Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Obywatel
Ponieważ dzisiaj Krytyka POlityczna postanowiła się pożalić, że Trump wstrzymał forsę dla nich i wielu podobnych, warto przypomnieć, że prawdziwą forsę dostają oni z innych źródeł. W 2023 wyglądało to tak:
- łącznie z grantów otrzymali 8 650 000 zł, w tym:
- 2 790 000 zł z Komisji Europejskiej
- 1 090 000 zł od fundacji Sorosa
- 1 240 000 od stołecznego ratusza, czyli Trzaskowskiego
- 438 000 zł od Fundacji Batorego, czyli też Soros, tyle że za polskim pośrednictwem
- 128 000 zł z European Climate Foundation
- 417 000 od Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej (we władzach ludzie PO i okolice)

Te 8 650 000 zł z samych grantów z obcych stolic i POlskich koterii warto porównać z kwotami, jakie polskie partie otrzymują z budżetu dzięki swojemu poparciu wyborczemu. Na przykład PiS dostawał w tym samym roku 23 500 000, mając w wyborach 2019 poparcie najwyższe i sięgające 43,5% głosów, czyli ponad 8 000 000 obywateli. Trzecie w ówczesnych wyborach SLD, z poparciem ponad 12,5% głosujących, czyli 2 300 000 obywateli, otrzymywało rocznie 11 500 000 mln.

W Polsce jest zakazane finansowanie partii politycznych przez obce stolice i ośrodki. Natomiast gdy założysz "organizację pozarządową", jawnie optującą za określonymi siłami i rozwiązaniami politycznymi, możesz skąd się da ssać gruby hajs i za niego robić swój lobbing ideowopolityczny, kompletnie bez związku ze swoim realnym poparciem społecznym.

współczesny kolonializm pod hasłem wspierania demokracji

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

robaki ludzie jedza od setek tysiecy lat-wiec w czym problem ??

w tym że jedzą DOBROWOLNIE, z własnej woli, nie pod przymusem i podstępem.

Opublikowano (edytowane)

może robaki są lepsze ale sieć restauracji wegetariańskiej w ubiegłym roku zbankrutowała a nestsle wycofuje z produkcji batony wegańskie z braku popytu , tak samo bedzie z miesem z laboratorium , jako ciekawostke wielu pewnie spróbuje i nic poza tym ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Miękiszon podobno miał taki arsenał, niczego się nie boi, a teraz ukrywa się przed policją xD

A teraz komisja uciekła przed ziobrem🤣

Opublikowano

to mieso to cos kolo 100 euro z akg kosztuje -wiec szybko sie nie przyjmie,

warto wspomniec ze ludzie jeszcze niedawno jedli mieso gdy cos upolowali albo 2 razy w roku przez pare dni..

wiec nie warto sie przyzwyczajac.

jedzenie vege ma jedna wade a wlasciwie dwie -jest niesmaczne i monotonne,,

42 minuty temu, witejus napisał(a):

w tym że jedzą DOBROWOLNIE, z własnej woli, nie pod przymusem i podstępem.

no niekoniecznie swiadomie i z wlasnej woli 😂.

trzeba czytac etykiety- robaki sa  w oznch produktach juz dzisiaj.

pysznosci..😂

https://pysznosci.pl/zywnosc-z-robakami-i-owadami,6928495410361985a

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Ło matko. Policyja Pana Ziobrę zmolestowała po szczęśliwym udzieleniu wywiadu w TV Republika. Minister Sprawiedliwości w łapach organów ścigania.

wsiadl do pociagu byle jakiego..

Opublikowano

To nie była pomyłka Nowackiej .

Cytat .

Prof. Sławomir Cenckiewicz: Niezwykle groźna i destrukcyjna wypowiedź premiera Tuska

To nie jest powrót do występu minister Barbary Nowackiej, ale małe studium wypowiedzi premiera Donalda Tuska. Uważam, że niezwykle groźnej i destrukcyjnej.

http://pressmania.pl/prof-slawomir-cenckiewicz-niezwykle-grozna-i-destrukcyjna-wypowiedz-premiera-tuska/?fbclid=IwY2xjawIJuT5leHRuA2FlbQIxMAABHdFzhZ3RqC1HZ4ocHKJwhl_0T-HhShjtsQJOzP0IfDZD3ExeIGx_DlnDVQ_aem_tCvm

Opublikowano
46 minut temu, jarecki napisał(a):

może robaki są lepsze ale sieć restauracji wegetariańskiej w ubiegłym roku zbankrutowała a nestsle wycofuje z produkcji batony wegańskie z braku popytu , tak samo bedzie z miesem z laboratorium , jako ciekawostke wielu pewnie spróbuje i nic poza tym ,

A no właśnie dużo osób próbowało i dlatego popyt rósł ale się okazało że niedobre i popyt spadł ja sam z ciekawości raz spróbowałem  wegańskich kiełbasek i kabanosów dla mnie nie ma to nic wspólnego z kiełbasą same przyprawy,zioła itp... 

Opublikowano
Teraz, MariuszDe napisał(a):

raz spróbowałem  wegańskich kiełbasek i kabanosów dla mnie nie ma to nic wspólnego z kiełbasą same przyprawy,zioła itp... 

Bo one mają tyle wspólnego z kiełbasą co sznycel wiedeński z Wiedniem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

rudy sie chwali , że polski pkb wystrzelił - dzięki niemu :))))))) no za chwile japonia bedzie nam buty wiazała, taka to z nas bedzie sila gospodarcza :)

pkb wzrosło o 3% tylko dług o 30 a z kosztami obsługi to nawet nie da się przewidzieć bo te zmienne i dla Polski rosną koszty obsługi
o ile kto obserwuje rynki obligacji ten doskonale wie że tuskowe czarowanie przede wszystkim po to by jeszcze wyższa owa "rentowność" polskich obligacji za szybko nie rosła

o ile po upadku komuny popaprańce we władzach były nawet dobre bo - jak to poparańce - niczego sensownie nie były w stanie zrobić nawet wtrącać się w procesy gospodarcze to i gospodarka podskoczyła
a że kradli? jak na poparańców przystało nawet kraść nie potrafili jak na możliwości które mieli i do dziś nie ma silnego polskiego kapitału prywatnego a tu teraz wszystko się odmieniło; świat się enklawizuje i skręca w izolacjonizmy, nazizmy wręcz a na takie czasy takie troczki od kaleson ja te tuski, kaczyńskie czy nawet brauny że o pokomuszych śmieciach jak jakieś millery a nawet kwaśniewskie szkoda wspominać za cienkie bolki
teraz to co było zaletą u władzy czyli nieudacznictwo staje się wadą krainy która nie jest zdolna wystawić władców sprawnych i gospodarnych bo gdy globalizm upada nie tylko silny biznes decyduje ale i siła jego politycznego zaplecza

mamy kogoś takiego? bo ja jakoś nie widzę

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, MariuszDe napisał(a):

A no właśnie dużo osób próbowało i dlatego popyt rósł ale się okazało że niedobre i popyt spadł ja sam z ciekawości raz spróbowałem  wegańskich kiełbasek i kabanosów dla mnie nie ma to nic wspólnego z kiełbasą same przyprawy,zioła itp... 

Czyli na zagrychę się nie nadaje? Tak pytam, żeby błędu nie popełnić.😂

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

no na upartego do wegańskich kiełbasek kiszone ogórki podobne t

Nawet nie próbuj porównywać. Kiszony ogórek ma ugruntowane miejsce w panteonie zagrychy i takie porównania są nie na miejscu. Tu jako koneser zagrychy muszę stanowczo zaprotestować.🤣

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

no dobra
słuszny protest

bo mam akurat otwarty słoik takich i to w czas zapasteryzowanych żeby nie przekisły że kilka lat postoją jeśli szczelnie zamknięte a jak w trzy tygodnie od zbiorów i zakiszenia ani za mało ani za dużo kwaśne że...

chm
znaczy - zagrychę już mam

naa raaa...

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Rzecznik prasowy niemieckiego MSW właśnie powiedział na konferencji prasowej niemieckiego rządu,  że na spotkaniu unijnych ministrów, wczoraj w Warszawie, była zgoda co do wcześniejszego wprowadzenia paktu migracyjnego. Czy to się zgadza panie Tomaszu Siemoniak? Zgodził się Pan na wcześniejsze wprowadzenie paktu migracyjnego?

niemcy przedstawiają decyzje polskiego rządu

czy ktoś ma jeszcze wątpliwości kto rządzi polską?

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

naa raaa...

Czekej, czekej, jakie nara? Masz otwarty słoik dawaj lokalizację GPS i zara z flaszką ruszam. Narobiłeś mi smaka i co?😂

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Czyli na zagrychę się nie nadaje? Tak pytam, żeby błędu nie popełnić.😂

po paru glebszych to juz nawet to sie nada..

osttnio na sniadanie musli jadlem .ale z 🤣mlekiem 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do sądu sobie przychodzisz kiedy chcesz czy na godzinę na którą masz wezwanie ?? 

https://wydarzenia.styl.fm/837649.poscig-michala-rachonia-za-autem-ze-zbyszkiem-zero-na-pokladzie-hitem-sieci-wideo-i-memy

Rachoń już trenuje sprinty xD A w jakich dyscyplinach będą startować Kłeczek, Klarenbach i Danuśka ?? xD 

Komisja spier..a z podkulonym ogonem przed Ziobrą, takie są fakty Tomaszu i twoje chichoty tego nie zmienią.To ,,państwo" Tuska i jego nieudaczników trzeszczy i rozłazi się w szwach jak stare gacie😆

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał(a):

Komisja spier..a z podkulonym ogone przed Ziobrą,

Też myślę że za bardzo pieszczą się z Panem Zbigniewem.