Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

no teraz już tak
tylko mi obrazek wyskakuje a nie film; czego spodziewałem się po yt
o ten obrazek
1YySVAnlv0eMurwTDxlRAoxxD9OtlOr_PSR9RwWw

a i jeszcze tekst nad obrazkiem
-"🇵🇱👊Szok. Słowa, które przejdą do historii. Inspektor Waldemar Pankowski: Sztandaru nie żegnam, gdyż nie ma słów "Bóg, Honor, Ojczyzna". Ojczyznę kocham, prawo w Polsce nie obowiązuje, jako człowiek honoru nie mogę Panu podać reki."

chm
a dopiero co tam wyżej lajka mi @Pafnucy12 zafasował za posumowanie czegoś czego jeszcze nie znałem podsumowując
"przypadek"?
no tym razem tak

Chory kraj

Opublikowano (edytowane)

może i chory ale ten symptom akurat diagnozy bardziej nie pogarsza jak dla całej cywilizacji planety
to akurat nie świadczy o jakiejkolwiek chorobie a poziomie cywilizacji średnim globalnym w jakim obecnie jesteśmy
Boga nie widział, kawałek szmaty to nie ojczyzna a honorowo to się nawet wrogom rękę podaje
tak że osobnik - tak - chory, na nienawiśc ale żeby od razu cały kraj; nie bardziej niż inne przynajmniej w tych "sferach" z całą wieloznacznością tego słowa

o, kolejne
https://wydarzenia.interia.pl/podkarpackie/news-oferowal-100-tys-zl-za-zastrzelenie-jerzego-owsiaka-namierzo,nId,7892263

nie mam nic do Owsiaka ale zaczyna mi to wszystko nagonką "inscenizowaną" śmierdzieć na tv republika za która też nie przepadam ale obiektywizm i naturalna podejrzliwość musi zaowocować wątpliwościami

mam taką spiskową teorię

starego dziadka nie stać na dom opieki i dostaje propozycję - zadzwoń tam i tam i powiedz to i to a jak cię na policji zapytają dlaczego to zrobiłeś to powiesz że oglądasz ten to a ten kanał tv
masz gwarancję wiktu i opierunku na początek wprawdzie w gorszym standardzie ale z czasem dom opieki masz jak w banku ... i tu stosowny cytat z przepisów o pomocy socjalnej dla uwolnionych skazańców

to teraz z kolei to nie zdziwił bym się jeśli oskarżony zeznał że to był włam hakerski na jego konto na szajs-zbuka (pamiętajcie - ja przestrzegałem przed tym syfem) tylko nikt mu nie uwierzył (no ja też bym nie uwierzył ale bym przynajmniej w akta wpisał)
itd itd jak to zwykle w teoriach spiskowych bywa

i jeszcze jedno pytanie "konkursowe" - odpowie mi ktoś co różni teorię spiskową od prawdy? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

może i chory ale ten symptom akurat diagnozy bardziej nie pogarsza jak dla całej cywilizacji planety
to akurat nie świadczy o jakiejkolwiek chorobie a poziomie cywilizacji średnim globalnym w jakim obecnie jesteśmy
Boga nie widział, kawałek szmaty to nie ojczyzna a honorowo to się nawet wrogom rękę podaje
tak że osobnik - tak - chory, na nienawiśc ale żeby od razu cały kraj; nie bardziej niż inne przynajmniej w tych "sferach" z całą wieloznacznością tego słowa

Znasz go że tak mówisz? Czy się domyślasz? Nie wszystkie psy to ..... No wiesz. Kiedyś pisałem że z psa kolegi nie będziesz miał, ale nie w tym problem, problem jest w tym że 45latek przechodzi na emeryturę, zakładam że jest fachowcem w swojej dziedzinie, czy nie mógłby jeszcze pracować? 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

po tym co powiedział i jeśli tak rzeczywiście było to znam go już wystarczająco

Gratuluję ogromnej wiedzy psychologicznej. 

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

45latek przechodzi na emeryturę, zakładam że jest fachowcem w swojej dziedzinie, czy nie mógłby jeszcze pracować?

to odrębny temat i już z rodzaju tych systemowych  nie na nocną porę bo można z nerwów w bezsenność popaść
"nie ma takich słów pogardy ..." itd tylko nie wiem czy tych ludzi czy ustawodawcę bo ludzie wykorzystują tylko to co oferuje otoczenie i nawet można ich zrozumieć

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Gratuluję ogromnej wiedzy psychologicznej. 

a ja poziomu cynizmu

doskonale wiesz jeśli czytałeś moje wcześniejsze posty jak ocenię fanatyzm wobec tylko formułki symbolu i skoro posunął się do jawnej manifestacji ku zwrócenia na siebie uwagi to ... no zwrócił w tym i moją i sam fakt formy jak to zrobił upoważnia każdego do swojej suwerennej oceny delikwenta

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

to odrębny temat i już z rodzaju tych systemowych  nie na nocną porę bo można z nerwów w bezsenność popaść
"nie ma takich słów pogardy ..." itd tylko nie wiem czy tych ludzi czy ustawodawcę bo ludzie wykorzystują tylko to co oferuje otoczenie i nawet można ich zrozumieć

Myśle że mógłby pracować, pewnie ma dużą wiedzę, ale coś wyżej nie pasowało komuś.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Myśle że mógłby pracować, pewnie ma dużą wiedzę, ale coś wyżej nie pasowało komuś.

pewnie tak bo mamy teraz czystki popisowskie wszędzie gdzie nie spojrzy
w tym przypadku nawet nie trzeba było niczego naruszać, łamać czy obchodzić z prawa i procedur tak że trudno się oficjalnie przyczepić
może dlatego chłopina eksplodował w polityczne manifestacje bo rozumie bezsilność wobec akurat swego własnego przypadku

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

odbiegasz od tematu... wątku zatem uznaję go za zakończony

To chłop tu coming outu dokonuje a Ty go tak traktujesz? Zbywasz go potrzebą trzymania się tematu? Miej litość. 🤣

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał(a):

a ja poziomu cynizmu

doskonale wiesz jeśli czytałeś moje wcześniejsze posty jak ocenię fanatyzm wobec tylko formułki symbolu i skoro posunął się do jawnej manifestacji ku zwrócenia na siebie uwagi to ... no zwrócił w tym i moją i sam fakt formy jak to zrobił upoważnia każdego do swojej suwerennej oceny delikwenta

Może i masz trochę racji, ale ani ty ani ja dokładnie nie wiemy co tam zaszło, więc nasze przemyślenia nie są zawsze trafne.

Opublikowano

Ten 45 letni emeryt do emerytury miał być wierny jak pies i bronić ustroju, który go karmił i odział

Dlatego bronił go jak lew, a teraz ma apanaże i może cieszyć się życiem na emeryturze

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 13.01.2025 o 19:32, hubertuss napisał(a):

No i widzisz czego pis narobił.  To za pisu nastąpił nie spotykany wcześniej spadek opłacalności w rolnictwie. Drastycznie wzrosły koszty produkcji. Za Tusk tak na dobra sprawę nie zaszły żadne aż na taką skalę osłabiające rentowność rolnictwa zmiany jak za piu. Mało tego pis miał komisarza w UE Wojciechowskiego który jak sam twierdzi przepisał zielony ład z programu pisu. A rolnicy dalej za pisem normalnie kabaret.

ale ty jesteś durny i masz skopane życie , pamiętasz strajki wiesz jak tusk nazwał rolników  ?   jak nastawiał ludzi przeciw nim ? 

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Ten 45 letni emeryt do emerytury miał być wierny jak pies i bronić ustroju, który go karmił i odział

Dlatego bronił go jak lew, a teraz ma apanaże i może cieszyć się życiem na emeryturze

Jak mówił że nie przeżyje za 10k na prowincji. Chcieli go odesłać 200km gdzieś na robotę, ale za daleko stwierdził. Mi też by nie pasowało do obrządku tyle dojeżdżać😁

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

Ale on poszedł nawet o0 krok dalej. Zaczął wspinać się po drabinie kariery, ale drabina była za krótka i starczyła tylko do 45 roku życia.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał(a):

To chłop tu coming outu dokonuje a Ty go tak traktujesz? Zbywasz go potrzebą trzymania się tematu? Miej litość. 🤣

gdzie?
znów coś przegapiłem?

a bo z trzema na raz to nie w moim wieku
znaczy trzy różne watki nadążyć

no dobra
wszystko z trzema na raz to już nie na mój wiek ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

gdzie?
znów coś przegapiłem?

Przegapić nie przegapiłeś, ale jak wziąć pod uwagę szczególną fascynację  d*pą i defekacją , a także "popyt" seksualny. To pewne sprawy jawią się w nowym świetle. Objaśniać nie mam zamiaru, ani oceniać też, 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

czyli podsumowujac dyskusje -urban jest kryptogejem jak jego najwyzszy prezes i episkopat ..

w sumie ameryki nie odkryliscie..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No dla mnie ewolucja to głównie przypadek...

Ciekaw byłem czy ktoś widzi to podobnie.

A co ciebie pobudza?

Sam głównie o Tusku piszesz...więc chyba tym żyjesz...🤭

a prezes bylby wstanie kogos pobudzic ??

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

a kto doprowadzil policje do takiego stanu ?? 

nawet on o granatniku wspomina..

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Chory kraj

za pis dostal stanowisko,teraz je stracil ..

gdy sedziow czy prokuratorow tak przenosili to nic nie pisales ...

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Przegapić nie przegapiłeś, ale jak wziąć pod uwagę szczególną fascynację  d*pą i defekacją , a także "popyt" seksualny. To pewne sprawy jawią się w nowym świetle. Objaśniać nie mam zamiaru, ani oceniać też, 

a bo i nie musisz więcej
rzeczywiście nie skojarzyłem nawet jeśli w "tym samym klimacie" przyszło mi ripostować to nadal nie wychwyciłem

no cóż zrobić -jak wyżej pisałem - takie fiksacje to nie w moim wieku że nawet u innych nie rozpoznam
cholera to może być niebezpieczne bo kiedy jeszcze co gorszego przegapię i se jaki "biedroniopodobny" opatrznie poczyta :o

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

czyli podsumowujac dyskusje -urban jest kryptogejem jak jego najwyzszy prezes i episkopat ..

w sumie ameryki nie odkryliscie..

a prezes bylby wstanie kogos pobudzic ??

tvn ci wszystko wytłumaczył |? 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Tusk?

Ja myślałem że o stanowisku decydują kompetencje a nie partia

Jakoś mi umknęło 

Opublikowano

Jest coraz drożej😢 https://businessinsider.com.pl/.../2025-rokiem.../czhmlgc...

image.png.558e022e35b52c1ea46acce6c7ba0b85.png

5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tusk?

Jakoś mi umknęło 

każdy wyborca rudego to zwykły prostak .. zero intelektu myślenia sprawdzania ... nie ważne jaki są fakty ważne ze jego strona lewa była to znaczy racja 

Komendant odszedł z hukiem. MSWiA: Próbowali zapisać policjantów do PiS

https://wiadomosci.wp.pl/mocne-pozegnanie-komendanta-jest-reakcja-mswia-7114102891289344a

za rudego jest jedne wielkie qurestwo 

image.png

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

jedna z wielu wad demokracji kadencyjnej która tak po prawdzie ma tylko jedną zaletę - wszystkie inne ustroje są jeszcze gorsze
przynajmniej mamy większa rotacyjność na stanowiskach nominatów i więcej z nas ma szanse spoza układu gdy ten sie zmieni a nie jak u feudałów - "z dzieci na dzieci"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v