któryś raz już napisze 

Stihla re163 plus mam używkę kupiłem za 400 zł, w serwisie wymienili pompę za 550 i śmiga aż miło 

Teraz muszę wąż wymienić bo zgnil ale ma już z 10 lat 

K5 miałem pożyczona i nie ma startu do stihla 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jakąś myjkę ciśnieniową tak powiedzmy za 1000-1500 zł ktoś by polecił coś ?, głównie to mycie gratów po sezonie.  Miałem Karchera K5 po kilkunastu latach i jednej naprawie już chyba wyzionął ducha , chciałbym żeby było coś większej wydajności,może być również używka 

Patrz na masę.. dobra myjka powinna ważyć te 20 kg lub więcej

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Któryś raz już napisze 

Stihla re163 plus mam używkę kupiłem za 400 zł, w serwisie wymienili pompę za 550 i śmiga aż miło 

Teraz muszę wąż wymienić bo zgnil ale ma już z 10 lat 

K5 miałem pożyczona i nie ma startu do stihla 

Teraz nowych chyba już nie ma re163 bo w necie wszytko archiwum 

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

To dwukrotność górnej granicy jego budżetu.

6 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W tych pieniądzach to raczej zabawki.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

To dwukrotność górnej granicy jego budżetu.

W tych pieniądzach to raczej zabawki.

Dlatego napisałem mu że używkę może kupić. A link wstawiłem bo mówił że niedostępne 

9 godzin temu, mzk napisał(a):

K7  miałem 5lat i mi za***ali -niezniszczalna . Patrz na wydajnosc wody nie cisnienie 

I żeby pompa była mosiężna a nie plastikowa 

Opublikowano
15 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

dzwoniłem dziś do jednego z tych ogłoszeń to 14 tys mi powiwdzial z transportem na podworko 1m burty z plandeka dolne otwieranie po obu stronach. mam ogrinalna hl na grubych osiach na nowego typu ramię więc jak by górę wymienił. samemu robić też liczę za same surowe burty z trojkontami powiedzieli mi dziś 5.5tys do tego blacha na podłogę z 2tys plandeka z 1tys systemy burt uchylnych pewnie z 1.5tys do tego farba 1.5tys, jakieś elektrody drut tarcze itp muszę podjechać zobaczyć jak wykonanie i z jakich materialow

Jak masz możliwość to zobacz fizycznie jak wyglądają czy nie będzie potrzebna pianka do uszczelniania 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Dlatego napisałem mu że używkę może kupić. A link wstawiłem bo mówił że niedostępne 

W tym linku też niedostępne, to że na stronie widnieje, nie oznacza, że jest jeszcze w ofercie

Teraz jest chyba re170, ale i cena konkret

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
W dniu 4.11.2025 o 18:35, luisaifer napisał(a):

Ile cenić? 

rozsiewacz sipma n-049 boryna 2011r łopatki te co ma 18-24m mam drugie od 12 do 18m komory hydraulicznie paka 1500kg ndastawke mozna zdjac przekaznik w komplecie bez dziur równo sieje

opryskiwacz pilmet 2000l beczka belka recznie skladana 18m sa 2 przedluzki po 1m  sterownik z sekcjami jest ich 5 wylaczanie mieszadla i regulacja cisnienia pompa 180 po regeneracji rozwadniacz belka gora/dol hydraulicznie 

atest na dwa lata wazny 

uzywane od nowosci w naszym gospodarstwie sprzedaz z powodu wymiany na nowy sprzęt

lokalizacja 06-126 mazowieckie 

image.jpeg

07f29438-cdb3-49ef-86c8-85f115c736e8.jpg

Powtarzam zapytanie

Opublikowano
2 godziny temu, solek01 napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-sadowniczy-50km-CID757-ID17Q6oT.html chyba do nowych MF podobny

Wybralibyście takiego chinczyka nowego czy NH z okolic 2000 roku 

Trochę za mało informacji. Jaki silnik? Skrzynia? Cokolwiek, co byłoby w stanie zweryfikować popularność konstrukcji. No i jak z rejestracją? Pewnie "produkcja nisko seryjna", żeby nie robić homologacji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v