Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

giertych straszył wszystkich, którzy podali adres do filmu, na którym jest omawiany przekręt polnodru z udziałem giertycha, żeby pokasowali linki z adresem

tym czasem x pod postem giertycha dodał kontekst z linkiem do tego filmu :D :D 

giertych szybko skasował swój post :D 

teraz, wszyscy dla beki zamieszczają posty z tym filmem pisząc:

"Chodzi o ten film, jakby co - nie widać miniaturki w pierwszym wpisie, a chcę żebyście wiedzieli, czego nie podawać".

"Chodzi oczywiście o podawanie tego filmiku. Proszę tego absolutnie nie robić"!

"Ostrzegam, za podawanie dalej tego filmu (muszę podać link, bo inaczej nie wiedzielibyście, o który film chodzi) grozi proces ze strony Romana Giertycha".

peowska elita

image.png.727fede4985c12afd3dc0f0e147e7cab.png

image.png

image.png

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

"- Nie byłem na kierownictwie Prawa i Sprawiedliwości. Wywiad miałem. Nie byłem na tym spotkaniu, nikogo nie widziałem z kierownictwa Prawa i Sprawiedliwości - mówił Nawrocki."

Pewnie pan Kujda go wywiadował, a ten stare metody zna. A na koniec pouczył co ma mówić.

• Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, jahooo napisał(a):

widzisz u nas jest odwrotnie.

za wojta  z pis-u mieli budowac kawalek wodociagu za 800 tys ,a wczoraj zaczeli za nastepnego za 284 tys ..

sie okazalo ze projekt byl z kosmosu-gdy zeszli na ziemie-i to doslownie-ziemie mieli wywozic 10 km , kopac na 2,5 w szalunku i przewiertami-w polach ..

Opublikowano (edytowane)

Telewizja wPolsce24 pokazała fragment nagrania, na którym widać grupę policjantów. Jeden z nich mówi, że przyjechali do warszawskiego lokalu w związku z prośbą o interwencję. Jarosław Urbaniak wtedy się "podpala" i mówi: "To co? To czapka i salutować do posła!". - Co, naprawdę? - słychać zdziwionego policjanta. 

się peowcom w główkach pier...........

---------------------

Od teraz robaki będą oficjalnie dodawane do pieczywa w Unii Europejskiej. Rozporządzenie w tej sprawie przyjęła Komisja Europejska, a osobiście podpisała je Ursula von der Leyen.

W unijnym wykazie nowej żywności dla ludzi znajdują się aktualnie trzy rodzaje owadów: mącznik młynarek (w postaci suszonych larw), szarańcza wędrowna (mrożona, suszona i sproszkowana) oraz świerszcz domowy (mrożony, suszony i sproszkowany). Dodatkowo dopuszczone do obrotu na rynku unijnym zostały także larwy pleśniakowca lśniącego w postaci mrożonej, pasty, suszonej i sproszkowanej. Jednak wydaje się, że to właśnie mącznik młynarek zostanie zapamiętany jako „robal”, który został wytypowany do tego, by przecierać owadzi kulinarny szlak.

Proszek z całych larw Tenebrio molitor, stosowany może być w chlebie i bułkach, ciastach, produktach na bazie makaronu, przetworzonych produktach ziemniaczanych, serach i produktach serowych oraz kompotach owocowych i warzywnych, przeznaczony dla ogółu populacji, spełnia warunki wprowadzenia go do obrotu zgodnie z art. 12 ust. 1 rozporządzenia (UE) 2015/2283.

Gdyby w Polsce chciał się nią zająć, to na stronach rządowych może znaleźć wydane kosztem ponad 5 milionów złotych opracowanie pod tytułem „Mącznik Młynarek – Hodowla w Kilku Słowach. Podręcznik hodowli mącznika młynarka” autorstwa Remigiusza Gałęckiego.

Jak czytamy „publikacja powstała w ramach projektu współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju programu GOSPOSTRATEG pt.: Opracowanie strategii wykorzystania alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt umożliwiającej rozwój jego produkcji na terytorium RP. Umowa nr GOSPOSTRATEG1/385141/16/ NCBR/2018. Wartość projektu 5 214 500 zł. Wartość dofinansowania 4 983 700 zł". Dofinansowanie oczywiście unijne. 

Edytowane przez nie
Opublikowano

image.png.beb03a8e5752099fe7d38f9c15cf0c54.png

image.png.be247fc6588330dbaa79a8f300813f1f.png

giertych, przyjaciel tuska i trzaskowskiego, po dwukrotnym usunięciu swoich postów :D 

Roman Giertych
Panie Krzysztofie Stanowski
 Od dwóch miesięcy robię wszystko, aby mnie Pan atakował, bo ogranicza to Panu elektorat do elektoratu PiS. To tak działa. Obawiałem się, że będzie Pan czarnym koniem (nomen omen😉), dostanie 10% i poprze kandydata PiS. Przez ten czas polubiłem jednak Pana za inteligencję i poczucie humoru w tych wymianach internetowych ciosów, chociaż oczywiście brakuje Panu doświadczenia i stąd wchodzenie w tę moją grę. Dzisiejsza prowokacja była obiecuję ostatnią (szczerze mówiąc trochę mnie Pan uraził, iż uwierzył w zbiorowy akt oskarżenia przeciwko tym, którzy mnie zniesławiają🤣🤣🤣🤣). To naprawdę nawet prawniczo było grubo szyte. No i oczywiście chodziło mi tylko o Pana. Proszę  się więc nie obawiać że sąd Pana zamknie albo zmusi do prac społecznych. Niech Pan bez obawy też podaje dalej  jakie tam filmiki świry tworzą. Już naprawdę osiągnęliśmy to co chcieliśmy i te 2% się od Pana chyba nie odklei. Moje szanse prezydenckie też Pan potargał 😉
I szczerze piszę, że życzę  pokonania Zandberga. Wielka szkoda iż był i jest Pan po stronie PiS.

:D  :D   

giertych, na widok policji

image.png.9e7cab3cbf08a26077b3cd9ef96ceca9.png

peowska elita

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

widzisz u nas jest odwrotnie.

za wojta  z pis-u mieli budowac kawalek wodociagu za 800 tys ,a wczoraj zaczeli za nastepnego za 284 tys ..

sie okazalo ze projekt byl z kosmosu-gdy zeszli na ziemie-i to doslownie-ziemie mieli wywozic 10 km , kopac na 2,5 w szalunku i przewiertami-w polach ..

To jest chyba fejk z ta droga i Trzaskowskim. W ncie poza pisowsko ruską propaganda nic o tym nie ma.

Opublikowano

jak to szlo ?? jest pan zerem..😂

9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

nie bierz mię swoją miarom , wyborca rudego raczej niczym nie zaskoczy  

jeszcze nie szczeniłeś bobki ?  jak platformie d*pa się pali  trzeba księdza zaatakować  

to tusk zalozyl ksiedzu konto na tinderze ?? 

co to znaczy "szczeniles bobki " to chya nie po niemiecku bo po polsku napewno.

10 godzin temu, nie napisał(a):

Telewizja wPolsce24 pokazała fragment nagrania, na którym widać grupę policjantów. Jeden z nich mówi, że przyjechali do warszawskiego lokalu w związku z prośbą o interwencję. Jarosław Urbaniak wtedy się "podpala" i mówi: "To co? To czapka i salutować do posła!". - Co, naprawdę? - słychać zdziwionego policjanta. 

się peowcom w główkach pier...........

---------------------

Od teraz robaki będą oficjalnie dodawane do pieczywa w Unii Europejskiej. Rozporządzenie w tej sprawie przyjęła Komisja Europejska, a osobiście podpisała je Ursula von der Leyen.

W unijnym wykazie nowej żywności dla ludzi znajdują się aktualnie trzy rodzaje owadów: mącznik młynarek (w postaci suszonych larw), szarańcza wędrowna (mrożona, suszona i sproszkowana) oraz świerszcz domowy (mrożony, suszony i sproszkowany). Dodatkowo dopuszczone do obrotu na rynku unijnym zostały także larwy pleśniakowca lśniącego w postaci mrożonej, pasty, suszonej i sproszkowanej. Jednak wydaje się, że to właśnie mącznik młynarek zostanie zapamiętany jako „robal”, który został wytypowany do tego, by przecierać owadzi kulinarny szlak.

Proszek z całych larw Tenebrio molitor, stosowany może być w chlebie i bułkach, ciastach, produktach na bazie makaronu, przetworzonych produktach ziemniaczanych, serach i produktach serowych oraz kompotach owocowych i warzywnych, przeznaczony dla ogółu populacji, spełnia warunki wprowadzenia go do obrotu zgodnie z art. 12 ust. 1 rozporządzenia (UE) 2015/2283.

Gdyby w Polsce chciał się nią zająć, to na stronach rządowych może znaleźć wydane kosztem ponad 5 milionów złotych opracowanie pod tytułem „Mącznik Młynarek – Hodowla w Kilku Słowach. Podręcznik hodowli mącznika młynarka” autorstwa Remigiusza Gałęckiego.

Jak czytamy „publikacja powstała w ramach projektu współfinansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju programu GOSPOSTRATEG pt.: Opracowanie strategii wykorzystania alternatywnych źródeł białka w żywieniu zwierząt umożliwiającej rozwój jego produkcji na terytorium RP. Umowa nr GOSPOSTRATEG1/385141/16/ NCBR/2018. Wartość projektu 5 214 500 zł. Wartość dofinansowania 4 983 700 zł". Dofinansowanie oczywiście unijne. 

wsioku pewnei nie wiesz ze za pis-u w instytucie zootechniki w balicach zaczei sztuczne mieso hodowac..

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

To jest chyba fejk z ta droga i Trzaskowskim. W ncie poza pisowsko ruską propaganda nic o tym nie ma.

chyba nie... glupota czasami nie ma granic..

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/bizancjum-w-pge-drogie-samochody-remont-gabinetow-i-straszenie-sadem-7119863429241664a      o to cała polityka ,, Uśmiechniętniej polski '' [ polski celowo z małej litery ] 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

instytucie zootechniki w balicach zaczei sztuczne mieso hodowac..

Jaki to ma związek z żarciem robaków?PIS wydał ukaz by wszyscy żarli sztuczne mięso?co wyszło z tej ,,hodowli"?

Opublikowano

hodowla takiego miesa jest obecnie bardzo droga. uzywa sie do tego podloza, podobnego albo tego samego co do hodowli komórek w wirusologii. ale moze kiedys, w kadziach beda tak robić :) oby nie, pewnie smak jeszcze gorszy od sklepowego kurczaka , bleeee

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

fejk to twoje drugie imię

nie było w tvn to nie istnieje :D 

takich bezmózgów wyhodowała sobie peowska propaganda 

Opublikowano

ty w nim sie w dziecinstwie wykapales i na cale zycie ci wystarczy..

robaki ludzie jedza od setek tysiecy lat-wiec w czym problem ??

co innego ze sztucznym miesem ..

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Jaki to ma związek z żarciem robaków?PIS wydał ukaz by wszyscy żarli sztuczne mięso?co wyszło z tej ,,hodowli"?

Opublikowano

Samochód wart blisko 750 tys. zł dla prezesa oraz po 400 tys. zł dla członków zarządu. I to konkretne modele audi, bo bmw były zbyt awaryjne. Całość wbrew obowiązującej w spółce polityce, którą po fakcie zmieniono. Do tego milionowy remont gabinetów, bo było zbyt mało ekskluzywnie. A to wszystko w państwowej PGE.

Wirtualna Polska ustaliła, jakie decyzje zaprzątały głowy szefostwa PGE po objęciu stanowisk po poprzednikach. Była to m.in. wymiana samochodów dla członków zarządu i remont ich gabinetów.

Władze PGE uznały, że chcą korzystać z konkretnych modeli aut. Powstało więc opracowanie uzasadniające, że dokładne wskazanie nie będzie naruszeniem przepisów o zamówieniach publicznych. Opracowanie wygląda po części niczym biuletyn reklamowy marki audi.
Samochód prezesa wart jest niemal 750 tys. zł. Z wewnętrznej polityki PGE wynikało, że to zbyt dużo. Politykę więc zmieniono.
Po wysłaniu przez nas pytań do PGE bliski współpracownik prezesa udzielił dwóch wywiadów, opowiadając o potrzebie remontu gabinetów oraz wymianie aut dla zarządu.

Adwokat reprezentująca PGE wysłała zaś pismo do prezesa WP oraz redaktora naczelnego, w którym wskazała, że nasza publikacja będzie mogła zostać uznana za naruszenie dóbr osobistych spółki i jej przedstawicieli. Zasugerowała, że sprawa może skończyć się w sądzie.

https://wiadomosci.wp.pl/bizancjum-w-pge-drogie-samochody-remont-gabinetow-i-straszenie-sadem-7119863429241664a

dymać peowskich frajerów :D 

Opublikowano
17 minut temu, mikad napisał(a):

Tee negatyw, nie możesz opierać swoich wywodów na podstawie doniesień wp bo przecież to antypolski, niemiecki portal.

w tvn tak ci powiedzieli czy w onecie? :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v