Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, witejus napisał(a):

No i cóż naszczalniku, twoje ujadanie psu na budę, poszło w pizdu. Jeden ujadacz zamilkł, czas na ciebie🤣

o jej ...to kogo będziesz teraz wyzywał 🤣. ty nic nie potrafisz napisać tylko się obsrywac po uszy w tym temacie .....nie skumales że on z ciebie ubaw ma po pachy...🤪

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, DTaras napisał(a):

Jak pytasz o ilość to przybyło - jak o jakość to zapewne sam wiesz.

Jakosc to lokalni działacze muszą zapewnić , jest od kilku lat ja z lekarzami , prywatna wizyta poprawia stan zdrowia i korepetycje stan nauki ale co się dziwić wystarczy posłuchać Broniarza i raczej oczekiwań nie mam po tym typie dużych 

Opublikowano

znowu pogotowie strajkowe oglosili -od 1 wrzesnia   oczywiscie ..

w szkole sredniej niedulgo bedzie wiecej pracownikow niz uczniow 🤣

w tamtym roku odeszly 4 klasy przyszly 2 -w tym jedna laczona .

w tym roku odchodza 4 kasy,ile przyjdzie niewiadomo.

pracownikow 92 .koszt 12,8 miliona rocznie..

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Przybyło. Ale w wielu gminach na pewno ubyło. Jedną szkołę zlikwidowaliśmy po wielkich bólach i odwołaniach. Od 1 września jej nie będzie. 3 mln oszczędności w skali roku

u nas prawie kazda wies ma swoja szkole- zamiast zlikwidowac to buduja nowe budynki,stawiaja hale gimnastyczne , kotlownie gazowe. 

a dzieci  na roczniku gora 20 w najwiekszej. w innych po 3-4 .nauczanie indywidualne prawie ..

ponad 100 dzieci  uczy sie w krakowie-rodzice do pracy jezdza.

59 minut temu, jarecki napisał(a):

Wiekszość szkół małych , wiejskich juz została zlikwidowana na ich miejsce powstają żłobki , przedszkola .               Gaszenie swiatła ciąg dalszy PKP cargo ogłosiła sprzedaż 10tys wagonów róznego przeznaczenia na złom 

nie wszedzie . przedszkola sa prywatne w wiekszosci w nowych budynkach ,po pare na gmine.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał(a):

u nas prawie kazda wies ma swoja szkole- zamiast zlikwidowac to buduja nowe budynki,stawiaja hale gimnastyczne , kotlownie gazowe. 

a dzieci  na roczniku gora 20 w najwiekszej. w innych po 3-4 .nauczanie indywidualne prawie ..

ponad 100 dzieci  uczy sie w krakowie-rodzice do pracy jezdza.

U nas na gminie 8 tys mieszkańców, ponad 35 sołectw, było 5 szkół. Po wakacjach zostaną 4. Średnia uczniów to ok 120. W jednej ze szkół jest nawet basen. Ale jest jeszcze jedna do zlikwidowania i podejrzewam, że do końca tej kadencji zostanie zlikwidowana. Tam jest najmniej dzieci, najsłabszy budynek i lokalizacja taka, że dowóz tych dzieci do tej szkoły z basenem nie stanowi żadnego problemu. Ludzie się zapewne i tak będą rzucać, bo to taka miejscowość, gdzie bardzo się lubią kłócić i robić na złość wszyscy wszystkim. W radzie mamy jedną nauczycielkę. Reszta to głównie rolnicy. Dwóch przedsiębiorców i jedna osoba, która jest gdzieś zatrudniona i nie ma związku z rolnictwem poza tym, że na wsi mieszka. Ale generalnie rada jest dość słaba. Argumentów na to nie będę podawał, bo musiałbym wejść w konkretne rzeczy, a to nie miejsce na takie wywody. Do wójta też mam sporo zastrzeżeń 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

polityka to gra interesów ....taki Szymuś jest nikim jak spadnie z marszałka ....jest największym przegrywem tych wyborów ...tacy ludzie zmieniają zdanie w kilka sekund 

A ty myślisz że jak by był prezydentem 2-3 MSC to by był kimś?on startował w wyborach zdobywając 4.99% ludzie go nie chcieli on chyba o tym wie...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, nie napisał(a):

Sondaż IBRIS dla Onetu (to dlatego tusk taki nerwowy :D )

@pisorgpl 31,5% (-1,7)

@KO_Obywatelska 26,7% (-7,7)

@KONFEDERACJA_ 17,4% (-0,2)

@__Lewica 6,3% (+1,2)

@KoronyPolskiej 5,3% 

@PL_2050 4,8%

@nowePSL 4,1% 

@partiarazem 4,0% (+1,4)

dobrze szmaciarza załatwili

Ja wiem czy nerwowy. Za 2 lata będzie miał 70 lat. Spokojnie może iść na emę ma za co żyć ma rodzinę dzieci wnuki.  Bardziej bym się denerwował na miejscu Mentzena i Bosaka. Oni są młodzi i widać ,że zostali ograni przez pis i mogą szykować się na przystawkę Gamonie popierając Nawrockiego dali pisowi siłę. Oj będzie wesolutka koalicja pytanie tylko czy będzie.

Denerwował bym si e na miejscu Hołowni Kosiniaka Amisza ale Tusk naprawdę nie ma czym.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

w szkole sredniej niedulgo bedzie wiecej pracownikow niz uczniow 🤣

Łooooo , wczoraj byłem na corocznym spotkaniu  klasowym ze szkoły średniej. Ze środków edukacyjnych był bimber i wódka czysta. Nie planujemy żadnej reformy ani protestów w tym zakresie. 🤣Kuźwa nawet mnie baniak nie boli, choć samochód musiał zostać pod knajpą, bo jednak ilość była znaczna. 

Opublikowano
14 godzin temu, Roman176 napisał(a):

co mi da lepszy opryskiwacz ? obniży temp [powietrza ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym kombajn i tekst

twoje strony 

Ty jesteś taki niedorozwinięty że uważasz że ktoś w to uwierzy? Nawet żeby kłamać trzeba mieć minimalny poziom intelektualny.

https://www.facebook.com/groups/2221508407952341/posts/koleka-heavy-transport/9471705456265897/

No jak tam Romanek z tymi darowiznami? Umiesz odpowiedzieć czy jak zwykle uciekniesz w bełkot?

• Like 1
Opublikowano

my mielismy tylko jedno spotkanie na 10 lecie , i to z polowa byla, pozniej na naszej klasie tez szalu nie bylo.

pare osob mieszka blisko wiec sie widzimy na ulicach i tyle.

4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

U nas na gminie 8 tys mieszkańców, ponad 35 sołectw, było 5 szkół. Po wakacjach zostaną 4. Średnia uczniów to ok 120. W jednej ze szkół jest nawet basen. Ale jest jeszcze jedna do zlikwidowania i podejrzewam, że do końca tej kadencji zostanie zlikwidowana. Tam jest najmniej dzieci, najsłabszy budynek i lokalizacja taka, że dowóz tych dzieci do tej szkoły z basenem nie stanowi żadnego problemu. Ludzie się zapewne i tak będą rzucać, bo to taka miejscowość, gdzie bardzo się lubią kłócić i robić na złość wszyscy wszystkim. W radzie mamy jedną nauczycielkę. Reszta to głównie rolnicy. Dwóch przedsiębiorców i jedna osoba, która jest gdzieś zatrudniona i nie ma związku z rolnictwem poza tym, że na wsi mieszka. Ale generalnie rada jest dość słaba. Argumentów na to nie będę podawał, bo musiałbym wejść w konkretne rzeczy, a to nie miejsce na takie wywody. Do wójta też mam sporo zastrzeżeń 

gmina z 15 tys oficjalnie , 12 wsi i 10 szkol..w tym 2 stowarzyszenie. basenow brak -w kolo jest sporo .

w radzie nauczycieli jest ze 2 albo dwie. rolnikow oczywiscie brak. 

wojt jest nowy . radni sa dobrzy w gadaniu- paru pracuje w urzedach wojewodzkich i powiatowych wiec sie znaja na gadaniu 🤣.

sesji to az przykro sluchac -jedni drugich sie czepiaja slowek,nazewnictwa .

a robia niewiele- poprzednicy tak zadluzyli gmine ze poe manewru jestniewielki 

Opublikowano

Coś to tak trochę nie bardzo świadczy o gminie Twej Jacku. My se w tym roku robimy deficyt, który pokrywamy nadwyżką z ubiegłego roku. Jest parę inwestycji na tapecie obecnie. Takich 2-7 mln zł

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

sezon urlopowy sie zaczal..

wy gdzie wyjezdzacie  ? 🤣

jacus ty masz siebie za głupka czy ich ?  bo zachowanie masz jak karyna gówno ma wszystkich się chwali , znasz jakiegoś bogacza na fb zobacz sobie jak siedzi cicho nawet słowa co ma , a biedota bawi się i tańczy 

8 godzin temu, jacus napisał(a):

az tych 1240 km to ile jest w polsce ?? 1/3 ??

300/400km zależy od trasy 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

o jej ...to kogo będziesz teraz wyzywał 🤣. ty nic nie potrafisz napisać tylko się obsrywac po uszy w tym temacie .....nie skumales że on z ciebie ubaw ma po pachy...🤪

I vice versa

Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Coś to tak trochę nie bardzo świadczy o gminie Twej Jacku. My se w tym roku robimy deficyt, który pokrywamy nadwyżką z ubiegłego roku. Jest parę inwestycji na tapecie obecnie. Takich 2-7 mln zł

przez wiele lat panowalo bezkrolewie-wojt byl smiertelnie chory ale stolka nie chcial oddac.nie bylo go miesiacami wurzezie a radni i urzednicy robili co chcieli.ich juz nie ma a dlugi zostaly.

wojtszastla peiniedzmi na prawo i lewo bo wiedzial ze nikt go z tego nigdy nie rozliczy.

5 godzin temu, Roman176 napisał(a):

jacus ty masz siebie za głupka czy ich ?  bo zachowanie masz jak karyna gówno ma wszystkich się chwali , znasz jakiegoś bogacza na fb zobacz sobie jak siedzi cicho nawet słowa co ma , a biedota bawi się i tańczy 

300/400km zależy od trasy 

jednym z najwiekszych glupkow jestes ty -ale nie pochlebiaj sobie ledwie w drugiej 10 jestes 🤣

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał(a):

jednym z najwiekszych glupkow jestes ty -ale nie pochlebiaj sobie ledwie w drugiej 10 jestes 🤣

z twoich ust to komplement  pokaż te all inclusive wakacje twoje ..  dorób się tego co ja to do mnie napisz .. 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Lubię to! Dodaj komentarz Wyślij Pikuś See 2 dni Udostępnij Niech oni lepiej tych głosów nie liczą 7g. Brat Wodza @BratWo... #CudNadUrną Obwodowa Komisja Wyborcza numer 1 w Magnuszewie 1TURA Nawrocki 285 Trzaskowski 105 2 TURA TURA Nawrocki 193 Trzaskowski- 467 2 TURA URA-ponowne ponowne przeliczenie Nawrocki 468 Trzaskowski-192 192!”

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

z twoich ust to komplement  pokaż te all inclusive wakacje twoje ..  dorób się tego co ja to do mnie napisz .. 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Lubię to! Dodaj komentarz Wyślij Pikuś See 2 dni Udostępnij Niech oni lepiej tych głosów nie liczą 7g. Brat Wodza @BratWo... #CudNadUrną Obwodowa Komisja Wyborcza numer 1 w Magnuszewie 1TURA Nawrocki 285 Trzaskowski 105 2 TURA TURA Nawrocki 193 Trzaskowski- 467 2 TURA URA-ponowne ponowne przeliczenie Nawrocki 468 Trzaskowski-192 192!”

Właśnie dlatego powinni policzyć. Może zyska Trzaskowski może zyska Nawrocki ale powinien być porządek a nie burdel. 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, witejus napisał(a):

No i cóż naszczalniku, twoje ujadanie psu na budę, poszło w pizdu. Jeden ujadacz zamilkł, czas na ciebie🤣

Gdzie znikł jak cały czas jesteś i jad lejesz. 

14 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

Dla mnie to jest nie pojęte jak ludzie za tak grube set milionowe przewały wybrali Nawrockiego by dał wolność tym wszystkim ludziom.

main_02_ale_odlecia_~1.jpg

main_06_tacy_samizzap.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, hubertuss napisał(a):

Gdzie znikł j

No właśnie gdzie zniknąłeś ?w budzie się schowałeś?co tam kuń nowego wymyślił?ludzie gadają że skrzydlaty kuń odleciał na księżyc, będzie pierwszy półpolak-półniemiec półkoń-półczłowiek na księżycu🤣

Edytowane przez witejus
  • Like 3