Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

novatek właśnie ukończył drugą instalację do eksportu lng, co podwaja jego możliwości

ruskie i niemcy zrobią wszystko żeby trump zdjął sankcje na eksport gazu z rosji, już w grudniu założyli w waszyngtonie firmę lobbującą w tym temacie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@nie jak tam "kula w łeb" i potem na flaszeczkę jak prawdziwy prawicowiec ?? xD żeby chwiejnym krokiem wejść na salę sejmowa ?? xD

A Trump już i tak robi laskę Putinowi to i na to się pewnie zgodzi ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

novatek właśnie ukończył drugą instalację do eksportu lng, co podwaja jego możliwości

ruskie i niemcy zrobią wszystko żeby trump zdjął sankcje na eksport gazu z rosji, już w grudniu założyli w waszyngtonie firmę lobbującą w tym temacie

Ty masz obsesje na punkcie Niemców. Wasz idol Trump dogada się z ruskimi i bez Niemców. Dzisiaj wasz idol Trump i ruscy zrobią wszystko by Europa zniosła sankcje na ruskich co już poniekąd przyznali amerykanie., że Europa będzie potrzebna do negocjacji jak już sankcje będą znosić. 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@nie jak tam "kula w łeb" i potem na flaszeczkę jak prawdziwy prawicowiec ?? xD żeby chwiejnym krokiem wejść na salę sejmowa ?? xD

To wszystko z troski o Polskę.😄

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, nie napisał(a):

co może być najgorszą opcją dla jankesów w Europie?

dogadanie się trójstronne Niemiec Polski i rosji w kwestiach gospodarczych i możliwie jak największej ilości kwestii politycznych

kolejny raz przypomnę swój postulat iż Polska powinna była się przyłączyć do projektu nord stream a nie go torpedować

nadal trudno uwierzyć w sensowność tego poglądu ale teraz jak by trochę mniej niż wtedy kiedy to pierwszy raz napisałem (nie pamiętam dokładnie kiedy ale skala kilku lat)

nie było by powodów do wojny rusko ukraińskiej rosja by takowych nie miała a Ukraina wcale by nie musiała popadać pod czyjąkolwiek zależność w drodze siły co jej dobrowolnych samodzielnych wyborów

a że zagrożona była by pozycja dominująca jankesów na planecie jeszcze bardziej niż teraz jest?
po tym jak teraz rozwalają zasady uczciwej konkurencji rynkowej gdzie się da swoimi cłami i sankcjami to czy była by to taka duża dla planety strata?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pisowcom odwaliło już dokumentnie. Leczyć , wyjdzie za drogo. Pozostaje uśpić.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/tarczynski-wulgarnie-zaatakowal-madonne-padly-niecenzuralne-slowa-7127585836088096a

"Nie obchodzi nas ani trochę twój obłęd. Amerykanie przemówili po raz kolejny. Idź się pie*****ć tak jak robisz to na scenie dla pieniędzy. Btw: Jeśli ci się to nie podoba, przenieś się do Kanady lub Meksyku" - napisał Tarczyński."

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Niedługo w kolejce się nie pomieszczą. Janusz Kowalski, Telus, teraz ten xD

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Jak pójdziesz na Ukrainę, to rura Ci zmięknie.   :P

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, mirro napisał(a):

w polskiej państwowej służbie zdrowia leczyć a uspić to to samo

nawet jeśli dasz taki prikaz to jak poznają kogo uśpić jak ukryje tożsamość i zgłosi się (na badanie, nie leczenie) jako "pacjent nn"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/jest-oficjalne-potwierdzenie-kaczynski-w-szpitalu-jako-osoba-nieznana-7127631908014880a

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński, po przybyciu do szpitala w Lublinie, został zakwalifikowany jako NN, czyli osoba nieznana - potwierdził PAP rzecznik Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie Remigiusz Małecki. Według niego najprawdopodobniej stało się tak "pod wpływem emocji ze strony personelu placówki".

Ciekawe czy te emocje były pozytywne, czy może nie.🤣

5 minut temu, Desperado napisał(a):

Czym Ty mnie straszysz (z całym szacunkiem) chłopaku.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Czym Ty mnie straszysz (z całym szacunkiem) chłopaku.🤣

NIE straszę chłopaku, tylko tak się składa że jesteś oficerem i jakby co to idziesz chłopoku, bo mi to już mogą skoczyć.  xD

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał(a):

W pierwszej kolejności mają takich dziadków jak ty wysyłać, aby poprawić sytuację finansową w ZUS i KRUS xD

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Trump już i tak robi laskę Putinowi to i na to się pewnie zgodzi ...

powinno być: jak prawdziwy peowiec, chyba, że pamięć już zawodzi

jego głupota predestynuje go do zamiany pis na po, tak jak: kluzik, mucha, niesiołowski, sroka, itp.

45 minut temu, dysydent napisał(a):

co może być najgorszą opcją dla jankesów w Europie?

dogadanie się trójstronne Niemiec Polski i rosji w kwestiach gospodarczych i możliwie jak największej ilości kwestii politycznych

kolejny raz przypomnę swój postulat iż Polska powinna była się przyłączyć do projektu nord stream a nie go torpedować

nadal trudno uwierzyć w sensowność tego poglądu ale teraz jak by trochę mniej niż wtedy kiedy to pierwszy raz napisałem (nie pamiętam dokładnie kiedy ale skala kilku lat)

przecież ns właśnie po to powstał żeby polskę ominąć i żeby można było ją szantażować (rosja) i na nie zarabiać (niemcy), więc o jaki przyłączeniu piszesz?

-----------------------------------------------------------------

Prezydent Zelenski zadzwonil do Prezydenta Dudy po rozmowach UA z Generałem Kelloggiem, z którym Duda rozmawiał jako JEDYNY z europejskich liderów.

dlaczego nie zadzwonił do tuska albo do scholza? przecież dudy zaraz nie będzie

zaczyna się pod d*pą palić? zapomniał już jak sugerował, że polska działa z rosją? niech mu teraz niemcy pomagają

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Prezydent Zelenski zadzwonil do Prezydenta Dudy po rozmowach UA z Generałem Kelloggiem, z którym Duda rozmawiał jako JEDYNY z europejskich liderów.

zaczyna się pod d*pą palić? zapomniał już jak sugerował, że polska działa z rosją? niech mu teraz niemcy pomagają

Właśnie dlatego zadzwonił do Dudy, po raz ostatni, porozmawiali sobie na pożegnanie xD Dlaczego "poliglota" z pałacu nie został zaproszony do USA tylko Radek ?? Czyżby wiedzieli że klaun z pałacu prezydenckiego nic nie znaczy ??

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W pierwszej kolejności mają takich dziadków jak ty wysyłać, aby poprawić sytuację finansową w ZUS i KRUS xD

Ty to na pewno tam trafisz i skończy się siedzenie na forum od rana do wieczora. Nie chcę cię straszyć, ale weź pampersy.   xD

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał(a):

nawet jeśli dasz taki prikaz to jak poznają kogo uśpić jak ukryje tożsamość i zgłosi się (na badanie, nie leczenie) jako "pacjent nn"

Nie opowiadaj głupot, byłem w Norwegii to z tamtąd ludzie do PL jechali się leczycz, szczególnie z urazami. Nasi lekarze są bardzo dobrzy tylko brakuje kasy na sprzęt itp.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał(a):

Ty to na pewno tam trafisz i skończy się siedzenie na forum od rana do wieczora. 

Tak, tak, na pewno mnie wezmą xD Dziadek pojedziesz, jak to mówią "kula w łeb" i trafisz na odział jako NN xD 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, na pewno mnie wezmą xD 

Mirro ci załatwi nie przejmuj się😁

Opublikowano
9 minut temu, nie napisał(a):

przecież ns właśnie po to powstał żeby polskę ominąć i żeby można było ją szantażować (rosja) i na nie zarabiać (niemcy), więc o jaki przyłączeniu piszesz?

ns powstał aby ominąć przede wszystkim Ukrainę i białoruś a jeśli i nawet Polskę to tylko przy okazji i jako "skutek uboczny"
w czasach gdy był we fazie projektu były w rosji rozważane opcje uwzględniające przynajmniej rozważenie jakichś polskich propozycji gdyby się takie pojaw... kurczę; nie wiem czy piszę coś czego teraz lepiej już nie przypominać bo teraz i białoruś stała się pełnym wasalem rosji a i Polska tyle sobie u ruskich nagrabiła że powrotu do podobnych pomysłów już nie ma

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Właśnie dlatego zadzwonił do Dudy, po raz ostatni, porozmawiali sobie na pożegnanie xD Dlaczego "poliglota" z pałacu nie został zaproszony do USA tylko Radek ?? Czyżby wiedzieli że klaun z pałacu prezydenckiego nic nie znaczy ??

duda na bieżąco rozmawia z ludźmi trumpa

nie zaproszony tylko wezwany na dywanik, za tuska w paryżu i za to co całe peowskie środowisko wygaduje o trumpie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

duda na bieżąco rozmawia z ludźmi trumpa

Tak, tak, takie bajki tylko w ZaRublika.TV i u Sysia Stanoskiego xD Anżej w sprawie polityki międzynarodowej to może tyle na ile Radek mu pozwoli ...

Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie opowiadaj głupot, byłem w Norwegii to z tamtąd ludzie do PL jechali się leczycz, szczególnie z urazami. Nasi lekarze są bardzo dobrzy tylko brakuje kasy na sprzęt itp.

tylko tych lekarzy coraz mniej i z tej Norwegii na lecznie w publicznych lecznicach to raczej nie jechali

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/tarczynski-wulgarnie-zaatakowal-madonne-padly-niecenzuralne-slowa-7127585836088096a

"Nie obchodzi nas ani trochę twój obłęd. Amerykanie przemówili po raz kolejny. Idź się pie*****ć tak jak robisz to na scenie dla pieniędzy. Btw: Jeśli ci się to nie podoba, przenieś się do Kanady lub Meksyku" - napisał Tarczyński."

On długo przy Trumpie przebywał i myśli, ze jest drugim Trumpem. Zabawne jest jak Polak robić chce porządki w USA i każe rodowitym obywatelom tego kraju gdzieś wyp......

18 minut temu, nie napisał(a):

powinno być: jak prawdziwy peowiec, chyba, że pamięć już zawodzi

jego głupota predestynuje go do zamiany pis na po, tak jak: kluzik, mucha, niesiołowski, sroka, itp.

-----------------------------------------------------------------

Polska dostała propozycję przyłączenia.

Tusk rozmawiał z nim kilka dni temu. A teraz porozmawiał sobie z Duda i nie wiem czym ty się podniecasz.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

ns powstał aby ominąć przede wszystkim Ukrainę i białoruś a jeśli i nawet Polskę to tylko przy okazji i jako "skutek uboczny"
w czasach gdy był we fazie projektu były w rosji rozważane opcje uwzględniające przynajmniej rozważenie jakichś polskich propozycji gdyby się takie pojaw... kurczę; nie wiem czy piszę coś czego teraz lepiej już nie przypominać bo teraz i białoruś stała się pełnym wasalem rosji a i Polska tyle sobie u ruskich nagrabiła że powrotu do podobnych pomysłów już nie ma

białoruś ominąć? nie żartuj

przez polskę była najkrótsza i najtańsza droga dla gazu z rosji do niemiec - i tylko w jednym celu z niej nie skorzystano

Opublikowano (edytowane)

to jest Twoje zdanie i cóż na to poradzę

prawda historyczna ani mi ani Tobie w pełni znana i zapewne nie będziemy mieli szansy zweryfikować kto przynajmniej bliżej racji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, takie bajki tylko w ZaRublika.TV i u Sysia Stanoskiego

tylko fakty

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tusk rozmawiał z nim kilka dni temu. A teraz porozmawiał sobie z Duda i nie wiem czym ty się podniecasz.

tzn. że tusk nic nie może i trzeba do dudy dzwonić :D 

2 minuty temu, dysydent napisał(a):

prawda historyczna ani mi ani Tobie w pełni znana i zapewne nie będziemy mieli szansy zweryfikować kto przynajmniej bliżej racji

dokładnie

• Thanks 1
  • Haha 2