Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nie Niemcy ?  Jesli dojdzie do porozumienia i USA zapewni sobie dostep do złóż Ukrainskich to tanio europie nie sprzedadzą , tak naprawde to ukraina została tak enklawą , afryke zagospodarowują chiny sobie 

postrzegamy Ukraine głownie z jej dobrych ziem ale ona ma wiecej niz to co widać kopiąc szpadelkiem 

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Żałosne 

Noooo Bułat Okudżawa, to Pan Prezes nie jest, ale widać że stara się.

A to nie było zadanie dla gpt a? "Wyrysuj łagodne oblicze prezesa jako zadanie do teleturnieju twoja twarz brzmi"

mirro napisał:

Nie będzie nim dyskutował, bo nie taka rola generała.To tylko ruchy pozorne. Pan Prezydent Duda może dyskutować ewentualnie z Prezydentem Trumpem albo ( niżej już zejść się nie da) Sekretarzem Obrony USA.

Jest taka opcja, nawet realna. Trump wywabia Putina z Kremla i go u arabów aresztowywuje...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jarecki napisał(a):

Czy nie Niemcy ?  Jesli dojdzie do porozumienia i USA zapewni sobie dostep do złóż Ukrainskich to tanio europie nie sprzedadzą , tak naprawde to ukraina została tak enklawą , afryke zagospodarowują chiny sobie 

aby podjąć rozważania na Twój wątek trzeba odpowiedzieć sobie na inne pytanie - kto w xujni nie ścierpi wejścia jeszcze większej dlań szumowiny do tej xujni tak jak nie ścierpieli angole wejścia "słowiańskiej dziczy" za jaką uważają wszystko na wschód od linii Francja no bardziej Autria, Niemcy, Skandynawia
znamiennym jest brexit za prezydencji personalnej... no kogo? ;)

właśnie Benelux i Skandynawia jeszcze bardziej gardzi Ukrainą niż nawet rosją
 od tego trzeba zacząć
czy Niemcy ścierpią przeorientowanie się na wschód kosztem Anglosasów? nie sądzę

xujnia już ledwie się kupy trzyma i ...
no właśnie

jak pisałem

23 minuty temu, dysydent napisał(a):

trudne pytanie

czy taki rodzaj odpowiedzi Cię zadowoli? - Islam?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

Mielismy szanse podpisac z nimi porozumienie, w 39 wiosna, ale bek t

No. Interes był taki, że Niemcy i uzbrojona przez nich Polska będzie mogła doyebać ruskim. Dalej już porozumienie nie sięgało czyli z automatu Polska podzieliła by los Austrii...

hubertuss napisał:

my jesteśmy w kolejce po krajach nadbałtyckich.

Bez sensu atakować Litwę bez bufora.

Opublikowano
55 minut temu, jarecki napisał(a):

postrzegamy Ukraine głownie z jej dobrych ziem ale ona ma wiecej niz to co widać kopiąc szpadelkiem 

I dlatego już rok lub dwa wstecz,  powinno sie upainę spacyfikować, podzielić i zaanektować. Nie wyrzucilibyśmy kasy w błoto a byłyby jakieś korzyści. Z czasem i tak ukrainy nie będzie, tyle że my nic z tego nie będziemy mieli oprócz gigantycznych wydatków.

Pozwolę sobie zwrócić uwagę na nazwiska wysłanników USA do Rijadu - Rubio, Waltz, Witkoff. Niestety ten gościu nie rozumie w jakiej jest sytuacji i prosi się o likwidację upainy https://wiadomosci.wp.pl/nie-zamierzam-akceptowac-zelenski-o-rozmowach-usa-z-rosja-7126583572056896a

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Najlepsze jest to że niektórzy naprawdę myślą że jakieś wojska z UE są wstanie wrazie czego powstrzymać Rosję przecież oni będą szybciej sp***rzać niż ruskie granicę przekroczą...pamiętacie misje pokojowa ONZ 20 kilka lat temu?jak się to ogólnie była Jugosławia...

Od początku w Jugosłąwii był problem a to tylko i wyłącznie przez samą nazwę misji a co za tym idzie możliwości operacyjne i bojowe. Dopiero jak już się nie dało ogarnąć to przeszliśmy do fazy "napierdalać". W zasadzie problemem też była podległość i to, kto dowodził. Egida ONZ była o kant d*py rozbić, Tyle że w końcu trza było lotniskowce i włoską bazę zrobić centrum zarządzania. Gdyby wtedy było tyle dronów co teraz, to wyglądałoby tam inaczej i może tych dołów z ciałami dałony się unknąć.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Nas na razie nie będą atakować my jesteśmy w kolejce po krajach nadbałtyckich.

Kraje bałtyckie to może wziąć z marszu taka jest prawda, zanim generałowie z NATO  pociągną kalesony to Wilno Ryga Tallin mogą być już zajęte one tam nie mają wcale lotnictwa i wojska pancerne lichutkie. Druga sprawa czemu akurat Rosja miałabym zaatakować nas? Raczej by to się im nie opłacało, nie wiem szerzysz propagandę PiSu.

Opublikowano

Królewiec ponoć należy się Czechom nie słyszałeś? 😁 

Opublikowano

upainę  poświęcą bo nie ma przyszłości a do tego jest workiem bez dna i ile kasy by tam nie wpompował to wszystko rozkradną. Nie ma sensu bankruta na kroplówce przez dziesięciolecia trzymać więc rozparcelują, sprywatyzują i będzie spokój. Żydeński się rzuca jak żyd po pustym sklepie ale to drgawki agonalne. Niech się pomodlą do Bandery to może ich ocali. 

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że nie będzie spokoju, rus poczeka z 2 lata i znowu uderzy w banderowców ... Nic dobrego z tego "pokoju" na kartce wysmarowanej samoopalaczem nie będzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

🏠💸Właściciele nieruchomości w Polsce zagrożeni nowym podatkiem
🔽🔽

dla prostactwa rudego trzeba linki z Niemiec dawać  

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/6-tys-zl-rocznie-za-mieszkanie-oecd-rekomenduje-polsce-podatek-katastralny/43hwlm0?utm_source=fb_komentarz&utm_medium=social&utm_campaign=fb&utm_term=autor_5&fbclid=IwY2xjawIhpLtleHRuA2FlbQIxMAABHeCL2ePMrsbm9iBqxD04OFILrOVtS_s4iLUbuWwOkGqy0aa2JGv29Aa7tg_aem_JJPpAx_a-TcvDIA-jShRzg

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

kobita Cię w domu nie zadowala, że filmy przyrodnicze musisz oglądać ?? xD

serio taki głupi jesteś ?  czy udajesz głupka zrobionego w ciemno ? 

image.png.9bb06300dc3339087090bd417689650f.png

Opublikowano

Ty funkcjonujesz w realiach ekonomii marksistowskiej więc nie zrozumiesz rzeczy najbardziej oczywistych. Możesz podać tytuł tej szwedzkiej ksiązki albo link do niej? 

Opublikowano

nic ci nie dam , bo mam z ciebie polewkę jak z prostackich 🤣 ale niby wyborca konfy a niby ja wklejam prostactwo 🤣

podpowiedz 

polska według szwedzkiego podręcznika do geografii

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

nic ci nie dam , bo mam z ciebie polewkę jak z prostackich 🤣 ale niby wyborca konfy a niby ja wklejam prostactwo 🤣

podpowiedz 

polska według szwedzkiego podręcznika do geografii

czyli jak zwykle jakiś głupkowaty mem dorwałeś a teraz zaczynasz faflunić żeby nie dać się zaorać😁 Wiesz choć z którego roku jest ten podręcznik? A może to jest dla takich głupków jak ty którzy wierzą w obrazki - ty wierzysz że w szwecji jest tylko greta thunberg i hordy muzłumańskie które rabują pala i zabijaja ludzi w wielkich miastach więc może i tam sa głupki wierzace w takie obrazki o Polsce.

Opublikowano
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

serio taki głupi jesteś ?  czy udajesz głupka zrobionego w ciemno ? 

Podręcznik pewnie jakiś stary u tych Szwedów, ale coś w tym musi być.

Łoooo takie cuś się trafiło.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niby tyle lat minęło, a "zachód" znowu myśli, że będzie "mądrzejszy" od zbrodniarza ... Wtedy sprzedali Czechy za chwilowy pokój, teraz UPAdlinę ...

image.png

A co teraz ten zachód znaczy? Czytałem gdzieś że Francuskie lotnictwo może walczyć całe 3dni.