Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

co dobrego jam dala ta hołota, bo to hołota przejela wladze po wyrznieciu inteligencji: dostep do edukacji,obowiazkowy, odbudowa kraju w 10 -15 lat, to fenomen

A co dobrego dała sanacja, co dobrego Piłsudski? Analfabetyzm, koterię salonową? 

Opublikowano

Szymon Jadczak
Opowiem wam o hejterze. W piątek konto związane z PiS podało dane człowieka stojącego za profilem tw_wolfgang. Informacje te podał dalej wiceminister cyfryzacji @McGramat
W odpowiedzi wylała się na niego fala hejtu ze strony kont (nie napiszę, że ze strony osób, bo większość wpisów pochodzi od anonimów, trudno powiedzieć czy stoi za nimi konkretny człowiek, czy to boty z farmy trolli, np. w Petersburgu).

W obronie tw_wolfgang stanęła między inny posłanka FiliksMagdalena, domagając się dymisji Gramatyki, a przy okazji potwierdziła dane tw_wolfgang i fakt, że zna tego człowieka (w jednym z wpisów napisała: “Ten człowiek ma rodzinę i już pierwsze konsekwencje ponosi”).

Posłanka Filiks pisząc, że tw_wolfgang stał się ofiarą hejtu po ujawnieniu jego danych, ani słowem nie zająknęła się o tym, że to właśnie tw_wolfgang jest jednym z największych hejterów w polskim internecie. 

Od rana do wieczora jego 28 tys. obserwujących dostaje wpisy, w których Szymon Hołownia i Władysław Kosiniak-Kamysz mają spierd…, Tomasz Sakiewicz, Krzysztof Stanowski, politycy PiS i wielu innych to kurw…, a wszyscy zwolennicy prawicy to ch*j… I tak dzień w dzień tw_wolfgang wyzywa wszystkich, oprócz Donalda Tuska i polityków PO. I ludzi, którzy PO popierają.

Przekonałem się o tym na własnej skórze. Gdy jako dziennikarz tvn2 , a potem WP pisałem teksty o nieprawidłowościach za rządów PiS, byłem ulubieńcem TW_wolfgang. “Szymon to poważny dziennikarz śledczy”, “Kapitalną pracę wykonał SzJadcza , “Gratuluję SzJadczak warsztatu dziennikarskiego”. Przekonywał nawet, że z powodu mojej pracy PiS mnie inwigiluje. A jeszcze w listopadzie 2023 r. tw_wolfgang gratulował mi narodzin dziecka.

Ale w lutym 2024 r. napisałem tekst o jego koledze Pablo Moralesie, ujawniłem, że inny hejter z Twittera w prawdziwym życiu dostawał od PO pieniądze za analizy (których do dziś nikt nie widział). I się zaczęło.

Z dnia na dzień według tw_wolfgang stałem się sprzedajną dziwką, moralnym dnem i zwykłym karłem, pracującym w burdelu. I jeba.. mnie pies. tw_wolfgang nakręcił wielomiesięczny hejt, którego zasięgi szły w miliony. 

Jak tę zmianę swojego zachowania wytłumaczył hejter? Oczywiście nie tym, że ujawniłem powiązania jego kolegi z PO. 
tw_wolfgang stwierdził, że szanował mnie kiedyś, “ale jak wyszła sprawa Suwarta, to zero szacunku”. Napisał to 4 lipca 2024. Sęk w tym, że “sprawa Suwarta” wyszła 15 stycznia 2020 r. Wtedy oko_press opisało, że w WP pod pseudonimem Krzysztof Suwart ukazywały się teksty przychylne ówczesnym władzom Ministerstwa Sprawiedliwości.

Ja wtedy pracowałem w TVN24, a w WP po publikacji Oko Press rozpoczęło się wielkie sprzątanie i zmiany, w efekcie których zdecydowałem się rok później przejść do tej redakcji. I razem z wieloma innymi wspaniałymi dziennikarzami tworzymy dziś najlepszą redakcję w Polsce. A o tym, że zmiany w WP były realne niech świadczy fakt, że nawet Bianka Mikołajewska, która redagowała tekst o Suwarcie w Oko Press zdecydowała się później przejść do WP.

Więc przez 4 lata tw_wolfgang Suwart nie przeszkadzał. Aż do opisania Pablo Moralesa. Przypadek?

A co do ujawnienia danych tw_wolfgang  w internecie: problem polega na tym, że to on sam je ujawnił. Jeszcze jakiś czas temu, na pewno do 2022 r., tw_wolfgang hejtował ludzi pod własnym nazwiskiem. Tu możecie sami zobaczyć link do jego archiwalnego wpisu: 
https://web.archive.org/web/20220122182209/https://twitter.com/tw_wolfgang/status/1484953277850607617
Wiele razy pisał też, skąd pochodzi: 

https://x.com/tw_wolfgang/status/1337730764180508673

Ale to jeszcze nic. W pewnym momencie tw_wolfgang był na tyle nieostrożny, że przez kilka miesięcy udostępniał w sieci swoją własną lokalizację. I wiecie co? Ta lokalizacja pokrywała się z adresem biura jego firmy. Ktoś w końcu połączył te wszystkie dane i zebrał je do kupy. A hejter zapomniał, że w sieci nikt nie jest anonimowy.

Dziś tw_wolfgang zamilkł. Ukrył swoje wpisy za kłódką, więc mają dostęp do niego tylko obserwujący. Próbowałem się do niego dodzwonić i zapytać, dlaczego hejtował ludzi? Nie odbierał, nie odpisał na wiadomości.

Nie wiem, czy będę pozywał tw_wolfgang, skoro już wiem, kim jest. Zniszczył mi kawałek życia, to fakt. Przeglądam jego wpisy i myślę, że nad pozwami zastanawia się dziś przynajmniej kilkadziesiąt osób. Zobaczymy, jak zachowa się on sam.

Ale chciałbym, żeby z tej historii wyszło coś więcej, oprócz ukarania jednego hejtera. Dziś broni go posłanka PO Magdalena Filiks, a inni politycy PO, których TW Wolfgang wspierał ze wszystkich sił, milczą. A mowa nienawiści każdego dnia niszczy nas jako społeczeństwo, doprowadza do konkretnych tragedii. Hejterzy czują się bezkarni.  Może warto coś z tym zrobić panie premierze donaldtusk? Nazwę nowego prawa już macie: “ustawa TW Wolfganga”.

całe peowskie środowisko i ich wyznawcy to najgorsze, najbardziej podłe zbiorowisko chamstwa, prostactwa, hejtu, nienawiści, najbardziej prymitywnych instynktów, wszystkiego co najgorsze w ludzkiej naturze

• Haha 1
Opublikowano

gdzie?

28 minut temu, mirro napisał(a):

A co dobrego dała sanacja, co dobrego Piłsudski? Analfabetyzm, koterię salonową? 

piłsudski dał analfabetyzm?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No podobno w Polsce. Tak uważają Ci co Ci płacą za kopiuj-wklej xD

Zamach stanu nie zawsze wygląda tak, że na ulicach pojawiają się czołgi i uzbrojeni żołnierze. Niekiedy pucz – przejęcie kontroli nad instytucjami państwa – dokonuje się w siedzibie partii i na sali sądowej. Z takim przypadkiem mamy do czynienia w Polsce.

• Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał(a):

Za młodu był socjalistą ale potem się mu chyba trochę socjalizm odwidział.

Oj chyba nie bardzo. Poczytaj o nim choćby na wikipedii

Opublikowano
17 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie da sie komuny rozpatrywac : jak ja zabralem- dobrze, jak mi zabierano-zle. przeciez to byl system , gdzie scieralo sie wiele dobrych i zlych pomyslow. natomiast na ogolna ocene calego systemu zbyt mala mam wiedze bym sie wypowiedzial. co dobrego jam dala ta hołota, bo to hołota przejela wladze po wyrznieciu inteligencji: dostep do edukacji,obowiazkowy, odbudowa kraju w 10 -15 lat, to fenomen, powstalo mase zakladow, nie bylo kominowych plac, nawet celebryci nie byli poza zasiegiem zwyklego człowieka, dali ziemie chlopom,ktora potem zabierali by robic pgr 🤕. duzo tez zlego: usuneli elity i inteligencje, ze szkol, z urzedow, zabrali majatki ziemskie, gdzie wielkosc takiego majatku oscylowała na poziomie 200 ha, zlikwidowali w kraju praktycznie inteligencje-mordujac ich, wprowadzili terror, odizolowali nas od swiata. czy te wszystkie + zrealizowalyby sie bez tej zgraji lobuzow, mordercow ,despotow? hmmmm majatki by sie utrzymaly,odbudowaly, miasta by ucierpialy, nie mialby kto tego odgruzowywac. ale pewnie przypominalibysmy zgnily zachod obecnie ,niz centralna europe, w obecnym wydaniu!

Po wojnie był entuzjazm, to ludzie odbudowywali wszystko sami. Zakłady przesyłowe zaczęli odbudowywać jeszcze prywatni właściciele. Potem ich nacjonalizowano i  skuteczność industrializacji spowolniła, i na następną falę trzeba było poczekać.

Reforma rolna to specyficzny sukces. Dała szansę na podniesienie życia wcześniej wykluczonym z możliwości posiadania ziemi chłopom, ale produkcja rolna spadła w pierwszych latach. Co więcej, u nas bardzo niewiele powstałych z tego rozdania gospodarstw się ostało. 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Zamach stanu nie zawsze wygląda tak, że na ulicach pojawiają się czołgi i uzbrojeni żołnierze. Niekiedy pucz – przejęcie kontroli nad instytucjami państwa – dokonuje się w siedzibie partii i na sali sądowej. Z takim przypadkiem mamy do czynienia w Polsce.

A to pisowi zajęło ponad rok żeby się w tym połapać? 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

A to pisowi zajęło ponad rok żeby się w tym połapać? 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No jak mi smutno że zabrali wam szczujnie publiczną, takie pucze i zamachy stanu to ja popieram xD

Radosław Sikorski
Zamach stanu nie zawsze wygląda tak, że na ulicach pojawiają się czołgi i uzbrojeni żołnierze. Niekiedy pucz – przejęcie kontroli nad instytucjami państwa – dokonuje się w siedzibie partii i na sali sądowej. Z takim przypadkiem mamy do czynienia w Polsce

buahaahaaaaaaaaaa :D :D 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

U nas był zamach stanu przy urnie. Jarosław będzie musiał przymknąć te kilkanaście milionów ludzi co zagłosowali przeciw jego rządom. ;) 

• Haha 1
Opublikowano

tw wolfgang ?? to maz kucharki prezesa znowu dziala pod przykrywka ?? 

ile lat tak naprawde rzadzil pilsudski ?? nawet 10 nie zliczy- nie liczac tych wojennych .to ile mogl zrobic w zrujnowanym kraju, podzielonym na zabory-do dzisja to jest widoczne. gnebionym wielkim swiatowym kryzysem.

pkb z 1913 r tereny polski osiagnely w 38 r..

Opublikowano

Był dobry komentarz, nie po to okradli całą Europę żeby teraz oddawać🤭

Opublikowano

w naszych rejonach dominowaly wsie folwarcznie oraz wsie chlopskie polskie ( biedne zazwyczaj uzaleznione od dobrodzieja) oraz niemieckie, na lepszych ziemiach, bogatsze, samowystarczalne. nawet niemiec przyslany w czasie okupacji, wyksztalcony agronom, jak zobaczyl niemiecka wiec, to do dziadka mowil " czego oni chca, mialo byc biednie, a jest lepiej niz u nas". gos byl inteligentny, dziadek go wozil , gadali sobie czesto. poszedl na front wschodni, chyba leningrad, juz nie wrocil. folwarki poparcelowani srednio na 6 ha. ci co mieli ziemie przed wojna dalej ja mieli i dobierali po 5 ha. dalej to wszystko wyglada jak kiedys. czesc osob posprzedawala, a czesc przekazala dziecia. ci co posiadaja dzialki od 7 do 15 ha chodza do pracy, uprawiaja ziemie, albo oddaja w dzierzawe. ci co maja duzo staraja sie cos dokupowac, by powiekszyc. tak o to parcela usadowila chłopów. byl plan by dac 10 ha, by mozna bylo 2 konie utrzymac, dziadek opowiadal i ojciec. jakis premier tak chciał. ale to nie przeszlo. komuna chciała pokazaxh ludzia ,ze tylko pgr sa najlepsze, a chlop umrze. nie umarl, przetrwal, w wielkiej biedzie. dlaczego spadla produkcja po parceli? popytajcie swojich dziadokow, jak to wygladalo. moj dziadek to dlrocznik 20 ,wiec duzo pamietal, juz niestety nie zyje. lidzie dostawali gola ziemie i ....mowili im : no to do roboty. bez domu, bez szopy, bez konia. obecnie moj syn usiadlby chyba na kamieniu i zaplakal sie, razem z moja zona😃 to byli twardzi ludzie, naprawde. kopalni szybko ziemianki, jakas studnie, ch.j wie skad konia kupil ,za co, to sie w glowie nie miesci. tu gdzie pracuje , na dolnym slasku, ludzie przychodzili, mieli dom, stodole, czesto maszyny, a jeszcze 15 lat temu wygladalo tu, jakby czas sie zatrzymal. od 10 -15 lat mocno do przodu to poszlo.

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Radosław Sikorski
Zamach stanu nie zawsze wygląda tak, że na ulicach pojawiają się czołgi i uzbrojeni żołnierze. Niekiedy pucz – przejęcie kontroli nad instytucjami państwa – dokonuje się w siedzibie partii i na sali sądowej. Z takim przypadkiem mamy do czynienia w Polsce

buahaahaaaaaaaaaa :D :D 

Czyli jedni i drudzy to takie same głupki 

Opublikowano
10 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

: no to do roboty. bez domu, bez szopy, bez konia. obecnie moj syn usiadlby chyba na kamieniu i zaplakal sie, razem z moja zona😃

nie koniecznie , troche inaczej się robi jak każdy pracuje , inaczej to wygląda jak ty sam pracujesz a reszta wsi griluje . 

Opublikowano

co on tam porzadzil. mial kilka lat, a przed nim 2 woja swiatowa. nie porównujmy tych 2 sytuacji. natomiast. dziadek opowiadal, ze jak ktos chcial pracowac, nie byl lewus to prace zawsze znalazl. w majatku robota zawsze byla. u nas byly takie 1 ,gora 2 wsiowe. bo chrabina posprzedawala wsie po smierci meza, wiec niektorzy przyszli z zewnatrz. kupili sobie wies, czasem po latach dokupili druga. ale to nie byli szlachcie , to juz byly osoby kupujace od szlachcica. ona miala duzo wsi , nie pamietam ale w 2 gminach albo 3 posiadala wlosci. ona jako szlachta byla majetna. ponad 20 wsi chyba. z tego co pamietam. a ziemie u nas do najgorszych nie naleza.

Opublikowano
Godzinę temu, Leszy napisał(a):

U nas był zamach stanu przy urnie. Jarosław będzie musiał przymknąć te kilkanaście milionów ludzi co zagłosowali przeciw jego rządom. ;) 

dobrym przykładem zamachu stanu jest obecnie sytuacja w Korei płd . oczywiscie do zamachu stanu w tej Korei daleko było ale ciekawie tam jest 

Opublikowano

świetny dokument którego w TV nie zobaczymy bo mówi o całej prawdzie na ukrainie . Niestety uraina jest banderowska w każdym calu i niestety w razie zawieruchy (nawet tej bzdurnej ze ruski napadnie) to jedynymi których musimy sie obawiać to ukraińcy i z tą świadomość musza mieć wszyscy Polacy . Tak jak pokazano na filmie przesuniecie granicy w 1951 to byl pierwszy etap a drugi miał być w 53 roku i granica miała być na Huczwie , były plany i przygotowania tylko Dżugaszwili na szczęście  kopnął w kalendarz .Trzecie zajecie miało być już większe i sięgać aż po San ale to dopiero miano planować . Do tego świetnie przedstawione realia bidota jedzie na front a eskimosii piją i balują ciesząc się że czyści im sie pole. Także dobrze było wycelowane okazanie kirkutu i macew , operator nie świadomie (lub  tak) pokazał całą symboike uryńskich wideł które nosza jako godło :) a jest to po prostu tamga do znakowania bydła , eskimosi ich oznakowali a oni są dumni że ich porównano do krasuli :) . Im najwidoczniej rola goja pasuje :)