Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nie napisał(a):

niemcy wymyślili sobie prawo na potrzebę chwili, że ich strefa przygraniczna to 30 km i wszyscy migranci złapani w tej strefie są wydalani z niemiec, bo oni "nie wjechali do niemiec" tylko są w pasie przygranicznym

niemiecka policja ma limity wydaleń i musi się z nich wywiązywać, 1500 migrantów miesięcznie

francja, belgia wpuszczają tylko tych, którym można udowodnić, że weszli do niemiec od nich, dania nie przyjmuje nikogo, włosi i grecy też pokazali hitlerowcom środkowy palec

polska jako jedyna przyjmuje wszystkich migrantów, których niemcy chcą się pozbyć

rząd popełnia przestępstwo wpuszczając do polski ludzi nie posiadających dokumentów

narracja rządu i usłużnych mediów jest narracją niemców, że to migranci zawróceni z polski, skoro tak to dlaczego nie są wydalani z niemiec na podstawie readmisii czy umów dublińskich? bo tutaj jest potrzebna pełna dokumentacja, więc wydalają ich na podstawie stworzonej bezprawnej procedury zurückweisung

wywożą do polski kogo tylko chcą, jeden z ostatnio przybyłych miał nawet jakiś niemiecki dokument, że przybył do eu przez włochy

polski rząd działa w interesie niemiec a na szkodę polski

Przecież to jest jakiś bełkot i fejk jeden wielki fejk. A najlepsze jest to, ze za rządów pisu w 2023 działo się dokładnie to samo i na jeszcze większa skalę i pisowi nie przeszkadzało.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Ja mam trochę głębsze wątpliwości. Za mało to wszystko ewidentne. Ale też nie ma jednoznacznej relacji z drugiej strony 

Jak ma być reakcja z drugiej strony. Jeśli ona w tej chwili ma nóż na gardle. 

Dziecko nie żyje 

Drugie odebrane "do rodzinny zastępczej" zabrane. Matka nie ma kontaktu.

Oni nie mają zbyt dużo argumentów aby obalić to co zostało już powiedziane przez pokrzywdzoną. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Niekoniecznie tak musi być. Nie ma co oceniać po jednostronnej relacji, która sama w sobie też do końca przejrzysta nie jest. Myślę, że prawda i tak jest gdzieś po środku. Obiektywizm nakazuje wysłuchanie obu stron, porównanie relacji i konfrontację w przypadku rozbieżności 

Tutaj uwidaczniają się trzy wątki, które trzeba przyjąć jako niezależne od siebie. Pierwszy to orzeczenie wykonania kary. Drugi wykonanie doprowadzenia tej kobiety. I trzeci śmierć dziecka w pieczy zastępczej. Każdy z tych wątków należałoby sprawdzić oddzielnie, a dopiero potem patrzeć na całokształt sytuacji

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Przecież to jest jakiś bełkot i fejk jeden wielki fejk. A najlepsze jest to, ze za rządów pisu w 2023 działo się dokładnie to samo i na jeszcze większa skalę i pisowi nie przeszkadzało.

znowu ci się sufit na łeb zwalił, nie istnieje bo w tvn o tym nie mówią :D 

to nazywa się wyparcie

Jest procesem nieświadomym polegającym na niedopuszczaniu do świadomości myśli, uczuć, wspomnień, impulsów, fantazji, pragnień itp., które przywołują bolesne skojarzenia lub w inny sposób zagrażają spójności osobowości danej jednostki (na przykład nasuwają pytania o moralność, wywołują poczucie winy itp.). Wyparcie zachodzi wtedy, gdy może spowodować przykrość. Wyparte myśli istnieją nadal, jednakże nie są dostępne świadomości.

ps. dlatego pewnie robisz z siebie głupka

to jest jeden wielki fejk, to jest zmyślone ................. ale za pisu było jeszcze większe

to było czy zmyślone? :D  :D 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Jak do mnie to bez sensu...

zrozumiałem jako wyważanie otwartych drzwi bo jeśli bezsens tego rozumiesz inaczej to nie zrozumiałem

no tak; rzeczywiście bardziej do Racyla a i nie tylko, wszystkich bezkrytycznych wyznawców konfy gdzie to Jeden z jej liderów postuluje upraszczanie prawa a biznes swój zbudował na eksploatowaniu tego prawa wieloznacznego przekomplikowania
Jak to mówią - "po czynach ich poznacie"

@Qwazi mamy tu właśnie pewną analogię i czy aby na pewno to ja

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Myślę, że trochę pomieszałeś dwie rzeczy, bo odebranie dziecka trzeba oddzielić od odebrania praw (rodzicielskich)

?

Fizyczne rozdzielenie jest jedynym sposobem tych praw odebrania a nie jakiś świstek orzeczenia dowolnego sądu które jest tylko abstrakcyjnym ciągiem znaków najczęściej oderwanym od rzeczywistości

nie mam czasu więcej i tylko jeszcze jedno - czy ktoś się troszczy o prawa dziecka? np zapyta czy chce zostać od rodziców oddzielone? a może wolało by aby ono mogło dysponować jakąś siłą wobec rodziców aby na nich wymusić lepszą dla siebie pozycję i z tymi rodzicami pozostać a przynajmniej móc zadecydować cokolwiek w tej materii?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
26 minut temu, nie napisał(a):

znowu ci się sufit na łeb zwalił, nie istnieje bo w tvn o tym nie mówią :D 

to nazywa się wyparcie

Jest procesem nieświadomym polegającym na niedopuszczaniu do świadomości myśli, uczuć, wspomnień, impulsów, fantazji, pragnień itp., które przywołują bolesne skojarzenia lub w inny sposób zagrażają spójności osobowości danej jednostki (na przykład nasuwają pytania o moralność, wywołują poczucie winy itp.). Wyparcie zachodzi wtedy, gdy może spowodować przykrość. Wyparte myśli istnieją nadal, jednakże nie są dostępne świadomości.

ps. dlatego pewnie robisz z siebie głupka

to jest jeden wielki fejk, to jest zmyślone ................. ale za pisu było jeszcze większe

to było czy zmyślone? :D  :D 

Nawet w pissacie pokazywali, ze na granicy z Niemcami nie ma żadnych hord uchodźców. Skala zwrotów jest dużo mniejsza niż za rządów pis. Lokalni mieszkańcy mówią, że jest spokój. a wy z siebie błaznów robicie. Owszem imigranci się pojawiają. Ale nie na taką skalę jak wam się wciska  Za pisu skala zwrotów była dużo wyższa niż teraz i takiej histerii nie robiliście. 

Opublikowano (edytowane)

w polsacie i  innych pokazywali też kiedyś  chodniki założne ofiarami Covidu we Włoszech... a później było 4-5x wiecej śmiertelnosci niż wcześniej

PS jak to sie stało że "zamach" na trumpa tak ucichł szybko

Edytowane przez GABBER85
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Nawet w pissacie pokazywali, ze na granicy z Niemcami nie ma żadnych hord uchodźców. Skala zwrotów jest dużo mniejsza niż za rządów pis. Lokalni mieszkańcy mówią, że jest spokój. a wy z siebie błaznów robicie. Owszem imigranci się pojawiają. Ale nie na taką skalę jak wam się wciska  Za pisu skala zwrotów była dużo wyższa niż teraz i takiej histerii nie robiliście. 

teraz ich na ulicach pełno a wtedy ukrywali się w lasach :D 

Donald Tusk wczoraj:

"Narracja, że Polska jest zalewana migrantami ze strony zachodniej, to jest nieprawda"

Do wczoraj zapewniali, że granica zachodnia jest doskonale chroniona i nieprawdą jest, że przekraczają ją migranci, a poza tym jest ich niewielu. 

Donald Tusk dzisiaj: 
"Podjęliśmy decyzję i chciałem o tym poinformować, że przywracamy czasowe kontrole na granicy Polski z Niemcami.."

Dziś ogłosił, że przywraca na granicy kontrole.

po co kontrole, przecież polska nie jest zalewana migrantami z niemiec???????

tak się dyma peowskich frajerów :D :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A najlepsze jest to, ze za rządów pisu w 2023 działo się dokładnie to samo i na jeszcze większa skalę i pisowi nie przeszkadzało.

A u was biją murzynów,🐏🔨

2 minuty temu, nie napisał(a):

Pytanie jak będą wyglądały te kontrole, znając Tuska wiele bym się nie spodziewał.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, dysydent napisał(a):

zrozumiałem jako wyważanie otwartych drzwi bo jeśli bezsens tego rozumiesz inaczej to nie zrozumiałem

no tak; rzeczywiście bardziej do Racyla a i nie tylko, wszystkich bezkrytycznych wyznawców konfy gdzie to Jeden z jej liderów postuluje upraszczanie prawa a biznes swój zbudował na eksploatowaniu tego prawa wieloznacznego przekomplikowania
Jak to mówią - "po czynach ich poznacie"

@Qwazi mamy tu właśnie pewną analogię i czy aby na pewno to ja

?

Fizyczne rozdzielenie jest jedynym sposobem tych praw odebrania a nie jakiś świstek orzeczenia dowolnego sądu które jest tylko abstrakcyjnym ciągiem znaków najczęściej oderwanym od rzeczywistości

nie mam czasu więcej i tylko jeszcze jedno - czy ktoś się troszczy o prawa dziecka? np zapyta czy chce zostać od rodziców oddzielone? a może wolało by aby ono mogło dysponować jakąś siłą wobec rodziców aby na nich wymusić lepszą dla siebie pozycję i z tymi rodzicami pozostać a przynajmniej móc zadecydować cokolwiek w tej materii?

Ten świstek ma duże znaczenie prawne. Przykład: rodzić, który został pozbawiony praw rodzicielskich, w przypadku, kiedy zostanie w sytuacji pozbawienia środków do życia, nie może się domagać alimentów od dziecka, wobec którego nie miał praw. Dlatego napisałem, że to jest dużo szersze niż tylko czynność fizyczna odebrania dziecka. Często dzieje się tak, że prawa rodzicielskie są odbierane, a fizycznie dzieci się nie odbiera, bo no dany rodzic z dzieckiem nie utrzymuje kontaktów. Ale, jak sobie po latach, w sytuacji o której napisałem wyżej, o tym dziecku przypomni, to wówczas to dziecko może mieć spore problemy. Tak miał mój kolega i buliłby na rzecz swojego ojca, gdyby ten nie zdążył opuścić ten padół zanim się sprawa zakończyła

Właśnie dlatego, że się kierowałem faktycznym dobrem dziecka, nie wykonałem postanowienia sądu o jego odebraniu. Może nie pytałem tego chłopca wprost, używając słów, ale wystarczyła mi jego reakcja na sam widok ojca🤷. Odstąpiłem od czynności i tyle

Nie śledzę tu zbytnio wzajemnych relacji userów, więc nie bardzo umiem się odnieść odnośnie tej analogii 

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

wy z siebie błaznów robicie.

Ty nim jesteś od dawna.

9 minut temu, nie napisał(a):

tak się dyma peowskich frajerów

Oni to uwielbiają, nie bez powodu całe to LGBTQRWA popiera platformę.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

Pytanie jak będą wyglądały te kontrole, znając Tuska wiele bym się nie spodziewał.

tu nie chodzi o kontrole, one nic nie dadzą, przecież to SG przemyca migrantów, sami siebie mają kontrolować? to jest irracjonalne 

migranci nie chcą na siłę tutaj wtargnąć

to niemcu razem z służbą graniczną ich do polski wywożą, łamiąc prawo

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@witejus @nie zapiekłych durni to wy z siebie robicie. Gdyby na tej granicy faktycznie były tłumy tych imigrantów których Niemcy zwracają to by te bojówki Bąkiewicza filmikami całą siec zalały jak ich łapią. A przez te parę dni jak oni tam są to w sieci możemy jedynie znaleźć filmikiz lżenia i obrażania funkcjonariuszy SG przez bojówkarzy Bąkiewicza w ramach hasła murem za mundurem pewnie. Ilu tych imigrantów złapali ci pajace od Bąkiewicza?

19 minut temu, nie napisał(a):

teraz ich na ulicach pełno a wtedy ukrywali się w lasach :D 

Donald Tusk wczoraj:

"Narracja, że Polska jest zalewana migrantami ze strony zachodniej, to jest nieprawda"

Do wczoraj zapewniali, że granica zachodnia jest doskonale chroniona i nieprawdą jest, że przekraczają ją migranci, a poza tym jest ich niewielu. 

Donald Tusk dzisiaj: 
"Podjęliśmy decyzję i chciałem o tym poinformować, że przywracamy czasowe kontrole na granicy Polski z Niemcami.."

po co kontrole, przecież polska nie jest zalewana migrantami z niemiec???????

tak się dyma peowskich frajerów :D :D 

Przywrócili kontrole bo ci durnie od Bąkiewicza robią tam chaos. Są lżeni funkcjonariusze SG zatrzymywane prywatne samochody przez ludzi nie mających do tego prawa. Są więc kontrole by był spokój. Kontrole wprowadzono tez na granicy z LT czemu o tym nie mówisz oszuście?

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ilu tych imigrantów złapali ci pajace od Bąkiewicza?

na jakiej podstawie prawnej mają łapać migrantów? dobrze się czujesz?

oni nagrywają jak niemcy i sg przemycają do polski migrantów

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No i ilu nagrali jak Niemcy przywieźli? Prywatne auta zatrzymują nielegalnie to ok a imigrantów już nie łapią nielegalnie rozumiem.😄

Zakładam, ze w miastach przygranicznych takich jak Zgorzelec Słubice i inne tez mieszkają wyborcy pisu. Gdzie są w sieci filmiki jak po ulicach tych miast krążą hordy przywiezionych z Niemiec imigrantów? Wyborcy pis czy konfy nie mają Internetu czy telefonów z aparatami?

Jak pisałem Niemcy zwracają ale nie jest to taka skala jak was się tumani. Rok 2024 średnio 2 dziennie. Rok 2023 za rządów pisu średnio 12 dziennie.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

No i ilu nagrali jak Niemcy przywieźli? Prywatne auta zatrzymują nielegalnie to ok a imigrantów już nie łapią nielegalnie rozumiem.😄

Zakładam, ze w miastach przygranicznych takich jak Zgorzelec Słubice i inne tez mieszkają wyborcy pisu. Gdzie są w sieci filmiki jak po ulicach tych miast krążą hordy przywiezionych z Niemiec imigrantów? Wyborcy pis czy konfy nie mają Internetu czy telefonów z aparatami?

Jak pisałem Niemcy zwracają ale nie jest to taka skala jak was się tumani. Rok 2024 średnio 2 dziennie. Rok 2023 za rządów pisu średnio 12 dziennie.

w tvn może nie ma, ale nawet tu na forum były filmy jak grupy murzynów chodzą po ulicach, nie rób z siebie głupka, sama sg mówi, że rozwozi migrantów po domach dziecka i caritasach lub puszcza ich wolno i każe się meldować co kilka dni

ilu by ich nie było to nawet jeden nielegalny to jest o jeden za dużo, nikt bez dokumentów nie ma prawa wejść na teren polski

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przy kawie zajrzałem chwilę do telewizorni, na posiedzenie w sprawie ważności wyborów. Biedny ten prokurator, który tam w torze występuje. Jakby mu się trochę płyta zacięła. Sąd o niebie, on o chlebie

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
16 minut temu, nie napisał(a):

w tvn może nie ma, ale nawet tu na forum były filmy jak grupy murzynów chodzą po ulicach, nie rób z siebie głupka, sama sg mówi, że rozwozi migrantów po domach dziecka i caritasach lub puszcza ich wolno i każe się meldować co kilka dni

ilu by ich nie było to nawet jeden nielegalny to jest o jeden za dużo, nikt bez dokumentów nie ma prawa wejść na teren polski

Nie ma prawa ale wchodzą i wchodzili. Wchodzili przez dziurawy pisowski płot jak go Tusk naprawił to wchodzą przez Łotwę i Litwe. Jak już pisałem służby nie tylko polskie ale i niemieckie monitorują szlaki w większości wiedzą kogo gdzie komu oddać. 

To, że niby jakiś to przedstawiciel SG nie wiadomo czy prawdziwy mówi co tam im każą robić z tymi imigrantami to jedno a drugie to jak pisałem. Wielu z nich faktycznie przychodzi do Niemiec z Polski i są zwroty. Niedługo my będziemy tak samo jak Niemcy nam zwracać Litwie. 

Natomiast jak pisałem filmów czy innych dowodów, że Niemcy zwracają nam rzesze ludzi nie ma. Nawet po stronie prawicowej.

5 minut temu, nie napisał(a):

co ty gadasz? :D 

Image

tak wygląda produkcja po-łgłówków

Ale prawdę napisali oni są wadliwie powołanymi neo sędziami ich wyroków nie uznaje świat prawniczy a Izba kontroli nadzwyczajnej jest tak samo nie legalnie powołana. Sęk w tym, ze pis chciał zmieniać Polskę i system prawny ale nieudacznicy nie zmienili konstytucji której zmiana wymagała by zalegalizowania wielu tych zmian których pis dokonał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v