Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygnębiające i alarmujące dane po lekturze opublikowanego w piątek pełnego raportu IBE nt. prac domowych📉Wnioski z niego płynące są zupełnie oddmienne od zaprezentowanego kilka tygodni temu podsumowania, a nauczyciele i dyrektorzy szkół publicznych masowo zgłaszają negatywne reakcje po zniesieniu obowiązkowych prac domowych:

- Trudności z utrwalaniem materiału ( 91% w kl. IV-VIII)
- Spadek motywacji uczniów (84% w kl. IV-VIII)
- Spadek samodzielności (77% w kl. IV-VIII)
- Spadek systematyczności w uczeniu się (81% w kl. I-III)
- Obniżenie poczucia odpowiedzialności za naukę (80% w kl. IV-VIII)

Zdecydowana większość nauczycieli (90% w kl. IV-VIII) uważa, że zmiany NIE są korzystne dla uczniów, a 75% negatywnie ocenia wpływ zmian na ich własną pracę. 

Co jeszcze musi się wydarzyć, aby w końcu MEN wycofał się z tego szkodliwego pomysłu, który szkodzi całemu przyszłemu pokoleniu?

Opublikowano
12 minut temu, nie napisał(a):

Co jeszcze musi się wydarzyć, aby w końcu MEN wycofał się z tego szkodliwego pomysłu, który szkodzi całemu przyszłemu pokoleniu?

Coś w tym jest, dzisiaj gdzieś wpadła mi wypowiedź kogoś, że następna pandemia nam grożąca, to będzie pandemia debilizmu wśród młodych ludzi.

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

Aby cokolwiek się zmieniło, to rodzice muszą bardziej zainteresować się edukacją swoich dzieci. Jeśli praca domowa nie jest obowiązkowa a jej brak nie kończy się stwierdzeniem "pała-siadaj", to nie ma szans aby rodzice się tym przejmowali. Do tej pory to była ostatnia rzecz, która jeszcze zmuszała ich do zainteresowania co czyni ich latorośl. Teraz już nic nie spędza im snu z powiek. Niech zrobią badania, ankietę ile czasu rodzice poświęcają swoim dzieciom w kwestii nauki, Iiiii nie chodzi tu o przelanie kieszonkowego blikiem.

Opublikowano

watpie zeby naprawde chcial ukrasc co za drobne..

sam staram sie nie korzystac z kas samoobslugowych.. pare drobiazgow mozna ale wiekszy towar, tym bardziej na wage czy jakies pieczywo i problem.

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Aby cokolwiek się zmieniło, to rodzice muszą bardziej zainteresować się edukacją swoich dzieci. Jeśli praca domowa nie jest obowiązkowa a jej brak nie kończy się stwierdzeniem "pała-siadaj", to nie ma szans aby rodzice się tym przejmowali. Do tej pory to była ostatnia rzecz, która jeszcze zmuszała ich do zainteresowania co czyni ich latorośl. Teraz już nic nie spędza im snu z powiek. Niech zrobią badania, ankietę ile czasu rodzice poświęcają swoim dzieciom w kwestii nauki, Iiiii nie chodzi tu o przelanie kieszonkowego blikiem.

a jaka wartosc ma praca domowa spisana z internetu czy napisana przez rodzicow ??

takie prace  wypadalo by pisac w szkole w specjalnej sali bez dostepu do internetu ,z regalami pelnymi ksiazek i encyklopedii.

Opublikowano

Piotr Malepszak, wiceminister infrastruktury, na konferencji w łodzi, kłamie wprost do kamery, że różnica przejazdu na trasie warszawa - łódź, przy prędkościach 250 vs. 320 to 23min. !!

żaden obecny dziennikarz nie miał odwagi wykazać kłamstwa

cpk ogłosiło przetarg na budowę dworca i tunelu pod CPK
i co?
dokumentacja UTAJNIONA :D 

albo kłamią albo utajniają - co chcą ukryć??

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

albo kłamią albo utajniają - co chcą ukryć??

Spokojnie, kolej nie powstanie, Telus sprzedał działkę xD Gliński pięknie go podsumował, czekamy jeszcze na rzetelny materiał Kanału Zero, bo taki będzie, prawda ?? xD 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Daurtona rtona NOW/ KONCENT R JKCJI Jl DROWEGO”

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

że różnica przejazdu na trasie warszawa - łódź, przy prędkościach 250 vs. 320 to 23min. !!

I na ciula sie tym podniecać. Cóż jest 23 minuty w porównaniu z wiecznością?🤣

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

czekamy jeszcze na rzetelny materiał Kanału Zero, bo taki będzie, prawda ??

ale cię i tobie podobnych po-łgłówków d*pa piecze z tym kanałem zero :D bardzo dobrze, skończył się monopol tvn, onetu i innych prestytutek na informacje, nie możecie przeżyć, że są media (nie tylko kanał zero), które pokazują rzetelnie wydarzenia, że demaskują skur......enie "mediów"

materiał już jest, więc teraz grzecznie odszczekasz :D prawda?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

I na ciula sie tym podniecać

tym, że ministrowie kłamią i ukrywają informacje?

widzę, że ciebie też boli, że są ujawniane przekręty władzy

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i nie zawiodłem się. Od razu wina Tuska że Telus zrobił przekręt

kłamliwa menda, pozbawiona honoru 🤮

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v