Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, Wpaw napisał(a):

Taki od miotły 20, taki co ma trochę pojęcia około 30 a taki co sam zrobi od 30 w górę

@galan99 Jest robota dla Ciebie . U prawdziwego  polaka i nie trzeba jechać do szwaba .

Na serio to chyba jest hejtu jak sie da ogłoszenie o pracy w internecie przy tych stawkach ?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty tam bardziej obcykany...

ogólnie informatycznie może i tak ale w kwestiach struktury i algorytmów silnika serwerów AF nie za bardzo a teraz po niedawnych zmianach to całkiem.
Z resztą ani mi się śni grzebać/poznawać  od wewnątrz bo to tylko pod jednym z warunków; albo dołączenia do pionu redakcyjnego albo włamu a że pierwsze to ostatnie na co mam aspiracje a drugie to po co? no i za dobrze portalowi życzę a i bywa przydatny przede wszystkim w tematach stricte rolniczych to nawet jeśli bym potrafił to "a broń mi Boże" :o :)

• Like 1
Opublikowano

polityka to emocje, ona nie bazuje na faktach! zauwazcie,ze wygrywaja partie z dobrymi oratorami. mocna przemowa, twarz despoty, w oczach widac sk....a. konfederacja nie .a takiego u steru i ciezko jej idzie. w socjologii jest takie stwierdzenie: tlum ma wiele glow, ale nie ma mózgu!

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

ogólnie informatycznie może i tak ale w kwestiach struktury i algorytmów silnika serwerów AF nie za bardzo

No dla mnie dość dziwne takie przejęcie.

Zastanawiałem się komu się tak bawić chce...

I czy to po to by jakoś kompromitować mnie czy też komuś się wydawało, że jak porzucone konto mi zajmie, to ja zniknę...🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

polityka to emocje

nie tylko a nawet nie przede wszystkim
to walka interesów a że i m.in i emocjonalnymi metodami to tylko  tak przy okazji i wcale nie jest to główne narzędzie polityki bo głównym jest gra na ignorancji

Opublikowano

politycy posluguja sie emocjami w stosunku do ludu, by uzyskac poparcie nie posluguja sie faktami, a graja na ludzkich emocjach. w stosunku do siebie sa wyrachowani, cwani i przebiegli, lasi na kase i wladze!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał(a):

A kiedyś zetorki 12 czy jakoś tak to nie twoje było ?

Moje.

Co jakiś czas kasuje konto.

Tylko ostatnio za to dostałem 40 dni bana, no i ostatnie dość długo mam😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

za skasowanie konta  

Właściwie tak.

No mod jakoś nie przepada za mną...

Sporo spięć mieliśmy.

40 dni chyba, 

Źle napisałem tam powyzej

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zastanawiałem się komu się tak bawić chce...

I czy to po to by jakoś kompromitować mnie czy też komuś się wydawało, że jak porzucone konto mi zajmie, to ja zniknę...🤷

najczęściej "się chcą bawić" bo mogą dla samej źle czy patologicznie pojętej zabawy.

bezinteresowna złośliwość jest powszechna i wątpię aby znalazł/a się bodaj jeden/jadna co chociaż z raz nie zdarzyło się komuś dopiec ot tak; bez jakiejkolwiek dla siebie korzyści a wręcz z ryzykiem nabrania po łbie ripostą

przecież to co popaprańce z pisowcami teraz robią tym popaprańcom nic wymiernego nie daje a coraz więcej zaczyna szkodzić bo przecież coraz bardziej zdajemy sobie sprawę że to teatr i to na nasz koszt co nie dość że ani odzyskają to co tamci przeputali a jeszcze ile kosztów narobią na te różne siepackie służby czy np aranżacje samobójstw we więźniarkach więźniów ich własnymi kajdankami.
Sobie szkodzą bardziej nawet niż tym ściganym i co? zaprzestaną?
taka już pewnie ludzka natura

26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moje.

Co jakiś czas kasuje konto.

Tylko ostatnio za to dostałem 40 dni bana, no i ostatnie dość długo mam😆

oj to może już się nie "narażaj"
no "jeden taki" porwany na czterdzieści dni postu na pustyni się był nie uległ to później już tylko ukrzyżowanie zostało
;)

a parafrazując z pierwszą częścią tego posta to ludzie samego szatana w tamtym przypadku przelicytowali

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Mogą, tylko kto im pożyczy? Niemce? W kwestiach gospodarki Morawiecki był dużo lepszym premierem od Tuska. To nie jest moja opinia tylko opinia fachowców co się na tym znają.

Każdy tak jak Ulman napisał. Opcji tak jak pis mają wiele pis pożyczał i drukował i oni mogą. A fachowcy u nas są różni bo akurat Morawietzky nie wiele robił dla gospodarki byłą po prostu koniunktura i ona znowu wraca.

8 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Nie wiem, bardzo się na tym nie znam ja jestem rolniko, budowlańcem. Ale w niedługiej przyszłości z któregoś z tych fachów muszę zrezygnować niestety.

Już któryś raz poruszasz jakiś temat piszesz co ci się wydaje a potem jak już nie masz nic do napisania to piszesz, ze się nie znasz. Sam siebie ośmieszasz. Ja też się na wszystkim nie znam jak każdy. Tylko ja tam gdzie się nie znam głosu nie zabieram.

• Haha 2
Opublikowano

1/5 chyba to wydatki na armię i jej modernizację. Już tu kiedyś pisałem, ze taka szybka modernizacja za tak grube kwoty to przesada. Bo skończy się cięciami w innych miejscach. Drugi problem to kasa którą pis rozkradł a którą trzeba uzupełniać w wielu branżach. Pisowcy przez 8 lat wyprowadzili z budżetu gigantyczne pieniądze. Sam Romanowski ponad 100 baniek byli też bracia Szumowscy z grubo ponad 160 milionami. O takich płotkach jak Polska Fundacja Narodowa to już nawet nie wspominam. Czy stronach internetowych za które płacono po kilka milionów a na których nic nie było. Gliński ile rozdał kasy. To wszystko teraz wylazło.

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał(a):

@galan99 Jest robota dla Ciebie . U prawdziwego  polaka i nie trzeba jechać do szwaba .

Na serio to chyba jest hejtu jak sie da ogłoszenie o pracy w internecie przy tych stawkach ?

Z internetu to przychodzi sam odpad, nic nie potrafiący do niczego się nie nadających nawet na 10 zł na godzinę. Dlatego warto mieć jednego czy dwóch dobrych pracowników albo współpracowników a nie bande oszołomów. 

Tak kozak jesteś? Przyjdź pokaż, zrób coś a nie k**wa aby kasa się upominać. Taki co ma fach w ręku nie zna biedy w tych czasach.

44 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Każdy tak jak Ulman napisał. Opcji tak jak pis mają wiele pis pożyczał i drukował i oni mogą. A fachowcy u nas są różni bo akurat Morawietzky nie wiele robił dla gospodarki byłą po prostu koniunktura i ona znowu wraca.

Już któryś raz poruszasz jakiś temat piszesz co ci się wydaje a potem jak już nie masz nic do napisania to piszesz, ze się nie znasz. Sam siebie ośmieszasz. Ja też się na wszystkim nie znam jak każdy. Tylko ja tam gdzie się nie znam głosu nie zabieram.

Aleś mądry no naprawdę, dobrze że mamy jeszcze taką mądrych ludzi na forum, wszystko wiedzących na wszystkim się znających. Normalnie belka ekonomista.

Opublikowano
24 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Z internetu to przychodzi sam odpad, nic nie potrafiący do niczego się nie nadających nawet na 10 zł na godzinę. Dlatego warto mieć jednego czy dwóch dobrych pracowników albo współpracowników a nie bande oszołomów. 

Tak kozak jesteś? Przyjdź pokaż, zrób coś a nie k**wa aby kasa się upominać. Taki co ma fach w ręku nie zna biedy w tych czasach.

Takie są czasy że ten nic nie umiejący oczekuje wysokiej zapłaty . Nie chcę oceniać czy dużo czy mało ale  widze co się dzieje pod ogłoszeniami pod jakąkolwiek pracą .

Nie ma biedy tylko woła sobie z metra kosmiczne stawki

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

1/5 chyba to wydatki na armię i jej modernizację. Już tu kiedyś pisałem, ze taka szybka modernizacja za tak grube kwoty to przesada. Bo skończy się cięciami w innych miejscach. Drugi problem to kasa którą pis rozkradł a którą trzeba uzupełniać w wielu branżach. Pisowcy przez 8 lat wyprowadzili z budżetu gigantyczne pieniądze. Sam Romanowski ponad 100 baniek byli też bracia Szumowscy z grubo ponad 160 milionami. O takich płotkach jak Polska Fundacja Narodowa to już nawet nie wspominam. Czy stronach internetowych za które płacono po kilka milionów a na których nic nie było. Gliński ile rozdał kasy. To wszystko teraz wylazło.

SPRAWDZIŁEM NA SZYBKO te wydatki na armię i modernizacje to zmiany bardziej kosmetyczne względem ubiegłego roku gdzieś te pieniadze giną , szefowa KAS trochę rzuciła swiatła na wpływy podatkowe ale to też nie tyle , po prostu KO musi zrobić spore ciecia zamiast rozdwanictwa 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Takie są czasy że ten nic nie umiejący oczekuje wysokiej zapłaty . Nie chcę oceniać czy dużo czy mało ale  widze co się dzieje pod ogłoszeniami pod jakąkolwiek pracą .

Nie ma biedy tylko woła sobie z metra kosmiczne stawki

U mnie w okolicy są takie stawki, kolega ma bardzo dużą firmę tam pracownicy zmieniają się jak rękawiczki, sam odpad  przychodzi na budowę przykre słowa ale prawdziwe. 

Z metra to tylko jakieś hale, pomieszczenia przemysłowe dość duże. W domkach jednorodzinnych albo w blokach jak policzyć to z metra? Łazienka mała przeważnie, korytarzyk paręnaście metrów i 8 drzwi jak to z metra? Uzgadnia się od całości od roboty.

A ten który ma pojęcie to działa sobie sam a nie za***rdala na prywaciarza taka prawda

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał(a):

SPRAWDZIŁEM NA SZYBKO te wydatki na armię i modernizacje to zmiany bardziej kosmetyczne względem ubiegłego roku gdzieś te pieniadze giną , szefowa KAS trochę rzuciła swiatła na wpływy podatkowe ale to też nie tyle , po prostu KO musi zrobić spore ciecia zamiast rozdwanictwa 

Polska nie ma szans na silną, ekspansywną armię bo o tym decyduje demografia i kto by nie rządził rozbije się o ten mur
Polska nie ma szans na armię technologiczną bo nawet rowerów nie potrafimy sami produkować bo jest społeczny afekt do firm prywatnych a KO to nie jest ten dawny Kongres Liberalno Demokratyczny tylko konglomerat zawszony lewicowymi przystawkami i do tego "kryzowany" pisowską nacjonalistyczno socjalistyczną konkurencją i nie ma szans na przesunięcie w sektor prywatny choćby i np produkcji amunicji. Można pokusić się o porównanie ze Słowacją gdzie sektor "amunicyjny" jest prywatny i jak żałośnie Polska wypada przy tym kraiku-pizdryku choćby na tym polu.

Nie pamiętam za czyich rządów promowano ... lansowano (czy jak inaczej jeszcze nazwać) drony zanim jeszcze świat poznał ich znaczenie w praktyce pola walki i tylko to można uznać za cokolwiek bo tenże WB Electronics bodaj czy nie pokłosie tej strategii a reszta ... zapomniałem którego materiału szukać na yt z Bartosiakiem gdzie jest ednako wściekły na pisowców co i na tę teraz zbieraninę ale dosyć trafnie tam tylko wspomina jak się spatologizował w Polsce również i przemysł zbrojeniowy i KO niczego nie poprawia a jeszcze patologię pogłębia

na miejscu ruskich też bym wierzył że wystarczy poczekać i xujnia sama się doprowadzi do stanu gdzie wystarczy banda wystarczająco głośno wrzeszczących sołdatów - urra! a te xujnijne kacyki wytratują się wzajem w wyścigu do negocjacji kapitulacyjnych

tak się kończy zrównywanie obywatela ofermy i nieudacznika z drapieżnikiem czy to gospodarczym czy wojownikiem; socjal powszechny i nadmierny zawsze kończy się degeneracją społeczeństw i ich eksterminacją przez bandy byle hunów czy... choćby i kacapów

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

A rowerów to chyba produkujemy sporo

taa; z liniami produkcyjnymi tak gdzieś bliżej Szanghaju i Shenzhen :P

i to w prywatnych fabrykach na które pozwoliła władza o nazwie "Komunistyczna partia Chin"
no nie jaja?

Edytowane przez dysydent