Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

Żałuje, że ten wpis jest tak negatywny, ale ja osobiście nie rozumiem jak w tej całej konfiguracji geopolitycznej znaleźliśmy się w drugiej kategorii państw. Piotr Sankowski

brawo rząd, za dbanie o polskie interesy

ci idioci wszystko zniszczą

Znaleźliśmy się w tej drugiej grupie bo tak nas USA postrzegają. Oczywiście sami właśnie wstaliśmy z kolan, rozmawiamy z nimi jak równy z równym, Jesteśmy ostoją wartości, przedmurzem chrześcijaństwa i Bóg wi jeszcze kim. Tylko co jakiś czas amerykanie sprowadzają nas na ziemię prostymi sprawami. A Pan autor tego nie rozumie, bo przecież tak zajebiaszczo szło. 

Panie autor, to widać będziesz Pan jeszcze nie raz zdziwiony. Aż w końcu ogarniesz iż to wszystko to były nasze wyobrażenia a nie obietnice Stanów Zjednoczonych.🤣

Godzinę temu, nie napisał(a):

szlam to jest to co ci codziennie wlewają do łba, widać skutecznie

Też Cię kocham.🤣

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Polska jest za słaba by liczyć się globalnie na rynku AI gdybyś nie łykał tak tego szlamu a prawdziwą wiedzę to byś wiedział i tych mądrości nie wklejał. Znając życie to my możliwości tego żółtego nawet w 100 % nie wykorzystamy.

Mamy firmy które mogą się bawić w AI .to jest zabawa dla bogatych ale jest miejsce też dla małych .  Uber ,bolt pobiera 25%prowizji , portale z rezerwacją noclegu chyba 15%, ,pyszne pl. 15%, jest miejsce idla polskich firm np Blik , 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Znaleźliśmy się w tej drugiej grupie bo tak nas USA postrzegają. Oczywiście sami właśnie wstaliśmy z kolan, rozmawiamy z nimi jak równy z równym, Jesteśmy ostoją wartości, przedmurzem chrześcijaństwa i Bóg wi jeszcze kim. Tylko co jakiś czas amerykanie sprowadzają nas na ziemię prostymi sprawami. A Pan autor tego nie rozumie, bo przecież tak zajebiaszczo szło. 

Panie autor, to widać będziesz Pan jeszcze nie raz zdziwiony. Aż w końcu ogarniesz iż to wszystko to były nasze wyobrażenia a nie obietnice Stanów Zjednoczonych.🤣

Też Cię kocham.🤣

Nigdy nie byliśmy dla USA wartościowym krajem i teraz to zdecydowanie pokazują.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Nigdy nie byliśmy dla USA wartościowym krajem.

Jak to, a Trump jak zaczynał 1 kadencję i przyjechał do PL, to tak pięknie znał polską historię xD PiSowce aż szczały po nogawkach z wrażenia xD A później im przysłał Mosbacher która mówiła im co mają robić xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Jahoo , ja wiem , ogólnie mamy dość sprawnie działający ten segment 

Generealnie w kwestiach IT możemy śmiało powiedzieć,że w wielu dziedznach jesteśmy sporo do przodu przez USA, a jednoczesnie nie oddaliśmy rynku i gospodarki za darmo amerykanom jak Irlandia, dlatego nas nie lubią

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

ak to, a Trump jak zaczynał 1 kadencję i przyjechał do PL, to tak pięknie znał polską historię xD

Powiem więcej. On znał też przyszłość Polski.🤣

Opublikowano

w jednej lidze ze szwajcaria ?? nie mam nic przeciwko..

ci co placa urbanowi sa chyba jeszcze glupsi niz on..

42 minuty temu, nie napisał(a):

peowcy debile zapalają znicze przy znakach drogowych :D

jest jeszce lew z tabliczka poswiecona adamowiczowi w parku .no i grob w katedrze- w obydwu miejscach  bylem niedawno.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

Polska jest za słaba by liczyć się globalnie na rynku AI gdybyś nie łykał tak tego szlamu a prawdziwą wiedzę to byś wiedział i tych mądrości nie wklejał. Znając życie to my możliwości tego żółtego nawet w 100 % nie wykorzystamy.

masz szczęście, że nie wiesz jakiego debila znowu z siebie zrobiłeś, bo byś już nigdy się tutaj nie pokazał

poczytaj sobie kto to jest Piotr Sankowski

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

masz szczęście, że nie wiesz jakiego debila znowu z siebie zrobiłeś, bo byś już nigdy się tutaj nie pokazał

Ty debila robisz z siebie po kilka razy dziennie i ciągle się tu pokazujesz xD 

• Like 1
Opublikowano

Rząd Wielkiej Brytanii ogłosił we wtorek zakaz sprowadzania bydła, trzody chlewnej i owiec oraz wielu rodzajów mięsa i nabiału z Niemiec po wykryciu w tym kraju pierwszego od prawie 40 lat ogniska silnie zakaźnej pryszczycy (FMD).

kiedy polska wprowadzi?

będą promocje w marketach

Opublikowano
31 minut temu, jarecki napisał(a):

Mamy firmy które mogą się bawić w AI .to jest zabawa dla bogatych ale jest miejsce też dla małych .  Uber ,bolt pobiera 25%prowizji , portale z rezerwacją noclegu chyba 15%, ,pyszne pl. 15%, jest miejsce idla polskich firm np Blik , 

Spokojnie damy radę z naszymi zdolnościami niczego nie zabraknie.

30 minut temu, jahooo napisał(a):

Nawet nie wiesz, ile firm w Polsce ma własne AI do użytku wewnętrznego lub w kooperacji z zewnętrznymi dostawcami

Ile jest tyle jest wszystkim wszystkiego wystarczy.

30 minut temu, jarecki napisał(a):

Może w końcu polski rząd do tego przestanie dopłacać i komuś będzie się opłacało.

25 minut temu, nie napisał(a):

poczytaj sobie kto to jest Piotr Sankowski

Nikt tak nie robi z siebie debila jak ty i jakoś się pokazujesz. Zrozum żadne restrykcje nam nie zaszkodzą a ten pan być może ma inne powody by tak twierdzić wszak nie został ponownie prezesem NCBiR. Więc różne mogą być motywacje takiego stanowiska. Inna sprawa, że restrykcje nie musza być nadane i nie są nadane do końca świata. Znowu odpaliłeś kapiszona który nikogo nie interesuje. 

Opublikowano (edytowane)

ja widzę pusty post ten wyżej (oprócz oczywiści tekstu o zamordystach) tak że coś z podlinkowaniem poszło nie tak albo podlinkowałeś reklamę a u mnie systemy blokują takie odnośniki a nawet numery ip portali reklamiarzy

no ale dzięki @nie za tego podlinka
image.png 

rzecz ciekawa i pierwszy raz natykam się na to info
Izrael tam też na żółto tak że nie do końca to tak jest jak ten nasz "ekspert" panikuje
z resztą On matematyk i ...
albo kiedy indziej o tym bo tutaj tylko chciałem - dzięki

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo facet tym się zajmuje to chciał by byśmy byli potęgą. Ale realia są jakie są. Mało tego jak ktoś się orientuje w IT to wie, że dużo roboty europejskie firmy zlecają w Indiach. Indie postawiły na naukę rzesz informatyków którzy są całkiem tanią siłą roboczą świadczącą podwykonawstwo. Dla mnie to info to kapiszon. Choć intencję tego człowieka rozumiem.

Żółta jest cała post sowiecka Europa do tego Austria Szwajcaria itd.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

oj gościo wypadł z mainstreamowgo obiegu w branży u jankesów to na polskie granty liczy.

spoko z żabą, Tajwan blisko Chin a i tak po prawdzie to tylko tych Chin inna odmiana tak że z parę miesięcy i za 10% ceny tej co Nvidia krzyczy można będzie wyrwać takie czipy na AliExpress :P

ta mapka to bardziej nie - kto godzien - a - kogo stać ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Na podstawie decyzji administracji prezydenta Bidena, Polska jest objęta restrykcjami w imporcie najnowszych chipów NVIDIA.

Jednakże jak ktoś wie co się dzieje w rozwoju AI i, że teraz forpoczta walczy o stworzenie superinteligencji. To wydźwięk tego dokumentu jest jednoznaczny - żółte kraje powinny zapomnieć o rozwoju własnej superinteligencji.

A na co nam to? My zamiast NVIDIA mamy galana i nie zawahamy się go użyć.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Macie wasz rząd, dla większości tutaj. Nie jest czasem ministrem w tym szambie? 

A mówią że konfa ruska🙆

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Czyli kolejny informacyjny kapiszon.

Ale że Żydów i Szwajcarów nie stać hehehe.

Żydzi (Izrael) potrafią sami lepsze a Szwajcarzy za bardzo se z Chińczykami cwaniakują na boku w konszachtach to tak pokazowo...
a że Szwajcarów stać szczególnie to jeszcze na "pomocy" w kontrabandzie się co nieco wydębi ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Macie wasz rząd, dla większości tutaj. Nie jest czasem ministrem w tym szambie? 

A mówią że konfa ruska🙆

zaspiewaj -boze cos polske- a potem sprawdz co to zapiesn 🤣🤣

miedzynarodowka powstala kiedy nawet zsrr nie bylo w planach.. 

Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Może w końcu polski rząd do tego przestanie dopłacać i komuś będzie się opłacało

To świadczy że stajemy się coraz bardziej państwem kolonialnym oddając koncesje na eksploatację złóż , poprzednie rządy Tuska skutkowały zwyżka podatków od zluz łupkowych ale dobrze . Spore złoże miedzi w Polsce jest w rękach chyba kanadyjskiej firmy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v