Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał(a):

Internowanie  w stanie wojennym często obejmowano nim działaczy  żywicieli rodziny, którzy pozostawiali w domu małoletnie dzieci, niepracujących małżonków, a po wyjściu sami mieli problemy ze znalezieniem pracy.

Ja się pytam czy wiesz czym było internowanie a nie kogo obejmowało. Wiesz czy nie? 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ja się pytam czy wiesz czym było internowanie a nie kogo obejmowało. Wiesz czy nie? 

Posłuchaj pachołku Brat babki był Internowany i siedział w jednej celi z Michnikiem . Michnik wyszedł i co dziś robi kim jest . Zaś Brat babki dawno ziemie gryzie czemu gryzie bo się nie sprzedał .Pobili  głowę tortury nie dawali pić i żreć . Jak wyszedł to tylko powtarzał oszukali nas . Przez 6 miesięcy nikt nie wiedział gdzie on jest .

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Projekt Baltic Power rozpoczął rząd PiS pod przewodnictwem Mateusza Morawieckiego.

Oooooooo właśnie. I tym dziełem mogli się zapisać złotymi zgłoskami w historii. Ale nieeee. Trza było kraść. No to historia zapamięta ich że kradli.😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

taaaa, brat babki siedział z Michnikiem  i dopiero teraz sobie o tym przypomniałeś🤣 A kto kogo oszukał?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

taaaa, brat babki siedział z Michnikiem  i dopiero teraz sobie o tym przypomniałeś🤣 

Kilka lat temu pisałem to się śmieli jak ty teraz to robisz poszukaj a znajdziesz .

Tak rozmowa z komuchami leci .

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał(a):

a kto kogo oszukał?

Tak walczyli z komuną .https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=976658110713207

Wielcy działacze  widać jak żrą i piją nie na jednym filmiku wyzwalali Polskę od komuny że do dziś nie skazali winnych z  ZOMO, którzy brali udział   strzelania do górników w kopalni Wujek ?. Pokaż mi kto został skazany .

Tak samo jak Kiszczak , Jaruzelski włos im nie spadł tak rozliczyli komunę .

Teraz Brauna żeby ci nie wsadzili do pierdla , jest szansa że nie zdążą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
47 minut temu, dsbh napisał(a):

Czyli służby Tuska dały d*py w skrócie tak ? Skoro wiza się skończyła i ktoś to olał.

Tyle pisania i na darmo. No ale gdyby to pisowskie były służby to było by to na każdej stronie i prawie w każdym poście.

@jacus Jackowski ma wizje. Polacy będą masowo opuszczać domy. Ty już widać zacząłeś :ph34r:.

https://bydgoszcz.eska.pl/krzysztof-jackowski-zapowiada-wielkie-zamieszanie-w-polskim-rzadzie-czy-holownia-zatopi-koalicje-aa-78FH-8WQ6-rehJ.html

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał(a):

Nie bełkocz tylko napisz kto niby dziadka oszukał i w czym?

Brata mojej baki nie dziadka jak już .

jak górnicy i inni    pracownicy przelali krew stracili zdrowie a ci wielcy działacze z komuchami się skumali taka to była zmiana czyli żadna zakłady  upadać sami Przejeli .  Lepper wszystko odczytał kto  i co przejął do  czego doszło co dziś jest . Zielony ład druga komuna z Brukseli tylko ta bardziej zła jak była ta prawdziwa komuna bo rolnictwo za komuny  miało się dobrze nie dla wszystkich ale dla sadownictwa i hodowli było rajem .

Ja kończę bo dalej brnąć z komuchami niema sensu tak jak z obecnymi zwolennikami Rudego .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Internowanie  w stanie wojennym często obejmowano nm

Nie pier**l tylko mów tak jak było . Zanim zaczniesz pier**lić komuchu to przemyśl zanim coś powiesz MO .

Napisałem...i to dość zrozumiale...

Dla większości, która pamięta jak to było...🤷

Opublikowano
galan99 napisał:

Przecie pokazane na foto SANATORIUM ROZKOSZY . TAK BYLI internowani NICZEGO NIE BRAKOWAŁO OPŁYWALI MLEKIEM I MIODEM WALCZYLI Z KOMUNĄ .

To trzeba więcej kropek połączyć. Niestety nie wszyscy rozumieją czym są psyopsy i nie będę tego rozwijał poco to tak zrobiono.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, galan99 napisał(a):

jak górnicy i inni    pracownicy przelali krew stracili zdrowie a ci wielcy działacze z komuchami się skumali

Po wojnie podpisuję się umowy...

Tak to działa.

Nawet z hitlerowcami alianci podpisywali takie...

Sama nienawiść to nie wszystko. 

...ciebie to chyba dziś deszcze zdenerwowały że taki agresywny...

Musisz się pogodzić z tym że w Wiśle poziom się podniesie...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
dsbh napisał:

2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Podaj konkretne liczby i wyroki sądu gdzie są Ci nielegalni migranci z wizami? Tylko nie pomyl się przy liczeniu jak twoi koledzy przy wyborach 🤣

Ktoś jeszcze wątpi że tfusk działa na rzecz Niemiec?

https://www.facebook.com/share/15rbcDCBiN/

Należało by zapytać premiera dlaczego tylko ta granica a pozostałe ? Czy któryś z "niezależnych" dziennikarzy będzie miał taką odwagę ? 

Czyliiii ogradzamy swoją wolność?

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

A jak pis rozdawał wizy i wpuszczał kogo popadło do Polski to jest współodpowiedzilany czy już nie bo to pis? A wam proponowali głosowanie bo was za naiwnych i głupich mieli.

ile wiz ?  może 50 może 200 🤣

Czarny pas w kablowaniu 😆

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

@hubertuss  twoich nic nie pobije  

https://www.wprost.pl/kraj/11981287/mazowsze-skandal-w-urzedzie-pracy-za-lapowki-pomagali-migrantom-przekroczyc-granice.html

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Skoro jest największy turysta AF to pytanie mam. Jak wygląda dzień turysty w wielkim świecie ? Ilu gwiazdkowy hotel ? O której śniadanie, obiad i kolacja ? Co serwuje lub poleca szef kuchni ? I czy można coś więcej zobaczyć niż parking samochodowy :ph34r: ? Czy długo po takiej turystyce się dochodzi do siebie 🤣 ?

Walisz głupa czy faktycznie jesteś ? Gdyby spotkało to kogoś z twojej rodziny, też byś pytał o wizę ? Kogo byś za to obwiniał ? PIS ?

Ustalcie może spójną wersję raz a dobrze. Albo był Balbina albo komuna miała go gdzieś bo słaby z niego pożytek jak więcej spał niż działał :ph34r:.

Sorry, taki mamy klimat :ph34r:. Coś za coś. Wolę jednak płacić za opał niż prąd.

@jacus w tym roku czym grzejesz w piecu ? Owies czy żyto :ph34r: ?

W domu wszyscy zdrowi??

Jeśli tak to sam jedz i zobacz

Balbina to był chłopak prezesa z połowy lat 80..

1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Nie da rady. Nie dociera. 

Skoro był tu nielegalnie to kto go tu wpuścił ? Nie po co do kogo ?

Czemu te służby nie reagują, skoro wiedzą ile osób nielegalnie przekroczyło naszą granicę ?

Sam pisałeś, że służby wiedzą ile osób nielegalnie przekroczyło granicę to nie wyskakuj mi teraz z wizami.

@hubertuss ja tak mogę pytać do bólu.

Wsioku kto kontroluje ruch

samochodowy czy kolejowy? Byłeś na jakiejś granicy ostatnio??

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Posłuchaj pachołku Brat babki był Internowany i siedział w jednej celi z Michnikiem . Michnik wyszedł i co dziś robi kim jest . Zaś Brat babki dawno ziemie gryzie czemu gryzie bo się nie sprzedał .Pobili  głowę tortury nie dawali pić i żreć . Jak wyszedł to tylko powtarzał oszukali nas . Przez 6 miesięcy nikt nie wiedział gdzie on jest .

Podaj nazwisko to sprawdzę ile w tym jest prawdy

37 minut temu, dsbh napisał(a):

Tyle pisania i na darmo. No ale gdyby to pisowskie były służby to było by to na każdej stronie i prawie w każdym poście.

@jacus Jackowski ma wizje. Polacy będą masowo opuszczać domy. Ty już widać zacząłeś :ph34r:.

https://bydgoszcz.eska.pl/krzysztof-jackowski-zapowiada-wielkie-zamieszanie-w-polskim-rzadzie-czy-holownia-zatopi-koalicje-aa-78FH-8WQ6-rehJ.html

Ty nie masz czego opuścić,więc czym się martwisz??

• Like 1
Opublikowano

GRZES1545 napisał:

Podaj konkretne liczby i wyroki sądu gdzie są Ci nielegalni migranci z wizami? Tylko nie pomyl się przy liczeniu jak twoi koledzy przy wyborach 🤣 Ktoś jeszcze wątpi że tfusk działa na rzecz Niemiec? https://www.facebook.com/share/15rbcDCBiN

No jak se te wizy kupili to nie są nielegalnymi imigrantami... to o co pytałeś?

Opublikowano
nie napisał:

Projekt Baltic Power rozpoczął rząd PiS pod przewodnictwem Mateusza Morawieckiego. Współpraca Orlenu z Northland Power ruszyła w 2018 r., list intencyjny podpisano w 2020 r., a ustawę offshore w 2021 r. Instalacja turbin to efekt końcowy tego projektu.

są tak żałośni, że muszą chwalić się pomysłami pisu

głupi jak peowiec

A co to jest list intencyjny?

dsbh napisał:

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Z ciebie jak ten twój bełkot czytam. jak by matka w Toruniu nie pracowała to by nie przyjechał. 😄

Powtórzę bo nie zrozumiałeś.

Skoro był tu nielegalnie to kto go tu wpuścił ? Nie po co do kogo ?

Podkreślić, pogrubić, napisać kilka razy abyś zrozumiał pytanie ?

Drugie pytanie. 

Czemu te służby nie reagują, skoro wiedzą ile osób nielegalnie przekroczyło naszą granicę ?

Aaaa mogła mu się wiza skończyć?

Opublikowano

list intencyjny to jest np. jak sąsiad kupił nowy kombajn a ty mu piszesz list intencyjny że w żniwa będziesz chciał skorzystać z jego usług, tylko wiesz nie tak bezpośrednio...

• Haha 1
Opublikowano
dsbh napisał:

Czyli służby Tuska dały d*py w skrócie tak ? Skoro wiza się skończyła i ktoś to olał.

Kufa. Przecie się gościa nie gania tylko czeka aż wypłynie. Po grzyba latać za kimś kogo akurat niema na chacie? Nawet jak masz wyrok i termin zgłoszenia a się do zakładu nie zgłosisz nie szukali by Cię od razu.