Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

To skąd nagle ta afera z wielkim bu czy jak mu tam ?

No toż wiadomo było że będą wyciągać jedni na drugich co tylko się da.

Teraz nie to kto lepszy....tylko kto gorszy.

• Like 1
Opublikowano

To skoro wiedzieli jakie miał kontakty i że może to zaszkodzić to poco go wystawiali ? Chyba że ktoś dał d*py mówiąc potocznie. Z drugiej strony gdyby tak prześwietlić wszystkich na tzw świeczniku to pewnie nie jeden by się zdziwił jakie politycy i inni "uprzywilejowani" mają znajomości.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Akurat nie chodzi mi o tą sprawę. Skoro był prześwietlany to służby i nie tylko wiedziały jakie miał wcześniej kontakty. To skąd nagle ta afera z wielkim bu czy jak mu tam ?

Sport , a tym bardziej sporty walki wiąże się ze spotkaniem na treningu różnych osób . W przyszłości może to być obciążeniem lub dobrem , znajomości się przydają niestety w przypadku polityków to jest obciążenie .

Opublikowano

Gołota miał ciekawe znajomości podobno ale nie startował na polityka na przykład. No i smród się za nim nie ciągnie raczej z tego tytułu.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

Skoro był prześwietlany to służby i nie tylko wiedziały jakie miał wcześniej kontakty.

Wszystko zależy od tego jak wysoką miał klauzulę dopuszczenia do informacji niejawnych. Jeżeli nie figurował w rejestrach skazanych, nie toczyła się  sprawa przeciw niemu to opieka nad dziadkiem nikogo nie interesuje. Ankieta nie ma takiej rubryki, więc opisywać nie trzeba. Gdyby mu nie wydali bo opiekuje się dziadkiem i czyha na jego mieszkanie, to facet odwołałby się od tej decyzji do sądu i na bank poświadczenie by dostał. Sąd by wyśmiał ABW.

Iiiiiii wszystko by sie udało, tylko sprawa wypłynęła zbyt wcześnie. Jakby dziadek zmarł, to za jakiś czas odnalazłaby się cudownie umowa z dziadkiem i byłoby po sprawie. Facet czekał na właściwy moment.Dlatego sie tym nie chwalił. Dlatego też nie zgłosił zaginięcia dziadka, choć podobno był mu tak bliski.

Opublikowano

2007 rok pan Jarosław jest pod opieką gdańskiego dps u. 

2011 rok podpisuje z Nowogrodzkim umowę przedwstępną na sprzedaż/zakup mieszkania

2017 rok musi minąć 5 lat by dziadek mógł sprzedać bo inaczej samorząd może zażądać zwrotu kasy  i anulować tani wykup. 

2024 kwiecień dziadek będący pod opieką dps u od 2007 roku trafia do dps u bo nie ma się nim kto zajmować

2024 grudzień do dziadka zachodzi Nowogrodzki który jak twierdzi robi mu zakupy i kupuje lekarstwa w zamian za mieszkanie. Nawrocki nie wie, że od kwietnia dziadka tam nie ma. To co on myślał, że dziadek jak żółw je raz na pół roku?

2025 maj Nowogrodzki dowiaduje się, że dziadek któremu miał robić zakupy jak sam twierdził i kupować lekarstwa w zamian za mieszkanie jest od roku w dps ie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

2025 maj Nowogrodzki dowiaduje się, że dziadek któremu miał robić zakupy jak sam twierdził i kupować lekarstwa w zamian za mieszkanie jest od roku w dps ie.

Yyyyy ja nie wiem czy DPS ma tak duuuuuży magazyn, bo jak Nowogrodzki zniesie zakupy z całego roku i te taczki leków, to gdzie oni pomieszczą?😂

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

to po co kłamie ....pewnie wyłudzili za pożyczkę na wysoki procent bo facet miał problemy .... typowy gangus dorobkiewicz na cudzym nieszczęściu ...dał 12 tys a potem lipna umowa niby sprzedaży za dług ....ale smród z tego będzie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

tak właśnie mafia przejmuje nieruchomości 🤣🤣🤣🤣

Żeby jeszcze się tak brali za prawdziwych gangusow to by było naprawdę super 😎 ale który milicjant czy minister prawdziwym gangusom podskoczy... 😄

Opublikowano (edytowane)

Gangusy raczej nie pchają się na afisz. Gdyby Nowogrodzki siedział w IPN tez by miał spokój.

Jak pisałem proceder który uskuteczniał Nowogrodzki to patologia wielu miast. Dlatego miasta takie jak Poznań blokują przejmowanie takich mieszkań nawet przez rodziny.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

BO jest głupi.

Myślę, że Kaczyński mógł go dlatego wybrać, że były haki. Tylko haki zaczęły się samoistnie odpalać bez władzy Kaczyńskiego nad tym. Plan wymknął się Kaczorowi z pod kontroli.

Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał(a):

Wszystko zależy od tego jak wysoką miał klauzulę dopuszczenia do informacji niejawnych. Jeżeli nie figurował w rejestrach skazanych, nie toczyła się  sprawa przeciw niemu to opieka nad dziadkiem nikogo nie interesuje. Ankieta nie ma takiej rubryki, więc opisywać nie trzeba. Gdyby mu nie wydali bo opiekuje się dziadkiem i czyha na jego mieszkanie, to facet odwołałby się od tej decyzji do sądu i na bank poświadczenie by dostał. Sąd by wyśmiał ABW.

Iiiiiii wszystko by sie udało, tylko sprawa wypłynęła zbyt wcześnie. Jakby dziadek zmarł, to za jakiś czas odnalazłaby się cudownie umowa z dziadkiem i byłoby po sprawie. Facet czekał na właściwy moment.Dlatego sie tym nie chwalił. Dlatego też nie zgłosił zaginięcia dziadka, choć podobno był mu tak bliski.

Ale jak pisałem wyżej nie chodziło mi o mieszkanie czy opiekę bo z tego można pewnie wybrnąć tylko o znajomości. Czyli albo służby słabo go sprawdziły albo ktoś celowo podsunął go Kaczyńskiemu jako idealny kandydat wiedząc że to wypłynie i zaszkodzi partii.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Ale jak pisałem wyżej nie chodziło mi o mieszkanie czy opiekę bo z tego można pewnie wybrnąć tylko o znajomości.

Kuźwa parę razy wypełniałem te ankiety i tam nigdzie nie ma rubryki pt. znajomi z półświatka. Pewne rzeczy z ankiety są sprawdzane ale...... ( pozostawmy niedomówieni)

Opublikowano (edytowane)

main_06nowy_element_wystroju_wn_trza_ny_sekcja.jpg

main_09ja_jednak_postoj_.jpg

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Kuźwa parę razy wypełniałem te ankiety i tam nigdzie nie ma rubryki pt. znajomi z półświatka. Pewne rzeczy z ankiety są sprawdzane ale...... ( pozostawmy niedomówieni)

Można to domówić choć tak, że za pisu ABW informowało o wielu sprawach ale rządzący to ignorowali. Ewentualnie odpowiednich ludzi miano sprawdzać nie koniecznie najdokładniej i może pewne rzeczy pomijać. Znajomość z gangusem nie była może w oczach niektórych zagrożeniem dla państwa zwłaszcza w IPN>

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Znajomość z gangusem nie była może w oczach niektórych zagrożeniem dla państwa zwłaszcza w IPN>

No właśnie była. Bo wyciąganie informacji z archiwum IPN i ewentualne przekazywanie gangusom, co mogło skutkować szantażem, to już gruba sprawa. Na szczęście pan Nawrocki tego nie robił czym wykazał swoją mocną postawę moralną i prawość. ( mam nadzieję)

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

A przyznałbyś się 🤫 ? Według mnie jest albo albo. Albo jedno i drugie albo :ph34r:. Koniec tematu.

Zmieniając temat. Wreszcie......nic z tego nie będzie 🤣.

https://businessinsider.com.pl/prawo/abonament-rtv-zastapi-nowa-oplata-mamy-stanowisko-ministerstwa-kultury/6seeyj9?utm_source=livebar&utm_campaign=verticals

Miało być tak ładnie.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/tylko-dwa-kraje-unii-wyprzedzaja-polske-inflacja-wzrost-cen-u-nas-przyspieszyl/t08xkqk

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

No właśnie była. Bo wyciąganie informacji z archiwum IPN i ewentualne przekazywanie gangusom, co mogło skutkować szantażem, to już gruba sprawa. Na szczęście pan Nawrocki tego nie robił czym wykazał swoją mocną postawę moralną i prawość. ( mam nadzieję)

Ty piszesz tak jak powinno być profesjonalnie i fachowo ale za pisu było tak jak pasuje władzy. Jest wiele przykładów gdzie rządzący wprost ignorowali informacje z ABW tak jak było w przypadku tych przenośnych czy jak je zwał reaktorów atomowych. Jak Batyr miał być prezesem to może kazali przymknąć oko na niektóre info i dać kwity. A może i nie kazali ale w ABW chcieli być dobrzy i się nie narażać.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

A przyznałbyś się 🤫

A miałbym wyjście? Dostep do dokumentacji mobilizacyjnej, gotowości bojowej to poważna sprawa. A niech decydują czy moga mi przyznać czy nie. Po ciula mam się cały czas oglądać za siebie i zastanawiać kto na mnie donosi?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Przejmując mieszkanie w zamian za opiekę ma się opiekować w przeciwnym razie jest złamanie prawa

prawa złamanie to nie jest a jedynie warunków umowy co nawet wcale nie musi oznaczać wygaśnięcia samej umowy a prawo drugiej strony do renegocjacji warunków ale już nie do pełnego tej umowy unieważnienia a jedynie w obszarze którego tyczą owe niedopełnione warunki.

a reszta to już kwestie specyficzne dla danej umowy.

napisałem to kilka godzin temu i niby to puściłem a zaraz później uśpiłem system i - zdaje się - nie zdążyło się załadować na serwer
w razie by jakich dziwadeł z tym postem to wina po mojej stronie a nie AF

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

pytam po raz któryś skoro wszystko było legalnie to po co Batyr kręcił i kłamał? Po co było gadanie, że ma jedno mieszkanie?

jak wyżej z tą umową opisałem; mógł by mówić że jest właścicielem tego mieszkania za opiekę dopiero po śmierci poprzedniego właściciela i tu na użytek logiki nazywajmy - "podopiecznego"
De facto właścicielem nadal jest ten osiemdziesięciolatek jeśli nadal żyje i nie mogło być mowy aby ktokolwiek inny za życia dziadka miał prawo dopisywać owo mieszkanie do własnego stanu posiadania.

akurat ten zarzut odpiera sam zapis w dokumentach tego mieszkania i kto tam w/g Ciebie dziś figuruje jako właściciel?
Nawrocki wręcz nie miał prawa podawać tej nieruchomości jako swoją własność

akurat ta nagonka to ewidentne szukanie dziury w całym
to już nic sensowniejszego na Tego Nawrockiego nie ma? bo tą nagonką "z d..py" wyjętą robicie Mu tylko przysługę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

495140981_2408827789517445_5000034895916704105_n.jpg.b80c83b8dc0ea65bf1dd435fccac2588.jpg"Bartosz Arłukowicz

Zastanówmy się razem. Co musiało się wydarzyć, że w 2012 roku 60 paroletni pan Jerzy przekazuje swoje mieszkanie 29 letniemu bokserowi i ochroniarzowi z dyskoteki i hotelu z kasynem."

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v