Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Duńczycy i amerykanie znalezli w w panelach fotowoltanicznych czy falownkiach mikroprcesory które moga służyć do ingerencji w produkcje pradu

Czyli chińczycy robią to samo co niemcy tylko taniej - wiec po co przepłacać ??? 

Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

Czyli chińczycy robią to samo co niemcy tylko taniej - wiec po co przepłacać ??? 

a po co dawac dopłaty rolnikom jak na Ukrainie można taniej wyprodukowac ?😆

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

bo dziady zawsze płacą

Żebyś nie płacił to musisz żyć jak średnioweieczny pustelnik, leśny miód i korzonki, kapcie z łyka .

OCZYWIŚCIE JAŚNIE PAN  pustymi przechwałkami usiłuje przykryć rozpacz po przegranej.🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano
3 minuty temu, Dastan napisał(a):

Kilka ciemnogrodzkich wschodnich województw  zdecydowało za cały kraj... . Mam pomysł, zróbmy powiedzmy 10letni test, niech te kilka wschodnich woj. Odłączy się od UE i dołączy do wschodniego brata , będą mogli walczyć z gejami pod patronatem kościoła,  a reszta kraju zostanie z tymi złymi niemieckimi fabrykami , wsparciem i rynkiem zbytu.

image.jpeg

Tylko jeszcze kwestia długu bo zadłuzono kraj na kulczykowe drogi na zachodzie a n wschodzie fabryk na ten kredyt nie wybudowano czyli Polska bez długów milardowych a land niemiecki bierze zadłużenie na siebie bo to ich dług - ciekawe na ile wam niemcy łańcucha by popuścili :) , w sumie ten proejkt juz był 100 lat temu i sie okazało ze za mało przestrzeni życiowej macie na zachodzie i musicie zajać wschód - bo takie sa niemcy - oni nigdy nie przetrwają jeśli na kogos nie beda napadać , okradać i oszukiwać - niemiecka pracowitość to mit by przykryć ich złodziejskość . A my wtedy w tej prawdziwej Polsce będziemy żyli skromnie jak Węgry, Słowacy , Rumuni , Turcy na pograniczu az do momentu gdy niemcom skończa sie nie swoje pieniadze i znów nas napadną :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał(a):

a po co ten prąd z wiatraków jak nie będzie go komu wykorzystać

najpierw forsujesz że lepiej siemensowskie wiatraki mimo że droższe niż chińskie trzeba kupować a teraz forsujesz żeby kupować dla samego kupowania bo w sumie to żadne nie mają sensu?

sam siebie podsumowujesz i ja na Twoim miejscu samego siebie bym przepraszał

jaśniej nie mogę bo bym Cię wprost obraził

Opublikowano
8 minut temu, Dastan napisał(a):

Kilka ciemnogrodzkich wschodnich województw  zdecydowało za cały kraj... . Mam pomysł, zróbmy powiedzmy 10letni test, niech te kilka wschodnich woj. Odłączy się od UE i dołączy do wschodniego brata , będą mogli walczyć z gejami pod patronatem kościoła,  a reszta kraju zostanie z tymi złymi niemieckimi fabrykami , wsparciem i rynkiem zbytu.

image.jpeg

O przepraszam łódzkie nie jest na wschodzie 🙂 , może prościej czerwoni wyjdźcie na zachód 

Opublikowano
6 minut temu, Dastan napisał(a):

image.jpeg

Dziwisz się?po tym jak Tusk chciał ich oddać beż walki.... nawet jak organizowali euro z Ukrainą nic na wschodzie nie powstało.... żaden stadion nawet droga....

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Żebyś nie płacił to musisz żyć jak średnioweieczny pustelnik, leśny miód i korzonki, kapcie z łyka .

OCZYWIŚCIE JAŚNIE PAN  pustymi przechwałkami usiłuje przykryć rozpacz po przegranej.🤣

ty do takiego poziomu nigdy nie dojdziesz na socjalu ..więc z czym do ludzi 🤣

ja kupuję co chce bo mnie stać 😲

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Taniej bo wszyscy produkujemy, jak zostanie sama Ukraina to ciekawe czy tak tanio będzie 

6 minut temu, jarecki napisał(a):

Taniej bo wszyscy produkujemy, jak zostanie sama Ukraina to ciekawe czy tak tanio będzie 

Opublikowano
11 minut temu, Dastan napisał(a):

am pomysł, zróbmy powiedzmy 10letni test,

Ja mam jeszcze lepszy, wynieś się na 10 lat, lub najlepiej na zawsze, do tych twoich uwielbionych Niemiec i tam nadaj na ichniego kanclerza, prezydenta, zobaczysz ile będziechodził na wolności.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

najpierw forsujesz że lepiej siemensowskie wiatraki mimo że droższe niż chińskie trzeba kupować a teraz forsujesz żeby kupować dla samego kupowania bo w sumie to żadne nie mają sensu?

sam siebie podsumowujesz i ja na Twoim miejscu samego siebie bym przepraszał

jaśniej nie mogę bo bym Cię wprost obraził

A to Ty napisałeś żę skoro taniej można kupić w Chinach to po co przepłacać , ja tak Twój wpis zrozumiałem a mi chodziło że jak wszystko bedzie produkowane w chinach to po co ten prąd w Europie skoro fabryk nie bedzie 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja kupuję co chce bo mnie stać

I tym samym będziesz płacił na pasożytów, od vatu, akcyzy i innych podatków nie uciekniesz.

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

ja wiem ale czy Marks to rozumie 

Opublikowano (edytowane)

co ty tam wiesz jak ty w nogach śpisz ....bogaci nie płacą podatków w tym kraju🤣

2 minuty temu, witejus napisał(a):

I tym samym będziesz płacił na pasożytów, od vatu, akcyzy i innych podatków nie uciekniesz.

place to co płaciłem d tej pory i nic się nie zmienia ktokolwiek by nie rządził 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Niektórzy myślą że masło jest z biedronki a pieniądze z bankomatu, brak znajomości podstawowych zasad ekonomii.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

A to Ty napisałeś żę skoro taniej można kupić w Chinach to po co przepłacać , ja tak Twój wpis zrozumiałem a mi chodziło że jak wszystko bedzie produkowane w chinach to po co ten prąd w Europie skoro fabryk nie bedzie 

z drogich wiatraków będzie drogi prąd i wtedy naprawdę nie będzie fabryk bo przegrają z tymi które będą miały tańsze koszty.
Twoją logiką to xujnia przegra gospodarczo nawet z partacką rosją bo z Chinami to już przegrała. Cały zachód przegrywa z azjatyckim wschodem bo właśnie ma takich ... "logikierów"

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

Niektórzy myślą że masło jest z biedronki a pieniądze z bankomatu, brak znajomości podstawowych zasad ekonomii.

a inni myślą że prezydent im da 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

a po co dawac dopłaty rolnikom jak na Ukrainie można taniej wyprodukowac

i taki jest mechanizm że od 2028 roku dopłat nie będzie , i jak zrównają jeszcze poziomy produkcji czyli takie same środki. to nie ma problemu . W sumie tak było przed wojna że ukraina miała bezcłowe kontyngenty których nie wykorzystywała jak w sumie ostatni rok , dostała bezcłowe kontygenty na zboża i ich nie wykorzystuje . nie bójmy sie konkurencji uczciwej ale konkurencji niemieckiej , oszukujacej na spalinach i wykorzystujace inne kraje . Merkosul to kolejny przykład oszustw niemiec bo tylko szwab ma zarobić na wymianie maszyny za produkty rolne a reszta europy ma dołożyc do tego interesu . Każdy przepis , cło , umowa jest tak dostosowana by to niemiec tylko zarobił a nawet bróba naśladowania zarabiania tak jak niemcy kończy sie fiaskiem bo np. niemieckie elektrownie na węgiel sa OK ale Polskie juz nie i turów zamykamy . Dlatego zwykła konkurencja to tak ale nie konkurowanie na zasadach niemiecki -bo w sumie ta żywność ukraińska to niemieckie spółki rolne w powiazaniu z funduszami hamerykańskoeskimoskimi - i wracając do ciagników to znózw zarobic ma niemiec na ukraińskim rolnictwie , nawet UE daje dopłaty niby uryńcom na sprzęt by znów zarobił niemiec.

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał(a):

Tobie i mnie przybędzie, nie będziemy płacić ,,kieszonkowego" czarnym pasożytom.

Tyle ich pis wpuścił i nie płaciłeś i teraz nie płacisz.  Na tym polega właśnie wasza ciemnota pis wpuścił do PL tylu imigrantów na legalnych wizach i was potem niby straszył, że Tusk będzie wpuszczał.

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

co ty tam wiesz jak ty w nogach śpisz ....bogaci nie płacą podatków w tym kraju🤣

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Ludzie patrzajta! mędrzec nam się objawił, widziałeś się ostatnio z jacusiem że takie farmazony pir8*LISZ?

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dość dwuznaczne...🤭

Co w tym dwuznacznego?