Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Nawrocki mu odpowiedział już dawno

jak? bo ja "w kosmosie" i mam poślizg czasowy z info, se obok Voyagera lecę :D
a poważniej to tylko dziś przy śwęcie "granatem od motyki oderwany" jakieś strzępy se info wyszukuję i natrafiłem to akurat na początek

5 minut temu, mirro napisał(a):

Taki Robin Hu?😂

to i tak lepiej niż rabin, niewiele ale lepiej

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

Ty to masz czas na podróże. 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

czas

czas w kosmosie jest pojęciem względnym
se "zdylatatowałem"
wylecę jutro a już wczoraj wróciłem B|

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie, efekt uboczny czarnej dziury umysłowej i wcale nie na odległych jankeskich serwerach szajs-zbuka a całkiem blisko a nawet wewn niej - polskiej polityki
czas ruszył wstecz bo i restytucja komuny tylko tym razem ze zachodu z Brukseli no i postępujący regres "polsko niemieckiej przyjaźni" i... parę jeszcze ale Agrest coś mi odpisał to wyskakuję z tego posta czytać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

a poważniej to tylko dziś przy śwęcie "granatem od motyki oderwany" jakieś strzępy se info wyszukuję i natrafiłem to akurat na początek

to i tak lepiej niż rabin, niewiele ale lepiej

Nie masz tiktoka to wklejam z artykułu

Jeśli wydaje się panu europosłowi, że będzie stosował wobec dumnego narodu z ponad tysiącletnią tradycją, wobec prezydenta wybranego przez Polaków szantaż finansowy, czy ekonomiczny to się pomyli - powiedział.

My mamy prawo do tego, aby decydować o przyszłości polskiej, partnerskie relacje budować z Niemcami, w których musi wybrzmiewać, że chcemy rozwiązać sprawę reparacji wojennych, mamy prawo do tego, żeby pomimo dobrych relacji handlowych i finansowych z Niemcami dbać o naszą zachodnią granicę, żeby nie zalewali nas nielegalni imigranci"

Myślę, że ten polityk - nie wiem ilu jest takich w Niemczech - powinni przyzwyczaić się do tego, że oto Polska jest niepodległym państwem, nie ma w sobie kompleksu i będzie rozwijała się pomimo tego typu słów".

Odnosząc się do tego, iż w przeszłości UE blokowała środki Polsce, oznajmił, że nie obawia się tego, iż w kampanii wyborczej również stosowano wobec niego szantaż finansowy. - W wewnętrznym sporze udało się bez pieniędzy, bez środków finansowych, bez subwencji niewypłaconej bezprawnie partii, która mnie popierała Prawu i Sprawiedliwości wygrać wybory prezydenckie. Tym samym, gdy słyszę szantaż finansowy jednego z europosłów myślę, że ma do przepracowania pewne tematy ze stosunków międzynarodowych - powiedział.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie, efekt uboczny czarnej dziury umysłowej

Ale że co? Czyli cała tajemnica przesunięcia fazowego, to brak emisji jakiejkolwiek emisji?🤣 To jak sie zdrowo napierdolę i łeb będzie mnie dostatecznie mocno bolał,a myślą niemącony będę żadną, tomogę se podróżować jak mi się zechce?😂

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Odnosząc się do tego, iż w przeszłości UE blokowała środki Polsce, oznajmił, że nie obawia się tego, iż w kampanii wyborczej również stosowano wobec niego szantaż finansowy. - W wewnętrznym sporze udało się bez pieniędzy, bez środków finansowych, bez subwencji niewypłaconej bezprawnie partii, która mnie popierała Prawu i Sprawiedliwości wygrać wybory prezydenckie.

No proszę. Jak się poczeka, to obywatelskość Pana Prezydenta, a także skłonność do oddawania się za pieniądze, sama legnie w gruzach.😂

Opublikowano

zapomnail dodac ze te 1000 lat to z pewny przerwami .

i to przez takich co sobie gebe bogiem,honorem i ojczyzna wycierali.

z uwagi na kampanie wyborcza zupelnie umknelo swietowanie koronacji chrobrego. dlugo nie popanowal ale zawsze krol to krol..

Opublikowano

aaa...ee... muszę pomyśleć @mirro czy w Twojej logice jest jakiś błąd bo na pierwszy rzut oka wydaje się to mieć sens

w sumie od pewnego wieku to jedyny sposób na naprawdę ciekawe podróże a od jeszcze późniejszego to już i stymulant; rzeczony "napierdalacz" niepotrzebny
wystarczyło popatrzeć na Bidena w debacie z Trumpem a teraz to i na samego Trumpa

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

uwagi na kampanie wyborcza zupelnie umknelo swietowanie koronacji chrobrego.

Bo go na liście kandydatów w wyborach nie było.😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Czernichów przeorali, Kraków przeorali, Proszowice, Słomniki, Miechów, Bochnię Tarnów , czy inne miasta i wsie w Małopolsce przeorali?

Tam jedyna orka jaka była to Krzeptowski i Goralnvolk.

Partyzantka i walki ruakich z Niemcami to głownie środkowa i północna Polska.  Największe zgrupowania to Wilno, Suwalszczyzna, gdzie NKWD urządziło obławe zaraz po wojnie tzw obława Augustowska.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

walki ruakich z Niemcami to głownie środkowa i północna Polska. 

Nie zapominaj o Operacji Preszowsko - Dukielskiej. Tam jatka była,

Opublikowano

"Polska nie jest państwem, które za szantaż finansowy będzie posłuszna wobec linii jakiegokolwiek innego państwa. My jesteśmy sąsiadami. Chcemy budować partnerskie relacje i z tego, co wiem, to jest ta sama Unia Europejska, która w zakresie praworządności nie odezwała się ani razu w ciągu sześciu miesięcy nierównej często i niezgodnej momentami z prawem kampanii wyborczej”

Opublikowano (edytowane)

Tyle samo praw w unii europejskiej winien mieć Polak, Francuz i każdy inny co Niemiec aby była nadal unią a nie protektoratem niemieckim do czego prowadzą podobne postulaty jakie głosi pan moritz (nazwiska zapomniałem a nie warte na tyle abym fatygował się cofać  stronę by szukać)

coś w tym stylu i zamyka dyskusję a jeśli kto zechce kontynuować to każdy argument staje się bezprzedmiotowy bo sprowadzenie do zasad fundamentalnych ich kwestionowanie czyni z adwersarza uzurpatora
Czasem lepiej krótko odpowiedzieć zwłaszcza że ma się czas na skompaktowanie treści. (nie zwracajcie uwagi kto to pisze ;) xD )
Dla z góry nastawionych negatywnie i tak nie ma sensu racjonalizować argumentów bo z założenia będą obalać nawet najsłuszniejsze czepiając się byle czego jak np .... albo se sami wydedukujcie w którym przypadku (czy przypadkach )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał(a):

zapomnail dodac ze te 1000 lat to z pewny przerwami .

i to przez takich co sobie gebe bogiem,honorem i ojczyzna wycierali.

z uwagi na kampanie wyborcza zupelnie umknelo swietowanie koronacji chrobrego. dlugo nie popanowal ale zawsze krol to krol..

Między innymi przez takich ludzi jak ty. 

Co nie znaczy że trzech największych trzeba było żeby Polska zniknęła z mapy. Inaczej nigdy sobie nie mogli dać rady z nami czy to ruskie czy Turki, Tatarzy Szwedzi.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał(a):

to jest ta sama Unia Europejska, która w zakresie praworządności nie odezwała się ani razu w ciągu sześciu miesięcy nierównej często i niezgodnej momentami z prawem kampanii wyborczej”

I po kija się tłumaczy? Mógł napisać że wygrał, ponieważ miał wygrać lepszy a teraz ma mandat od suwerena aby dbać o należne miejsce Polski w strukturach Unii.  A szantażu się nie boi i przyj.bać też potrafi. ( jakby se sąsiad zażyczył)

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Co nie znaczy że trzech największych trzeba było żeby Polska zniknęła z mapy. Inaczej nigdy sobie nie mogli dać rady z nami czy to ruskie czy Turki, Tatarzy Szwedzi.

Błąd panie kochany, to nie oni byli potrzebni, sami siebie zniszczyliśmy wewnętrznymi konfliktami ...

Opublikowano

jakis stendaper smial sie, ze jak rafalowi ktos z brukseli napluje, to sie o razi 😃 a karol da mu w morde 😂 bruksela ciagle nas szantazuje, probuje kreowac nam polityke wewnetrzna. ktos tu napisal, ze 1000 lat, ale z przerwa, czatajac to odczuwa sie taki niesmak, pisze to polak, nie zaprzeczam ze nie bylo rozbiorow, ale....jakbys sie chelpil ,ze nie 1000 , a trzeba odjac 123 lata! dlaczego taki wpis moze byc jedynie od lewaka? hmmmm. moze stracilismy granice, ale panstwowosci nam nie odebrali. bardzo chcieli, niemcy nawet bardzo,bardzo. dla mnie jestesmy 1000 letnim panstwem chrzescijanskim, ale o wiele wczesniej "pogamskim" a moze bardziej slowianskim, bo slowo pogaństwo nie moze mi przejsc przez gardlo. polska podzielila sie, na tych co sa dumni z bycia polakami i na tych co sie tego wstydzą!

Opublikowano

Nie wiem po kiego, ale to był wywiad.

No i chyba dotychczas nikt z rządzących nie zająknął się by odpowiedzieć temu niemieckiemu owczarkowi

4 minuty temu, mirro napisał(a):

I po kija się tłumaczy? Mógł napisać że wygrał, ponieważ miał wygrać lepszy a teraz ma mandat od suwerena aby dbać o należne miejsce Polski w strukturach Unii.  A szantażu się nie boi i przyj.bać też potrafi. ( jakby se sąsiad zażyczył)

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

też masz marzenia
Prezydent z prawdziwego zdarzenia w Polsce akurat wtedy gdy i Tusk i Kaczyński nikogo wartościowszego od siebie nie dopuszczą nawet na szatniarza

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Dlaczego?

bo ma klawiaturę i przez tą Mu przeszło to po co jeszcze gardło zdzierać?

• Haha 1