Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ale jaja polityka Batyra stawania kantem i rycia pod Polską przynosi żniwo.

Ja myślę, że Batyr powinien Zero ułaskawić awansem jak Duda Kamińskiego i Wąsika. Sondaże się poprawią na pewno.😄

WP jest raczej kojarzone bardziej z pisem niż z ko.

https://wiadomosci.wp.pl/zaden-nie-kryje-niecheci-co-mysla-polacy-wskazali-lepszego-7219241123412928a

"Kto z poniższych polityków – Karol Nawrocki czy Donald Tusk – jest Pana/Pani zdaniem lepszym politykiem?" - na tak postawione pytanie odpowiedzieli uczestnicy badania.

Łączne poparcie dla urzędującego prezydenta wyniosło 44,9 proc. Z kolei premiera wskazało 49,4 proc. respondentów. 

14 minut temu, jahooo napisał(a):

A masz coś przeciwko , aby wieloletnie nieudolne rządy POPiS-u zmienić na jakąś trzecią opcję ?

A gdzie ta 3 opcja? Kto to jest? 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

HTML już od trzeciej wersji obsługiwał skrypty umożliwiające zagnieżdżanie ankiet wprost na stronie a obecna wersja - piąta zdaje się i bez skryptów to umożliwia i dlaczego na tej stronie

40 minut temu, hubertuss napisał(a):

ta wupe nie umieściła takiej ankiety jako uzupełniającej (powszechne teraz takie na różnych portalach wprost na stronie artykułu) do tych badań na które się powołuje

a że wupe propisdzielskie? pierwsze słyszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
44 minuty temu, jahooo napisał(a):

A masz coś przeciwko , aby wieloletnie nieudolne rządy POPiS-u zmienić na jakąś trzecią opcję ?

Konfederacja puki co nie jest opcją a grupą  ludzi , nie ma wspólnej idei , programu to nie może się udać na szerszą skale 

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

zawsze była 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

zawsze była 

nie upieram się bo mało a w zasadzie prawie wcale nie czytuję a telewizora nie mam to i kanału nie zobaczę bo mają chyba i w naziemnej swój

jak czasem anteny komu czy co tam zleci montuję to przy programowaniu muxów coś pamiętam że takie jest

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie upieram się bo mało a w zasadzie prawie wcale nie czytuję a telewizora nie mam to i kanału nie zobaczę bo mają chyba i w naziemnej swój

jak czasem anteny komu czy co tam zleci montuję to przy programowaniu muxów coś pamiętam że takie jest

ta sama ankieta była przez chwilę na Onet - i znikła, widać ktoś się kapnął, że to strzał w stopę

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

portal internetowy jest bardziej pro pisowski niż peowski a stacja tv niewiem nigdy nieoglądałem 

che; teraz jak wspomniałem a masz gdzie to pewnie bodaj z raz zajrzysz i tam?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

ta sama ankieta była przez chwilę na Onet - i znikła,

może kto jakiego screena zrobił zanim znikła? tylko gdzie takie screeny wrzucają? może by poszukał?

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Łooooooo to gwarancja zarobku jest.🤣

tam zawsze bylo taniej . az dziw do bio-agry czy czech blisko. tylko podkarpacie przebija ceny-w dol..

do bio-agry jest ten problem ze nie ma czego z tamtad wziac z powrotem..

matejka daje 380. de-heus 10 wiecej..

Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał(a):

HTML już od trzeciej wersji obsługiwał skrypty umożliwiające zagnieżdżanie ankiet wprost na stronie a obecna wersja - piąta zdaje się i bez skryptów to umożliwia i dlaczego na tej stronie

ta wupe nie umieściła takiej ankiety jako uzupełniającej (powszechne teraz takie na różnych portalach wprost na stronie artykułu) do tych badań na które się powołuje

Jak by na to nie patrzył. To z jednej strony jest nawet dla mnie zaskoczenie bo Tusk ma dużo za uszami i jako wieloletni polityk na koncie wiele nie popularnych decyzji. Z drugiej strony patrząc na politykę Nawrockiego wszystko na oślep na nie. To i w sumie nie dziwi. Ostatnie nie podpisanie nominacji oficerskich ludziom którzy zaczęli studia jeszcze za pisu ukończyli je i spełnili inne warunki i to im się należy jest śmieszne. A próba zepchnięcia winy na Tuska wręcz idiotyczna. 

Opublikowano (edytowane)

no ja też za bardzo nie wiem co o tym sondażu myśleć ale i nie zamierzam dociekać głębiej - strata czasu i uwagi
ani te przepychanki o nominacje ani jakieś sondaże to nic istotnego co ma rzeczywisty wpływ na przyszłość.

Oni nigdy nie przestaną sobie wzajem dogryzać i brak zainteresowania tym jest najzdrowszym co możemy zrobić.

z naszej strony przesłanie powinno być takie - macie się q.wa dogadać i xuj nas obchodzi jak bo jak nie to obaj pójdziecie na kopach i tyle wam z tego wyjdzie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak by na to nie patrzył. To z jednej strony jest nawet dla mnie zaskoczenie bo Tusk ma dużo za uszami i jako wieloletni polityk na koncie wiele nie popularnych decyzji. Z drugiej strony patrząc na politykę Nawrockiego wszystko na oślep na nie. To i w sumie nie dziwi. Ostatnie nie podpisanie nominacji oficerskich ludziom którzy zaczęli studia jeszcze za pisu ukończyli je i spełnili inne warunki i to im się należy jest śmieszne. A próba zepchnięcia winy na Tuska wręcz idiotyczna. 

Powiem tak - z punktu widzenia obywateli ta wojenka na górze jest niepotrzebna. Z innego punktu widzenia - prezydent nieudolnie próbuje zwrócić uwagę, że parlament stanowi bardzo kulawe i liche prawo, a prezydent nie musi podpisywac wadliwych przepisów. Obecnie mamy pat, w którym obie strony są winne i obie muszą razem znaleźć rozwiązanie. Bo ten klincz to tylko woda na młyn dla przeciwników naszego kraju. A rykoszetem obrywa się niczemu niewinnym obywatelom, którzy służą krajowi, tak jak co oficerowie, którym prezydent odmówił awansu w tym symbolicznym dniu. Z jednej strony - może proceduralnie miał rację, z drugiej - procedury można zmienić, jeśli nie łamie to stanowionego prawa, a dla człowieka trzeba być człowiekiem. I premier i prezydent jakoś nie chcą dostrzeć, że w tej wojnie obaj tracą, ich ugrupowania też. A jak dojdzie do wyborów, trzeba będzie się użerac z planktonem, który przepchnie do parlamentu po 2-3 posłów i potem pod ich dyktando próbowac rządzić. To oznacza dla kraju katastrofę, tak było w koalicji z Lepperem, podobnie jest teraz. 

Nie można uprawiac polityki "nie bo nie" ani "tak cię zrobimy w jajo, że sam się w d.... pocałujesz z uśmiechem" - bp w interesie kraju jest zupełnie coś innego, co w tym zacietrzewieniu uciekło wielu ludziom ze świecznika. A medialną wojenką przykrywa się problemy, na które zapracowały kolejne rządy, a obecny nie ma pomysłu, jak z nich wybrnąć.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

jako wyborca pisu, pewnie nie wiesz, ze, to pepsi bardziej szkodliwe niz zwykle..

pokaż badania ? 

3 godziny temu, jacus napisał(a):

u was nie padalo ani mgly nie bylo ?

pada i mgła jest pszenica posiana do 8 października .... gdybyś obserwował rok, pogodę   a nie propagandy o zmieniającym się klimacie  ... widziałem ze zimy rok to zasiałem szybciej i śmieje się z wszystkich ... po za tym głeboszowałem w tym roku pola różnica kolosalna woda nie stoi ...  gdy robiłem opryski pewny byłem ze się utopie  a tu pyk ani kolein niema 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Człowieku ta wasza propaganda już nie działa. Ludzie już nie kupuje tego, że ujnia to ujnia tamto. Bo większość wie, że jak pis rządził to Morawiecki się na wiele zgadzał również w kwestii obostrzeń klimatycznych.

Co do sondażu Onetu do wyborów zostało jeszcze dwa lata na dzień dzisiejszy większe szanse ma pis z konfa to i ja ci mogę powiedzieć to samo. Po prostu wyborcy ko trzeźwo patrzą na świat co nie znaczy że zagłosują na pis bo nie wierzą w ko.

co ty bierzesz ? 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

A rykoszetem obrywa się niczemu niewinnym obywatelom, którzy służą krajowi, tak jak co oficerowie, którym prezydent odmówił awansu w tym symbolicznym dniu. Z jednej strony - może proceduralnie miał rację, z drugiej - procedury można zmienić, jeśli nie łamie to stanowionego prawa, a dla człowieka trzeba być człowiekiem. I premier i prezydent jakoś nie chcą dostrzeć, że w tej wojnie obaj tracą, ich ugrupowania też. A jak dojdzie do wyborów, trzeba będzie się użerac z planktonem, który przepchnie do parlamentu po 2-3 posłów i potem pod ich dyktando próbowac rządzić. To oznacza dla kraju katastrofę, tak było w koalicji z Lepperem, podobnie jest teraz. 

Nie można uprawiac polityki "nie bo nie" ani "tak cię zrobimy w jajo, że sam się w d.... pocałujesz z uśmiechem" - bp w interesie kraju jest zupełnie coś innego, co w tym zacietrzewieniu uciekło wielu ludziom ze świecznika. A medialną wojenką przykrywa się problemy, na które zapracowały kolejne rządy, a obecny nie ma pomysłu, jak z nich wybrnąć.

Co ty wypisujesz kto miał racje jakie proceduralnie? Procedura jest od lat niezmienna. Ludzie kończą szkoły spełniają warunki i dostają awanse oficerskie. Tak jak ty o ile to możliwe piszesz maturę zdajesz i dostajesz świadectwo. Dyrektor twojej szkoły nie musi o nie prosić kuratora czy ministra. 

Nawrocki sobie wymyślił, ze chce więcej rządzić choć nie ma do tego uprawnień. Chce by przychodzili do niego szefowie poszczególnych służb nie wiadomo po co. Najpierw jego kancelaria bredziła, że musza ustalać komu dać te nominacje. A jaka durni uświadomili, ze to się nie ustala bo to z automatu idzie to zaczęli bredzić, że ich nie informują o stanie państwa. Jak rząd pokazał pisma, ze informują to znowu coś zaczęli bredzić że premier nie pozwala przychodzić do prezydenta szefom służb. Ale oni nie musza przychodzić do prezydenta nie ma obowiązku prawnego. Jak prezydent chce coś od służb to zaprasza ministra lub koordynatora. Nawrocki po prostu strzelił focha i ludzie to widzą  A zwalanie tego na Tuska to już idiotyzm.

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ale oni nie musza przychodzić do prezydenta nie ma obowiązku prawnego. Jak prezydent chce coś od służb to zaprasza ministra lub koordynatora.

Jest RBN. Se może podziałać. Śmiem twierdzić że ani Pan Prezydent, ani jego przydupasy pojęcia o pewnych sprawach nie maja. O ile Pan Prezydent nie musi, to jego świta powinna. Ale widać świta ma inny komunikat przed oczami. 

• Thanks 1
Opublikowano

Świta ma przed oczami hasło walka z Tuskiem i to odbiera trzeźwe myślenie. Pojęcia oczywiście, że nie mają bo na początku tłumaczyli, że to kto miał by dostać podpis pod nominacją oficerską miało by być omawiane. Co jest totalną bzdura i czego nikt nigdy nawet Duda nie robił. Kolejne późniejsze tłumaczenia to już tylko rozpaczliwa próba obrony wizerunku by nie wyjść na durnia. Co słabo wyszło. Może nominacje z generalskimi im się na początku pomyły i myśleli, ze to tak samo działa i się omawia to bo i premier podpisuje i prezydent i trzeba omawiać komu dać a komu nie.

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Służby w akcji 5 min. w Komisariacie Policji w Trzemesznie odbyło się uroczyste przekazanie drukarki. Jak napisano na stronie KPP Gniezno, drukarka ma wpłynąć na zapewnienie dobrego poziomu obsługi interesantów. sprawnego Niestety nie wiemy, czy do drukarki dodano jakieś ryzy papieru, bo to jest najważniejsze i piszemy (niestety) całkowicie serio. Zdjęcie KPP Gniezno 스 の ፅጌ SLS”

Apel do MSWiA i wydziału komunikacji: Bardzo prosimy, nie róbcie takich wizerunkowych wpadek.

Choć jakby dodali kapelana i wstęgę to było już zaorane na perłowo. Ważne że jest kasa na komisje śledcze, ciągłe zmiany etatowe w prokuraturach, odprawy z tym związane i ...🤦‍♂️

@hubertuss patrzaj alkoholik rządzi 

Opublikowano

bez ksiedza proboszcza i poswiecenia ?? to skandal..

2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

pokaż badania ? 

pada i mgła jest pszenica posiana do 8 października .... gdybyś obserwował rok, pogodę   a nie propagandy o zmieniającym się klimacie  ... widziałem ze zimy rok to zasiałem szybciej i śmieje się z wszystkich ... po za tym głeboszowałem w tym roku pola różnica kolosalna woda nie stoi ...  gdy robiłem opryski pewny byłem ze się utopie  a tu pyk ani kolein niema 

co ty bierzesz ? 

ja mam zasiane i opryskane, ale  po kukurydzy nie sieje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v