Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nie chodzą ... U nas chodzenie do kościoła nie jest tak popularne jak u was pod ruską granicą ...

To, że nie chodzą to też nie znaczy, że sie odcięli całkiem . Masa ludzi jest co nie chodzi a jak przychodzi co do czego to jest katolicki pogrzeb

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

To, że nie chodzą to też nie znaczy, że sie odcięli całkiem . Masa ludzi jest co nie chodzi a jak przychodzi co do czego to jest katolicki pogrzeb

Jprdl, a ten nadal swoje. Szkoda czasu na Ciebie prawaku, nie przemówi się, że niektórzy kościoła nie potrzebują ...

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał(a):

Raczej nie uciekniesz od Boga tak jak ci się wydaję .

Do rodziców też pewnie będziesz musiał księdza zaprosić 

a gdzie sie chowa Bog jak knur w sukience gwałci dziecko ?....udaje ze nie widzi , ze go nie ma czy jak ?🤔...a moze to ofiara takie cierpienie w imie wiary itp...jak czysto i gesto   kościół  tlumaczy nieszczescia 🤔

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jprdl, a ten nadal swoje. Szkoda czasu na Ciebie prawaku, nie przemówi się, że niektórzy kościoła nie potrzebują ...

...nie wolno być innym.

Nie tolerują tego.

Burzy im to światopogląd.

Ciekawe co z ludźmi którzy nie zostali pochowani.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Katolicyzm upada, a czarna mafia mu tylko w tym pomaga ... Niedługo te całe kościoły się pozamienia w muzea albo centra handlowe ...

Tak ci się wydaje na podstawie nagonki medialnej , że w mieście to nikogo nie ma .

Wystarczy zrobić w niedzielę rundkę po mieście czy powsiach to ci ludzie są na Mszach 

W centrach handlowych to ludzie się przepychają po zakupy na święta

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

a gdzie sie chowa Bog jak knur w sukience gwałci dziecko ?....udaje ze nie widzi , ze go nie ma czy jak ?🤔...a moze to ofiara takie cierpienie w imie wiary itp...jak czysto i gesto   kościół  tlumaczy nieszczescia 🤔

@Desperado z pewnością to wyjaśni ...😆🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

nie przemówi się, że niektórzy kościoła nie potrzebują ...

A ciebie to pewnie specjalnie wniosą do kościoła kiedy, i co chojraku będziesz kopał w trumnę?   xD

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

Tak samo nie ochroni jak gwałci przedstawiciel innego zawodu 

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

zapytalem konkretną osobe🤪

To ja mam się wyrzekać kościoła bo gdzieś kogoś jeden ksiądz zgwałcił i mam widzieć teraz gwałciciela w pozostałych 

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

I taki z pewnością dostanie zapłatę za taki czyn, jest wyraźnie napisane "Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza."

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

zapytalem konkretną osobe🤪

ale przedstawiciel Boga to chiba ma immunitet... nie 🤣🤪

Immunitet to im daje władza świecka i rodzice tych pokrzywdzonych, bo nie wypada, bo wstyd, bo jeszcze coś tam, tu jest przyczyna.

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

To ja mam się wyrzekać kościoła bo gdzieś kogoś jeden ksiądz zgwałcił i mam widzieć teraz gwałciciela w pozostałych 

a to ty w kościół wierzysz nie w Boga ...no sory .🤣

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Immunitet to im daje władza świecka i rodzice tych pokrzywdzonych, bo nie wypada, bo wstyd, bo jeszcze coś tam, tu jest przyczyna.

nie pier**l takich glupot 😲

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

ja kamien ...pakuja go na druga parafie w nagrode i tyle .

Kamień młyński u szyi, to tylko porównanie które byłoby w sumie niczym, w porównaniu z Karą Bożą jaka go czeka, tak to należy interpretować.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ja to się dziwię tylko rodzinom heretyków, że na siłę ich pchają do księdza.

heretyk to co innego niż niewierzący i jeszcze co innego ateista 

brak mi lepszego określenia zatem użyję - "fiskalizacja" posług kapłańskich w kościele katolickim zaowocowała coraz bardziej rosnącą wątpliwością aby ta instytucja miała co wspólnego z jakąkolwiek wartością ponadmaterialną a już lepiej |Samego  Boga może nie pytać jaki ma stosunek i plany wobec samozwańczych reprezentantów Jego rzekomej woli.
Parę razy Opatrzność pokazała np pod Grunwaldem gdzie wybrała na zwycięzców akurat nie rycerzy którzy się mienili monopolistami szafowania wolą Boga 

Przywiązywanie zbyt dużej wagi do celebry pochówku jest tylko dowodem na nieumiejętność oddzielenia materii od - i tu różne nazwy - Duszy, informacji, idei, prawa etc.

Niedawno zmarły Stanisław Tym jawnie sobie życzył aby Jego prochy całopalne rozsypać w Jego ulubionym chyba sadzie w każdym razie skrawku który sobie upodobał za życia i co?> poszukajcie w necie ile znaczy wolna wola innych dla religijnych zakapiorów. Czy po to jakikolwiek Bóg dawał by nam wolną wolę abyśmy jej używali do odbierania bezinteresownego jej innym? i dużo innych sprzeczności jeszcze które muszą zostać albo naprawione albo religia je niosąca podlegnie takim samym prawom selekcji jak wszystko inne dotychczas w znanej nam przeszłości przynajmniej tej materialnej.

Opublikowano

a to ty w kościół wierzysz nie w Boga ...no sory .🤣

nie pier**l takich glupot 😲

Słuchaj no tak jest, sami ludzie to tuszują, ile jest przypadków że tego typu spraw zamiatają pod dywan? to co liczysz że Pan Bóg grom zaraz z jasnego nieba na niego rzuci? na to liczysz? no bądź poważny.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

setki ofoar domaga sie sprawiedliwosci a tuszowal to sam nasz Papież ktory zostal swietym ...tyle warta ta wiara w ta mafie pedofilow ....🤪

u tego goscia z tej wyspy co teraz w usa afera gdzie tam sam trampek i klinton bywali obsciskiwac male dziewczynki to nasz papież go bogoslawil 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

heretyk to co innego niż niewierzący i jeszcze co innego ateista 

brak mi lepszego określenia zatem użyję - "fiskalizacja" posług kapłańskich w kościele katolickim zaowocowała coraz bardziej rosnącą wątpliwością aby ta instytucja miała co wspólnego z jakąkolwiek wartością ponadmaterialną a już lepiej |Samego  Boga może nie pytać jaki ma stosunek i plany wobec samozwańczych reprezentantów Jego rzekomej woli.
Parę razy Opatrzność pokazała np pod Grunwaldem gdzie wybrała na zwycięzców akurat nie rycerzy którzy się mienili monopolistami szafowania wolą Boga 

To tam jeden czort jak niewierzący dla mnie, Opatrzności nikt nie oszuka że pod przykrywką niby jego wyznawców czynili zło, dlatego spotkał krzyżaków upadek.

setki ofoar domaga sie sprawiedliwosci a tuszowal to sam nasz Papież ktory zostal swietym ...tyle warta ta wiara w ta mafie pedofilow ....🤪 

Ale to są ludzie tylko i oni tuszują wszyscy razem wzięci a nie Pan Bóg.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał(a):

I taki z pewnością dostanie zapłatę za taki czyn, jest wyraźnie napisane "Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza."

Szkoda, że zamiast tego kamienia jest przeprowadzka na inną parafie ...

Opublikowano (edytowane)

Upadek kościoła zapowiadasz?

No no....

Jak to wszystko się zmienia.....w tym roku...

3 minuty temu, Desperado napisał(a):

To tam jeden czort jak niewierzący dla mnie, Opatrzności nikt nie oszuka że pod przykrywką niby jego wyznawców czynili zło, dlatego spotkał krzyżaków upadek.

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v