Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Nie ma się z czego cieszyć Zwyciężyła mentalność chłopa pańszczyźnianego u wyborcy pisu. Wyborca pisu musi mieć pana nad sobą a pan może robić co chce.

przecież tu trafnie określiłeś miastowego wyborcę Trzaskowskiego. Aby była woda w kranie, cztery ściany i polityka miłości. I to do szczęścia wystarczy. Czy to Niemiec, Polak czy Rusek będzie go po łbie walił to nie ważne. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ale miastowy wyborca nie przymyka oka na to jak pisowcy kradli przeszkadza mu to. A wam z mentalnością chłopa pańszczyźnianego który zna swoje miejsce pod panem to pasuje. A poza wodą w kranie i czterema ścianami co niby da ci Nawrocki. Kto najbardziej dokopał rolnikom jak nie pis? Możesz wypisywać co chcesz ale prawda jest jedna.,

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

jestem za tym, aby rozliczyć na spokojnie wszystkich, którzy złamali prawo, wykorzystując pełnione funkcje publiczne, niezależnie od tego, z której strony sceny politycznej się wywodzą - w tym punkcie cię popieram oboma rękami

co do zjednoczenia - prezydent kraju powinien być taka instytucją, która jednoczy naród, wiem, że w naszym kraju to utopia, ale kampania wyborcza to jedno, adziałalność prezydenta powinna być ponad podziałami politycznymi

tutaj dla mnie takim prezydentem był Kwaśniewski, trudno mi oceniać niepełną prezydenturę Lecha Kaczyńskiego, natomiast cała reszta niestety nie zasługuje na żadne plusy

pierwsze pełna zgoda

drugie to już kiedyś było. Cały naród za jedną partią

trzecie Kwaśniewski nic nie robił. Dlatego nikomu nie podpadł. Taka pacynka

Opublikowano
4 minuty temu, saszeta napisał(a):

przecież tu trafnie określiłeś miastowego wyborcę Trzaskowskiego. Aby była woda w kranie, cztery ściany i polityka miłości. I to do szczęścia wystarczy. Czy to Niemiec, Polak czy Rusek będzie go po łbie walił to nie ważne

Na razie to was tłuką pisowcy. Nawozy w jeden dzień 50 % do góry trzymajcie zboże nie sprzedawajcie. Bo jedzie dużo z UA i potrzeba miejsca w magazynach zielony ład wzięty z programu pisu tak was tłukli po łbie. a wy chłopi pańszczyźniani wiedząc, że prawem pana chłopa tłuc na pana głosujecie.

Opublikowano

Widać że ten cały Hubertuss to największy platwus na af , broni ich jak własnego ojca 🤣

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwna ta twoja radość...

Ciągle wyzwiska i oskarżenia...

Nowa forma świętowania?🤔

Ja się cieszę że koalicja 13 grudnia ma utartego nosa i ta ich pycha wszędzie już mnie tak wkurwiała , prezydent jak prezydent ale satysfakcja jest 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, marks50 napisał(a):

No to sobie spróbuj kupić chiński indyjski czy białoruski i zarejestrować :) -cała twoja logika legnie w gruzach a na dodatek masz stare myślenie że skoro niemiec dał prace Polakowi to jest OK :) czyli wraca stare " sprawa najwyższej wagi szparagi" - my niemcom jesteśmy tylko potrzebni by mieć tnieko prcowika a Janusz pracujacy w simensie mysli ze to dla niego specjalnie zakład postawili :) , za chwilę zaczniez udowadniać jak Radosław S. że praca przymusowa w niemczech u bałera podczas 2WŚ pozwoliła zarobic ludziom :) 

w punkt. platfusy ciągle obrażają innych o poddańczość i tęsknoty za ruskim batem, ale niemcowi za parę euro by d*pę wylizali.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

🤣

Ja się cieszę że koalicja 13 grudnia ma utartego nosa i ta ich pycha wszędzie już mnie tak wkurwiała , prezydent jak prezydent ale satysfakcja jest 

To zrozumiałe...

Tylko czemu z taką nienawiścią... ta radość...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Widać że ten cały Hubertuss to największy platwus na af , broni ich jak własnego ojca 🤣

Śmieje się z was naiwniaków/ Widziałeś bym tu pisał ,ze Tusk dobrze rządził i jest najlepszy?

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Normalny zwyczaj w dyplomacji nie myśl, że się cieszą 

Tusk poprosi o wotum i koalicjanci zdecydują co dalej. Powinien je dostać a co będą robić to już ich problem. Jak Tusk nie dostanie wotum pis z konfa nie będą miały lekko się dogadać. Raz że jedni za socjałem drudzy liberalni a dwa konfa boi się zostać przystawką i klepać socjal pisu w ustawach. 

jedyny ratunek dla psl-u nie przyklepać wotum. Pójść na nieformalny układ z pisem( o ile ten jeszcze zechce) i przy następnych wyborach może jakąś koalicję stworzą. Inaczej przyszły i obecny prezydent dogada się z konfederacją, częścią pisu i może nawet Zandbergiem wygrają następne wybory. Zostaną  platforma w opozycji a psl pójdzie na śmietnik. Hołowni nawet nie biorę pod uwagę

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

pis z konfa nie będą miały lekko się dogadać. Raz że jedni za socjałem drudzy liberalni a dwa konfa boi się zostać przystawką i klepać socjal pisu w ustawach. 

wszyscy wpychają od 2 lat konfę w objęcia pisu oprócz samej konfy. jeśli Konfa wejdzie w koalicję rządową z pisem nie ważne teraz czy po kolejnych wyborach to znaczy, że są cieżkimi idiotami, a o to Bosaka raczej nie posądzam bo widzę jak się zmienił przez te lata. I dzisiaj o dziwo to on jest najbardziej klasowym politykiem czy to pod względem wypowiedzi, merytorycznego  przygotowania itd. no i najlepszym marszałkiem w tym sejmie co w sumie powinno niepokoić bo to nadal brunatni dla mnie chociaż coraz mniej, jak nic jadą na chlorowych wybielaczach i pozbywają się co większych szaleńców z szeregów.

A wotum zaufania i tak będzie, może lewica będzie w zamian o coś fikać, ale 3 droga to robi pod siebie ze strachu przed wcześniejszymi. 

Akurat dzisiaj było w PR24. Jeden doktorek wypowiadał się, że było dawać co 2 tygodnie dudzie do podpisania, ustawy o aborcji, o związkach partnerskich, porządkujących sprawy w sądownictwie i wtedy to pis i ich prezydent byłby pogrążony, a właśnie tej sprawczości zabrakło, ale nadal reżimowe klakiery zaklinają rzeczywistość podobnie jak posłowie KO. Naprawdę albo myślą że ludzie są tak głupi albo że poprzednich 8 lat nie było.

BTW A propo tego karania wielkich przestępców z pisu, to ostatnio prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie  defraudacji i niegospodarności Gajadhurowi co 33 auta kupił dla CANARD-a. I takich umorzeń byłoby więcej bo dużo na wyrost rząd krzyczał o bandytyzmie pisiorów.

A pisałeś, że rozliczanie PiSu jest ważne dla wyborców . Otóż słabo bo nawet w sondażu zamówionym przez tvn i fakt

1.bezpieczeństwo kraju 51%

2 stan służby zdrowia 41%

3. ekonomia i gospodarka 38%

4. edukacja i sytuacja w szkolnictwie 26%

5. polityka migracyjna 25%

6. pozycja polski na arenie międzynarodowej 20%

7. aborcja 16%

8. ochrona środowiska i globalne zmiany klimatyczne 16%

9. przywracanie praworządności 14%

10. rozliczanie rządów pis 9%

11. związki partnerskie  5%

Także ciężcy idioci wśród koalicji rządzącej, większość ludzi wie, że i pisiory kradły i popaprańcy kradli i znów kradną, że nie było zmiany jakościowej itd

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Karol Nawrocki zwyciężył wśród wyborców z niższym wykształceniem:

• podstawowe: Nawrocki 73,4 proc., Trzaskowski 26,6 proc.,
  • zawodowe: Nawrocki 68,3 proc., Trzaskowski 31,7 proc.,
  • średnie: Nawrocki 51,6 proc., Trzaskowski 48,4 proc.

Z kolei Rafał Trzaskowski przekonał do siebie większość osób z wykształceniem wyższym – zdobył 62,6 proc. głosów w tej grupie, a Nawrocki 37,4 proc.

widać wykształcenie często nie idzie w parze z rozumem. Mą dry szybko załapie a czym głupszy tym musi się dłużej uczyć

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jahooo napisał(a):

13:52

Wygrana Karola Nawrockiego w wyborach prezydenckich w Polsce pokazuje atrakcyjność prawicowego nacjonalizmu w Europie —napisał izraelski dziennik "Haarec". Portale Times of Israel i Walla napisały o kontrowersyjnej, w ich ocenie, polityce historycznej, którą Nawrocki miał prowadzić jako szef IPN-u. Znów nie zabrakło oskarżeń pod adresem Polski.

To Izrael widze niezadowolony, będą grac przeciwko Polsce

ci to powinni sie zamknąć, żymianie to dopiero skrajni nacjonaliści. Konfederacja w Izraelu byłaby przedstawicielem skrajnej lewicy

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Śmieje się z was naiwniaków/ Widziałeś bym tu pisał ,ze Tusk dobrze rządził i jest najlepszy?

No właśnie nie. Tym bardziej dziwi ta Twoja zajadłość i dzielenia na wy i my. 
Obawiasz się, że po przegranej stracisz posadę? 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To zrozumiałe...

Tylko czemu z taką nienawiścią... ta radość...

Ja wiem czy z nienawiścią, może niektórzy ciut przesadzają , ale z drugiej strony zobacz jak traktuje się ludzi którzy mają poglądy prawicowe, chrześcijańskie , narodowe i patriotyczne , wystarczy troche popatrzeć na FB , YouTube itd. 

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale miastowy wyborca nie przymyka oka na to jak pisowcy kradli przeszkadza mu to. A wam z mentalnością chłopa pańszczyźnianego który zna swoje miejsce pod panem to pasuje. A poza wodą w kranie i czterema ścianami co niby da ci Nawrocki. Kto najbardziej dokopał rolnikom jak nie pis? Możesz wypisywać co chcesz ale prawda jest jedna.,

ja na nic nie liczę i nie chcę nic od Nawrockiego. Głosowałem jak całe życie (30 lat głosuję) przeciw lewakom i żydokomunie

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał(a):

Ksiądz jest czymś gorszym bo oczekuje jszcze całowania po łapch za swe pasożytowanie

Może tam u was na wschodzie, i to pewnie pop, u nas nic takiego od dawna już niema

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja wiem czy z nienawiścią, może niektórzy ciut przesadzają , ale z drugiej strony zobacz jak traktuje się ludzi którzy mają poglądy prawicowe, chrześcijańskie , narodowe i patriotyczne , wystarczy troche popatrzeć na FB , YouTube itd. 

daj spokój, ślepemu nie wytłumaczysz

12 minut temu, Takeda napisał(a):

jeśli Konfa wejdzie w koalicję rządową z pisem nie ważne teraz czy po kolejnych wyborach to znaczy, że są cieżkimi idiotami, a o to Bosaka raczej nie posądzam bo widzę jak się zmienił przez te lata.

a jak wyobrażasz sobie objęcie władzy przez konfederację? muszą się dogadać z pisem

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I co to ma za znacznie? Na bążura głosowali więźniowie , skomentuj może to 

takie rzeczy tylko prostak pisze , ludzie wiekiem przedemerytalnym głosowało przed strachem przed podwyższeniem emerytury 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, bezbarwny napisał(a):

No właśnie nie. Tym bardziej dziwi ta Twoja zajadłość i dzielenia na wy i my. 
Obawiasz się, że po przegranej stracisz posadę? 

Pracuje w prywatnej firmie nie mam problemu z posadą Zajadłością bym moich wpisów nie nazwał. Po prostu dyskusja w której wielu z was nie ma argumentów i próbuje właśnie tak jak ty.

8 minut temu, nie napisał(a):

a jak wyobrażasz sobie objęcie władzy przez konfederację? muszą się dogadać z pisem

Chłopcy z konfy mają wybór albo być przystawką i skończyć jak Hołownia Lepper itd albo dalej opozycja Więc sam rozumiesz wasze przebieranie nóżkami do władzy to jest takie mocno przedwczesne. Gamonie mieli szansę nie popierać Nawrockiego i grać na przegraną jego i w ten sposób osłabić pis. Ale pis ich ograł tak jak i Sikorski z tym piwem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No ja tu....

I tak mnie zastanowiło....czemu tak...