Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@witejus nagle Hołownia to dla ciebie autorytet? Napisałem ci jakie. Najpierw padło hasło wszystkie telewizje. Potem Szachermacher chciał debaty na rynku. Choć mowa była o hali. i Nowogrodzki się zgodził jak Trzaskowski mu odpowiedział, że weźmie udział i zaprasza na halę w Końskich. Nowogrodzki się na wszystko zgadzał a sztab zaczął potem wymyślać warunki.

Dlatego takimi akcjami Nowogrodzki elektoratu nie poszerzy jak stchórzy. Na miejscu Trzaskowskiego gdyby do debaty nie doszło orzekł bym, ze Nowogrodzki to tchórz i nie nadaje się na drugą turę i wyzwał bym Mentzena. Niby mu jako liderowi to się może by nie opłacało ale być moze pozbawił by tym ruchem Nowogrodzkiego drugiej tury a z Mentzenem jako bardziej radyklanym łatwiej by w drugiej turze miał.

7 minut temu, nie napisał(a):

już zapomniałeś jak wczoraj musiałeś ogon podkulić? :D 

teraz znowu fakty cię miażdżą i dlatego są

:D

Tak tak tak se wmawiaj własne urojenia na pewno cię pocieszą Wszyscy wiedzą, że Trump zawiesił cła a ty walczysz nie wiem o co.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Powołujesz się na błazna brawo.

Z ta debatą wyszedł brak doświadczenia Nowogrodzkiego dał się podjeść i zapędzić w kozi róg gdzie nie ma już możliwości ruchu. Albo stanie do debaty albo straci w oczach elektoratu centrowego o który walczy i który niekoniecznie musi chcieć na debacie pisowskich telewizji.

Opublikowano

Oglądam republikę i nie wierzę. Rachoń i spółka za wszelka cenę chcieli wejść na jakieś spotkanie w nielegalnie przejetej i w ogóle nielegalnej TVP. Oni chyba do reszty oszaleli🤣

Opublikowano

Ciężko powiedzieć . Najbardziej mnie ciekawi po cholerę tak się pchaja do TVP skoro ona nielegalna. Pokrętna logika. 

Swoja drogą to się nieźle wypaśli na tych składkach od dziadków. Ładne garnitury, zegarki, markowe okulary. 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał(a):

Ciężko powiedzieć . Najbardziej mnie ciekawi po cholerę tak się pchaja do TVP skoro ona nielegalna. Pokrętna logika. 

Swoja drogą to się nieźle wypaśli na tych składkach od dziadków. Ładne garnitury, zegarki, markowe okulary. 

jak to u żydków -  w zasadzie to mi niepotrzebne, ale jak za darmo, to wezmę z 10 sztuk

pchają się - bo jest oglądalność, a że nielegalna ? to można jeszcze zmienić

Opublikowano

Tchórzem jest Trzaskowski. 5 lat temu stchórzył przed Dudą i tvp, a teraz sra w galoty przed jakąś niszowà telewizyjką, utrzymywaną ze składek emerytów, mając za sobą trzy największe stacje tv. Tchórz, tchórz, po stokroć tchórz. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał(a):

Legalne/nielegalne ale zasięgi ma 😂

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Ulman napisał(a):

Składki od dziadków to mit dla ciemnoty od samego pisu republika dostała grube miliony  złotych. A po co się pchają dla draki. Muszę teraz zapierdzielać za te przekazane im miliony. Rachoń nawet za byłą dyrektorkę biura Morawieckiego 400 tys kaucji zapłacił. Bo mu pewnie kazali. Jaki on miał w tym interes?

14 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Tchórzem jest Trzaskowski. 5 lat temu stchórzył przed Dudą i tvp, a teraz sra w galoty przed jakąś niszowà telewizyjką, utrzymywaną ze składek emerytów, mając za sobą trzy największe stacje tv. Tchórz, tchórz, po stokroć tchórz. 

jakie składki emerytów? Trzaskowski stchórzył bo chce debaty Nowogrodzki nie stchórzył bo jego sztab mnoży warunki ciekawe widzenie świata.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PiS-hojny-dla-Tomasza-Sakiewicza-TV-Republika-miala-przytulic-150-mln-zl-od-spolek-SP-8883652.html

Opublikowano (edytowane)

main_16kolejne_pytanie_na_kt_rym_uwali_macierewicz_ny_sekcja.jpg

main_09donald_co_ty_narobi_e_ny_ff.jpg

te są dobre

pierwszy raz, bo zawsze były z cyklu dla idiotów

--------------------------------------------------------------------

Urszula Demkow, wiceminister zdrowia, powiedziała coś, czego nie powstydziłby się lekarz SS na rampie w Auschwitz:

"To dziecko urodziłoby się żywe i zdolne do życia i dlatego zgodnie z prawem neonatolodzy natychmiast by przystąpili do ratowania tego dziecka, więc jedyny sposób, żeby ono nie urodziło się żywe, to wykonanie zastrzyku z chlorku potasu dosercowo jeszcze jak to dziecko znajduje się w łonie matki" (JP) 

Czym to się różni od zabicia dziecka zaraz po urodzeniu?

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

narada w po przed debatą

Image

---------------------------------------------------

Patryk Słowik
Przyznaję, że jest to jeden z najciekawszych audytów, jakie w życiu widziałem. Z P. Figurskim dotarliśmy do tzw. audytu promocyjnego, przeprowadzonego w Inspekcji Transportu Drogowego. Przeanalizowano cztery lata rządów poprzedniego głównego inspektora.
Kluczowe zarzuty?

Inspekcja Transportu Drogowego szkoliła dzieci z zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym, a dzieci nie są klientelą ITD, pracownik organizujący galę z okazji 20-lecia ITD spał za 180 zł w hotelu, a nie w biurze, zaś katering zamówiony na imprezę nie został sprawdzony m. in. pod względem gramatury.

za takie przestępstwa to należą się łagry :D 

Raport powstał w czerwcu 2024 r., do dziś nie został upubliczniony. WP udało się go zdobyć.

po-łgłówki jak to jest możliwe, że wykryto wielką aferę i jej nie ujawniono? :D 

https://wiadomosci.wp.pl/nielegalny-krokodylek-nocleg-za-90-zl-i-krzysztof-ibisz-znamy-wyniki-audytu-w-inspekcji-transportu-drogowego-7144198880631744a

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

koniobijco ja tu jestem od poczatku forum ..prawie 19 lat . a ty o czym oprocz polityki piszesz ?? masz jakies posty o rolnictwie.

Ale to dać ci medal za staż czy poczekać na okrągły  jubileusz 🤣 ?

Jacuś a ten żółw już wrócił do ciebie czy dalej w trasie :ph34r: ?

6 godzin temu, nie napisał(a):

Utajnione pensje dziennikarzy TVP w likwidacji. Sąd Administracyjny, uznał, że zarobki i warunki umów dziennikarzy TVP są tajemnicą przedsiębiorstwa – odmawiając organizacji, dostępu do informacji publicznie

Sprawa utajnionych pensji w obecnej TVP w likwidacji ciągnie się od ponad roku. Pod koniec 2023 roku ujawniono zarobki zwolnionych dziennikarzy, po tym jak media publiczne – co potwierdza wielu prawników – zostały nielegalnie przejęte i postawione w stan likwidacji.

Po ujawnieniu zarobków ekipy, która straciła pracę w TVP w grudniu 2023 roku antykorupcyjna organizacja Obywatelska sieć Watchdog Polska wysłała zapytanie do TVP o zarobki nowych dziennikarzy stacji. Watchdog dostał odmowę – danych do dziś nie ma.

W październiku odbyła się rozprawa TVP kontra Watchdog Polska. Sąd Administracyjny, który uznał zarobki dziennikarzy TVP za tajemnice przedsiębiorstwa, oddalił skargę organizacji. Swoją decyzję SA uzasadniał faktem, że mimo tego, że TVP jest podmiotem publicznym, działa na zasadzie spółki handlowej, a odtajnienie zarobków jej dziennikarzy mogłoby łamać tajemnice przedsiębiorstwa.

Obserwatorzy zwracają uwagę na brak logiki w wyroku sądów, bo odtajniono zarobki dziennikarzy TVP do grudnia 2023 roku a potem, po zmianie ekipy dziennikarskiej, takie same informacje o zarobkach „stanowiły tajemnicę handlową TVP w likiwdacji.”

Należy dodać że Watchdog nie odpuszcza no ale mamy "wolne" sądy także sporo czasu upłynie.

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Naprawdę daj se spokój z ta demagogią. Chyba ty jedyny tutaj nie rozumiesz co się stało albo udajesz, ze nie rozumiesz by nie wyjść na głupka ale to tylko przed sobą. Twój trampek się osrał i zaczyna straszyć Europę wycofaniem wojsk. 

A co do debaty Nowogrodzki wizerunkowo na tym przegra jak jutro nie stanie do debaty.

Nic nikt nie wybierał tak zawsze było, że te 3 stacje robiły debaty a nie żadne inne. Te dodatkowe warunki to tchórzostwo sztabu pisu. Nowogrodzki dwa tygodnie temu wyzwał Trzaskowskiego na debatę. Nic nie mówił jakie stacje itd. Trzaskowski wczoraj czy przed wczoraj przyjął Nowogrodzki tez potwierdził. I nagle sztab pisu zaczął mnożyć warunki. Przypomnę, że oprócz hasła wszystkie telewizje pojawiło się hasło, ze na rynku itd. Ok w twojej głowie nic to nie zmieni. Ale Nowogrodzki musi pozyskać szerszy elektorat i w oczach tego ewentualnego elektoratu nie tak zapatrzonego w pis i jego telewizji Nowogrodzki straci jak stchórzy.

Możesz sobie te wywody wsadzić wiesz gdzie. Życie was znowu ograło pisowski nie legalny wytwór g znacyz i g znaczą jego wyroki a nie że jakieś wszystkie wybory nie ważne. 

Nawet jeżeli Nowogrodzki przegra tą kampanię to może wizerunkowo zyskać. Miejsce w Sejmie zapewnione. Dwa haki czyli apartament i znajomości to za mało aby go zatopić.

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

@witejus nagle Hołownia to dla ciebie autorytet? Napisałem ci jakie. Najpierw padło hasło wszystkie telewizje. Potem Szachermacher chciał debaty na rynku. Choć mowa była o hali. i Nowogrodzki się zgodził jak Trzaskowski mu odpowiedział, że weźmie udział i zaprasza na halę w Końskich. Nowogrodzki się na wszystko zgadzał a sztab zaczął potem wymyślać warunki.

Dlatego takimi akcjami Nowogrodzki elektoratu nie poszerzy jak stchórzy. Na miejscu Trzaskowskiego gdyby do debaty nie doszło orzekł bym, ze Nowogrodzki to tchórz i nie nadaje się na drugą turę i wyzwał bym Mentzena. Niby mu jako liderowi to się może by nie opłacało ale być moze pozbawił by tym ruchem Nowogrodzkiego drugiej tury a z Mentzenem jako bardziej radyklanym łatwiej by w drugiej turze miał.

Tak tak tak se wmawiaj własne urojenia na pewno cię pocieszą Wszyscy wiedzą, że Trump zawiesił cła a ty walczysz nie wiem o co.

Jeżeli chodzi o debaty to przed pierwszą turą powinni być w niej wszyscy kandydaci  i tu Hołownia ma rację, chociaż za późno się obudził. Przed drugą turą dopiero jeden na jeden. Także na razie Trzaskowski udaje szeryfa.

23 godziny temu, Ulman napisał(a):

Bo rządzą POPISowi socjaliści którzy lubią się napasać na państwowym wikcie.  

Balcerowicz wywodzi się z tego nurtu. Dlaczego odpuścił skoro mu tak dobrze szła "restrukturyzacja" państwowych zakładów ?

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Jacuś się tu kiedyś chwalił, że nawet mu żółw spie..olił. Także ten :ph34r:.

...aaaa ...nie dogonił...

No nie dziwi..nie nadaża ..za nikim...niczym...

.. może to nie jego wina...urodził się....w opóźnionym regionie...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...aaaa ...nie dogonił...

No nie dziwi..nie nadaża ..za nikim...niczym...

.. może to nie jego wina...urodził się....w opóźnionym regionie...

W skrócie wszyscy zjeżdżają z całego świata do Polski A a żółw wprost przeciwnie 🙃.

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Jeżeli chodzi o debaty to przed pierwszą turą powinni być w niej wszyscy kandydaci  i tu Hołownia ma rację, chociaż za późno się obudził. Przed drugą turą dopiero jeden na jeden. Także na razie Trzaskowski udaje szeryfa.

Iiiiii będą, bo taką debatę ma obowiązek zorganizować TVP.  Ta debata to indywidualna ustawka Trzaskowskiego i Nowogrodzkiego.