Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał(a):

walek jest na stale z przekladnia.

wada-dno podzielone na pol..gdy ci sie zsypie nawoz na jedna strone to trzeba przegarniac zeby wszystko wysiac.

czemu ? mam pare lat  i nie narzekam . z 900 mtg zrobily,

Znajomy kupił tylne do ciapka i po 3-4 latach dziury na wylot, a on wcale dużo nie jeździł 

Opublikowano
4 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

tzn ma być napiecie czy ma go nie być?

jak przekręcisz kluczyk w pierwszą pozycję, to powinno się na wsuwce pojawić napięcie, które w MF rozgrzewa spiralkę, a ta po nagrzaniu otwiera bimetaliczny zaworek, który puszcza na spiralkę paliwo z przewodu , co powoduje jego zapłon, tego paliwa nie ma dużo, więc jak nie kręcisz rozrusznikiem zaraz po zapaleniu świecy, to ona zgaśnie, pali się ze 30-40 sekund, słychac delikatny szum

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał(a):

Ile Chcesz wydać i jaki duży ma być?

ja muszę w tym od ciebie ramę polepić, niestety, lata zrobiły swoje

ale machanicznie wszystko działa, skrzynia tez cała

Opublikowano
35 minut temu, krilan06 napisał(a):

No najlepiej ok 600l, a jeśli chodzi o ceny to używane tak do 5 tyś zł bym mógł dać, a nowy tak do 7. Nic nie znajdę to jeszcze ten rok przeżyję 

Miał bym taki na sprzedaż za połowę tej ceny. 

Screenshot_2025-01-13-18-35-11-716_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
44 minuty temu, jahooo napisał(a):

ja muszę w tym od ciebie ramę polepić, niestety, lata zrobiły swoje

ale machanicznie wszystko działa, skrzynia tez cała

W którym miejscu?

53 minuty temu, krilan06 napisał(a):

No najlepiej ok 600l, a jeśli chodzi o ceny to używane tak do 5 tyś zł bym mógł dać, a nowy tak do 7. Nic nie znajdę to jeszcze ten rok przeżyję 

600 mało na bb mocznika

Min 750

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

W którym miejscu?

600 mało na bb mocznika

Min 750

te belki na dole od wiezyczki do belki z przekłądnią, jedną spawałem wcześniej, teraz druga dziury wylazły, one gniją od środka

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał(a):

Miał bym taki na sprzedaż za połowę tej ceny. 

Screenshot_2025-01-13-18-35-11-716_com.android.chrome.jpg

Zdjęcia masz? Taki w zeszłym roku kolega sprzedał i nic nie mówił 

19 minut temu, soltys48 napisał(a):

W którym miejscu?

600 mało na bb mocznika

Min 750

Ja mocznika nie stosuję no chyba że dolistnie

Opublikowano
9 minut temu, GABBER85 napisał(a):

...środek do konserwacji profili zamknietych a jak nie ma dojścia to nawiercić i zatkać korkiem gumowym

tam profil ma ze 3mm orginalnie,a zostało może 0,5mm blachy, nie ma co konserwować, idą nowe profile zaknięte, raptem trzeba tego 2 kawałki po 65cm

Opublikowano
15 minut temu, krilan06 napisał(a):

Zdjęcia masz? Taki w zeszłym roku kolega sprzedał i nic nie mówił 

Ja mocznika nie stosuję no chyba że dolistnie

Jak ci się nie spieszy to jak wrócę do domu. 

Opublikowano
25 minut temu, krilan06 napisał(a):

Ok, a jaki powód sprzedaży?

Kupiłem większy. Żeby 3 bb weszły 

Ten unia brzeg równo sieje widzą to najlepiej jak rozsiewał nim poplon. Grykę siałem, gorczycę i rzodkiew. 

@soltys48 może potwierdzić bo to od niego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v