Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

pis kradł a pieniądze znalazły się na koncie po :D 

po nie ukrywała sponsora za 200 000zł bo to mała kwota, a pis ukrywał za darmo :D 

widział ktoś większych idiotów?

ps. to tylko analiza "rozumowania" po-łgłówków

Goebbels twoja desperacja jest już śmieszna. Jako fanatyk desperacko próbujesz ludziom wmówić, że po kryło przekręt pisu za grosze łapówki. Ale nie wielu w to wierzy.

6 godzin temu, nie napisał(a):

Kolejny wyrok za zabójstwo uchylony tylko z powodu tego, że sędzia, który w sprawie orzekał w pierwszej instancji się nie podobał, bo został powołany po 2018 r.

Efekt deformy sądownictwa autorstwa Zbigniewa Zero. Noeosędzia to nie prawnie powołany człowiek na stanowisko sędziego.

Godzinę temu, nie napisał(a):

ktoś powie mógł sprawy nie brać, ale dzisiaj w każdej sprawie klient może zażądać od swojego adwokata wniosku o wyłączenie "neosędziego"

Tak działa prawo. Człowiek który nie legalnie został sędzią nie może wydawać legalnych działających wyroków. Pis bezprawnie zmieniając system nominowania sędziów sprawił, że nominowani nie mają żadnych uprawnień i ich wyroki lecą do kosza. 

3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

rudy gotuje żurek wpierdala , ubiera choinki , jeździ na nartach .. i tresuje swoich pożytecznych idiotów 

Może być zdjęciem przedstawiającym pomnik, trawa, droga, mgła i tekst „$ SLASCY GORNICY POZDRAWIAJA SLASCYGORNIC POZD RAWIAJA RUSK พณ TUSKA ٢ WEGIELTUSKÁ ٥”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „G G 陣 SLASCY SLASCYGORNICY GORNICY POZ DRAWIAJA RUSKI ξι TUSKA”

Może być zdjęciem przedstawiającym pociąg i kolej

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „SLASCY SLASCYGORNICY y GORNICY MPOZDRAWIAJA POZ DRAWIAJA RUSKI WEGIELTUSKA ξιι TUSKA”

Jak pis sprowadzał ruski węgiel to co nie przeszkadzało ci?

Opublikowano (edytowane)

straszne @12Pafnucy 

zobacz 

📢 Nowa umowa handlowa między UE a Ukrainą weszła w życie wczoraj, kończąc okres pełnej liberalizacji importu  Polska poparła porozumienie na forum Unii, ale nie zniosła krajowego embarga na zboża z Ukrainy 🌾⬇
https://www.topagrar.pl/.../ukrainskie-zboze-nie-wjedzie...
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Młodzi tylko narzek ają Tylewam Tyle wam obiecuję "ZJEBY" Premierze, tak jak mówisz nie jest mi gorzej jest mi lepiej, tylko ja jeszcze tego nie wiem Uśmiecham się od rana”
Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał(a):

Polska ma mało wody i te rzeki też to bardziej cieki wodne 🤣 , miały być tiry na tory i też nie pykło

Polska przede wszystkim nie ma taniego węgla . U nas węglanie opłaca się już wydobywać a co dopiero wozić go po kraju. Do każdego górnika jako podatnicy dopłacamy 100 tys rocznie.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

straszne @12Pafnucy 

zobacz 

📢 Nowa umowa handlowa między UE a Ukrainą weszła w życie wczoraj, kończąc okres pełnej liberalizacji importu  Polska poparła porozumienie na forum Unii, ale nie zniosła krajowego embarga na zboża z Ukrainy 🌾⬇
https://www.topagrar.pl/.../ukrainskie-zboze-nie-wjedzie...
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Młodzi tylko narzek ają Tylewam Tyle wam obiecuję "ZJEBY" Premierze, tak jak mówisz nie jest mi gorzej jest mi lepiej, tylko ja jeszcze tego nie wiem Uśmiecham się od rana”

Idą śladami PiS...

Niezbyt to dobrze...

• Like 1
Opublikowano

Rolnicy na skraju wyczerpania, tymczasem za chwilę nowe podatki. "Nie ma w tym żadnej logiki"

https://www.topagrar.pl/articles/polityka-rolna/rolnicy-na-skraju-wyczerpania-tymczasem-za-chwile-nowe-podatki-quot-nie-ma-w-tym-zadnej-logiki-quot-2552527

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Polska przede wszystkim nie ma taniego węgla . U nas węglanie opłaca się już wydobywać a co dopiero wozić go po kraju. Do każdego górnika jako podatnicy dopłacamy 100 tys rocznie.

Z tą dopłata do górnika to nie do końca tak jest , bo w zasadzie to średnia netto w górnictwie jest niższa od 100 tys na rok

Opublikowano

hmm ciebie nie ? 

Od 2026 roku ceny nawozów będą wyższe

Wchodzi nowy podatek węglowy - CBAM

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/od-2026-roku-ceny-nawozow-beda-wyzsze-wchodzi-nowy-podatek-weglowy-cbam-2539588

Opublikowano

Wstrząsające efekty kilkumiesięcznego śledztwa dziennikarzy Gońca:

️ Andrzej R., skazany na 6 lat więzienia przestępca, który po wyroku uciekł z kraju, latami utrzymywał bardzo bliskie relacje z rzecznikiem policji M. Ciarką i europosłem KO D. Jońskim

️ Joński i Ciarka, pytani dziś przez Goniec o relacje z przestępcą, zapadli się pod ziemię

️ Andrzej R. to przyjaciel Krzysztofa Rutkowskiego. W telewizji udawał na zmianę radcę prawnego, detektywa, funkcjonariusza policji albo komornika. Oszukał dziesiątki ludzi 

️ Jedna z ofiar Andrzeja R.: „On zajeżdżał po Ciarkę pod samą Komendę Główną!”. Inna: „Andrzej R. nawet bywał u Mariusza na Komendzie!”

️ Znajomy M. Ciarki: „Jeździli z Andrzejem R. po Warszawie radiowozem. Traktowali radiowozy jak taksówki”

️ Na jednym ze zdjęć rzecznik policji M. Ciarka przytula się po wyjściu z imprezy z… dwoma przestępcami, Andrzejem R. i udającym detektywa Krzysztofem Rutkowskim

️ Policja po ustaleniach Gońca zapowiada: zweryfikujemy relacje łączące Andrzeja R. z Mariuszem Ciarką

️ Andrzej R. pomagał w karierze politycznej europosłowi KO D. Jońskiemu. Gdy pytamy Jońskiego o przyjaźń z oszustem, rzuca słuchawką

️ Andrzej R. zarzuca politykowi, że kupował mu drugie prezenty, których europoseł nie wpisywał do rejestru korzyści. Polityk nie chce na ten temat rozmawiać.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

no na pewno za po JSW pobiło rekord ilości prezesów 50 prezesów jest w JSW   

nawet zagur sie odezwał 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Z tą dopłata do górnika to nie do końca tak jest , bo w zasadzie to średnia netto w górnictwie jest niższa od 100 tys na rok

Chodzi o to ilu jest zatrudnionych w górnictwie a ile rząd musi dokładać do górnictwa. Łącznie to około 9 mld zł za ostatni rok.

g4s--_sxiaaxork.jpg

Opublikowano

to ja ci pomogę taka sama cena  węgla jak 2022 

Teraz, jacus napisał(a):

mam nadzieje ze potrafisz znalezc zaleznosc wynikow fiansowych od ceny wegla ,

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „95% POLAKÓW JEST ZADOWOLONYCH ZE SWOJEJ PENSJI. M ANKIETĘ PRZEPROWADZONO WŚRÓD LOSOWO WYBRANYCH 460 POSŁÓW.”

Teraz, jacus napisał(a):

a teraz romus podaj ceny wegla koksujacego w tych latach..

tu masz lepsze cenny 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

U nas to nigdy dobrze w tym kraju nie będzie. Za dużo złodziei.

Od dołu do góry w każdym zakładzie państwowym ... Jedni wynoszą miliony a inni młotki, wiertarki i klucze ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v