Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Dokonasz wyboru. Będziesz w grupie 50%+ lub 50%-. W większości albo mniejszości.

U nas będą większe różnice...tak pod 30 procent...

Jak policzę, to powiem...🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał(a):

5 minut po 21 juz będzie wiedział kto wygra .

Zobaczycie sami ze nawet głosów nie policzą juz będą wiedzieć 

Lecz się na nogi...

Człowiecze...

Przy tak małej różnicy, nikt nie będzie motał... obie opcje beda się oskarżać o fałszerstwa...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Pokurcz tu raczej nie decydował.

A kto?

Buc, ale ...charyzmatyczny....

Nawrocki to ciepła klucha...pomimo że bokser....w porównaniu do Czarnka...

Musiał się bać kurdupel nieposłuszeństwa że znalazł kandydatach pod budki z piwem...

Nie on. To jest ugrane na niezależność. Tak jak Orban latał do amerykanów po rady tak samo stamtąd to wyszło. Od poprzednich wyborów parlamentarnych widać iż ludność poszukuje alternatywy. Jedni się wykwalifikowali w nizależnosci na zasadzie własnych kandydatów a drudzy manipulują elektoratem i dozuja napięcie jak Hickok.

Opublikowano

a co ci sie nie podoba w tym memie, bo rafalek lezy a nie karolek? dopasowane do sportow jaki uprawia karol, rafalek by rundy nie przetrwal 😎 rafalek to taka ciota w rozowym ubranku, z gaciami ciasnymi. taki cwaniaczek, w doborowym towarzystwie bandziorow w białych rekawiczkach! nie taz widizalem jak sie gdzies w parlamencie okladali piesciami na mownicy. przynajmniej rafalek nie zapyta karolka, czy nie chce w zeby🤣 oni jako prezydenci duzo nie moga. przynajmniej karol ma jakies ooglady patriotyczne, a jak bedzie potrzeba to i w morde da 😎😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

przynajmniej karol ma jakies ooglady patriotyczne, a jak bedzie potrzeba to i w morde da 😎😂

Mówisz że Karolek to taki patologiczny ćwierćgłówek co nie zna innego sposobu rozwiązywania spraw niż dać w mordę ?? A tak Mentzen "poparł" Karolka ...

https://wiadomosci.wp.pl/mentzen-protestuje-nie-poparlem-nawrockiego-7162348328831680a

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

5 minut temu, Agrest napisał(a):

Już w poniedziałek będziesz wiedział w której grupie jesteś.

No nawet wcześniej .

U nas Nawrocki bezkonkurencyjny..

Myślę że i teraz.

I nie są tam u Was zawiedzeni, ze Nawrocki Trzaskowskiemu po prostu nie wpierdolył? Bo tu były takie fascynacje.

Opublikowano

nie, nie, napisalem ze jak bedzie potrzeba! ktos do nie go z lapami wyskoczy, albo bedzie musial kogos przekonac, a wszystkie pozostale srodki zawioda. widziasz jak latwo zmanipulować nawet najprostrza wypowiedz?!

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Już widzę jak walą do tego NRD rozentuzjazmowane tłumy aby nabyć upragnionego Trabanta.

przeceniasz możliwości, myślę, że zamiast swojego trabanta jednak byłaby importowana wołga🤣

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla was nawet jakby był wyrok sądu w trybie wyborczym to by było, że sędziowska kasta uwzięła się na kryształowo czystego kandydata xD 

Tryb wyborczy, 48h i by udowodnił że jest niewinny. Wtedy mógłby pokazać, że się na niego uwzięli, normalnie 2-3% myślę że murowane ...

To była prostacka pułapka, tylko największy naiwniak uwierzy, że byłoby to uczciwe i rzetelne, tym czym był Ziobro dla opozycji tym samym jest Bodnar dla pisowców, pierwszy wprowadził chaos i stronniczość, drugi to tylko pogłębił. Do tego trzeba pamiętać casus Cimoszewicza którego zniszczyły media by nie został prezydentem, a wszystko jak się okazało po kilku latach było wyssane z palca. Tzw 4 władza dawno przestała być władzą od obywateli tylko sprzedajną k**wą na zlecenie oferującą kształtowanie opinii publicznej.

Obecni rządzący mieli 1,5 roku by te wybory w cuglach wygrał Trzaskowski ale zj***li po całej linii. Gdyby po cyrkach Morawieckiego i Dudy od razu przejęli rządzenie, a nie jeszcze miesiąc się o stołki targali, aż umowę podpisali chyba w prawie ostatni dzień to jeszcze termin 13 grudnia, do teraz nie wiem czy to pomysł Czarzastego czy naplucie w twarz obywatelom, ale na pewno strzał w stopę. Do tego gdyby coś robili, zarzucali Dudę ustawami które by on odrzucał, albo kierował do trybunału to dziś mieli by w kij większe poparcie, jak i Trzaskowski. Ba sam bym wtedy zagłosował za Trzaskiem bo jednak rządzący chcą coś zmienić, ale truchło pisiorów się kurczowo trzyma.

Ale nie, zadowoleni wybrali taktykę przeczekania, może do @hubertuss ta taktyka przemawia jak sam nie raz pisał, po co robić jak i tak wypuszczą, zawetują, ale do mnie nie i wielu jest takich jak ja. Przecież to w stylu "na diabła mam wstawać rano jak i tak się wieczorem położę". PiS robił przez 1,5 roku wszystko by rządzący ich zmiażdżyli w prezydenckich, a rządzący robili wszystko by PiS zachował wyborców dla siebie i ich kandydata. Mierność rządzących jest sukcesem pisu. Albo tam są w teamie Tuska takie zadufki albo głupcy, ewentualnie alkoholicy bo Kierwiński na ostatnim marszu znów trafiony był.

A no i jeszcze jedno. Skoro Nawrocki to alfons, sutener i gangus, a według premiera Murański to aktor i chyba sportowiec to za przeproszeniem komu k**wa śmigło urwało? Muran wałecka legenda to powinien się smażyć w pierdlu a tu takie coś. 

Kampania prezydencka była brudna i o dziwo więcej po właśnie rządowej stronie, bo nie ukrywajmy, postulaty kandydatów na prezydenta w większości przekraczały prerogatywy tego stanowiska, ergo są to wybory między pacynką Kaczyńskiego i pacynką Tuska.

Międzynarodowo lepiej mieć Trzaskowskiego jako prezydenta to nie ulega wątpliwości, może przaśność Nawrockiego jest częściowo na pokaz, to z racji historii rodzinnej i powiązań to Trzasku będzie bardziej respektowany na salonach. Dla sprawnego funkcjonowania państwa także Trzaskowski jest lepszym wyborem, ale.

I właśnie o to ale się rozchodzi, każdy wie bo pis pokazał co robi władza w jednym ręku jak potrafi być skuteczna, ja pamiętam, większość antypisorów patrzy na pis przez pryzmat ich niepowodzeń z końcówki rządzenia i starają się zapomnieć o czym pamiętają wyborcy pis, czyli ich skuteczność i sprawczość po objęciu schedy w pierwszej kadencji. Raczej to błąd poznawczy o czym świadczy wyrównany obecny wyścig, a i większość wyborców ma w d*pie czy na arenie międzynarodowej będzie jedna wtopa w ta czy w tą, w końcu jesteśmy do tego przyzwyczajeni, czy to sportowo, czy kulturalnie czy politycznie.

I na koniec tej beznadziejnej kobyły. Jeszcze raz odniosę się do wywiadu Rymanowskiego z Tuskiem. Dawno, a raczej nigdy nie widziałem tak zagubionego, błądzącego i jąkającego się Tuska z jego opowieściami z mchu i paproci o ostrzeżeniach z tłumu. Stawka musi być wysoka, ale to chyba dotyczy międzynarodowych zobowiązań, bo krajowe podwórko nie byłoby w stanie doprowadzić Donalda do takiego stanu.

Trochę tak jakby tonący się brzytwy chwytał, tylko obawiam się, że brzytwa jest zagraniczna a tonący to i Trzaskowski i Nawrocki jako przedstawiciele duopolu, a nie jedna strona medalu względem drugiej.

Cóż szanowni rządzący, było w sposobie rządzenia nie wchodzić w wygodne buty pisu i byłoby inaczej, jak zwykle miało być psim swędem i stąd kłopoty by domknąć przejęcie władzy. Dlatego ja zostaję w domu podobnie jak była lewicowa część rodziny bo im skutecznie Wanna Zukowska wycięła serce co było po lewej stronie, starszyzna głosuje za Bonżurem bo im Obywatelski nawet z wyglądu wydaje się fałszywy, ale jestem niezmiernie ciekaw jak w moim obwodzie wyjdzie druga tura, w pierwszej Nawrocki miał około 30% (zawsze pisowska wioska, dziwne, bo bogata jak mawiają ościenne miejscowości, no ale żyjemy firmami nie rolnikami których zostało kilku a perspektywiczny jeden) Trzaskowski 25%, Mentzen 20% a Braun, Hołownia, Zandberg  praktycznie po równo trochę mniej Biejat, więc ciekawe będzie jak się przeniosą głosy i czy frekwencja wzrośnie czy spadnie w stosunku do 64% w pierwszej turze.

BTW w sumie miałem pisać o czymś innym ale wyszło jak wyszło🤪

Opublikowano

W dniu 29.05.2025 o 11:26, Bogdan_ja napisał(a):

jest i PiS ich ciągle pokazuje i straszy teraz nimi .....Niemcy ich cofają bo to nielegalni emigranci którym pis dala wizy 🤣🤣

Masz na to potwierdzenie czy tak w TVN i TVP mówili.

W dniu 29.05.2025 o 11:32, Ulman napisał(a):

Toć prezes to też LGBT . Nie przeszkadza ci to? 

Skąd takie informacje ? Z Pudelka ?

W dniu 29.05.2025 o 11:54, Ulman napisał(a):

Przypatruje się temu cyrkowi nieco z boku i wniosek jest jeden - jesteśmy Bantustanem ze społeczeństwem kretynów. 

Za szybko o tych kretynach. To dopiero po wyborach :ph34r:.

W dniu 29.05.2025 o 23:00, Ulman napisał(a):

Głupia większość i tak wybierze idiotę - taka uroda demokracji. Ja zagłosowałem zgodnie z poglądami i nie zamierzam oddawać głosu na przygłupa w imię "mniejszego zła" albo dlatego że " inni zdecydują za mnie" 

Czyli przez następne 5 lat nie zamierzasz krytykować prezydenta bo jest to Ci obojętne kto nim będzie i jakie decyzje podejmie.

16 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mnie to jebie który zostanie.

Jeden i drugi nie wiele wpłynie na moje życie.

Tego nie był bym taki pewien.

11 godzin temu, mikad napisał(a):

Nic ale jakiś kundel sprzątający na zakładzie powiedział że zamkną to zamkną. Ostatnio w sklepie mimo woli przysłuchałem się dwóm starym babkom i obie stwierdziły że jak wygra trzasek to zabierze im pieniądze na węgiel do ogrzewania.

Wytłumaczę Ci o co chodzi. Prawdopodobnie starsza osoba słyszała o zakazie palenia węglem, płonącej planecie i.t.d. Źle to zinterpretowała/zrozumiała i we dwie doszły do wniosku, że nie chodzi o węgiel tylko o kasę na niego. Niestety ale starość ma swoje prawa. Nie ma się z czego śmiać.

8 godzin temu, Agrest napisał(a):

Skąd takie założenie? Przecież nikt normalny nawet chwilę nie pomyślał że cokolwiek na lepsze zmienią. 

Wychodzi na to że jestem nienormalny 🤣.

7 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

u mnie nie zarobi na adwokata 🤣 ...a będzie miał kilka spraw karnych i skarbowych bo to oszust 

Taki bamber i tak słabo płaci ? Na czymś trzeba się dorobić i padło na pracownika :ph34r:.

6 godzin temu, mirro napisał(a):

Ludzie to mają w pi.dzie. Ostatnio dostałem odpowiedź że gościa to wali a za finanse odpowiada rząd , bo po to jest. A poza tym, to wszyscy kradną.🤣

No i ma rację. Ja mam odpowiadać za finanse państwa ? Rząd ma mnie i tak w d*pie do kolejnych wyborów.

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał(a):

Ty masz jakis rozum oprócz internetu?

mało było przykładów z zachodnich krajów ? . Widocznie według ciebie trzeba przetestować na własnej skórze zamiast uczyć się na cudzych błędach

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał(a):

jak ciebie nie nazwać idiotą, no jak?

Zapytaj jak siebie nie nazwać idiotą. Zadąłem ci proste pytanie od kogo słychać? Takie dyrdymały, że coś gdzieś od kogoś słychać to ja ci też mogę pisać tylko nie jestem takim idola jak ty.

7 godzin temu, DTaras napisał(a):

Popacz na witejusa - wczoraj dla niego to był Mentzenuś a dziś dzban - no do czego to podobne? Do czego? Taka to prognoza dla Konfederacyjnych wspólpracujacych z PiS...

Przecież to już wcześniej pisałem. Najpierw na niego psy wieszali potem całowali po tyłku a teraz znowu jakiś foch. 

7 godzin temu, racyl napisał(a):

image.jpeg

Ale przecież to pis im dawał wizy dziesiątkami tysięcy.

7 godzin temu, racyl napisał(a):

image.jpeg

Za pisu nie mieli takich dylematów wizę od ręki dostawali wszyscy a teraz się boją. 

58 minut temu, racyl napisał(a):

mało było przykładów z zachodnich krajów ? . Widocznie według ciebie trzeba przetestować na własnej skórze zamiast uczyć się na cudzych błędach

Ale po co ci zachodnie kraje. Poprzedni rząd rozdał tyle wiz że tych ludzi którymi straszysz masz już od groma w całej Polce nawet miastach powiatowych. W Siemiatyczach obywatele Bangladeszu otworzyli dwa kebaby około roku 2019 . Legalnie przyjechali na pisowskiej wizie. Jest też cała masa Turków i Gruzinów którzy pracują na budowie s 19 też zaczęli za pisu. Poruszają się legalnie po mieście. Po co ci zachodnie kraje. Kumpel mówił ,że w Kepnie małe miasto w w Wielkopolsce też się pojawiły kebaby i tym podobne prowadzone przez jakichś przybyszów z Azji i to za pisu. Ty straszysz czymś co już jest i do czego przyczynił się wyraźnie poprzedni rząd. Te zwroty z Niemiec to są ludzie którzy wjechali do Europy na polskiej wizie i Niemcy nam ich oddają. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Te zwroty z Niemiec to są ludzie którzy wjechali do Europy na polskiej wizie i Niemcy nam ich oddają.

Ty musisz robić z siebie durnia co chwilę?uparty i głupi.

14 godzin temu, mirro napisał(a):

poza tym, to wszyscy kradną.

... a Polska to jedno wielkie bagno.

Opublikowano

Jak zwykle tobie zostały tylko wyzwiska z brkau argumentów, nic nowego tutaj. Jak imigrant wjechał do UE na wizie jakiegoś kraju to gdy go zatrzymają w innym kraju to mogą go odesłać do tego kraju. Inna grupa odsyłanych z Niemiec to ci którzy przeszli przez ten dziurawy płot poprzedniej ekipy który w ciągu kilkudziesięciu sekund dało się sforsować przy pomocy lewarka samochodowego czy saperki.

Dlaczego wy nie potraficie się pogodzić z tym, że wasi idole was oszukiwali. Straszyli imigrantami z jednej strony z drugiej rozdawali polskie wizy komu się dało i ile się dało często bez weryfikacji.