Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy dyskusji o powrocie cenzury należy przypomnieć  jedno bardzo ważne zdarzenie sprzed 4 miesięcy które były już oznaką wprowadzania cenzury a nawet aresztu za same wypowiedzi w Internecie ‼️

Podczas powodzi w Kłodzku zatrzymany został Internauta za sam - i to zgodny z prawdą - wpis o manipulowaniu przez TVP wywiadami, o braku służb itd. Było to pierwsze w historii III RP aresztowanie za sam wpis w Internecie który nikogo nie szkalował a zarzutem byłe iż rzekomo "przeszkadzał w akcji ratowniczej". Wpis zniknął po interwencji Policji. 

Osobnym skandalem było zaangażowanie funkcjonariuszy z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości.

Prokuratura nie postawiła oczywiście żadnych zarzutów.

No to teraz pomyślmy : 

‼️ Ci sami z #koalicja13grudnia którzy teraz deklarują jakie to zaszczytne cele im przyświecają i że to nie będzie "żadna cenzura", Ci sami nie mieli skrupułów zaatakować za nieprzychylny wpis w Internecie który nikogo nie szkalował i doprowadzić do jego usunięcia a nawet zamknąć w areszcie - po czym nie stawiając nawet zarzutów ‼️

Cóż więc dopiero zrobią dostając narzędzie prawne usuwania treści? PA

image.png.446dffcd9cb073a565e367c1fa0e2159.png

Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

osobiscie mi to nei przeszkadza,

zatem i Trzaskowski jeśli ma co nieco rozumu nie powinien się tym przejmować
jeśli będzie się starał tłumaczyć to jest zwyczajnie głupi bo wyborca ocenia jk przydatny jest władca i "w razie bidy" to poratuje choćby i z diabłem miał paktować

Opublikowano

może i mam odmienne poglady od ogolnej narracji spoleczenstwa, ale My powinnismy miec w d*pie wszystko, handlowac z rosja, bo wszyscy na okolo to robia, a my tracimy pieniadze przez głupie "machanie szabelką"!

Opublikowano (edytowane)

no nie jest to takie proste bo próbowaliśmy handlować to rosja okazała się sqrwielem i nam drożej sprzedawała niż np Niemcom ten sam towar i to jeszcze o koszty nord strima taniej dostarczony.
Problem jest w rosji bo ona nie chce handlować a rządzić i ostatnie co ma do zaoferowania ku temu celowi używa

w ostatecznym rozrachunku zostanie rosji odebrane i to co ma jeśli tak poczyna i wszystko ku temu zmierza. Jest tak samo niewiarygodna dla swoich wrogów jak i rzekomych swych sojuszników
to co robiła rosja pod putinem jest genezą jej przyszłego nieuchronnego zniszczenia a przepychanka idzie o to kto tego dokona; Azja czy ... no w sumie to jedyna opcja zważywszy zdebilenie zachodu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

ten gaz zrobi koło zaworu rafałkowi !

Tak zrobi jak zrobiło rzekome zdejmowanie krzyży.

21 minut temu, nie napisał(a):

jeszcze idą w zaparte, że wszystko jest ok

ale już zaczynają robić w gacie :D 

Kampania oficjalnie nie ruszyła a sondaży jak psów każdy inny. A druga tura zdecyduje tak naprawdę.

21 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

jakas aferka z gazem z rosji, kupionym przez MPK warszawa , od firmy powiazanej z Rosją :) osobiscie mi to nei przeszkadza, ale w polityce nawet gówno musi pachnieć !

To jest kapiszon rozdmuchiwany nieudolnie przez pis. 

11 minut temu, dysydent napisał(a):

zatem i Trzaskowski jeśli ma co nieco rozumu nie powinien się tym przejmować
jeśli będzie się starał tłumaczyć to jest zwyczajnie głupi bo wyborca ocenia jk przydatny jest władca i "w razie bidy" to poratuje choćby i z diabłem miał paktować

Widać, że się nie przejmuje tłumaczenie się z tego zepchnięto na MZA i ministerstwo, że skreśliło z listy sankcyjnej. Ministerstwo stwierdziło, że skoro firma przeszłą w polskie ręce nie mieli podstaw prawnych by trzymać na liście sankcji. A gaz ponoć pochodzi z terminalu Lecha Kaczyńskiego. Kolejny kapiszon.

niech te kapiszony odpalają teraz a nie w maju czy kwietniu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

masz racje, to mały baczek przy kopcacej hucie ! ale....na pewno mu to wyciagną, choc pewnie bardziej przypomna peknieta rure . nie zal mi go, bo jest cienkim politykiem. Przy rudym nikt z twardym zdaniem nie przetrwal. Zostawały tylko cioty i miernoty. Mysle ze rafałek to ta pierwsza pozycja.

Jesli chodzi o cenzure, to w 2015 kolezanka mojej żony pisała do córki, na jakims czacie, albo cos podobnego. Wyobrazcie sobie, ze rano kolo 7 wpadła do niej policja i zarekwirowała komputer, poniewaz jakies obrazliwe tresci wysylala. Moze komus sie to wydac dziwne, ale niestety....takie rzeczy juz sie działy. Teraz to dopna do konca.

Opublikowano
dysydent napisał:

no nie jest to takie proste bo próbowaliśmy handlować to rosja okazała się sqrwielem i nam drożej sprzedawała niż np Niemcom ten sam towar i to jeszcze o koszty nord strima taniej dostarczony.
Problem jest w rosji bo ona nie chce handlować a rządzić i ostatnie co ma do zaoferowania ku temu celowi używa

w ostatecznym rozrachunku zostanie rosji odebrane i to co ma jeśli tak poczyna i wszystko ku temu zmierza. Jest tak samo niewiarygodna dla swoich wrogów jak i rzekomych swych sojuszników
to co robiła rosja pod putinem jest genezą jej przyszłego nieuchronnego zniszczenia a przepychanka idzie o to kto tego dokona; Azja czy ... no w sumie to jedyna opcja zważywszy zdebilenie zachodu

ale żeś na te Niemcy cięty.. Słowacja, Węgry, Czechy, Bułgaria - Ci też mieli taniej.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, DTaras napisał(a):

ale żeś na te Niemcy cięty.. Słowacja, Węgry, Czechy, Bułgaria - Ci też mieli taniej.

no tym razem to przejaw szacunku nno co najwyżej zazdrości tym co potrafili na umiejętnym wykorzystaniu przywar rosji innych "przelicytować"

p,s
bardziej niż "przelicytować" pasowało by "oszwabić" no ale znów się będziesz czepiał xD 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

dysydent nie jest ciety, ale te sk....ny sa najbardziej pazerne z tej grupy wymienionych! Spojrzmy na nasz obszar pracowniczy. PIS podniosl place minimalne o prawie 2 x. Mamy niby inflacje, ludzie krzycza "doktora trzeba "! ale cos tu jest nie tak. Pracuje na zachodzie polski, slysze od ludzi ze do niemiec nie warto wyjezdzac do pracy !!! nie oplaca sie, mało placa, praca ciezka. Pielegniarki w polsce zarabiaja wiecej niz jak jechaly za granice. przeciez to sie nie spin. powinno byc tak, ze jesli jest podwyzszka najnizszej krajowej, inflacja rosnie, to euro drozeje, a praca w niemczech dalej sie oplaca. Tylko TVN krzyczal, jak to zle w polsce sie dzieje, bo inflacja. Mam jedno wytlumaczenie, moze blednie to rozumuje ale ....jesli placa minimalna wzrosla, wyjazdy do germancow sie juz nie oplacaja, tzn. ze place w naszym kraju sa zanizane. ciesza sie szefowie fabryk, ze jest tanio, oni zaoszczeda, im to bylo na reke.PiS wymusił podwyzki sila - podnoszac najnizsza. Jakos bezrobocie nie wzrosło, wiec nie zaczeli zwalniac. Natomiast musieli wiecej zaplacic ludzia, ci wiecej zarobili i pieniadze zostały w kraju.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

dysydent nie jest ciety, ale te sk....ny sa najbardziej pazerne z tej grupy wymienionych! Spojrzmy na nasz obszar pracowniczy. PIS podniosl place minimalne o prawie 2 x. Mamy niby inflacje, ludzie krzycza "doktora trzeba "! ale cos tu jest nie tak. Pracuje na zachodzie polski, slysze od ludzi ze do niemiec nie warto wyjezdzac do pracy !!! nie oplaca sie, mało placa, praca ciezka. Pielegniarki w polsce zarabiaja wiecej niz jak jechaly za granice. przeciez to sie nie spin. powinno byc tak, ze jesli jest podwyzszka najnizszej krajowej, inflacja rosnie, to euro drozeje, a praca w niemczech dalej sie oplaca. Tylko TVN krzyczal, jak to zle w polsce sie dzieje, bo inflacja. Mam jedno wytlumaczenie, moze blednie to rozumuje ale ....jesli placa minimalna wzrosla, wyjazdy do germancow sie juz nie oplacaja, tzn. ze place w naszym kraju sa zanizane. ciesza sie szefowie fabryk, ze jest tanio, oni zaoszczeda, im to bylo na reke.PiS wymusił podwyzki sila - podnoszac najnizsza. Jakos bezrobocie nie wzrosło, wiec nie zaczeli zwalniac. Natomiast musieli wiecej zaplacic ludzia, ci wiecej zarobili i pieniadze zostały w kraju.

Czegoś ty się napal? Ostatnio gadałem z kolesiem z Kostrzyna nad Odrą mówi u nas przesrane ludzi do pracy nie ma za granica fabrykę Tesli otworzyli wszyscy wyjeżdżają. W innej firmie z lubuskiego co chwila pracownicy się zmieniają 

Wzrost płacy minimalnej to ciemnota dla mas. Z jednej strony w wielu branżach za tę pisowską minimalną to cię śmiechem zabiją i nikt nie przyjdzie z drugiej strony w branżach gdzie się mniej płaci są śmieciówki. Naiwny jesteś

Opublikowano (edytowane)

polityka gospodarczo społeczna popisu jest zasadniczo taka sama bo co w niej zmienił PiS takiego istotnego a teraz "na obietnicach się skończyło"
Jeśli mamy jakieś zmiany widoczne to skutek zmian na zewn Polski a nie wewn.

więcej na temat to praca magisterska a mi po xuj na stare lata to wyzwisko? :P
se młodzi niech... im potrzebniejsze
choć w Polsce to najczęściej strata czasu bo adekwatna Wiedza na światowym poziomie za tym nie idzie w tych tołmanowniach jeszcze pokomuszych czy teraz "kościółkowych" tylko mylnie "uczelniami" zwanych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tu się akurat z tobą zgodzę. Pis nic wielkiego dla gospodarki nie zrobił teraz rząd Tusk atak samo. Są kosmetyczne ruchy jak podniesienie stawki zdrowotnej przez pis dla przedsiębiorców a teraz jej częściowe obniżenie itd. Ale z drugiej strony co można takiego niby zrobić.  W Polsce najlepiej jak rząd jaki by nie był by nie przeszkadzał. DO upraszczani i ułatwiania tez nasi politycy ciągot nie mają 

Z drugiej strony to nie rząd ma uczynić społeczeństwo bogatym jak próbował pis rozdając kasę. To społeczeństwo ma sobie samo bogactwo wypracować. Ale to jest długa dyskusja i szkoda na to czasu.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale z drugiej strony co można takiego niby zrobić.

zniesienie stref ekonomicznych
likwidacja koncesjonizmu
odejście od minimalnej płacy miesięcznej z pozostawieniem jedynie stawki godzinowej minimalnej wszak cała reszta z samej arytmetyki wynika
Ubezpieczenia społeczne obniżyć na rzecz automatyzmu opieki społecznej za samo obywatelstwo co w tej koślawej xujni raczej trudne do niemożliwego aby w pełni ale na tyle na ile się da
no i poziom emerytur czy rent socjalnych w przelicznikach uzależnić od samego faktu obowiązku alimentacyjnego wobec czy to dzieci czy kogokolwiek innego a nie od wysokości składek bo nie ma nic bardziej antypopulacyjnego jak obecny system tzw "zusowski" (temat osobny ale przecież powiązany)

Ochrona kapitału po obywatelstwie co zapewne Trump teraz wymusi tylko znów xujnia a po czysto państwowym obywatelstwie to ... no właśnie; albo niech ta xujnia się zdecyduje czy się rozpada czy konsoliduje.

w obecnym układzie geoplit. liberalizacja produkcji zbrojeniowej i wyjęcie jej spod decyzyjności państwa jako zleceniodawcy pośredniego między armią a przeniesienie decyzyjności zamówień na armię

oj dużo by jeszcze bo czas też najwyższy na reset prawa a to technicznie też trudne w okowach xujni takiej jaka ona obecnie jest; tzn niezdecydowana co do swej przyszłości a nawet istnienia

oczywiście co napisałem może zawierać jakieś błędy logiczne bo ad hoc i bez przemyślenia to chlapnąłem i nie zlecam podejmować dyskusji ale i się za nią nie obrażę a co najwyżej nie podejmę bo co to da?

W polityce zagranicznej pozycja i geograficzna i polityczna Polski wymaga geniuszu aby uciec od peryferyjności no ale to by wymagało wyjścia z xujni i granie ze wszystkimi na zasadzie - walczcie sobie kacapy, chinole, jankesy i inne żydy o wpływy w naszym kraju a my będziemy tylko arbitrem i mamy armię pod swoim własnym dowództwem tak że "no".
Na to nie pozwoli nikt z naszych sąsiadów a zwłaszcza tych większych tak że chyba do tego doszło że niezależnie jak byśmy się dobrze wewn nie rządzili to ... no jesteśmy w czarnej d. i nie wiem co musiało by się na zewn pozmieniać abym nie musial mówić że okres prosperity gospodarczej Polski właśnie dobiega końca i to że ostatnio Chiny też blokują ruska flotę cieni naftowych to światełko w tunelu czy zapindalający na nas pociąg?
cofać się też nie ma gdzie bo z tyłu też to co jedzie na nas to na pewno nie odsiecz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

jeszcze idą w zaparte, że wszystko jest ok

Patrząc na fakt że państwa sygnatariusze sankcji na Rosję wcale do końca tych sankcji nie realizują, to ja tu afery żadnej nie widzę. Gorszą aferą było odjebanie dostaw węgla z dnia na dzień i wożenie szlamu z Kolumbii niż te parę autobusów latających na ruskim (nawet) gazie. Wyszło ja wyszło. 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

A gaz ponoć pochodzi z terminalu Lecha Kaczyńskiego. 

Łooooo Panie , to ż to najlepsze i jak najbardziej zalecane paliwo do miejskich autobusów. No nic bardziej świętego i patriotycznego do ich zbiorników wtłoczyć się nie da🤣

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

masz racje, to mały baczek przy kopcacej hucie ! ale....na pewno mu to wyciagną, choc pewnie bardziej przypomna peknieta rure . nie zal mi go, bo jest cienkim politykiem. Przy rudym nikt z twardym zdaniem nie przetrwal. Zostawały tylko cioty i miernoty. Mysle ze rafałek to ta pierwsza pozycja.

Jesli chodzi o cenzure, to w 2015 kolezanka mojej żony pisała do córki, na jakims czacie, albo cos podobnego. Wyobrazcie sobie, ze rano kolo 7 wpadła do niej policja i zarekwirowała komputer, poniewaz jakies obrazliwe tresci wysylala. Moze komus sie to wydac dziwne, ale niestety....takie rzeczy juz sie działy. Teraz to dopna do konca.

az dziw ze do nas jeszce nie wpadli..

gdyby to byla prawda to podaj link do sprawy. na pewno media o tym pisaly...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacus napisał(a):

z dziw ze do nas jeszce nie wpadli..

w sensie - na to forum?

no właśnie

co wcale nie znaczy że z czasem... bo czas pracuje obecnie przeciwko wolności słowa zgodnego z prawdą i tam wyżej @hubertuss wspomniał o obawach przed czymś co zwane sztuczną inteligencją a dla mnie jest tylko wyrafinowanym (i coraz to lepszym) sortownikiem informacji i też się obawiam ale nie jako generatora tej tzw obecnie "dezinformacji"ale "AI" jako doskonałe narzędzie cenzury

bo to jest tylko narzędzie a nie jakakolwiek inteligencja jeśli nawet to już problem tych dla których nią jest ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

i wożenie szlamu z Kolumbii

szlam to jest to co ci codziennie wlewają do łba, widać skutecznie

• Haha 1
Opublikowano

Na podstawie decyzji administracji prezydenta Bidena, Polska jest objęta restrykcjami w imporcie najnowszych chipów NVIDIA.

Jednakże jak ktoś wie co się dzieje w rozwoju AI i, że teraz forpoczta walczy o stworzenie superinteligencji. To wydźwięk tego dokumentu jest jednoznaczny - żółte kraje powinny zapomnieć o rozwoju własnej superinteligencji. A limity mają im wystarczyć tylko do zwykłych zastosowań AI bo "ten limit zapewnia, że amerykańska technologia jest dostępna do obsługi zagranicznych rządów, dostawców usług medycznych i innych lokalnych przedsiębiorstw". Czyli broń boże nie powinniśmy myśleć o jakiś globalnych AI. Żałuje, że ten wpis jest tak negatywny, ale ja osobiście nie rozumiem jak w tej całej konfiguracji geopolitycznej znaleźliśmy się w drugiej kategorii państw. Piotr Sankowski

brawo rząd, za dbanie o polskie interesy

ci idioci wszystko zniszczą

image.png

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Polska jest za słaba by liczyć się globalnie na rynku AI gdybyś nie łykał tak tego szlamu a prawdziwą wiedzę to byś wiedział i tych mądrości nie wklejał. Znając życie to my możliwości tego żółtego nawet w 100 % nie wykorzystamy.