Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

@dsbh Na niego haków nie trzeba wystarczą pytania takie jak dla innych kandydatów on się sam wyłoży. 

Ale tu chodzi o kontrole graniczne. Wy rozumiecie co czytacie? Nie pisze o niczego bagatelizowaniu pisze co by było gdybyśmy zrobili kontrole takie jak Niemcy. Bilans strat był  by ogromny dl anas.

przecież te kontrole już są, nikt nikogo nie szykanuje, a nawet można zauważyć plusy tych kontroli - wyłapuje się na przykład masę nielegalnie wwożonych do PL odpadów w różnej postaci, osób poszukiwanych itp

niemcy pokazali, że otwarte granice są otwarte, dopóki jest im to na rękę, a teraz nie jest i będa zamknięte, koniec, kropka

ja osobiście jestem za wznowieniem kontroli granicznych po naszej stronie permanentnie

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał(a):

przecież te kontrole już są, nikt nikogo nie szykanuje, a nawet można zauważyć plusy tych kontroli - wyłapuje się na przykład masę nielegalnie wwożonych do PL odpadów w różnej postaci, osób poszukiwanych itp

niemcy pokazali, że otwarte granice są otwarte, dopóki jest im to na rękę, a teraz nie jest i będa zamknięte, koniec, kropka

ja osobiście jestem za wznowieniem kontroli granicznych po naszej stronie permanentnie

dokładnie, nie każdego tylko niemieckie samochody :D i nie wpuszczanie migrantów - nic więcej

36 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ty głupi oni mądrzy. Ty już nie raz pokazałeś tu głupotę a to co oni planują jeśli zrealizują to bardzo mądra rzecz.

właśnie niemcy już pokazali jacy są mądrzy a teraz każą tuskowi robić to samo w polsce

magazyny energii :D może jeszcze baseny z węgorzami elektrycznymi :D 

gebelsyyyyyyyyyyyyyyyy, niezależne media 🤮

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jahooo napisał(a):

Niestety nie masz pojęcia o czym piszesz jakie kontrole są? Bzdury. Polacy wyłapują ciężarówki i to nie na samej granicy a za nią Niemcy kontrolują wszystko wszystko stoi w korku. Na Świecku korek w poniedziałek wtorek potrafi mieć 7 - 10 km do Niemiec. W czwartki piątki do Polski korków w Niemczech nie ma w inne dni też nie ma. To jest droga tranzytowa w miastach typu Słubice korki są non stop. 

Niemcy nic nie pokazali inne kraje zaczęły zamykać granice jeszcze wcześniej. Niemcy też byli tego ofiarą. Polska zamykała granice ze Słowacją  Zanim Niemcy zamknęli nam. W sensie postawili te kontrole.

Za jakim wznowieniem kontroli jesteś jak takich kontroli jak prowadzą Niemcy Polska nawet za pis nie miała. 

Napisałeś kupę bzdur nie mających nic wspólnego z prawdą.

33 minuty temu, nie napisał(a):

dokładnie, nie każdego tylko niemieckie samochody :D i nie wpuszczanie migrantów - nic więcej

właśnie niemcy już pokazali jacy są mądrzy a teraz każą tuskowi robić to samo w polsce

magazyny energii :D może jeszcze baseny z węgorzami elektrycznymi :D 

Ty jednak jesteś głupi. Jak chcesz na dwóch pasach autostrady wyłowić tylko niemieckie samochody? Pomijam już to że jak Niemiec czy kto inny będzie chciał przewozić takich ludzi to se skombinuje auto na polskich numerach czego twój pusty rozum nie przewiduje.  Ale jakie kolwiek działania mające na celu selekcje pojazdów zwłaszcza w dni wzmożonego ruchu do PL spowodują gigantyczne korki dla naszych obywateli też. Już nie raz życie pokazało, że wyłącznie jednego z dwóch pasa autostrady w DE po stronie niemieckiej zwłaszcza w okresach dużego ruchu powodowało korki po 10 czy 15 km.  Ale co może wiedzieć o tym taki ktoś jak ty systematycznie ogłupiany propagandą pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Służyła komuchom, WRON-om którzy strzelali do twoich kolegów z kopalni ?? Rozumiem, że ten medal to za pracę dla tych co kazali strzelać do górników ??

Michnik był gorszy 

Adamek uderzył w Donalda Tuska. Niebywałe, po co sięgnął. Przybywa reakcji

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/boks/news-adamek-uderzyl-w-donalda-tuska-niebywale-po-co-siegnal-przyb,nId,7938661#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

Michnik był gorszy 

Romek, proste pytanie, za jakie zasługi dostała świecidełko komusza sekretarka ?? Odpowiedz mi na to pytanie a nie piszesz o jakiś Michnikach, Komorach itp itd ... 

Opublikowano (edytowane)

No przecież pracowała dla pisu i Kaczyńśkiego. A pis i Kaczyński to Polska właśnie.😄O komunistycznych generałach premierze czytam premierach nikt woli nie wspominać A to włośnie za prl robiła wielką karierę na szczytach ówczesnej władzy i to mając 21 lat trafiła do kancelarii premiera kancelarii tajnej itd. Musiała mieć dobre plecy w komunistycznym kraju.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Romek, proste pytanie, za jakie zasługi dostała świecidełko komusza sekretarka ?? Odpowiedz mi na to pytanie a nie piszesz o jakiś Michnikach, Komorach itp itd ... 

przysłużyła się narodowi ze nikogo nie zabiła jak bracia Michnik 

upokorzenie Tuska przez Niemców 

https://fb.watch/yBtxj7tZSb/

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Weź ty zacznij myśleć samodzielnie.

Otóż to, myśl samodzielnie a nie powtarzaj propagandy tefałenów.

W d*pie mam jakichś imigrantów ważniejsza jest ekonomia miejsca prac

Jak będziesz płacił niemieckim czarno-brązowym nierobom zasiłki takie jak niemieckie to wyjmiesz z d*py imigrantów. Polakom żałujesz zasiłków, wyzywasz od patoli, ale niemieckim nierobom będziesz płacił bez szemrania.Młody , gniewny , nie wykształcony z wielkiego miasta.

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

proste pytanie, za jakie zasługi dostała świecidełko komusza sekretarka

To był kolejny wygłup Dudy, podobnie jak odznaczenie żebrzącego żydka, Orderem Orła Białego.

• Like 2
Opublikowano

Polacy wyłapują ciężarówki i to nie na samej granicy a za nią Niemcy kontrolują wszystko wszystko stoi w korku. Na Świecku korek w poniedziałek wtorek potrafi mieć 7 - 10 km do Niemiec. W czwartki piątki do Polski korków w Niemczech nie ma w inne dni też nie ma. To jest droga tranzytowa w miastach typu Słubice korki są non stop. 

Jak chcesz na dwóch pasach autostrady wyłowić tylko niemieckie samochody? Pomijam już to że jak Niemiec czy kto inny będzie chciał przewozić takich ludzi to se skombinuje auto na polskich numerach

1. Bez przesady Lubieszów,Kołbaskowo, Krajnik, chłopaki śmigają tirami bez problemu cały tydzień w każda stronę, a to na port w Hamburgu stałe trasy. 

2. A po co mają Niemcy kombinować, "nasza" mafia pospołu z aktywistami robią to bardzo sprawnie, bo Polak umie rzeźbić nawet w gównie, nie potrzeba państw trzecich do akcji i teorii spiskowych

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

za jakie zasługi dostała świecidełko komusza sekretarka ??

No przecież pracowała dla pisu i Kaczyńśkiego. A pis i Kaczyński to Polska właśnie.😄

No ja bym ostrożnie, bo tym tropem to może jeszcze Sikorka dostanie na koniec kadencji od Dudusia order i będzie musiał Rejtana zgrywać🤣

Opublikowano

jacus napisał:

ja pilem nad zakopanem ,na gobalowce, w zebie i nie zauwazylem zeby szampan mial wiecej bombelkow

No bo w górach jest niższe ciśnienie. Wiesz po co azot jest w amortyzatorach? Żeby się olej nie pienił. W szampanie było bombli mniej. W górach, jak już wspomniałem, nawet jak jest słońce to opala mocniej to i więcej można...

dsbh napisał:

Gdzieś ten prąd musisz magazynować, inaczej cię odcinają w nadprodukcji.

Owszem ale jak nawalisz pojemnościowych obciążeń jakim są falowniki i ładujące się elektryki to przesuwnik fazowy nie zawadzi... Zresztą i bez tego ciężko w miastach dopasować temat bo nawet żarówki są odbiornikami energii biernej i trafa mają dość takiej pracy .

nie napisał:

dokładnie, nie każdego tylko niemieckie samochody  i nie wpuszczanie migrantów - nic więcej

Ty byłeś choć na tej niemieckiej kontroli? Znów tych śmieci to najwięcej chyba na A4 wyłapali bo na powrocie z enerefu nik nie stoi...

Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał(a):

Piłeś coś o wyglądzie kawy, przywożone zza wschodniej granicy w kanistrach i rozlewane w plastikowe butelki 1,5 l, spożywane z musztardówki ? Na niektórych miało to zły wpływ bo grzało im po tym równo.

Oooooo teraz to żeś mi zaimponował.🤣To juz podpada pod ostrą jazdę.

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

przysłużyła się narodowi ze nikogo nie zabiła jak bracia Michnik 

Przysłużyła się będąc sekretarką dla WRON ?? No to niezła służba dla narodu xD 

Opublikowano

gdyby jej mocodawcy kazali wystrzelac wszystkich gornikow to roman by zmienil zdanie a ze tylko kilkunastu ...

cale lata piliscie przemyslowy spirytus skazony nie wiadomo czym .marki royal i skutki widac🤣

romus twoje dziadki i stryki na pewno wiecej zabili polakow niz brat michnika...

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał(a):

Otóż to, myśl samodzielnie a nie powtarzaj propagandy tefałenów.

Jak będziesz płacił niemieckim czarno-brązowym nierobom zasiłki takie jak niemieckie to wyjmiesz z d*py imigrantów. Polakom żałujesz zasiłków, wyzywasz od patoli, ale niemieckim nierobom będziesz płacił bez szemrania.Młody , gniewny , nie wykształcony z wielkiego miasta.

To był kolejny wygłup Dudy, podobnie jak odznaczenie żebrzącego żydka, Orderem Orła Białego.

Ja myślę samodzielnie @nie wypisuje jakieś brednie o wyłapywaniu tylko niemieckich samochodów bo jest gamoniem i nie rozumie, że nie da wybierać sobie samochodów do kontroli na autostradzie bez powodowania utrudnień w ruchu innym jadącym. Pewnie tak samo jak ty bo inaczej byś nie poruszał tematu i nie kompromitował się. Ale autostradę to ty pewnie w telewizji widujesz.

Gdzie ja gamoniu pisałem, ze chcę jakieś zasiłki im płacić? Nawet czytanego tekstu nie rozumiesz dyskusja byłą o kontrolach granicznych. A ty masz mózg napchany fobiami i lękami i tylko myślisz o tych zasiłkach emigrantach itd.

To, że jesteś nie wykształcony to widać pakują ci do pustego łba brednie a ty jak @nie się tu ośmieszasz. A kto gamoniu dal Ukraińcom 500 plus nawet jak na UA siedzieli? Nie twój pis?

6 godzin temu, Takeda napisał(a):

1. Bez przesady Lubieszów,Kołbaskowo, Krajnik, chłopaki śmigają tirami bez problemu cały tydzień w każda stronę, a to na port w Hamburgu stałe trasy. 

2. A po co mają Niemcy kombinować, "nasza" mafia pospołu z aktywistami robią to bardzo sprawnie, bo Polak umie rzeźbić nawet w gównie, nie potrzeba państw trzecich do akcji i teorii spiskowych

No ja bym ostrożnie, bo tym tropem to może jeszcze Sikorka dostanie na koniec kadencji od Dudusia order i będzie musiał Rejtana zgrywać🤣

Może jak gdzieś jeżdżą kanałami to się udaje większość nie ma czasu się kręcić po okolicy.

A Sikorski jednak prl owi nie służył.

5 godzin temu, DTaras napisał(a):

Ty byłeś choć na tej niemieckiej kontroli? Znów tych śmieci to najwięcej chyba na A4 wyłapali bo na powrocie z enerefu nik nie stoi...

Oni autostradę w telewizji widują. Ważne, że pis powiedział, że trzeba kontrole na granicy dla Niemców wprowadzić i gamonie powtarzają bezwiednie nie myśląc, ze to najbardziej nas zaboli.

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przysłużyła się będąc sekretarką dla WRON ??

Taaaak owszem pracowała. Ale się nie cieszyła i jako dywersantka psuła maszyny do pisania, żeby zbrodniczych rozkazów wysyłać nie mogli. Czyli działalnością konspiracyjną osłabiała reżim i to zauważone oraz docenione zostało.😂

• Haha 3
Opublikowano

Nie no nie śmiejcie się dziewczyna 21 lat i od razu na szczyty prl owskiej władzy. Musiała mieć za prl u dobre plecy. Na szczyty władzy dopuścili w okresie gorącym w Polsce młodą dziewczynę  bez żadnej praktyki doświadczenia kariery.

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Na szczyty władzy dopuścili w okresie gorącym w Polsce młodą dziewczynę  bez żadnej praktyki doświadczenia kariery.

Aaaaaa Pani Sadurska w Kancelarii PAD? Aaaaaa Monika Lewinski?🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Nie no nie śmiejcie się dziewczyna 21 lat i od razu na szczyty prl owskiej władzy. Musiała mieć za prl u dobre plecy. Na szczyty władzy dopuścili w okresie gorącym w Polsce młodą dziewczynę  bez żadnej praktyki doświadczenia kariery.

A Tusk jakąś tam Ukrainkę dopuszcza?

Opublikowano

No nie wiem nie wiem. Pani Monika czemu nie jak ja pamiętam pani Sadurska raczej nie. A tak na poważnie o Sadurskiej nic nie czytałem za bardzo. A na temat pani Basi i późniejszej kariery Jarosława prowadzonego w tamtym okresie przez służby jest kilka teorii.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Jakaś Ukrainka jest sekretarką w kancelarii tajnej?

A skąd ty możesz wiedzieć kim ona tam jest