Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Przecież @Ulman gdyby mógł to zdarł by z pracownika ostatnią koszulę. Nie wiedziałeś o tym ? Pracownik ma u niego prawo pracować od świtu do zmierzchu, najlepiej za darmo. Najlepszą opcją u niego było by niewolnictwo ale niewolnika trzeba wyżywić czyli strata 🤣. Pozostaje pańszczyzna bo chłop musi się sam wyżywić. Strach na niego padł gdy premier w kampanii ogłosił podwyżkę minimalnej 😁.

pamiętam jaki kwik był jak PiS wprowadził minimalne wynagrodzenie na umowach innych niż o pracę. wcześniej ludzie zarabiali po 3 zł/h na umowie zlecenie, nagle trzeba było dać 15 i państwo żyło, wzrost PKB był rekordowy. może padło kilka januszeksów które opierały się tylko na wyzysku. ale ta reforma była czymś cudownym 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, witejus napisał(a):

domagające liczenia głosów, już policzonych🤣. Zachowujecie się, wasza sekta, podjudzana przez Giertycha, jak np przegrana drużyna piłki nożnej, która po przegranym meczu domaga się ponownego policzenia goli i powtórnego rozegrania meczu, bo oni przegrali.😆

Żeby to jeszcze była mądra sekta, i mówią że są alytą.  :P

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał(a):

A gdzie i kiedy ja tak pisałem?

Już z tego niżej można wywnioskować co myślisz o pracownikach.

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście - ma prawo pracować a jak nie pasuje to ma prawo pracę zmienić. Pełna swoboda. Czego chcieć więcej?

A po drugie powiedz co myślisz o płacy minimalnej, zmieniłeś zdanie ?

5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

pamiętam jaki kwik był jak PiS wprowadził minimalne wynagrodzenie na umowach innych niż o pracę. wcześniej ludzie zarabiali po 3 zł/h na umowie zlecenie, nagle trzeba było dać 15 i państwo żyło, wzrost PKB był rekordowy. może padło kilka januszeksów które opierały się tylko na wyzysku. ale ta reforma była czymś cudownym 

Dlatego nie lubi Pisu :P.

Opublikowano

jako pisowiec jak zwykle dobudujesz sobie wygodną bajkę tak jak was wyuczyli. Płaca minimalna to bzdura. Wysokośc wynagrodzenie jest tylko i wyłącznie sprawą pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. 

PIS jest lewicą więc z nimi mi nie po drodze. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Serio w to wierzysz? A ktoś pokazał, ze tak było? Koleżanka Zera ci powiedziała i ty wierzysz? Takie dyrdymały są naprawdę dla ciemnoty i potem się dziwicie, że was tak nazywają 

Nie denerwuj się. Twój kolega Giertych kieruje sprawę do sądu bodajże. Zobaczymy kto ma rację. Manowska czy on.

Igrzyska trwają 🤣.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Wysokośc wynagrodzenie jest tylko i wyłącznie sprawą pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. 

Powinieneś to w cudzysłowie napisać, to jest dosłowny cytat Korwina🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

jako pisowiec jak zwykle dobudujesz sobie wygodną bajkę tak jak was wyuczyli. Płaca minimalna to bzdura. Wysokośc wynagrodzenie jest tylko i wyłącznie sprawą pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. 

PIS jest lewicą więc z nimi mi nie po drodze. 

Mogę być pisowcem. MTV te wasze określenia. Widzę że o płacy minimalnej nie zmieniłeś zdania to dodaj że płaca jest tyle warta ile praca. To są Twoje słowa. A co jeżeli pracownik po skończonej robocie zażyczy sobie więcej ? Wyśmiejesz go ?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Praca jest tyle warta na ile uzgodnie z pracownikiem. Czego tu nie rozumiesz? 

Normalnie to jest drugie konto hubertussa. Powtórzę ....

A co jeżeli  pracownik zażyczy sobie po robocie jednak więcej ????????

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Przeciągnie batem po grzbiecie i zasadzi kopa ,,lud trzeba trzymać krótko"

Taaaaa, prawicowe pisowskie uwielbienie socjalu. 🤣 Z pewnością jest tak że jak nie lewacka płaca minimalna to wszyscy z głodu będą padać.

1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Normalnie to jest drugie konto hubertussa. Powtórzę ....

A co jeżeli  pracownik zażyczy sobie po robocie jednak więcej ????????

Ale jak ma sobie zażyczyć więcej skoro to uzgodnione? Jak łamie umowę to od razu trzeba się rozglądać za kolejnym i jak znajdziesz to terrorystę wystawiasz za bramę. Proste? 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Ale jak ma sobie zażyczyć więcej skoro to uzgodnione? Jak łamie umowę to od razu trzeba się rozglądać za kolejnym i jak znajdziesz to terrorystę wystawiasz za bramę. Proste? 

To od razu go nie wykopiesz tylko będziesz szukał w międzyczasie ? Myślałem że bardziej dumnie postąpisz i od razu go wylejesz :ph34r:. Słabo.

Także widzisz dlatego napisałem wcześniej to co napisałem. To jest moja opinia na Twój temat na podstawie obserwacji i nic tego raczej nie zmieni. Możesz się z tym zgadzać lub nie. Zdania nie zmienię.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

od razu go nie wykopiesz tylko będziesz szukał w międzyczasie ? Myślałem że bardziej dumnie postąpisz i od razu go wylejesz :ph34r:.

Tiaaa...helikopter da, jak sobie zamarzy...

Się pokielnasiło w głowach...klasie robotniczej...

Nie chcesz zarabiać, to pod most...😆

Opublikowano (edytowane)

jak się spora banda pod tym mostem zbierze to spróbuj przejechać takim mostem
Pół biedy jeśli umyślą sobie tylko myto pobierać ;)

stawki też będą tylko umową dwustronną :D

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaa...helikopter da, jak sobie zamarzy...

Się pokielnasiło w głowach...klasie robotniczej...

Nie chcesz zarabiać, to pod most...😆

No właśnie że chce zarabiać ale aby starczyło do pierwszego a nie brakło w połowie miesiąca :P.

Szybkie pytanie. Co to za firma Stanley ?

Opublikowano

No właśnie że chce zarabiać ale aby starczyło do pierwszego a nie brakło w połowie miesiąca :P.

A to może trzeba rozsądnie zarządzać pieniędzmi a nie wymagać podwyżki ??

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

chce zarabiać ale aby starczyło do pierwszego

...bierz wypłatę ...trzydziestego...

Nie ma za co...🤭

Teraz, dysydent napisał(a):

najrozsądniej to i jedno i drugie

No to zależy...od punktu widzenia...

• Haha 3
Opublikowano

@Tomasz0611 większość teraz umie liczyć. Prąd, gaz, węgiel, opłaty, żywność. To łatwo wyliczyć ile wyjdzie na miesiąc a do tego dochodzą czasami niespodziewane wydatki i co wtedy, Provident ?

Dobra bo idzie burza a czegoś szukam. Może Yato ?

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

@Tomasz0611 większość teraz umie liczyć. Prąd, gaz, węgiel, opłaty, żywność. To łatwo wyliczyć ile wyjdzie na miesiąc a do tego dochodzą czasami niespodziewane wydatki i co wtedy, Provident ?

Na niespodziewane wydatki się ma odłożoną kupkę a nie wydaje wszystko na bieżąco... Jak mnie nie stać na wakacje to siedzę w domu na d*pie a nie biorę na ten cel kredyt ...

• Like 1
Opublikowano

łatwo wyliczyć ile wyjdzie na miesiąc a do tego dochodzą czasami niespodziewane wydatki i co wtedy, Provident ?

A kogo to?

Możesz nerkę sprzedać jak nie wystarcza PLN.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v