Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

No ale Białoruś, Mołdawia i Gruzja istnieje i nie ma tam co chwilę przewrotów majdanów, wszechobecnej bandyterki i złodziejstwa. Na domiar złego białoruś która jest bodajże najbiedniejszym państwem w europie jeśli chodzi o zasoby i tak miała przed wojną prawie 2x wieksze pkb od banderlandu.

Białoruś? Dlaczego zatem nie powiewa nad tym krajem ta zakazana flaga? Mołdawia istnieje w rozdwojeniu bo oto nad Dniestrem nagle stoją jacyś "rodowici rosjanie". Gdyby padła Odessa Mołdawia już nie była by ta sama. Gruzja już jest niemal jak Białoruś i plan na Ukrainę jest identyczny. PKB? Liczysz zapewne per capita. Nie liczysz za to że na Białorusi jest 4 razy mniej ludności. To gdzie większa bida? Mało tego. Białoruś to obecnie kolejna ruska furtka na dobra. Oni żyją z transferów - tzn. głównie ruscy białorusini. Ten stan rzeczy musi trwać bo w Białorusi szybko skończy się gaz. Tzw. jedwabnym szlakiem idzie wszystko. Tak jak mirro napisał. Polska wciąż robi biznesy z Białorusią.

*aaa to nie mirro pisał a marks

Wpaw napisał:

Mi nigdy zalenski nie pasował

To Ty Ukrainiec?

nie napisał:

mocarstwa będą szanować "niezależności i suwerenności istniejących granic Ukrainy" i nie zastosują "groźby lub użycia siły przeciw integralności terytorialnej bądź politycznej niezależności Ukrainy".

Tam się ruski podpis nie znalazł czasem?

Ulman napisał:

a wypiłeś już ćwiatruchnę pod ten smalec?

smalec? Dzieciaki...

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał(a):

To Ty Ukrainiec?

Ja pochodzę z terenów gdzie od wieków była Polska, a ty mieszaniec?

Opublikowano
dysydent napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/klauzula-ucieczki-bruksela-ma-zgodzic-sie-na-propozycje-polski-7126279337450304a.html

owa klauzula polega na tym że ew długi na zbrojenia udajemy że nie są długami

nie trzeba wojny
ta xujnia upadnie pod ciężarem własnej głupoty

no chyba że ...
chociaż hitlerowi się nie udało tak że może nie będę kończył - chyba że co

eeee tam. Przecież wiesz ile piniądz o jakim tam mowa jest wart. Normalna dalsza ewolucja tematu. Już dawno wiadomo, że wartość prawdziwa to ziemia, to co w niej i trochę mniej to co na niej. Dlatego ta dziwna wojna się obok odpimpala.

Opublikowano
Wpaw napisał:

14 minut temu, DTaras napisał(a):

To Ty Ukrainiec?

Ja pochodzę z terenów gdzie od wieków była Polska, a ty mieszaniec?

Mieszaniec, jak wszyscy. Pytam, bo masz problem z Zełeńskim.

dysydent napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/klauzula-ucieczki-bruksela-ma-zgodzic-sie-na-propozycje-polski-7126279337450304a.html

owa klauzula polega na tym że ew długi na zbrojenia udajemy że nie są długami

nie trzeba wojny
ta xujnia upadnie pod ciężarem własnej głupoty

no chyba że ...
chociaż hitlerowi się nie udało tak że może nie będę kończył - chyba że co

Hyhy czyli co? Jesteśmy skazani na dramat pożogi?

Opublikowano
Teraz, DTaras napisał(a):

Wszyscy Polacy to mieszańce? 😁

Załęski to taki Polski Hołownia. 

A ty do mnie masz problem chyba? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

bo masz problem z Zełeńskim

zdanie jest niepełne bo trzeba dopisać - tak jak by to był Twój prezydent, Twojego kraju

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Załęski to taki Polski Hołownia

że niby Hołownia w razie ataku obcej armii pozostał by na urzędzie i ... podjął wyzwanie?
ten płaczek?
chm; dosyć ryzykowne porównanie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Wpaw napisał:

Teraz, DTaras napisał(a):

Wszyscy Polacy to mieszańce? 😁

Załęski to taki Polski Hołownia. 

A ty do mnie masz problem chyba? 

No nie - czyste aryjczyki. Zełeński to temat Ukraiński... Aaa le ja tu zauważam, że do bitki idzie. Agresiwny jakiś. Pewno samotny. Z samotności ludzie podejmują ryzykowne kontakty😀

dysydent napisał:

bo masz problem z Zełeńskim

zdanie jest niepełne bo trzeba dopisać - tak jak by to był Twój prezydent, Twojego kraju

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Załęski to taki Polski Hołownia

że niby Hołownia w razie ataku obcej armii pozostał by na urzędzie i ... podjął wyzwanie?
ten płaczek?

Dysydencie - od początku lecimy na półsłówka.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał(a):

syndrom sowieckiego sojuza
najpierw militaryzacja nad stan a później odśrodkowy rozpad jak nie będzie co żreć bo nawet ziarno na zasiew żołdactwo zeżarło

pokaż mi bodaj jeden przypadek gdzie armia zbudowana na kredyt pomogła ten kredyt spłacić. Kraj który w ten sposób dobrobyt zbudował i jeszcze potrafił go obronić

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał(a):

No nie - czyste aryjczyki. Zełeński to temat Ukraiński... Aaa le ja tu zauważam, że do bitki idzie. Agresiwny jakiś. Pewno samotny. Z samotności ludzie podejmują ryzykowne kontakty😀

Coś ty ją nie agresywny żarty takie 🤭 samotny nie jestem mam dwa cocker spaniel i 9 młodych 😁

No co ty opowiadasz przecież Hołownia  nie ma wgnieść Putina w ziemię, a żona ma  za niego walczyć... I zginąć bo tak mówił...

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

ten płaczek?

Jestem prawie pewny, że kto by w Polsce nie rządził to pierwsze co by zrobił w momencie ataku to by uciekli, i jeżeli jakimś cudem udało by się obronić to wtedy może by wrócili ...

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jestem prawie pewny, że kto by w Polsce nie rządził to pierwsze co by zrobił w momencie ataku to by uciekli, i jeżeli jakimś cudem udało by się obronić to wtedy może by wrócili ...

Patriota 🤭

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-szczatki-falcona-9-w-polsce-ostrzezenie-wyslano-na-nieaktual,nId,7915817

tak rozpaprali kraj że nawet łączności już nie ma?

to że popaprańcy to z daleka widać ale jeśli jeszcze z taką szczerością się do tego przyznają to jest tak żałosne że aż urocze xD

inna sprawa że to nie tak było i to kit a nie wytłumaczenie
może i widzieli że leci ale nawet nie próbowali czegokolwiek bo liczyli że spłonie i nie doleci :P

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

9 minut temu, DTaras napisał(a):

najpierw militaryzacja nad stan a później odśrodkowy rozpad jak nie będzie co żreć bo nawet ziarno na zasiew żołdactwo zeżarło

pokaż mi bodaj jeden przypadek gdzie armia zbudowana na kredyt pomogła ten kredyt spłacić. Kraj który w ten sposób dobrobyt zbudował i jeszcze potrafił go obronić

Czemu mam Ci pokazywać? Czasy Rzymu już minęły. Wojna teraz służy tylko resetowi. Jak liczyć od niego to zawsze jednostkom pozwoli się wybić a reszta albo nie żyje albo odbudowuje...

dysydent napisał:

Dysydencie - od początku lecimy na półsłówka

nie zawsze uda się uniknąć opatrznych nieporozumień i czasem trzeba "pełnym zdaniem"

Ale wesoło może się zrobić...

Wpaw napisał:

13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Patriota 🤭

Taki co spierniczy ale wróci to lepszy patriota niż ten co na siłę w wojsku i na wojnie chce zostać bohaterem. A jeszcze jak taki bohater planuje przy tym karierę...

dysydent napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-szczatki-falcona-9-w-polsce-ostrzezenie-wyslano-na-nieaktual,nId,7915817

tak rozpaprali kraj że nawet łączności już nie ma?

to że popaprańcy to z daleka widać ale jeśli jeszcze z taką szczerością się do tego przyznają to jest tak żałosne że aż urocze xD

inna sprawa że to nie tak było i to kit a nie wytłumaczenie
może i widzieli że leci ale nawet nie próbowali czegokolwiek bo liczyli że spłonie i nie doleci :P

Ostatecznie w Poznań trafić się nie udało - no chyba, że celem była A2 i węzeł w Komornikach. To blisko. Tak naprawdę to i komunikat by nic nie pomógł.

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał(a):

Taki co spierniczy ale wróci to lepszy patriota niż ten co na siłę w wojsku i na wojnie chce zostać bohaterem. A jeszcze jak taki bohater planuje przy tym karierę...

Ciekawe masz przemyślenia, dla takiego kula w łeb bez sądu pod płotem.

Opublikowano (edytowane)

wojsko nie wiedziało o spadających szczątkach rakiety, ponieważ Polska Agencja Kosmiczna nie znała zmienionego maila w wojsku 

image.png.acc8d61d37cb48617e657d24d81246ae.png

idioci rządzą polską

stan rozkładu państwa

image.png.ab3a0368fe70c93e450037b803d9529d.png

Edytowane przez nie
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Poseł PiS Robert Telus poinformował w czwartek, że Prawo i Sprawiedliwość proponuje nową ustawę dotyczącą stworzenia instytucji rzecznika rolników, który miałby chronić "przed złym prawem, firmami i instytucjami".

ktoś chętny? :D 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

A chciałem wzorem Dostojewskiego odpuścić, ale co jak co muszę, wiekszość bym olał, przy niektórych nickach zastanowił, ale tutaj muszę, bo zaprocentuje w przyszłości. Jest taki jeden a w zasadzie dwa i pół, niezaprzeczalne przypadki bez naciągania i to każdy w dwóch wykonaniach i to pół. Fryderyk Wilhelm I, czyli "król sierżant" i jego syn Fryderyk II Wielki, Prusy, dynastia Hohenzollernów.  A drugi przykład to Gustaw X Adolf i Karol X Gustaw Królowie Szwecji

i to pół czyli  von Wallenstein też wojna 30-letnia, chyba najbardziej ambitny Czech od czasów Przemyślidów.

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v