Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

idioci roku oto platforma chciała ujawnić szczegóły operacyjne  

Oni szukają rozumu....pani z CBA przewyższa tę komisję o 1000%

qurestwo TVN    

ktoś pyta o niezależność

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dasz te zdjęcie notesu czy jak zwykle zrobiłeś z siebie idiotę ? Podobno pokazywałem jakieś notatki to co za problem pokazać ?

A co tam panowie notesujecie?

...tak z ciekawości..

Opublikowano (edytowane)

Tyle stron młócenia plewy a nikt nie przytoczył rozmowy żebraka z trampkiem . Jakoś nikt nie wspomina jakie pytanie zadał vans żebrzeńskiemu ?Zapytał vans żebrzeńskiego jak chce walczyć jak mu ludzi brakuje na to komik założył ręke na ręke zaczął strzelać focha , paplać że nikt mu nie pomaga , na co zareagował trampek że to nie sprawiedliwe i nawet nie podziękował za dotychczasową pomoc , komik sie zbłaźnił bo zaczął pisać historie na nowo siegając do Obamy , że wojna to od 2014 roku itd. Pękł mit walczącego komika i to jest fakt.

Wyciągnięto komikowi dawne brudy że wspierał baidena w kampani ( Pensylwania) a teraz przychodzi zebrać , To po prostu trzeba obejrzeć a nie słuchać ukraińskich onuc że walczą za nas . Trampek powiedział wczoraj jasno że Polsce pomoże jak by co a urynie nie więc ssprawa jest jasna nie możemy sie wplątać w ten konflikt bo wtedy nam nie pomoże Teraz mamy się stać taka Szwajcarią neutralna i wglądać czy jakieś agencji nie zechcą zrobić drugiego Przewodowa 

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Człowieku ty to mnie rozpierdalasz zalecki pluje od dawna na Polskę a ty go na każdym kroku bronisz i usprawiedliwiasz. Ukraina to jest jedna wielka korupcja, amerykańce nie są głupie i nie chcą ładować kasy w coś co już od dawna jest przegrane.

Ta amerykanie juz się poznali co to za naród ukraina, jeszcze może duda co nagadał trampowi o niej ,w 4 oczy bo wczoraj to ustawka żeby amerykanie wiedzieli ze tramp dba o ich pieniądze i temu przed kamerami.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

nawet oficjalnie nie ma wojny , sami ukraińce utrzymują taki stan , kacapy mówia o specjalnej operacji a ukraińcy nie wprowadzili stanu wojny bo po pierwsze musieli by zamknąć granicę a po drugie musieli by przejść w tryb międzynarodowy czyli zgodzić się na siły rozjemcze .

Opublikowano
14 minut temu, marks50 napisał(a):

Tyle stron młócenia plewy a nikt nie przytoczył rozmowy żebraka z trampkiem . Jakoś nikt nie wspomina jakie pytanie zadał vans żebrzeńskiemu ?Zapytał vans żebrzeńskiego jak chce walczyć jak mu ludzi brakuje na to komik założył ręke na ręke zaczął strzelać focha , paplać że nikt mu nie pomaga

Pytanie Vance było raczej retoryczne bo w zasadzie udzielenie odpowiedzi ( a szczególnie tej zgodnej z prawdą) nie leży w interesie Ukrainy. Trzymanie zaś kart przy orderach już tak. Ja bym tez raczej tego nie starał się tłumaczyć przed kamerami., poza jakimiś ogólnikami a te padły.

Opublikowano
11 minut temu, marks50 napisał(a):

nawet oficjalnie nie ma wojny , sami ukraińce utrzymują taki stan , kacapy mówia o specjalnej operacji a ukraińcy nie wprowadzili stanu wojny bo po pierwsze musieli by zamknąć granicę a po drugie musieli by przejść w tryb międzynarodowy czyli zgodzić się na siły rozjemcze .

No ciekawe spojrzenie....

Ciekawe co na to matki tych którzy zginęli podczas...tej nie wojny...

Opublikowano
10 minut temu, marks50 napisał(a):

bo po pierwsze musieli by zamknąć granicę a po drugie musieli by przejść w tryb międzynarodowy czyli zgodzić się na siły rozjemcze .

Nie ma takich sił rozjemczych, które wejdą w czasie , gdy obie strony naparzają się. Ukraina by musiał. Ale Rosja niczego nie musi , bo ONZ ma w dupsku od dawna. A nic innego jak ONZ wleźć tam nie może i to nawet gdyby ,to nie wszyscy z ONZ.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Człowieku ty to mnie rozpierdalasz zalecki pluje od dawna na Polskę a ty go na każdym kroku bronisz i usprawiedliwiasz. Ukraina to jest jedna wielka korupcja, amerykańce nie są głupie i nie chcą ładować kasy w coś co już od dawna jest przegrane.

CO ty bredzisz na jakim każdym kroku? CO ty sobie ubzdurałeś i próbujesz mi wmówić? Może i pluje na Polskę na pewno tam jest korupcja ale zrozum matole taki obrót spraw jest nam mocno nie na rękę. Naprawdę nie rozumiesz tego. Amerykanów ci szkoda a własnej d*py nie. Zrozum i wbij sie do pustej głowy im bardziej rusek będzie osłabiony po tej wojnie tym mniejszą będzie miał ochotę na kolejne w tym może z nami czy krajami nadbałtyckimi. Trump robi wszystko by Rosja wyszła z tego jak najmocniejsza> A ty nie rozumiesz. Widać musisz dostać dobrze po tej d aby do łba dotarło.

9 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Lepiej płacić za Germanski 

Pomysl co by było teraz gdyby klaun dogadał się z Wladymirem, a my na bakier z USA. Ktoś by nam otworzył granicę jak my? Teraz dopiero będzie ciekawy rok...Co dalej . 

My z Amerykanami w oczach Trumpa to jest tylko jak płacimy. Popatrz ze w każdej wypowiedzi mówi o płaceniu. Mamy płacić. A wy myślicie, że to przyjaciel. A z drugiej strony Trump robi wszystko by postawić Zalenskiego pod ścianą i może czysto teoretycznie UA dogadać się z RU.

9 godzin temu, dsbh napisał(a):

Napisze pogrubione, może dotrze. Pis już nie rządzi. I co mnie obchodzi co było kiedyś ? PO sponsoruje Republikę ?

Co powiesz na to ?

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kolejne-miliony-z-budzetu-na-tvp-i-polskie-radio-maja-wesprzec-misje-publiczna/kvd17zb

Na dzień dobry w 2025 r TVP dostało 350 mln zł. Nic nie krzyczysz ?🤣

w 2024 r. media publiczne otrzymały z budżetu państwa łącznie 2,341 mld zł za pośrednictwem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa

Poproszę o komentarz :ph34r:.

Tak tak teraz wy pisorki oszukane przez pis, ze pis nie rządzi.  Bo oszukali was. Naobiecywali nakłamali a teraz są ścigani. A na tvp to rząd musi dawać w ustawach jest nie wiesz o tym. O republice nie ma nic w ustawach.

To jest chyba błędne myślenie. Trump już pokazał że pomoc nie była darmowa. Macron też się dopomina o swoje. Jedynie my wyjdziemy na tym jak zwykle. Nie ma się co wychylać przed szereg.

No ale przecież to twoi z pisu jeździli do niego i niemal z pozycji na klęczkach prosili by to brał.

Nie przesadzaj. Sondaż robiony pod Trzaskowskiego ale w drugiej turze mógłby mieć duży problem z Mentzenem.

Masz rację ale z drugiej strony nikt nie wiedział jak się to wszystko potoczy i ile będzie trwało. A skoro kasy w ciul władowane a końca nie widać ani efektów to ktoś powiedział wreszcie sprawdzam.

Jesteś odklejony. Trump wyleczył Polaków z kaznodziejów typu Mentzen.

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A niech wygrają, skasują ZUS i KRUS i zostanie dziadzia bez emerytury xD 

Pewnie większy niż z Alfonsem Nowogrodzkim ;) 

Wyborca konfy tego nie rozumie jak wyborca Trumpa. Chce by skasować zus ale nie wnika, że nikt nie dostanie emerytury. Nie wnika, że bon zdrowotny za 4 tys na wszystkie zęby nie starczy albo jakieś większe badania a co dopiero leczenie.

8 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

A co teraz robi? Nie daje ? Słyszałeś żeby zaczal długi ściągać? 

Chce ściągać 800 plus chce im zabrać. Pis na rozdawał teraz będą powoli zabierać.

8 godzin temu, Desperado napisał(a):

Chłopcze, mi to oni już mogą, tobie dojebaczą składki ZUS zamist KRUS, a mi dadzą, bo mam lata wypracowane, tym się różnimy, jeszcze długo będziesz siedział w bobie żeby starczyło na składki.   xD

To uważaj emerytury nie dostaniesz a na leczenie 4 tys rocznie z bonu zdrowotnego da ci konfa. Źle nie życzę ale jak by co może być straasznie mało.

8 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Teraz daje 800, opieka medyczna nawet bez ubezpieczenia tylko dlatego że są Ukraińcami. A my musimy być ubezpieczeni bo inaczej płacimy za szpital k**estwo nic więcej.

No ale to pis im dał.

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

jakich ?

Nie pogonił rudego.

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

lecimy do 🤣 

tvn tłumaczy wyborcom rudego   🤣  załęski nie chciał tak powiedzieć został sprowokowany przez trampa  😇

załęski niechcący obraził innych 

mam cie @Ulman  

a tu yintelekt wielkiego umysłu 

https://www.facebook.com/reel/8586541168113913

Tu nie trzeba tłumaczyć. No chyba, ze tobie jako nie rozgarniętemu. Widać było, ze to ustawa byłą. Vanc e miał sprowokować Zaolenskego siedział na przeciwko niego. Trump bawił się w rozjemcę lub też atakował. I tvn u nie oglądałem wczoraj ani dzisiaj i to widziałem . Ty nie rozumiesz trudno.

7 godzin temu, nie napisał(a):

Donald Trump o Polsce:
”Jestem bardzo zaangażowany na rzecz Polski. Myślę, że Polska naprawdę stanęła na wysokości zadania i wykonała świetną robotę dla NATO. Jak wiesz, zapłacili więcej, niż musieli. To jedna z najlepszych grup ludzi, jakie kiedykolwiek poznałem. Jestem bardzo zobowiązany wobec Polski”

polski premier

debile tak dbają o sprawy polski, co to kur... jest?

zamiast podziękować trumpowi za mówienie dobrze o polsce na arenie międzynarodowej to debile wyzywają go bo przygadał zełeńskiemu, jprd

Ty jesteś jakiś upośledzony? Dalej tego Trumpa po tyłku całujesz. ON w każdym wystąpieniu mówi, że jesteśmy fajni bo płacimy matole. Popatrz jak Dudę potraktował., 7 minut rozmowy. Ma nas gdzieś tak samo jak UA ale płacimy to nas lubi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Nie ma takich sił rozjemczych, które wejdą w czasie , gdy obie strony naparzają się. Ukraina by musiał. Ale Rosja niczego nie musi , bo ONZ ma w dupsku od dawna. A nic innego jak ONZ wleźć tam nie może i to nawet gdyby ,to nie wszyscy z ONZ.

mnie zastanawia, co zrobi Turcja, która z USA od dawna nie idzie ręka w rękę, a mogłaby zrobić na Ukrainie poligon doświadczalny dla swoich produktów, nie tylko dronów, które, jak sie okazało, fantastyczne były tylko na początku,  a teraz wymagają znaczącej modyfikacji

Polska natomiast spokojnie mogłaby wznowić produkcję klonów T-72 i opylac je za kasę na Ukrainę, nic tańszego na rynku nie znajdą, nikt tego więcej poza nami i oczywiście rosją nie produkuje

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

CO ty bredzisz na jakim każdym kroku? CO ty sobie ubzdurałeś i próbujesz mi wmówić? Może i pluje na Polskę na pewno tam jest korupcja ale zrozum matole taki obrót spraw jest nam mocno nie na rękę. Naprawdę nie rozumiesz tego. Amerykanów ci szkoda a własnej d*py nie. Zrozum i wbij sie do pustej głowy im bardziej rusek będzie osłabiony po tej wojnie tym mniejszą będzie miał ochotę na kolejne w tym może z nami czy krajami nadbałtyckimi. Trump robi wszystko by Rosja wyszła z tego jak najmocniejsza> A ty nie rozumiesz. Widać musisz dostać dobrze po tej d aby do łba dotarło.

No ale to pis im dał.

Polaków jest szkoda że bulą kasę na Ukraińców. Ruskie tam na Ukraine wysłały kontyngent a nie całą armie, skąd wiesz ile jeszcze Ruskie mają zasobów ludzi i sprzętu stali materiałów potrzebnych do produkcji broni.?

Pisiory dały to tusk mógł zabrać, proste. Nam jakoś umie mówić że pieniędzy nie ma i nie będzie.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Pytanie Vance było raczej retoryczne

Żadne retoryczne po dwa razy zadał to pytanie oczekując odpowiedzi , i od tego zaczął sie młyn bo żebrak nie umie rozmawiać na argumenty . Nawet mu wyjaśniono że nie ma żadnych kart( tak dosłownie powiedzieli)  by prowadzić wojnę , nie ma ludzi nie ma szacunku, nie ma pieniędzy o sprzedanej broni nie wspominali .

Wojny oficjalnie nie ma na ukrainie (tak to wygląda prawnie ) a jak by taki stan wprowadzili to międzynarodówka by wkroczyła i relacjonowała jak przebiega wojna , kto kogo informuje a tak mamy co mamy i jedyne wieści od duduszenki jedz do Buczy , jedz do Irpienia a ze żebrak kazał w nocy( jak w Buczy ...) robić co robili ,

Trampek po tych emocjach wyszedł przed kamery i powiedział że nie chcą oddać częśći to oddadza wszystko.

Opublikowano
28 minut temu, marks50 napisał(a):

Tyle stron młócenia plewy a nikt nie przytoczył rozmowy żebraka z trampkiem . Jakoś nikt nie wspomina jakie pytanie zadał vans żebrzeńskiemu ?Zapytał vans żebrzeńskiego jak chce walczyć jak mu ludzi brakuje na to komik założył ręke na ręke zaczął strzelać focha , paplać że nikt mu nie pomaga , na co zareagował trampek że to nie sprawiedliwe i nawet nie podziękował za dotychczasową pomoc , komik sie zbłaźnił bo zaczął pisać historie na nowo siegając do Obamy , że wojna to od 2014 roku itd. Pękł mit walczącego komika i to jest fakt.

Wyciągnięto komikowi dawne brudy że wspierał baidena w kampani ( Pensylwania) a teraz przychodzi zebrać , To po prostu trzeba obejrzeć a nie słuchać ukraińskich onuc że walczą za nas . Trampek powiedział wczoraj jasno że Polsce pomoże jak by co a urynie nie więc ssprawa jest jasna nie możemy sie wplątać w ten konflikt bo wtedy nam nie pomoże Teraz mamy się stać taka Szwajcarią neutralna i wglądać czy jakieś agencji nie zechcą zrobić drugiego Przewodowa 

A co tu rozmieniać. To była ustawka

W rozmowach wziął udział Vance choć z reguły biorą udział tylko prezydenci sam na sam.

Vance siedział na przeciwko Zalenskiego i go atakował.

Trump albo chciał być rozjemcą albo też atakował. 

Sytuacje zorganizowano tak że Zalensky miał oddać wszystko za nic.

Zalensky się postawił i nie wypaliło.

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Wczoraj w TV słyszałem nieoficjalne informacje że chcą chyba zmienić Ukraińca na innego prezydenta po i powodzeniu z trumpem

W UA to akurat Zlaensky wczoraj zyskał.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marks50 napisał(a):

Żadne retoryczne po dwa razy zadał to pytanie oczekując odpowiedzi

To tylko znaczy że albo faktycznie chciał prowokować, albo jest idiotą.

3 minuty temu, marks50 napisał(a):

Wojny oficjalnie nie ma na ukrainie (tak to wygląda prawnie )

To niech Putina zmuszą aby wojnę w końcu Ukrainie wypowiedział. Tacy są kuźwa mocni?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, marks50 napisał(a):

Trampek po tych emocjach wyszedł przed kamery i powiedział że nie chcą oddać częśći to oddadza wszystko.

I wiesz co zrobił tą wypowiedzią? Ano zwolnił Załęskiego z jakiejkolwiek odpowiedzialności przed obywatelami Ukrainy.

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

rump albo chciał być rozjemcą albo też atakował. 

Sytuacje zorganizowano tak że Zalensky miał oddać wszystko za nic.

Bo nikt nie wie jak naprawdę poszły Trumpowi rozmowy z Putinem. Jeśli Putin spuścił go na drzewo, to taka ustawka z Załęskim tylko to uprawdopodabnia.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Polaków jest szkoda że bulą kasę na Ukraińców. Ruskie tam na Ukraine wysłały kontyngent a nie całą armie, skąd wiesz ile jeszcze Ruskie mają zasobów ludzi i sprzętu stali materiałów potrzebnych do produkcji broni.?

Pisiory dały to tusk mógł zabrać, proste. Nam jakoś umie mówić że pieniędzy nie ma i nie będzie.

Rosjanie nie są wcale tak potężni, jak przez dziesiątki lat wszystkim wmawiali. Gdyby tak było, to ich armia zakryłaby ukraińców czapkami. Po rpostu wysadzili by desant za frontem w kilku czy kilkunastu miejscach i poszli potem jak po maśle, bo ukraina nie ma aż tak licznej armi, aby powstrzymać na przykłąd 2x większą

w tej chwili na froncie rosjanie mają tyle samo żołnierzy co ukraińcy, bo ich po prostu nie mają, nie jest sztuką zabrać co sie da z całego kraju, prawdopodobnie na to tylko czekają chińczycy

a i na Polske wystarczy, w samym obwodzie Kaliningradzkim stacjonuje pewnie tyle, że bez problemu do Warszawy by doszli i NATO nawet by nie pierdnęło, i nie chodzi tu o liczebność tego wojska, co fakt, że w jakimkolwik konflikcie mamy wyłącznie liczyć na siebie

Trump właśnie pokazał, że artykuł 5 NATO jest wart tyle, ile papier, na którym go wydrukowano, masz kasę, beðzie cie USA bronić, nie masz, to spierdalaj

a my nie wyciągamy żadnych wniosków ani z 1939 ani obecnie - nadl liczymy na "koalicjantów", dlatego uważam, że zakupy PiS uzbrojenia za granica, mimo, że przepłącone, miały jakikolwiek sens, bo naszą jedyną nadzieją jest jedynie dość silna i dobrze wyposażona armia, a widzę, że namiestnicy z niemiec będa ją teraz torpedować, już teraz sytuacja jest taka, że zawodowi żołnierze masowo odchodza z armii

Trump ma własny biznes, w zasadzie ten schemat się powtarza w USA kolejny raz, wcześniej mieli prezycenta, który nas sprzedał w Jałcie, bo tak kochał ruskich i biznesy z nimmi, teraz maja kolejnego, co zrobi to samo z Ukrainą, a przy okazji z nami, bo to jest szemrany biznesmen, a nie polityk, on niepotrafi oddzielić polityki od biznesu, to czasami nie idzie w parze, a zazwyczaj - rzadko idzie w parze, jemu jednak zależy, aby grono popleczników mogło robić znowu bez problemu interesy z rosją, już się dogadał w sprawie podziału arktyki na strefy wpływów i teraz potrzebuje rosji, aby to przyklepała i posłała armię do obrony, a przeciez jak USA i Rosja się dogadają, to nikt im nie podskoczy

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Wpaw napisał(a):

NO tak Kijowa tez specjalnie nie zajęli bo udawali, że mają tylko kontyngent a nie całą armię. Skąd ty się urwałeś z tymi pomysłami? Wielka armia rosyjska czai się gdzieś za Uralem i dopiero wszystkim pokaże. Ruscy wdepnęli w niezły pasztet mają zasoby trwonią w tym ludzkie i jakoś trwają. Ale przełamać rezultatu nie są w stanie.

21 minut temu, marks50 napisał(a):

I to jest dla Polski najgorsze rozwiązanie. 

15 minut temu, mirro napisał(a):

Bo nikt nie wie jak naprawdę poszły Trumpowi rozmowy z Putinem. Jeśli Putin spuścił go na drzewo, to taka ustawka z Załęskim tylko to uprawdopodabnia.

A to ciekawa koncepcja bardzo realna. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v