Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał(a):

Nie e. Tyko dyplomów MBA...

Jak muły są w pellecie i brykiecie to jest spoko paliwo ale palenisko też musi być spoko. Takie paleniska nie szły to i paliwa nikt nie produkuje.

to szło o jakieś durne normy a nie o paleniska, normalnie się nim paliło jak ekogroszkiem, miał dużą wartość opałową i bardzo małą wilgotność i jeszcze był pakowany w worki papierowe a nie foliowe

teraz debile zakazali nawet używania nazwy ekogroszek - czysty komunizm

i planują dalsze zaostrzanie norm żeby wyeliminować kolejne rodzaje węgla

----------------------------------------------------------------------------

4.

Ściema rozliczeń, które służą propagandzie

"Nie traktuję rozliczeń instrumentalnie, jako zemstę. Stoję przed dylematem, jak uniknąć choć cienia podejrzenia, że chodzi o zemstę".

Ten fragment z przemowy Tuska to już jawna kpina. Naprawdę, aż takich jaj z wyborców nie powinno się publicznie robić. Przecież właśnie traktujecie rozliczenia jak zemstę i wehikuł wyborczy! Te nieustanne pohukiwania na Twitterze, że wsadzimy tego, tamtego, "Para - buch, koła - w ruch" - tak pisał premier w sprawie aresztowań nie w Bantustanie, tylko w Polsce. Albo Bodnar - czyli szef prokuratorów - wypisujący na Tłiterze w sprawie aresztowań "ciąg dalszy nastąpi…". No, ludzie! Przecież to jest czysty Ziobro!

Pisowcy z tym pójdą do europejskich trybunałów i będą wygrywać z wami sprawy z powodu "stronniczości organów państwa", a tłity wzmożonych sędziów, ministrów i prokuratorów będą dobrym dowodem. Władza - zwłaszcza jeśli ma zwierzchność nad prokuraturą - nie powinna publicznie zachęcać prokuratorów do pospiesznego wsadzania.

Do tego uruchomiliście cyrk pińsko-giertychowy w necie, plujący jadem, bredzący, mylący fakty, rozpowszechniający moskiewskie teorie spiskowe. To są właśnie rozliczenia. Kto jest szefem sejmowego zespołu ds rozliczeń?

Internetowy troll Giertych, grający teraz melodyjki z moskiewskiej propagandy "a na Zachodzie to fałszują wybory, to u nas w Rosji jest prawdziwa demokracja". I to pan, panie premierze, na to pozwala, pan go szczuje i uruchamia, pan go przyjmuje do partii. "Nie ma mowy, żebyśmy zrezygnowali z dalszych rozliczeń". No to smacznego, powodzenia!

Opublikowano
3 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Razem PSL z Polską 2050 mają 5 %w sondażach i nie wchodzą a osobno mają załóżmy po 2.5% i też nie wchodzą...myślę że gdyby dziś były wybory to PIS by poszedł sam Konfederacja sama, Razem być może też a reszta poszła na jednej liście PO,Polska 2050,PSL i lewica. 

Jako koalicja tak ale już jako komitet mogą przekroczyć próg wyborczy.

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Jako koalicja tak ale już jako komitet mogą przekroczyć próg wyborczy.

No skoro teraz mają 5% to podzieleni na 2 partie też każda z nich musi mieć co najmniej 5% taki jest próg wyborczy chociaż PSL ma te swoje struktury dobre w powiatach coś na ten temat wiem i zawsze wchodzili do sejmu.

Opublikowano

5. PKB rośnie, tylko naród niewdzięczny...

"Półtora roku rządów to jest wielkie TAK dla rozwoju". "Okładka The Economist pokazuje Polskę jako najbardziej obiecujący kraj, jeśli chodzi o rozwój w Europie". "Mamy najszybszy wzrost gospodarczy w Europie - 3,7 proc., za PiS było 0,1 proc". "Za PiS inflacja wynosiła tyle i tyle, teraz ledwie tyle". I co? Ludzie głupie są, bo tego nie wiedzą, dając rządowi Tuska najgorsze oceny?

Prawda jest taka, że za PiS - nie licząc czasu pandemii i wojny - Polska rozwijała się bardzo szybko, również była na pierwszym miejscu w Unii. I to nie ma z wami - politykami - niemal nic wspólnego. Inflacja spada wszędzie, też żadna wasza zasługa, zresztą Glapiński nadal odpowiada za stopy procentowe. Polska gospodarka od 15 lat przechodzi przez kolejne światowe kryzysy niemal nietknięta i zalicza najszybsze w Europie pokryzysowe odbicia. Jest to zasługa niebywałej elastyczności polskich średnich i małych firm, które za każdym razem kombinują, dostosowują się, zmieniając rynki (drugi główny czynnik: własna waluta).

Może warto, żeby premier właśnie to przyznał w ramach "nowego otwarcia", zamiast przypisywać zasługi gospodarcze rządowi. Każdy nieplemienny ekonomista wie, że wasz wpływ - PiS i PO - na dołki i górki PKB był minimalny. Owszem - jakiś jest, ale niewielki. Co ludzie słyszą? "Wzrost gospodarczy zawdzięczacie nie sobie, lecz rządowi". Słusznie, że tego nie kupują.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

podalem ci cwoku linka ..

podać, to możesz swojej starej, żeby ci potrzymała :D

peowski trolu, jeśli chcesz coś do mnie napisać, to najpierw naucz się czytać i rozumieć co czytasz

• Haha 1
Opublikowano

Nie ma zgody na tęczowe wystawy w polskim Sejmie. Wyrzucimy lewicę z polskiej polityki, kultury i szkolnictwa. Nie pozwolimy im na deprawowanie polskiego narodu.

image.jpeg.b538478955f69b5c9dd51c260c85e7a3.jpeg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Robert Gwiazdowski: Dlaczego Donald Tusk chwalił się sukcesami rządu PiS?

Donald Tusk w exposé chwalił się sukcesami rządu PiS
Ale skromny premier, zamiast wcześniej ogłosić sukcesy rządu, zwlekał z tym do teraz. A teraz się pochwalił. Sukcesami rządu PiS: wzrostem wydatków na obronność, inwestycjami w ochronę polskich granic, programem 800+, spadkiem bezrobocia, wzrostem płac, zmniejszeniem luki vatowskiej. Mógł jeszcze dorzucić parę sukcesów już wyłącznie swojego rządu – jak obniżenie VAT dla branży beauty. Albo usunięcie z rozkładu jazdy PKP pendolino do niektórych polskich miast z pisowskim elektoratem, bo dzięki temu będą środki na zapowiedziane połączenie na narty do Włoch i Austrii w sezonie zimowym.

Pochwalił się za to premier spadkiem inflacji, którą wywołał prezes Glapiński, a teraz to premier Tusk ją poskromił. I zapowiedział sukcesy kolejne. W szczególności w newralgicznym dla zapewnienia wszystkim młodym wyborcom prawa do mieszkania prawem budowlanym. Będzie jego „radykalne uproszczenie”. Młodzi, lepiej wykształceni z dużych miast będą mogli bez pozwolenia wybudować… oczko wodne, taras, nieduży schron, stację ładowania, a nawet maszt na flagę do siedmiu metrów. Nieduży schron na warszawskim Wilanowie może nie być specjalnie funkcjonalny, ale miejmy nadzieję, że nowy prezydent nie zawetuje tych ułatwień dla wyborców swojego konkurenta. Bo przecież wyborcy Nawrockiego to takie oczka i tarasy sobie na wsiach budują. Mój sąsiad to nawet maszt na flagę ma. Nie wiem tylko (nie mierzyłem), czy aż siedmiometrowy.

---------------------------------------------------

11 czerwca Rumunia wprowadza kary więzienia od pół roku do 5 lat za rozpowszechnianie w Internecie treści "antysemickich, faszystowskich, legionowych [Corneliu Codreanu], rasistowskich lub ksenofobicznych" i za bagatelizowanie zbrodni przeciw ludzkości.

to samo miało być u nas po zwycięstwie trzaska

Edytowane przez nie
Opublikowano

CYTAT .

Nie przypominam sobie, żeby minister Bodnar miał jakiś problem z rzekomą nielegalnością Izby Kontroli Nadzwyczajnej, kiedy ta Izba orzekała o ważności wyborów do Sejmu w 2023 roku.

Więc jeżeli pan minister chce być konsekwentny w swoich rozważaniach o legalności wyboru nowego Prezydenta, to powinien najpierw ogłosić, że Sejm obecnej kadencji jest nielegalny i że premier Tusk jest nielegalny. I wychodzi na to, że zdaniem Bodnara legalnym, prawdziwym premierem Polski jest nadal Mateusz Morawiecki, bo przecież według tej logiki nie było legalnego Sejmu, który mógłby przyjąć dymisję Morawieckiego.

Tyle od strony prawnej jest warte to bodnarowe podżeganie do zakwestiowania wyborów prezydenckich i destabilizacji państwa."

https://www.facebook.com/photo?fbid=1137772148381880&set=a.143151854510586

Opublikowano

6.

Jestem bardzo wyczulony na każdy sygnał nepotyzmu". O Jezu, tu już zęby bolą. Dwa lata mieliście na przegłosowanie ustawy, którą proponuje Polska 2050, żeby nie dało się tak łatwo wsadzać ziomków i rodzin do spółek. Nic się nie wydarzyło. Czy premier ma ludzi na kretynów? Przecież co trzy dni media piszą o kolejnym znajomku, którego ministrowie gdzieś tam wsadzają. Plus finansowanie przez spółki skarbu platformianych hejterów. Czy do premiera to w ogóle dociera, czy może drukują mu specjalną gazetkę?

"Nie będę tolerował sporów". To pan uważa, że PO senior, a reszta - wasale. Może warto zacząć "nowe otwarcie" od utemperowania wyższościowych ciągot Platformy i od zmiany samego siebie? Może warto do projektów koalicjantów - niektóre są gotowe i leżą od dawna - podejść poważnie, a nie "będziemy pracować" (czytaj: pocałujcie mnie w pompkę).

W czasie tego wystękanego potoku słów premiera Tuska, które zadowolą już tylko Silnych Razem, a i to nie wszystkich, słychać było walenie premierowską ręką w pulpit. I to mi zostanie w uszach. Rozpaczliwe walenie w pulpit starszego człowieka zaklinającego rzeczywistość.

Image

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

czyżby rząd zrobił ,, wrzutkę '' przedwyborczą z płacą minimalną 5020 zł by pomóc Trzaskowskiemu ? Teraz spadło do 4806 zł .przyszło opamietanie sie 

Nie dotrzymuje  obietnicy . przedwyborczą z płacą minimalną 5020 zł by pomóc Trzaskowskiemu ?

Opublikowano
Grzegorz Płaczek: Nie chcę antagonizować, ale to jednak jest nienormalne! Podczas, gdy deficyt budżetowy na 2025 r. wyniesie w Polsce 289 miliardów złotych, Ministerstwo Finansów potwierdza - w odpowiedzi na moją interwencję poselską - że Polska wzięła na siebie spłatę odsetek za pożyczkę Ukrainy z Komisją Europejską!
Pierwsza transza już za nami. Tylko w 2024 r. - zgodnie z prośbą strony ukraińskiej i umową spłaty odsetek - Polska dokonała wpłaty PIERWSZEJ CZĘŚCI ZOBOWIĄZANIA w wysokości… 102 010 468 PLN !!! Odsetki i kolejne wpłaty będą regulowane przez Polskę… do końca 2027 roku.
Wszystkim Polakom życzę miłego dnia.
Może być zdjęciem przedstawiającym odcinek biletu i tekst
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Zmień płytę, bo się zacinasz z tym skowytem

Jeśli Konfa będzie potrzebowała koalicjanta - to bardziej będzie to PiS niż KO, zwłaszcza, że spadek popularności KO może być znaczny, o wiele większy, niż ewentualnie PiS

A co drażni ci to? Będę pisał ile mi pasuje a tobie widać nie pasuje bo wiesz, że prawda. Jaki będzie spadek poparcia ko a jaki pisu czas pokaże nie twoje gdybanie. Jedno jest pewne konfa z pisem nie bezie miał łatwo włączyć o lidera na prawicy pis ma dość potężne media i starych wyjadaczy jak Kaczyński czy BIelan konfa nie ma nic oprócz tego, że się jeszcze nie skompromitowali. Ale czy to wystarczy na naiwny elektorat prawicowy czy pisowskie media zrobią ludziom znowu wodę z mózgów czas pokaże. 

3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Ulman czyli osoba która zadaje dużo pytań :P. Tak mi się skojarzyło. @nie denerwuje mnie pod jednym względem. Nie wrzuca linków skąd wkleja swoje posty.

Myślisz, że na Tarczyńskiego nie znalazły by się jakieś kwity ? Za długo w polityce siedzi.

Tylko że do niedawna prowadziliśmy handel z Rosją i nikomu to nie przeszkadzało a było to już po 1989 r. A że putin na starość odleciał to już inna sprawa. Rosja nie jest jakąś tam potęgą bo inaczej już dawno by zajęła całą Ukrainę. Także straszenie nią nie ma sensu. Jedynie co może zrobić to nas skłócić i to jej się udało. Przykładem jest wrak Tupolewa.

Niemcy się uzależniły od Rosji jeżeli chodzi o gaz i ropę. A u nas jeżeli gazociąg biegnie przez nasz kraj to chyba należy nam się opłata przesyłowa za to. Nie ma gazociągu, nie ma opłaty. Ponadto zamiast kupować bezpośrednio od producenta bralibyśmy od pośrednika a to już wyższa cena. Teraz należy debatować czy jeżeli ta "rura" nas ominęła to dobrze czy źle w dobie transformacji energetycznych.

@nie nie wklei ci linka bo większość tego co zamieszcza to fejki Jeśli natomiast chodzi o Niemcy i handel z Rosją to nie chce mi się powtarzać od nowa wątku tamtej rozmowy a ty widać nie doczytałeś.

Upraszczając wszyscy handlowali z Rosją nie ma co teraz jednych ganić a innych usprawiedliwiać. To raz a dwa. Po 1989 roku dla Polski dla naszego społeczeństwa to Rosja jest o wiele większym zagrożeniem niż Niemcy i to przez rosyjską politykę nasz kraj i my ponosimy dużo dużo wyższe koszty finansowe niż ze względu na politykę Niemiec. To nie jest straszenie to są fakty.

2 godziny temu, witejus napisał(a):

To ucz się i słuchaj , pustaku, cobyś bredni z d*py nie pisał.

Nie mierz wszystkich swoją miarą. Znowu pokazałeś żeś głupi i będziesz to robił dalej.