Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Spokojnie , paradoksalnie wygrana Trzaskowskiego oznacza ostatnią kadencję Tuska. Po wyborach będzie zbierał owoce działania swojego rządu co to je teraz pod przykrywką szumu medialnego przeprowadza.  

3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Wierzycie w te sondaże? Przecież wszystkie telewizję i radia są pro rządowe. 

Mają chłopaki 10- ty zmysł aby oddzielać prawdę prawdziwą od prawdy nieprawdziwej .😁

Opublikowano (edytowane)

Jestem pewien że Rafał nie wygra, albo Mercedes chyba że babki z dziadkami się zmobilizują albo im młodzież dowodów nie pochowa to Nawrocki 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
6 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Spokojnie , paradoksalnie wygrana Trzaskowskiego oznacza ostatnią kadencję Tuska. Po wyborach będzie zbierał owoce działania swojego rządu co to je teraz pod przykrywką szumu medialnego przeprowadza.  

Czyli jak Trzaskowski wygra, to właściwie Tusk przegra...

To tak jak by Nawrocki zwyciężył...

Nie no...wszystko jasne...co tu nie rozumieć....😆🤭😆

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo to jest chore, że przychodzi jakiś pajać z ulicy i zostaje np szefem MONu, decyduje o ruchach kadrowych w armii i innych planach. Rozstawia po kątach ludzi, którzy pracują w wojsku kilkadziesiąt lat. Po nim przychodzi następny ćwok i tak w koło. Doprowadza to do takiego obsurdu że w wielu służbach i nie tylko porządni fachowcy nie pachają się na stołki bo nie chcą praciwać z jakimiś pajacami i być od nich zależnymi.

Niepopularne co powiem, ale politycy za mało zarabiają aby fachowcy tam chcieli iść. Te zarobki są atrakcyjne, ale dla przeciętnych urzędników.  

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pisowcy mają tak sklepane dekle że każdą teorie są gotowi wymyśleć.

Teraz PO będzie atakować Mentzena coraz bardziej bo dla nich lepszy w drugiej turze jest Nawrocki

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

wygrana Trzaskowskiego to koniec  dla złodziejskiej bandy z PiSu 

Całe szczęście że obecna banda jest cacy🤭🙆

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Pisowcy mają tak sklepane dekle że każdą teorie są gotowi wymyśleć.

Teraz PO będzie atakować Mentzena coraz bardziej bo dla nich lepszy w drugiej turze jest Nawrocki

Bosak by wygrał w 1 turze

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

alfons ma wiele za uszami ,wiadomo że czekają do drugiej tury żeby go skompromitować całkowicie ...bo teraz to szkoda amunicji jak on może nawet nie wejść 

Kogo to obchodzi? Jakas afera większość nie może patrzeć na Tuska i przystawki

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeżeli Trzaskowski wygra - Tusk nie będzie miał szans na drugą kadencję rządu , czy to takie trudne do zrozumienia .🤪 A tak jakby ...to już sobie bajki tworzysz.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
2 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Jeżeli Trzaskowski wygra - Tusk nie będzie miał szans na drugą kadencję rządu , czy to takie trudne do zrozumienia .🤪

A to niby czemu?  Jak to ma zadziałać według twojej teorii? 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

to ja ci odpowiem .. dziennik takie jak dewalt i reszta pisze co tusk zrobi ... dla mnie  jedno daje do myślenia skąd oni to wiedzą a nasze media siedzą cicho 

Czyli polskiego atomu nie będzie?
Rząd Donalda Tuska będzie rozwijał zieloną energię kosztem elektrowni atomowej!
Niemiecki portal Die Tageszeitung obszernie opisał polską politykę energetyczną. W tekście dziennikarka wskazuje, że rząd może celowo opóźniać elektrownię jądrową, aby wpompować kasę w „zieloną energię”.
Dziennikarka wskazuje, że budowa elektrowni jądrowej w Polsce nie podoba się eurokratom z Brukseli, gdyż „państwo mogłoby dowolnie manipulować cenami”. Inwestycja jednak już trwa, a rząd wycofać się z niej nie może. Może jednak ją opóźnić i właśnie to robi zdaniem niemieckiego portalu. Donald Tusk „zrobił to, co przez 30 lat robiły wszystkie rządy przed nim: odłożył realizację projektu polskiego reaktora jądrowego”. I faktycznie, jeśli spojrzymy na harmongoramy to budowa, która miała się rozpocząć w 2026 roku, została przesunięta na 2028 rok. Już nie wspominajmy, że projekt polskiego atomu to projekt z lat 70-tych…
Autorka tekstu, Gabriele Lesser, zwraca uwagę na duże inwestycje rządu w systemy magazynowania energii, które miałyby wspierać już budowane elektrownie wiatrowe, stanowiąc kompensację wahań produkcji energii w czasie niesprzyjającej pogody. Warto wskazać, że aby taki system miał rację bytu, musielibyśmy wydać nie dziesiątki, a setki miliardów złotych.
Tusk działa na szkodę Polski, i wskazują na to nawet niemieccy dziennikarze…

tym czasem tekst z wczoraj  
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Dodano:wczoraj Dodano:wczoraj16:00 Dodano: wczoraj 16:00 Atomu nie będzie! noMT f f χ Elektrownia atomowa, zdjęcie ilustracyjne Zródio: Unsplash z prof. dr. hab. inż. Władysławem Mielczarskim, inżynierem energetykiem, wieloletnim pracownikiem Instytutu Elektroenergetyki Politechniki Łódzkiej rozmawia Tomasz Cukiernik”
Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

czy to takie trudne do zrozumienia

Nie no.

Napisałem że wszystko jasne i logiczne...😆

1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

Niemiecki portal Die Tageszeitung obszernie opisał polską politykę energetyczną. W

Niemcom wierzysz?🤔

Opublikowano
4 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Jeżeli Trzaskowski wygra - Tusk nie będzie miał szans na drugą kadencję rządu , czy to takie trudne do zrozumienia .🤪 A tak jakby ...to już sobie bajki tworzysz.

Jaka druga kadencja? Przecież to najgorszy rząd w historii, gorsze byly tylko za okupacji sowieckiej. Banda kretynów, a ci ministry żenada 

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

A to niby czemu?  Jak to ma zadziałać według twojej teorii? 

Kłamstwo ma krótkie nogi , Trzaskowski i Tusk zmienili swoją gadkę tylko na potrzeby kampanii parlamentarnej i prezydenckiej . Wystarczy cofnąć się do ich wypowiedzi sprzed owego okresu . Po wyborach trzeba będzie zacząć rządzić - wprowadzać pewne rozwiązania w życie .Wróci sprawa uchodźców, wypełniania zobowiązań obiecanych Ursuli , zwijania zakładów pracy i całego dziwactwa co to je lewica forsuje. O wielu rzeczach w mediach nie mówią co cichaczem jest klepane.

• Like 2
Opublikowano

a kogo to obchodzi ..ludzie chcą rozliczeń bandy złodziejskiej z PiSu ...i w większości tyko temu głosują na Trzaskowskiego i platformę ...sam osobiście tyz tylko tym się kieruje bo tylko na tym mi zależy żeby złodzieje trafiły za kratki a PiS został uznany za zorganizowaną grupę przestępczą i do ciurmy i won

6 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Kłamstwo ma krótkie nogi , Trzaskowski i Tusk zmienili swoją gadkę tylko na potrzeby kampanii parlamentarnej i prezydenckiej . Wystarczy cofnąć się do ich wypowiedzi sprzed owego okresu . Po wyborach trzeba będzie zacząć rządzić - wprowadzać pewne rozwiązania w życie .Wróci sprawa uchodźców, wypełniania zobowiązań obiecanych Ursuli , zwijania zakładów pracy i całego dziwactwa co to je lewica forsuje. O wielu rzeczach w mediach nie mówią co cichaczem jest klepane.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

a kogo to obchodzi ..ludzie chcą rozliczeń bandy złodziejskiej z PiSu ...i w większości tyko temu głosują na Trzaskowskiego i platformę ...sam osobiście tyz tylko tym się kieruje bo tylko na tym mi zależy żeby złodzieje trafiły za kratki a PiS został uznany za zorganizowaną grupę przestępczą i do ciurmy i won

A to PRL- u się zachciało , " dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie " tak było i tak jest. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v