Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Np kogo? Oświec nas, przecież nie braliśmy ślubu z Ameryką

Nadbałtyckie, Skandynawia, Rumuni, Czesi. Może Turcja, Niemcy czy Francja. Z nimi trzeba poważnie rozmawiać, a nie z Amerykanami którym jak się odwidzi to będą mieć Europę tam gdzie plecy tracą szlachetną nazwę ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przypomnij sobie jak nas "wydymali" Amerykanie podczas II WŚ, myślisz że teraz będzie inaczej jakby nas Rus napadł ?? Myślę, że Trump spokojnie by oddał Putinowi taką Polskę, Rumunię czy nadbałtyckie w imię pokoju ...

Przeczytaj co wcześniej napisałem do innego kolegi, nie tylko amerykanie nas wydymali. Mnie nie musisz tego tłumaczyć, ale jak Ty widzi jednych a drugich folksdojczy nie widzisz to o czym tu rozmawiać? 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nadbałtyckie, Skandynawia, Rumuni, Czesi. Może Turcja, Niemcy czy Francja. Z nimi trzeba poważnie rozmawiać, a nie z Amerykanami którym jak się odwidzi to będą mieć Europę tam gdzie plecy tracą szlachetną nazwę ...

No jak Ty u niemca szukasz przyjaciół to wiadomo dlaczego Ryży jest cacy 🙆‍♂️🤦‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Przeczytaj co wcześniej napisałem do innego kolegi. 

Nie będę teraz nadrabiał zaległości z całego dnia, dla mnie Ameryka z obecną władzą jest krajem gdzie nie mamy czego szukać, trzeba przeczekać tego debila który tam rządzi z nadzieją że po nim obejmie tam władzę ktoś bardziej racjonalny ...

Miał załatwić pokój w UA, załatwił umowę na surowce, a teraz powiedział, że mają się sami dogadać a on nie będzie prowadził jakichkolwiek negocjacji pokojowych ...

No jak Ty u niemca szukasz przyjaciół to wiadomo dlaczego Ryży jest cacy 🙆‍♂️🤦‍♂️

Niemiec jest zaraz za granicą, Amerykaniec po drugiej stronie globu ... Lepiej mieć przyjaciela za miedzą a wroga w drugim końcu gminy niż odwrotnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

. Lepiej mieć przyjaciela za miedzą a wroga w drugim końcu gminy niż odwrotnie ...

Święte słowa. Tym bardziej że mniejsze prawdopodobieństwo iż sie samemu swoją chałupę przez pomyłkę zbombarduje.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ten amerykański teraz też jakoś szybko nie płynie, a kasa już pewnie poszła dawno ... Sojuszników się szuka blisko a nie na drugim końcu świata ... 

U niemca chcesz szukać sojuszu? 🙆‍♂️🤦‍♂️ rownie dobrze  z Putinem można w takim razie robić deel...w sumie jak germańscy koledzy Ryżego cały czas 😄 

Lepper oddał życie za to aby Polacy zrozumieli co Ci nasi rządzący od 30 lat odpoerdzielaja. Ale widzę że jeszcze kolejne 30 może być mało aby ludzie zmądrzeli.  

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

U niemca chcesz szukać sojuszu? 🙆‍♂️🤦‍♂️ 

A dlaczego nie ?? Mamy wiecznie żyć historią, bo prawie 100 lat temu rządził tam Hitler ??

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Prezydent Warszawy to dla mnie żaden przełożony.

Ale ma aspiracje na zwierzchnika sił zbrojnych . Ponadto nie tylko o sam krzyk chodzi ale o niestabilność emocjonalną i w ogóle dziwne zachowanie.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z powyższych tylko Turcja moim zdaniem a na resztę szkoda czasu.

Opublikowano

...wszystko dobro z Niemiec do nas...

Auta, traktory, maszyny...z Rosji chyba mniej...no paliwa....

Ile można Niemcom te wojnę wypominać...?

2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

U niemca chcesz szukać sojuszu? 🙆‍♂️🤦‍♂️ rownie dobrze  z Putinem można w takim razie robić deel...w sumie jak germańscy koledzy Ryżego cały czas 😄 

Opublikowano
Teraz, andrzej78 napisał(a):

Ponadto nie tylko o sam krzyk chodzi ale o niestabilność emocjonalną i w ogóle dziwne zachowanie.

A który tam w pełni stabilny i z zachowania i z gadki?

Opublikowano

Na USA w obecnej formie i z obecną władzą tym bardziej ...

Z szacunkiem, nie będę ci tłumaczył bo i tak nie ogarniesz.

Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Powodzenia 

Dziękuję, wiecznie nie można żyć historią, bo tym tokiem myślenia to na około sam wróg i z nikim nie powinniśmy rozmawiać ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...wszystko dobro z Niemiec do nas...

Auta, traktory, maszyny...z Rosji chyba mniej...no paliwa....

Ile można Niemcom te wojnę wypominać...?

Wypominać? Dostałeś coś za darmo od nich ? 

Opublikowano (edytowane)

Wypominać? Dostałeś coś za darmo od nich ? 

Ktoś z pakietu Rosja, USA, Niemcy, Francja dał coś za darmo ??

A od Niemców 600 lat temu dwa miecze dostaliśmy ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Z powyższych tylko Turcja

Muzułmańskie wojska do Polski wpuścisz? Uzbrojonych wyznawców Proroka?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Turcja jako jedyna w historii nie uznała rozbiorów Rzeczpospolitej

Wolisz armię niemiecką czy żabojadzką , gdzie 1/3 to muzułmanie ? A może i więcej.

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Z powyższych tylko Turcja moim zdaniem a na resztę szkoda czasu.

Pod przywództwem Erdogana ? Oni mają sprzeczne interesy z Polską aktualnie 

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Wolisz armię niemiecką czy żabojadzką , gdzie 1/3 to muzułmanie ? A może i więcej

Kurna...w Ameryce murzyny...

Musi nam tylko modlitwa pozostaje...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Rozumiem że wolałbyś Niemców wpuścić? 

Tak na marginesie wystarczyłaby jedna fabryka duża gdzieś na Suwałkach turecka i możemy o wojnie zapomnieć ruskie nie skoczą do Turków za krótkie są.

Opublikowano

Dziękuję, wiecznie nie można żyć historią, bo tym tokiem myślenia to na około sam wróg i z nikim nie powinniśmy rozmawiać ...

Ja to się dziwię że my jeszcze miodem i mlekiem nie płyniemy, wszak mieliśmy w Berlinie i Brukseli człowieka w pierwszym szeregu z Merkel i innymi. A teraz rządzą polska...Gdzie te dobrodziejstwa ? Ich polityka gospodarczą jest dla nich, a my jesteśmy ich rynkiem zbytu...Jak uważasz że to zmienia to jesteś w błędzie 🤷‍♂️

• Like 1