Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

To ich taki rzepak

I o to chodzi że to taki :)  czyli GMO niedopuszczone w UE . Na razie w PL mamy tylko memorandum na 2 mln ton soi a o żadnych canolach nie słyszałem tak więc klomojady mogą ten syf wypychać ale nie do Europy .

Nie mniej Europa i tak dostanie cłami od trampka i mniemam że to będzie tak skonstruowane że zawinił Kowal a cygana powiesili . Już to przerabialiśmy że wojna celna z USA zaczeła się od nielegalnego dotowania produkcji samolotów ale konsekwencje ponieśli rolnicy i to głównie francuscy bo cła nałożyli na wina, sery, wołowinę .Jedyna sprawiedliwość to ta że dotowano produkcje Airbas we francuskiej Tuluzie to i się Pierom dostało . Taraz jak słyszę jak Tfusk kozaczy to pewnie najwięcej ceł dokopią nam ale czy my coś wysyłamy do USA ??? aaaa tanią siłę roboczą dlatego takie poruszenie że będą polaków deportować :)  -

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mazurek to odkąd się buja z Zerowym Krzysiem to się strasznie zeszmacił ...

nie zeszmacił to wam palma odbija tusiu tusiu to to już choroba ...

@Ulman  co z cukrowniami masz coś do powiedzenia czy nie ? 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

@Ulman

W RMFce był inny, a teraz się zwyczajnie zeszmacił, jak każdy kto za dużo czasu spędza z PiSowcami ...

Opublikowano

Stary dobry Mazurek by piętnował to co wczoraj Ziobro odwalał a nie go pochwalał, ale że pracodawca związany silnie z Don Orleone to musiał poglądy zmienić. Coś jak Danka chwaląca Owsiaka w 2013 a piętnująca go w 2018 ...

• Haha 1
Opublikowano

ŚWIAT NALEŻY OBECNIE DO PONIŻEJ NAPISANE . Wpływ będą mieli AMERYKA I CHINY .

Polska może sobie pomarzyć że coś może .

W styczniu 2022 było największym przedsiębiorstwem zarządzającym aktywami na świecie o wartości 10 bilionów dolarów. Wraz z Vanguard i State Street, BlackRock uważany jest za jednego z trzech największych menedżerów funduszy indeksowych, które dominują w USA.

https://pressmania.pl/swiatem-rzadza-cztery-korporacje-black-rock-state-street-corp-vanguard-group-oraz-fmr/#

image.png

Opublikowano
56 minut temu, Roman176 napisał(a):

@Ulman  co z cukrowniami masz coś do powiedzenia czy nie ? 

A co ma być?

Opublikowano

rosliny okopowe w tym buraki zubożają glebe , niech sobie na ukrainie produkują 🤣

tak na marginesie coś ta gonitwa za Ziobrem nie wychodzi najlepiej KO , w kolejnym badaniu opini PIS razem z konfederacją ma wiekszość sejmową , oczywiscie sam w taką koalicje nie wierzę .

Opublikowano (edytowane)

dziwisz się ? 

ludzie też odchodzą on mediów bo jak to Niemcy bronią lisa 

image.png.8dfb6d802d5bd866bd5cd1635251e719.png

7 minut temu, jarecki napisał(a):

rosliny okopowe w tym buraki zubożają glebe

wcale ze nie ... jeśli dajesz mniej niż zbierasz to tak 

image.png.9da11b22d1c515dc8f483f6214e86227.png

Jak oni się tam znaleźli⁉️
🐄Krowa z uporem godnym lepszej sprawy przeszła przez teleport do innego wymiaru… i utknęła.
🐎Koń najwyraźniej źle zrozumiał, co oznacza “mieszkanie w bloku z balkonem”.
🚘Samochód postanowił porzucić motoryzację i rozpocząć nowe życie jako ptak.
🤦‍♀️A co do ostatniego przypadku… cóż, tego już chyba nie da się logicznie wyjaśnić.
Ktoś ma jakieś teorie❓

image.png.4db02c7cc6542870e54c4665123192ea.png

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

romus od rana we formie..

niedlugo galana pobije  ..lecznica ktorej bedzie lokatorem bedzie tak slawna jak dzisiaj choroszcz czy tworki..

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Ślub zepsułby całą fabułę.

taki kinoman nie zna "polskiego wesela" ??? kolega mi opowiadal ze to arcydzielo polskiego kina oralnego niepokoju lat 90 ..

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał(a):

romus od rana we formie..

niedlugo galana pobije  ..lecznica ktorej bedzie lokatorem bedzie tak slawna jak dzisiaj choroszcz czy tworki..

jacek nie dość ze jesteś alko , to kiedy robiłeś jakieś badania np psychotesty albo cos ? no właśnie też tak myślałem wyzywasz mnie od pijących nie bierz mnie swoja miarą   😆

40 minut temu, Ulman napisał(a):

Znowu cię przerosło? Co chcesz wiedzieć o cukrowniach?

po co głupie pytania zadajesz ? 

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał(a):

no właśnie też tak myślałem wyzywasz mnie od pijących nie bierz mnie swoja miarą   😆

I za to, że jesteś pijący, masz u mnie dużego plusa.

• Haha 1
Opublikowano

Niestety Izrael stał się teraz państwem na zi . W PL mamy robić szopki ze świecznikami w sejme a kto wie że w Izraelu nie wolno publicznie nosić krzyża ? I nie jest to jakieś stare prawo ale wprowadzone podczas pierwszych dni Davida 19 - taka to tolerancja.

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał(a):

taki kinoman nie zna "polskiego wesela" ??? kolega mi opowiadal ze to arcydzielo polskiego kina oralnego niepokoju lat 90 ..

Ale tu szło o prawdziwe klasyki xxx. Jak se będę chciał "Niewolnicę Isaurę " obejrzeć, to się mentalnie na co innego nasyawię.

4 minuty temu, marks50 napisał(a):

a kto wie że w Izraelu nie wolno publicznie nosić krzyża ? I

Bo jak se jednego takiego 2000 lat temu w krzyż ubrali, to do dzisiaj im niesmak został.

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

To dlaczego tolerujemy ich w Polsce ???

A to spytaj tych, co przez ostatnie lata pieprzyli o judeo-chrześcijańskich korzeniach europy, A jak upomniałem się o Peruna albo Swaroga słowiańskiego, to była afera.

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

I powiedzieć tolerujemy to mało skoro sobie z cyrku na wiejskiej zrobili cyk polin.

Spytaj karakana z Żoliborza, to jego braciszek zaczął świętowanie chanuki przez oficjeli w Polsce ...

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, Roman176 napisał(a):

po co głupie pytania zadajesz ? 

Dostosowuje się do twojego poziomu. O co ci Romanek chodzi z tymi cukrowniami?