Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chca polaczyc, taka ich wizja, a to zwykla oszczednosc, bo w zamian nic nie ma. nauczyciele raczej nie maja etatow, placza ze sie nie oplaca, a w rzeczywistosci jest ich b. duzo, ze nie moga znaleźć pracy. czy jest potrzebna dokladna wiedza? przyszlemu mechanikowi nie, ale lekarzowi tak. system jest tak ulozony,by na kazdym szczeblu powtarzac, ale dokladniej. po jakims czasie sie to utrwali. jestes rolnikiem, w szkole cos miales, moze w sredniej byles rolniczej, uczyles sie o komowrach, procesach. system zaklada,ze sie ci cos utrawli. jesli to zabiora, wychowaja głupków. o to im chodzi

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „bziçkuję ejestem Mateusz @Gameover1920 Oto Marcin Maksjan- Prokurator, który postawił zarzuty M.Blaszczakowi! W 2011r trafił do zespołu, który prowadził śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej. W 2024r otrzymał awans oficerski. Ojciec Maksjana to emerytowany podoficer Zarządu Il Sztabu Generalnego, potem WSI. 14:59・ 21 mar 25.3 3 042 Wyświetlenia 25”

I tak ma być. Przynajmniej facet rozumie co to informacja niejawna i niech Błaszczaka sprowadzi do parteru. Błaszcak niczego nie ogarnia. Może i miał prawo odtajniać, ale pytanie czy powinien? Tym bardziej że nie ogarnia takich spraw ja ugrupowanie, urzutowanie i głębokość obrony. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Co to rezolucji to po prostu was straszą jakimś super państwem jakąś utratą suwerenności gdzie i tak w razie wojny naszą armią dowodzić będzie NATO. Trzeba było w 1999 roku krzyczeć, że tam nie chcecie. 

Nastraszyli cię niemieckimi czołgami ale dużo kasy wydane zostanie realnie w Polsce na naszej granicy u nas zostanie bo tego już fizycznie nie da się zabrać. Ale dla ciebie ważniejsze by Niemcy nie dostali Ukraina itd. To jest obłęd. 

Jak będzie ujnia dla wszystkich np amunicje kupowała to co w tym złego lepsze ceny tylko można dostać. A jak by wojna wybuchłą to i tak jesteśmy na tę ujnię zdani. Bo NATO jak się szybko okazało kolejny jakiś amerykański prezydent może wyłączyć bo powie, że jest za oceanem i mu się nie opłaca. Przeciwko rezolucji były ruskie onuce i tego inaczej nie wytłumaczysz.

po reakcji na mojego posta  i odpowiedzi widać, że jednak nic nie rozumiesz. Szkoda...

Z resztą to nie pierwszy raz, że lud kolonialny cieszy się ze szklanych paciorków

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Rafał Kubowicz

Forum Ekologiczne odbyło się dzisiaj w Szczecinie,  organizował jeUrząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego czyli Marszałek Olgierd Geblewicz, prominentny polityk PO w regionie.

16 stycznia Urząd modyfikuje zamówienia w związku z pytaniami oferentów. Jakimi pytaniami?
Jeden z oferentów ZAPYTAŁ WPROST ile urząd chce wydać na organizację. Dostał odpowiedz: 350 tysięcy złotych.
23 stycznia mijał termin ofert, złożono JEDNĄ ofertę. na 349 320,00 PLN. Skrojona na miarę 📷
Wygraną ofertę złożyła firma 2 EVENT Sp. z o.o., ul. Romualda Traugutta 129, 71-300 Szczecin
NIP: PL 8522606906, której prezesem jest Pan Marcin Wypchło, na zdjęciu niżej.

Image

Pan Wypchło to również Prezes fundacji Campus Polska. A z Campusem powiązany jest: Beneficjenci rzeczywiści -> Michał Rancewicz. Powiązany z z kolei z  Fundacją Wspólnota Kobiet, z którymi współpracuje kandydatka na pierwszą damę, Pani Trzaskowska.

Dodatkowo dzień przed galą z numeru telefonu należącego do BIURA POSELSKIEGO posła Marchewki wysłano takiego SMS:
Dzisiaj ekologiczny Trzaskowski WE WSZYSTKICH mediach. 

dymanie po-łgłowków pod hasłem "pis kradnie" :D 

Opublikowano

pieprza o ekologii, prowadza pseudo szkolenia, na ktore idzie kasa, jak to nazywaja-zeiekszaja swiadomosc ekologiczna 😂 a z drugiej strony po cichu zmniejszaja godziny nauki biologii i geografii 🤕 ja pier....le jaka obluda i zaklamanie, jak trzeba byc slepym, by w to lewactwo wierzyc. przepraszam cie hubertus, ale jak o tym mysle , to az przykro sie robi, ze stoisz po ich stronie. nic do ciebie nie mam, nawet ladnie piszesz. ale jako rolnik, milosnik ziemi, powinny co sie z tego powodu jelita wywracac. ta cala nowacka to jakas .....szkoda wyzwisk!

Opublikowano

ale wy towarzysze jestescie ze wsi zabitych dechami, gdzie rozwoj sie zakonczyl wraz z upadkiem jedynie slusznego ustroju..od tego czasu minelo sporo i sporo sie zmienilo ..pewnie w waszych wsiach tez. tylko gorzej ze w glowach nie..

z prl-owskich szkol wychodzliy takie same matoly jak z dzisiejszych..

tepemu chocbys co wbijaj do glowy to i tak makowka pusta zostanie-wy jestescie tego najlepszym przykladem ..

• Like 1
Opublikowano

To akurat prawda dlatego pisałem, że wielu po tej biologii nawet nie wie jak ich organizm do końca funkcjonuje a co dopiero jego najdrobniejsza część komórka. O roślinkach i zwierzaczkach nie wspomnę. 

Opublikowano

masz racje hubertus, ale czy tak samo twierdzisz w stosunku do swoich dzieci lub wnukow? oni sa tak samo pusci? powiesz swoim dziecia, ze nie warto im poswiecac 2 h lekcyjnych na biologie? czy swo8ch najblizszych uwazasz za madrzejszych od innych? czy osoby ,ktore chca sie uczyc maja zostac poswieceni, bo inni nie chca? czy wy obrazajac wszystkich ,uwazacie ze jesli sie nie uczyliscie, inni tez sie nie uczyli? na wlasnym przykladzie twierdzicie ,ze wam budowa komorki, fotosynteza,.chlorofil ,fotosystem, mitochondrium, populacja, tkanka,.narzad nie sa do niczego potrzebne? jesli sami sie tego nie daliscie rady nauczyc, nie znaczy ze reszta nie dala!

Opublikowano (edytowane)

Ja nie twierdzę, że wszyscy są puści ja nie mówią, że w ogóle biologii fizy czy gegry w szkole nie powinno być Ale pytanie czy powinno być aż tak bogato? Może powinno może jednak nie. Kraje któe od lat mają szczuplejszy program w tych przedmiotach mają naukowców noblistów z wielu dziedzin. Pamiętam jak w pierwszej ogólniaka moja koleżanka dobrze się ucząca pojechała na wymianę do Francji. Fakt po naszym szkolnictwie była tam omnibusem z dużo szerszą wiedzą. Nawet tamtejsi nauczyciele byli w szoku, ze u nas tak bogato uczą. Ale z drugiej strony czy Francja nie ma mądrych ludzi. Tym powinni zająć się naukowcy i nauczyciele. Może coś potrzeba zmieniać z duchem czasu może nie ja nie wiem i politycy nie powinni się mieszać kto by nie rządził. To raz a dwa z nauczycielami jest problem. W wielu miejscach może jest nadmiar ale w wielu musza uczyć po kilka przedmiotów w sensie gegra bioa albo jeździć po kilku szkołach bo nie ma kto uczyć 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał(a):

z prl-owskich szkol wychodzliy takie same matoly jak z dzisiejszych.

Wiesz ile dziś osób które nawet ukończyły 18 rok życia nie potrafi odczytać godziny z zegara analogowego ? 

Byś się zdziwił ...

Kiedyś nawet po szkole specjalnej większość potrafiła 

Podstawy z każdej dziedziny są potrzebne 

Czy to biologia , geografia ,  matematyka czy historia 

Potem będą jakieś pajace wmawiać dzieciom że chłop może rodzić dzieci albo że Tusk to Polak

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, pawel885 napisał(a):

Wiesz ile dziś osób które nawet ukończyły 18 rok życia nie potrafi odczytać godziny z zegara analogowego ? 

Byś się zdziwił ...

A gdzie masz takie zegary ?? Jeszcze trochę i przestaną istnieć, po co ludziom nieprzydatna wiedza jak np budowa pantofelka czy funkcje pochodne z matematyki, zwykłemu człowiekowi w ciągu jego życia nigdy się to nie przyda. Szkoła uczy wielu rzeczy które w normalnym życiu są bezużyteczne ... 

W ogólniaku pamiętam, 6h polskiego tygodniowo na mat-fizie i rozważania "Co poeta pisząc po pół litra wyborowej miał na myśli ?? " Od momentu ukończenia ogólniaka ani razu nie przydała mi się wiedza na temat tego Co poeta miał na myśli ...

To tak samo jakby w szkołach rolniczych uczyć orki w konia czy żniw przy pomocy sierpa, można to wymienić jako ciekawostkę ale na tym koniec, bo taka wiedza nikomu nie jest potrzebna.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja nie twierdzę, że wszyscy są puści ja nie mówią, że w ogóle biologii fizy czy gegry w szkole nie powinno być Ale pytanie czy powinno być aż tak bogato? Może powinno może jednak nie. Kraje któe od lat mają szczuplejszy program w tych przedmiotach mają naukowców noblistów z wielu dziedzin. Pamiętam jak w pierwszej ogólniaka moja koleżanka dobrze się ucząca pojechała na wymianę do Francji. Fakt po naszym szkolnictwie była tam omnibusem z dużo szerszą wiedzą. Nawet tamtejsi nauczyciele byli w szoku, ze u nas tak bogato uczą. Ale z drugiej strony czy Francja nie ma mądrych ludzi. Tym powinni zająć się naukowcy i nauczyciele. Może coś potrzeba zmieniać z duchem czasu może nie ja nie wiem i politycy nie powinni się mieszać kto by nie rządził. To raz a dwa z nauczycielami jest problem. W wielu miejscach może jest nadmiar ale w wielu musza uczyć po kilka przedmiotów w sensie gegra bioa albo jeździć po kilku szkołach bo nie ma kto uczyć 

Głupoty piszesz. 
chcą więcej zarabiać, to się doszkalają i ciągną dwa etaty, a i tak nie pracują dłużej, niż pracownik biurowy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

gdzie masz takie zegary ??

W domach , na stacjach dworcach , ratuszach ....

Nawet na stacji paliw koło dopompować czarna magia bo manometr analogowy ...

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Nawet na stacji paliw koło dopompować czarna magia bo manometr analogowy ...

Na stacji paliw masz manometr cyfrowy,  nastawiasz ciśnienie na wyświetlaczu i sam dobija ... Myślę że większym problemem dla takiego dwuleworecznego będzie poprawne podłączenie niż nastawienie tego ciśnienia na wyświetlaczu.

Opublikowano

Ale do czego dążysz ?

Kończysz podstawówkę w wieku 18 lat i masz z bani 

A jak jesteś bystrzejszy to po podstawówce OHP i w wieku 18 lat jesteś wolny 

Nikt nie zmusza do matury czy studiów 

Dziś każdy chce mieć tytuły naukowe bez nauki na to wychodzi ....

Taka moda 

Opublikowano (edytowane)

Dążę do tego że już w podstawówce uczą wielu bezużytecznych rzeczy. Potem w szkole średniej to samo ... Pantofelki, historia starożytnej Grecji i Rzymu przez pół roku, pochodne funkcji matematycznych itp itd ... A potem wypełnienie PIT czy policzenie kwoty netto znając brutto to dla wielu za dużo ...

OHP ?? Istnieje jeszcze coś takiego ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dążę do tego że już w podstawówce uczą wielu bezużytecznych rzeczy. Potem w szkole średniej to samo ... Pantofelki, historia starożytnej Grecji i Rzymu przez pół roku, pochodne funkcji matematycznych itp itd ... A potem wypełnienie PIT czy policzenie kwoty netto znając brutto to dla wielu za dużo ...

a potem się dziwisz, że ludzie łykają każde gówno, z takim podejściem wytworzysz typowe tepe konsumpcjonistyczne społeczeństwo.

A potem ludzie się dziwia, że w krajach beneluksu wierzą, że przez emisje CO2 od hodowli zwierzęcych rosna w lasach jeżyny które niszczą ekosystem.

Czyli wychodzi, że popierasz incjatywe ministry nieedukacji by zwiekszyć liczbę godzin plastyki i muzyki by młodzieży nie tępiono kreatywności w twórczości 🤣

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano

Wypełnij PIT i wpisz wszędzie kwoty export to zobaczysz 😂

Podstawówkę 8 klas to ja na dobrych ocenach skończyłem bez zaglądania w książkę praktycznie 

Już nie przesadzaj ....

Technikum tak , już trzeba było zakuwać trochę 

Ale nikt nie zmusza iść do technikum czy liceum 

Są zawodówki i inne szkoły lżejsze 

Opublikowano
Teraz, Takeda napisał(a):

a potem się dziwisz, że ludzie łykają każde gówno, z takim podejściem wytworzysz typowe tepe konsumpcjonistyczne społeczeństwo.

Powiedz mi czy do czegoś przydała Ci się budowa pantofelka czy pochodna funkcji x^3-5x^2 ??

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

OHP ?? Istnieje jeszcze coś takiego ??

A moim zdaniem warto i tą bezużyteczną wiedzę poznać...

Nigdy nie wiadomo jaki talent to obudzi.

Bo tak tylko użyteczna ...to kopanie rowów rowów i zamiatanie ulic?

Młodym cza wszystko pokazać....moim zdaniem...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiedz mi czy do czegoś przydała Ci się budowa pantofelka czy pochodna funkcji x^3-5x^2 ??

budowa pantofelka z racji dalszej edukacji mi się przydała, natomiast muzyka, plastyka, nigdy.

Historia w życiu też ci się nie przydaje, z polskiego też wolisz 3 razy X i po kij reszta wiedzy, nic tylko stworzyc tępe społeczeństwo podatne na manipulacje. Masz taki przykład na forum, pan "H" który niczym się nie różni od wyznawców poprzedniej opcji rządzącej. Oni klaskali Kaczyńskiemu, on Tuskowi każdy bezkrytycznie

Poza tym, łże lewica, czyli lewactwo chce dać pigułkę dzień po 15 latkom, głosowanie 16 latkom i obciąc edukację w tej dziedzinie? Jawna kpina z normalnych i myślących ludzi

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
Teraz, Takeda napisał(a):

plastyka, nigdy

Nie kleiłeś za małolata  owiewki w simsonie czy nie szpachlowałeś obitej ściany ? 

Nie kleiłeś poxiliną nic ? 

Nie łatałeś dętki w rowerze ? 

Muzyka? 

A hymnu Polski to gdzie się nauczyłeś ?

Kolęd 

I innych pieśni 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Nie kleiłeś za małolata  owiewki w simsonie czy nie szpachlowałeś obitej ściany ? 

Nie kleiłeś poxiliną nic ? 

Nie łatałeś dętki w rowerze ? 

Muzyka? 

A hymnu Polski to gdzie się nauczyłeś ?

Kolęd 

I innych pieśni 

poxilina w sumie nie te czasy nie było, ale insze kleje, dętka, karmniki, stojak na serwetki, najbardziej przydatne, czyli rysunek techniczny to miałem na przedmiocie co się nazywał praca-technika nie plastyka, i prowadził to stary nauczyciel alkoholik, ale na pogrzebie tłumy ludzi były bo gość miał mir, zwłaszcza ode mnie za rysunek techniczny z rzutami i obrotami o kąt, gdzie miałem po podstawowce większa wiedze  na start niż przyszli inzynierowie polibudy.

Kolęd to się uczyłem na salkach kościelnych, a hymn to na polskim i historii by nie śpiewać bezmyślnie tylko wiedziec skąd  i jak to wyszło, bo korzenie trzeba znac.

Natomiast na plastyce wmawiano mi, że czarny kwadrat na białym tle Malczewskiego to sztuka, a na muzyce nie śpiewałem bzdur bo to robienie z siebie posmiewiska  gdy nie masz głosu i słuchu i do tego w okresie mutacji, aż dziw, że teraz lewica tego nie podnosi jako dyskryminacji. A nauka gry pojedziemy na łów na cymbałkach to już pomine

Edytowane przez Takeda