Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

Pełnomocnika a nie adwokata.

36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na jedno wychodzi.

prawie na jedno ale nie całkiem
pełnomocnikiem może być każdy, adwokat jest rozumiany jako profesja najczęściej koncesjonowana w profilu prawniczym

adwokat to taki pełnomocnik i jednocześnie prawniczy rzeczoznawca

oczywiście to są tylko słowa czyli symbole abstrakcyjne ale tak obecnie się utarło te akurat symbole rozumieć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

prawie na jedno ale nie całkiem
pełnomocnikiem może być każdy, adwokat jest rozumiany jako profesja najczęściej koncesjonowana w profilu prawniczym

adwokat to taki pełnomocnik i jednocześnie prawniczy rzeczoznawca

oczywiście to są tylko słowa czyli symbole abstrakcyjne ale tak obecnie się utarło te akurat symbole rozumieć

Podejrzewam że pełnomocnik był równocześnie adwokatem. To by było w 100% logiczne i każdy brał by w takim przypadku taką osobę. Bo jaki sens brać kogoś na przesłuchanie kto nie jest prawnikiem? Teraz będą dwie prawdy a mi szkoda czasu na czytanie i sprawdzanie.

Może jakieś prawnicze kruczki były żeby nikogo nie było przy przesłuchaniu? A może sama popełniła błąd prosząc o tę osobę?

Opublikowano

gdzies na onecie mignelo ze jeden z najlepszych[czytaj najdrozszych] mecenasow z elity byl na przesluchaniu

https://wiadomosci.wp.pl/nie-zyje-barbara-skrzypek-jacek-dubois-zabral-glos-ws-jej-przesluchania-7135666964077184a

Dodał, że "ewentualny stres mógł tylko wynikać z konfliktu lojalności wobec Jarosława Kaczyńskiego a obowiązkiem mówienia prawdy".

27 minut temu, dysydent napisał(a):

z gotowych w obrocie handlowym nie wiem
chodziło mi o dodawanie antybiotyków do pasz juz w gospodarstwie

no tak; mogłem napisać dodatki antybiotyków a nie antybiotykowe

teraz czosnek daja w plynie..

reszta to albo legalnie od weterynarza albo przemyt..

19 minut temu, Wpaw napisał(a):

Dziadek na ostro😁

***** *** nie da sie kulturalnie..

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz będą dwie prawdy a mi szkoda czasu na czytanie i sprawdzanie.

Pan Kłeczek w tv Republika właśnie ogłosił iż ta Pani jest pierwszą ofiarą śmiertelną reżimu Bodnara a mocodawca, czyli Tusk zaciera rączki z radości. Dla takich wiadomości lubie pooglądać Republikę.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo jaki sens brać kogoś na przesłuchanie kto nie jest prawnikiem?

jako opiekuna np dla nieletniego, nie pełnosprawnego

w systemach prawnych państw demokratycznych również jako świadka przeciwko prokuraturze?
no i to ostatnie to sam przyznaję że dyskusyjne i palnąłem bez głębszego przemyślenia ale i ne zamierzam łamać sobie głowy tym dylematem bo na fali tego zdarzenia na pewno media nam to wytłumaczą ze wszystkich punktów widzenia

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

jako opiekuna np dla nieletniego, nie pełnosprawnego

w systemach prawnych państw demokratycznych również jako świadka przeciwko prokuraturze?
no i to ostatnie to sam przyznaję że dyskusyjne i palnąłem bez głębszego przemyślenia ale i ne zamierzam łamać sobie głowy tym dylematem bo na fali tego zdarzenia na pewno media nam to wytłumaczą ze wszystkich punktów widzenia

Na media to bym raczej nie liczył ;)

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Pan Kłeczek w tv Republika właśnie ogłosił iż ta Pani jest pierwszą ofiarą śmiertelną reżimu Bodnara a mocodawca, czyli Tusk zaciera rączki z radości. Dla takich wiadomości lubie pooglądać Republikę.

wysoce prawdopodobne że TVP zasugeruje jakiś film o mafiach usuwających niewygodnych świadków

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Do tego u nas w PL dzięki komuchom dalej panuje kastowy system prawny rodem z cccp.

Tylko ta co umarła jakby należała do tego systemu stworzonego przez komuchów ...

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

***** *** nie da sie kulturalnie..

A ty kochasz Rafała za ruble czy za free? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko ta co umarła jakby należała do tego systemu stworzonego przez komuchów ...

Iiiiii dla nikogo innego pracować nie potrafiła. Inaczej z Kaczyńskim tak długo by nie współpracowała. Słowa Kaczyńskiego iż "była twórca wielu karier politycznych w PiS" świadczą o tym. Trza tylko poczekać a o swojej proweniencji sami wszystko wyśpiewają.

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał(a):

teraz czosnek daja w plynie..

reszta to albo legalnie od weterynarza albo przemyt..

impulsywnie miałem dać za to dziękczynny pucharek za tak trafne mnie zrozumienie

no ale czy dziękowanie komuś za to że pojął jest komplementem?
xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

no ale czy dziękowanie komuś za to że pojął jest komplementem?

Tak jak dziękowanie komuś za to że wykonuje robotę na stanowisku z obowiązków którego wynika jej wykonywanie.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał(a):

Aleeeee nie macie mi za złe że oglądam TV Republika?

gdyby nie bylo mi szkoda 5 zl to tez bym ogladal.

chyba starej zaloze druga antene na mux z katowic tam tez za darmo idze ale to na jesien, terz praca i roboty polowe czasu mniej 

27 minut temu, Wpaw napisał(a):

A ty kochasz Rafała za ruble czy za free? 

niby czemu mialbym kochac rafala ?? 

ktos kto kocha polityka  powinien sie leczy -to chyba tylko wyznawcy prezesa..

24 minuty temu, mirro napisał(a):

Tak jak dziękowanie komuś za to że wykonuje robotę na stanowisku z obowiązków którego wynika jej wykonywanie.

ale robote mozna wykonac porzadnie albo kiepsko.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał(a):

ktos kto kocha polityka  powinien sie leczy

to na lajka zasługuje
całkiem sensowne było by jeszcze izolowanie takich osobników jako społecznie niebezpiecznych

no skoro Trump mówi że jakiś witkoff nie czekał to znaczy że nie czekał
a to że jakiś witkoff sam to przyznał to ... a kto to jest jakiś tam witkoff?

Trump to jedyny człowiek na tej planecie któremu można wierzyć :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

no skoro Trump mówi że jakiś witkoff nie czekał to z nczy że nie czekał

Prezydent Duda tez na Trumpa nie czekał. Albo to Trump nie czekał na niego. Kwestia semantyki, ale upływu czasu nie oszukasz.

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rozczulać się nie ma co, ale z drugiej strony można dojść do absurdu że policja nie może zatrzymać nikogo do kontroli bo się zestresuje i może zawału dostanie ... Aresztować albo karać więzieniem gangusa ?? przecież to też stres, jeszcze biedny gangus zawału dostanie ...

Była sytuacja że dziewczynę zatrzymała drogówka i dostała zawału w trakcie kontroli. W przypadku "Pani Basi" należało by sprawdzić czy przesłuchanie mogło się przyczynić do śmierci. W jakich warunkach się odbywało i.t.d.

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Tiaaa nasze też miały swego czasu bardzo duży. Po dwu dniach z dwudziestu został tyko kogut bo zdążył sp.erdolić lisowi na gałąź. Myślałem że to koniec hodowli ale żona zaraz przywiozła nowe i kazała zrobić mniejszy wybieg ale z krawężnikami pod siatką . A lisy mają w d*pie to wszystko i łażą se dalej dookoła i 

Postaw psa przy wybiegu dla kur. U mnie to pomogło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v