Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, nie napisał(a):

dymać peowskich frajerów :D 

Jednak nie to samo. Radiowozy kupiło miasto którego Trzaskowski jest prezydentem.  W Warszawie Trzaskowski ma i tak bardzo duże poparcie. Raczej nie słyszałem, ze przy okazji przekazania nie mówił jak Kaczyński na piknikach wojskowych by na niego głosować.

Wozy strażackie od pisu. Tylko w okręgach gdzie startowali dani posłowie. W innych okręgach nie. Trzaskowski startuje z całej Polski nie tylko z Warszawy. Dodatkowo politycy pis potem robili badania ile osób za te wozy zagłosuje w tym również wśród straży pożarnej co potem wypłynęło z rozmów. To jednak nie to samo.

Urzędujący politycy zwłaszcza prezydenci patrz Duda w wyborach 2020 mają swego rodzaju przewagę, że można łączyć urząd z kampanią. Bo wystarczy wykonywać swoje obowiązki. I można to pokazać w kampanii. Gdyby jakiś inny prezydent czy burmistrz innego miasta które kupiło by radiowozy przekazywał je Policji co na ogół ma miejsce to by nikt nic nie powiedział. 

Tak samo Duda czy każdy inny jego poprzednik ubiegający się o reelekcje mógł wypełniając swoje rutynowe obowiązki pokazać się w kampanii i z tego każdy z nich korzystał  i będzie korzystał.

https://joemonster.org/filmy/132387/Balcerowicz_w_Kanale_Zero_orze_Mazurka

Balcerowicz orze Mazurka. Zniszczył pisowskiego matoła. 

Opublikowano
13 godzin temu, mirro napisał(a):

Łoooooo znowu bojowe zadanie?

Nie widzisz lebrze jeden ( z całym szacunkiem)że Cię przepraszam? Co mnie tu z Nowacką wyjeżdżasz?

dal niego bardziej odpowiednie byoby -ciul albo buc.

13 godzin temu, racyl napisał(a):

Z kredy jakieś zawrotnej ilości wapna odżywczego i ph się nie osiągnie .  

Kiedyś przed sadzeniem na jesienie też tak 2bb na 0,5ha rozsiałem, na wiosnę badanie było to wartości małe wyszły a tam gdzie poleciało budowlane to wartości nie porównywalne z kredą

taa wysiej na piasku bez opadow to bedzie fajnie..

2 godziny temu, Takeda napisał(a):

Polska polityka to jedno wielkie przejęzyczenie się. Minister edukacji przejęzyczyła się o polskich nazistach. Minister ds. równości przejęzyczyła się, że ma wyższe wykształcenie. Minister zdrowia przejęzyczyła się, że wszystko naprawi, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Minister sportu tak chciał zmienić ustawę o sporcie, że wyszło z tego jedno wielkie przejęzyczenie się i musiał kupić cztery strony w „Przeglądzie Sportowym”, żeby ktoś to pochwalił w końcu. Minister sprawiedliwości przejęzyczył się tyle razy, że dzisiaj nie wiemy, kto jest Prokuratorem Krajowym, a sędziowie unieważniają wyroki skazującego trzykrotnego mordercę. Minister obrony przejęzyczył się, gdy musiał tłumaczyć, gdzie są miny przeciwpancerne i dlaczego w magazynie Ikei. Minister finansów przejęzyczył się, gdy mówił, że jest tylko od tego, by realizować uchwały PKW. Minister nauki przejęzyczył się, gdy szantażował rektora uczelni. Minister klimatu i środowiska przejęzyczyła się, gdy mówiła, że jej resort w związku z powodzią będzie udzielał oprocentowanych pożyczek. Minister kultury przejęzyczyła się, gdy dawała Jasiowi Kapeli stypendium, żeby ten zrobił musical o aborcji. Minister spraw zagranicznych przejęzyczył się, gdy mówił, że w Polsce obowiązuje międzynarodowe prawo, potem się okazało, że wcale nie, gdy miałoby to dotyczyć premiera Izraela. Minister spraw wewnętrznych przejęzyczył się, gdy chciał zamówić ekspertyzy u fachowców, a niechcący zamówił u Piątka, Mierzyńskiej i Suchanow. A Ministerstwo Cyfryzacji przejęzyczyło się, gdy z walki o wolny internet wyszła walka o cenzurę A szef Rady Ministrów oczywiście przejęzyczył się, gdy mówił ludziom mieszkających na terenach zagrożonych powodzią, że nie ma powodu do paniki

No i potem nie dziwota, że fanatycy uważają, że Stanowski to pisior. Jak każdy dziennikarz czy polityk w jakimś stopniu k**wą jest, ale za to inteligentną.

W dniu 26.01.2025 o 22:50, Takeda napisał(a):

no i niech się cieszą białorusy, po kartoflanym Fürerze najprawdopodobniejszy scenariusz to koniec tego kraju. A zachód robił wszystko by Białoruś była w tym miejscu co jest.

widzę fan hasła  „Ein Volk, ein Reich, ein Führer”. 🤔 Akurat ci bandziorzy, mordercy i złodzieje będą ostatnimi osobami które uda się złapać i deportować.

Bo Arabia Saudyjska to najważniejszy dla USA kraj by zrobić cokolwiek na wzór porządku na bliskim wschodzie i oni o tym wiedzą.

Osobiście czekam na tą pracę doktorancką co tam się chwaliła, że pisze

dzień jehowych jak ja to mówię, po 13 jak już 3 ekipa domokrążców z serduszkami się dobijała odłączyłem dzwonek, co roku jedna czasem dwie chodziły po wsi, w tym roku zerwali się ze smyczy

ty tez sie przejezyczyles czy klamales z tymi wizytami ??
gdzie nazwa gminy ??  klamiesz jak kazdy pis-owiec ?? 

• Haha 1
Opublikowano

Niemcy umożliwiają duży import LNG z Rosji do Europy

Europa kupuje od Rosji więcej skroplonego gazu ziemnego niż kiedykolwiek wcześniej, w tym za pośrednictwem będącej własnością Niemiec, byłej spółki zależnej Gazpromu, Sefe.  Firma wcześniej nosiła nazwę Gazprom Germania, była spółką zależną rosyjskiego państwowego koncernu Gazprom. W ubiegłym roku za pośrednictwem Sefe przetransportowano do Unii Europejskiej ponad sześciokrotnie więcej skroplonego gazu ziemnego (LNG) niż w 2023 r.

„Sefe nie dostarcza rosyjskiego LNG do Niemiec” – podała spółka. Według Sefe nie jest możliwe określenie, jaka część LNG docierającego do Francji ostatecznie trafia do rurociągów Niemiec.

Według Komisji Europejskiej największymi importerami LNG w UE są Francja , Hiszpania, Holandia, Belgia i Włochy. Gaz kierowany jest rurociągami z terminali w tych krajach, miesza się z istniejącym gazem i transportowany jest dalej – m.in. do Niemiec.

miłość niemiecko-rosyjska jest wieczna

a głupi zełeński liże niemieckie d*py myśląc, że niemcy pomogą ukrainie

• Like 1
Opublikowano

"Do konkursu o zakup telewizji TVN od Warner Bros. Discovery staje dwóch poważnych inwestorów. Pierwszym jest biznesmen z listy najbogatszych Polaków - Michał Sołowow, druga oferta wpłynęła od holdingu Wirtualnej Polski - ustalił dziennikarz śledczy Radia ZET Mariusz Gierszewski. Według naszych informatorów WP wystąpiła z ofertą w konsorcjum z innym podmiotem, który może być powiązany z miliarderem i biznesmenem Rafałem Brzoską. Michał Sołowow ofertę miał złożyć przez swój austriacki fundusz" - czytamy na stronie radia.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

"W związku z finansami - zdaniem jednego z rozmówców - "nawet przy Nowogrodzkiej mają dystans i nie ufają Sakiewiczowi".

- Myśmy im dawali pieniądze, a gdzie te pieniądze poszły? - mieli zastanawiać się politycy PiS, którzy gościli w Republice, cytowani przez Jacka Gądka z "Newsweeka".

Ach te Sakiewicz, niewdzięczna gadzina

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał(a):

ja, w przeciwieństwie do ciebie - stałego widza republiki - nie oglądam jej wcale,

A ja se oglądam i dobrze mi tak.🤣

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał(a):

dobrze, że ci się podoba bo tusk vision network już prawie kaputt :D 

Tylko ma wg plotek kupić Wirtualna Polska, chyba Don Orleone jednak nie będzie chodził jak do siebie xD 

• Haha 1
Opublikowano

Zgadzacie się z tym?

A i jeszcze burak🤭

Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał(a):

Wielka radość wynieśli i wyrzucili .

Grzegorz Braun został wyniesiony przez służby z sali plenarnej w Parlamencie Europejskim :D po tym, jak "zbezcześcił okrzykami minutę ciszy dla ofiar Holocaustu". Informację przekazali Łukasz Kohut i Dariusz Joński na portalu X.

https://www.fakt.pl/polityka/skandal-w-parlamencie-europejskim-braun-wyrzucony-z-obrad/17nk756

Starostę też wyrzucili .

A czego się spodziewałeś po brukselskim knesecie?

image.png

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

https://joemonster.org/filmy/132387/Balcerowicz_w_Kanale_Zero_orze_Mazurka

Balcerowicz orze Mazurka. Zniszczył pisowskiego matoła. 

Wiem, że jak Mazurek jechał po pisiorach to było oki, teraz nie bo ośmiela się po rządzących, no ale sami mu podkładają materiał, ale do rzeczy. Jakie tu widzisz zaoranie? Wyrwane gówno z kontekstu i za diabła nie wiem o co chodziło jednemu jak i drugiemu. Akurat statystykę matematyczną miałem znałem, nawet o dziwo dostałem swego czasu 4 na zaliczeniu, ale i tak nie wiem o co tam szło bo z tego co zamieściłeś nic nie wynika, wynika że nie było zaorania, ale może w całości ?

57 minut temu, galan99 napisał(a):

Wielka radość wynieśli i wyrzucili .

Grzegorz Braun został wyniesiony przez służby z sali plenarnej w Parlamencie Europejskim :D po tym, jak "zbezcześcił okrzykami minutę ciszy dla ofiar Holocaustu"

to że Braun upomniał się o ofiary żydowskiego ludobójstwa w Palestynie i okolicach bardzo dobrze, to że parlament europejski jest bardzo dobrym miejscem do tego to oczywistość, jednakże czas który wybrał? Powiedzieć, że był nieodpowiedni to mało. Wylazło, że może Braun jest i elokwentny i inteligentny, jednak cham i buc.

Chociaż myslę, że ten swoisty ekshibicjonizm który stosuje czy on czy Korwin czy Kołodziejczak, czy kilku innych teraz czy kiedys (chociażby Lepper) oczywiście w różnym stopniu, jest zaspokojeniem swojego przerośniętego ego stulejarza. Jeden sprawiedliwy przeciw tysiącom, odklejeńcy potrzebujący uwagi i bojący się zapomnienia.

Howgh 🤣

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Ostatnio trochę korzystałem z portalu WP mi nie pasuje , zdecydowanie wolę Onet , no i jeszcze raz powtórzę że jednym z najlepszych był portal informacyjny TVP Info pod rządami Kurskiego .

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

"Do konkursu o zakup telewizji TVN od Warner Bros. Discovery staje dwóch poważnych inwestorów. Pierwszym jest biznesmen z listy najbogatszych Polaków - Michał Sołowow, druga oferta wpłynęła od holdingu Wirtualnej Polski - ustalił dziennikarz śledczy Radia ZET Mariusz Gierszewski. Według naszych informatorów WP wystąpiła z ofertą w konsorcjum z innym podmiotem, który może być powiązany z miliarderem i biznesmenem Rafałem Brzoską. Michał Sołowow ofertę miał złożyć przez swój austriacki fundusz" - czytamy na stronie radia.

No tak Sołowow upasł się na Olefinach u Obajtka to teraz telewizja się marzy. Tvn em interesowała się jakiś czas temu rodzina Berlusconich teraz interesują się inni a kto kupi czas pokaże.

46 minut temu, Takeda napisał(a):

Wiem, że jak Mazurek jechał po pisiorach to było oki, teraz nie bo ośmiela się po rządzących, no ale sami mu podkładają materiał, ale do rzeczy. Jakie tu widzisz zaoranie? Wyrwane gówno z kontekstu i za diabła nie wiem o co chodziło jednemu jak i drugiemu. Akurat statystykę matematyczną miałem znałem, nawet o dziwo dostałem swego czasu 4 na zaliczeniu, ale i tak nie wiem o co tam szło bo z tego co zamieściłeś nic nie wynika, wynika że nie było zaorania, ale może w całości ?

Co ty w podstawówce na matmie lekcji o zbiorach nie miałeś nie wiesz co to średnia?. Przecież tam jasno wszystko wyłożone jak cep. Mazurek pewnie chciał z jakiegoś ekstremalnego przykładu normę na coś zrobić to go Balcerowicz zaorał.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Sprawa dla @Tomasz0611 Najmądrzejszy człowiek w Polsce zna się na wszystkim jak się wypowie 

A co mnie obchodzą jakieś twoje problemy xD 

plac Brodowicza 1

16-070 Choroszcz

Tam Ci powinni pomóc w twoich sprawach xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał(a):

https://www.facebook.com/reel/1136428974181866

Gość ma problem . Zachwalasz Fotowoltaikę że masz najlepszą w Polsce to byś udzielił porady jak zarabiać i płacić małe rachunki .

Jak ma na nowych zasadach to nie mam żadnej porady, po prostu fotowoltaika na nowych zasadach się nie opłaca proszę pana ... Też teraz płacę, bo w okresie 01.2024-06.2024 zabrakło mi trochę prądu, a teraz wszystkich z foto przenieśli na faktury prognozowane ... Takie prawo wprowadzono i nic na to nie poradzisz ...

Ja jestem bardzo zadowolony i bardzo sobie chwalę fotowoltaikę ... Gdyby nie foto to w 2023 bym zapłacił z 12.000 PLN za prąd, a zapłaciłem 450zł ...

Edytowane przez Tomasz0611