Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Żałosne to jest. Najpierw zamawiają sondaż w którym PO ma prawie 40% poparcia, później ogłaszają zmiane nazwy, nowa jakość, nowe rozdanie, zaraz będzie ofensywa ustawodawcza i rekonstrukcja rządu. 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Ατy czasem... w Ko już nie trzaskają Znajdź Trzaskowskiego”

Z byłym wiceministrem rolnictwa Michałem Kołodziejczakiem rozmawialiśmy 25 października, tuż po zakończeniu konwencji Koalicji Obywatelskiej w Warszawie

- Ta sytuacja, która jest dzisiaj, oczywiście ona będzie prowadziła do tego, że nastroje będą gorsze. W ogóle według mnie już dzisiaj te nastroje są takie, że te protesty mogłyby być, bo widzimy te problemy, które są, które narastają - twierdzi Kołodziejczak.

Kołodziejczak mówi wprost o frustracji rolników, braku realnej pomocy i o tym, że czas najwyższy mówić o rolnictwie nie tylko przy okazji wyborów

Ani się waż wracać na drogi .

https://www.facebook.com/watch?v=1554793635943266

Przypomnijmy   sobie czas przed wyborami .

PILNE! Tusk i Kołodziejczak na polu kapusty! MASAKRUJĄ PiS i Kaczyńskiego .

czas najwyższy mówić o rolnictwie nie tylko przy okazji wybow

Dokładnie nie prze wyborami .jak było .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i co wam dało to uwłaszczenie ?? U nas wybudowane nowoczesne chlewnie, mocne płoty betonowo-metalowe a u was co ?? Gnój na środku podwórka i płoty z palet powiązanych sznurkiem od snopowiązałki ...

taki sznurek mocniejszy od ywoejgo wezla malzenskiego ile razy ???

wiesz co to jest przemysl ?? 

co z twoich swn zostalo ?procz rozwodu ??

8 godzin temu, dsbh napisał(a):

Patrząc na twoją pisownię to ta nauka do ciebie ma cały czas pod górę 😁.

Co ci szwankuje znowu ? Zresztą, szkoda pytać :ph34r:.

A wy ?

Czy to zdanie ma sens ? 

taki sam sens jak twoje zycie czyli zaden..

u nas wszedzie jest pod gorke albo z gorki..

8 godzin temu, alfa napisał(a):

U nas był spokój z kobietami u was trafia się sporo pół rusa ludzi . No i bieda silna u was na gospodarstwach z 50 lat do tylu jak Podlasie i Mazury . Syf na podwórkach i tak dalej 

tylko czemu wasze dzieci glosuja nogami i za niedlugo ostatni zgasi swiatlo ??

50 lat ??? masz patent debila czy sam sie nim obwolales ?? ile masz lat ??

8 godzin temu, dysydent napisał(a):

a parę tysięcy lat temu i "u was" i "u nas" były mamuty i ma to wpływ na to co dzisiaj taki uj jak tych mamutów trąby

jeśli masz jakieś pojęcie o Historii skoro tak utrzymujesz to wiesz że Polski tej przedrozbiorowej nie ma i nigdy nie będzie bo i populacji tamtej Polski już nie ma i większość z nas którzy dzisiaj mieszkamy na tym terytorium nijak spokrewniona z tamtymi już pomijając fakt że Lubelszczyzna była geograficznym centrum dawnej Polski a pas od Krakowa przez Ostrawę po Wiedeń to  było uj wie co ale na pewno nie Polska rdzenna a co najwyżej Kraków był wielonarodowym peryferium co i tak nadal pytanie - i co z tego na dzisiaj wynika? a no niewiele. Mamy i tutaj pożydowskie wpływy, poskandynawskie a i poniemieckich nieco; choć tych najmniej bo Niemcy dpo dziś raczej powinni bać się tak w pojedynkę tutaj zapuszczać wszak pamiętamy tu wysiedlenia z drugiej wojny jak i pamiętamy wywózki na sybir przez ruskich i akurat z ruskimi to może Wielkopolanie równe skutecznie sobie potrafili w tej Historii radzić jak rubieże obecnie wschodnie polskie

Historyk sie qwa znalazł ylko przegapił że tyle się zmieniło i ani austriackie wpływy do Polski nie wrócą a i skundlenie Niemców czy kacapów też czyni mało prawdopodobnym i prędzej Chińczyków na kacapach czy nawet ponad kacapami oddech czujemy i Ty i ja niż tych już wymarłych na których miejscu ze trzy razy się etnika zmieniła od czasów w których - widzę - nadal tkwisz mentalnie.

no tak; zwrot - "pójść z torbami" ma w znaczeniu wysoką dozę mobilności :D a ile wolności i swobody to jak mało który

jesli twoj historyk nie zyje, to wlasnie na cmentarzu robi za wiatrak 

lubelsczyzna to historycznie czesc ziemi krakowskiej ..

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

U niego jeszcze smok się pałęta....🤭

wysesz sms-a to nawet zionie ogniem.. 

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kupa gówna na środku podwórka to pamiątka po tym jak pan Cysorz zdjął gacie i nasrał pod oknem małopolskiego dziada xD 

znowu pod sklepem sie nabijali ...

niech choc tam bo nigdy nie zapomna takiego wstydu dla parafii.

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może to pismacy co kiedyś w Austrii krowy doili xD 

obstawiam ze nawet do tego bys sie nie nadawal..

dopieor niedawno takie sprzety jakimi my robilismy sie u nas pojawily.. 

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Głowa?

uderzyles nia w sklepienie ?? az pusty odglos na pol wsi sie rozlegl;

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

taki sam sens jak twoje zycie czyli zaden..

u nas wszedzie jest pod gorke albo z gorki..

Szkołę kończyłeś za jajka czy ojciec krowę musiał sprzedać taki byłeś tuman ?

7 minut temu, jacus napisał(a):

znowu pod sklepem sie nabijali ...

niech choc tam bo nigdy nie zapomna takiego wstydu dla parafii.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacus napisał(a):

dopieor niedawno takie sprzety jakimi my robilismy sie u nas pojawily.. 

Nic dziwnego, przecież u was takie zacofanie xD Golicja i Głodomeria xD i jej obatel, Jacuś Placuś, wieprz spod Krakowa xD 

I co byś tu nie pisał, a twoi sąsiedzi budowali marmurowe pałace to ty i tak będziesz zwykłym małopolskim dziadem, z gównem pod oknem którego jedynym osiągnięciem życiowym jest wyhodowanie kałduna takiego, że nie widzisz tego co w gaciach nosisz xD Zresztą, o seksie też wiele piszesz i się przechwalasz, a skoro się przechwalasz to pewnie instrument już od dawna bezużyteczny xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, galan99 napisał(a):

@hubertuss Zapamiętaj najlepiej zapisz sobie dzisiaj - sobota 25 października 2025 roku .

Początek upadku Tuska i satelitów .:D

to darmowa wróżba czy w razie się sprawdzi wystąpisz o profity?
Pamiętacie jaki zgrany team tworzyli Merkel i Tusk? można by rzec - była między nimi "polityczna chemia" a i prywatna wręcz przyjaźń
https://tvn24.pl/swiat/byly-litewski-dowodca-jonas-vytautas-zukas-w-die-welt-o-angeli-merkel-i-obronie-przez-ukraincow-parlamentu-na-krymie-st8718820

już nie będę cytatów wyciągał i tylko streszczę że jadą w tym tefałenie po Merkel i Bielan i - uwaga - Sikorski
co jest grane? tefałen zmienił front jak @racyl? przewcież to dyskredytuje Tuska przed każdym kto nie ma amnezji czy zaawansowanej sklerozy
a co to się porobiło?
Możesz mieć rację @galan99
możesz mieć rację

@jacus wiem że mnie cytowałeś ale jakoś nie chce mi się tego czytać
dużo stracę jak pozostanę w tym lenistwie?
właściwie to na to pytanie jeśli odpowiesz to też nie wiem...
a rób jak chcesz; co byś nie zrobił efekt zawsze taki sam - zerowy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
W dniu 24.10.2025 o 08:45, hubertuss napisał(a):

Zapytaj pisowców czemu za tym głosowali w tym Jarka. 

a obietnice Tuska pamiętasz ?  coś uja cię mocno wali 

@jacus to ze pijesz to wiemy ale zachowanie typowego menele co przyszedł z pod sklepu ... z czego zżyjesz teraz ?  chyba nie z rolnictwa ... a zapomniałem babę wywaliłeś do pracy 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

sam powtarzasz slangi plotkarskie wiec nie kłam z tym ufaniem

To przeciwstawne?

Znam szczupłe osoby ...które nadużywają

...chyba bebzon nie zawsze skutkiem ..piwa picia...

Opublikowano

na przyklad taki romus-pije a chudy podono.. 

godzina 5 minut trzydziesci kiedy pobudka zagrala..zmieniamy czas na raty ,dzisiaj pol godziny jutro nastepne.🤣

Szkołę kończyłeś za jajka czy ojciec krowę musiał sprzedać taki byłeś tuman ?

ty po specjalnej jestes to nie znasz tego trudu nauki ..

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nic dziwnego, przecież u was takie zacofanie xD Golicja i Głodomeria xD i jej obatel, Jacuś Placuś, wieprz spod Krakowa xD 

I co byś tu nie pisał, a twoi sąsiedzi budowali marmurowe pałace to ty i tak będziesz zwykłym małopolskim dziadem, z gównem pod oknem którego jedynym osiągnięciem życiowym jest wyhodowanie kałduna takiego, że nie widzisz tego co w gaciach nosisz xD Zresztą, o seksie też wiele piszesz i się przechwalasz, a skoro się przechwalasz to pewnie instrument już od dawna bezużyteczny xD 

impotencie chocbys co pisal i tak do konca zycia bedziesz posmiewiskiem na cala okolice..

Ciekawe co myśli czytając komentarze pod tym wywiadem.

a po co ma czytac wypociny wiejskiego lumpenproletariatu ??

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a obietnice Tuska pamiętasz ?  coś uja cię mocno wali 

@jacus to ze pijesz to wiemy ale zachowanie typowego menele co przyszedł z pod sklepu ... z czego zżyjesz teraz ?  chyba nie z rolnictwa ... a zapomniałem babę wywaliłeś do pracy 

stara pracuje ponad  15 lat ,przed slubem tez pracowala .twoja zyje z alimentow i 800 ??

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

50 lat ??? masz patent debila czy sam sie nim obwolales ?? ile masz lat ??

Jacuś no niestety prawda jest bezlitosna uważacie sie tam w okolicach Krakowa za uj wie kogo a wy sto lat za murzynami jesteście jeśli chodzi o gospodarstwa . W ogóle tam u was brud w obejściach niesamowity u większości . Kto tam był i widział nie oszukasz go . No i ci ludzie co się trafiają z pół rusa po gwałtach . Dobrze że za przykład biorą gospodarstwa z Wielkopolski i północno wschodniej Polski bo u was wstyd pokazywać . Wiadomo są i ładne ale większość to syf kila i mogiła. A ty Jacuś żyjesz w przekonaniu że u was nie wiadomo co ale tak nie jest 

Opublikowano
19 minut temu, alfa napisał(a):

acuś no niestety prawda jest bezlitosna uważacie sie tam w okolicach Krakowa za uj wie kogo a wy sto lat za murzynami jesteście jeśli chodzi o gospodarstwa .

Oooooo właśnie. I to jest agrgument żeby tam, w ODRach, murzynów zatrudnić jako doradców. Przyjdzie taki i powie. - "czekaj, czekaj, to nie tak, czarny człowiek ci pokaże jak trza robić.😂

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, jacus napisał(a):

impotencie chocbys co pisal i tak do konca zycia bedziesz posmiewiskiem na cala okolice..

Ja rozumiem, że to co nosisz w gaciach jest bezużyteczne, że pod sklepem się śmieją z podkrakowskiego wieprza, ale to nie znaczy, że każdy tak ma ... Zresztą, nie będzie mnie pouczać kur domowy, co to go "stara" tłucze szmatą po głowie jak ziemniaki przesoli albo pranie źle wysuszy xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Szaro, buro a tu taki powód do radości, Od razu chce się żyć.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-sklada-obietnice-ws-budzetu-jestesmy-gotowi-7214776823593632a

"Kaczyński zwrócił uwagę, że blisko jedna trzecia polskich dochodów jest obecnie przeznaczana na rozwój obronności kraju. - Jesteśmy gotowi naprawić nasz budżet oraz finanse publiczne, stworzyć stabilne podstawy ekonomiczne, bo wiemy, jak to zrobić - zapewnił."

"Prezes PiS zaznaczył również, że uproszczenie procedur podatkowych to jeden z kluczowych celów jego partii. Podkreślił znaczenie równego podziału bogactwa narodowego, który ma wspierać tych, którzy mają trudniejszą sytuację życiową. - To dla nas ogromnie ważne - dodał Kaczyński."

Yyyyyyy czyli jakieś bogactwo narodowe mamy? PO nie nie sprzedało, albo roztrwoniło wszystkiego? 🤣

Galan popatrz tu jest zbawca Polski. Zawsze gotowy ratować Polskę. 😂 Tylko mu pozwól a zrobi Ci - dobrze. (cokolwiek miałoby to oznaczać)

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Szaro, buro a tu taki powód do radości, Od razu chce się żyć.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-sklada-obietnice-ws-budzetu-jestesmy-gotowi-7214776823593632a

"Kaczyński zwrócił uwagę, że blisko jedna trzecia polskich dochodów jest obecnie przeznaczana na rozwój obronności kraju. - Jesteśmy gotowi naprawić nasz budżet oraz finanse publiczne, stworzyć stabilne podstawy ekonomiczne, bo wiemy, jak to zrobić - zapewnił."

"Prezes PiS zaznaczył również, że uproszczenie procedur podatkowych to jeden z kluczowych celów jego partii. Podkreślił znaczenie równego podziału bogactwa narodowego, który ma wspierać tych, którzy mają trudniejszą sytuację życiową. - To dla nas ogromnie ważne - dodał Kaczyński."

Yyyyyyy czyli jakieś bogactwo narodowe mamy? PO nie nie sprzedało, albo roztrwoniło wszystkiego? 🤣

Galan popatrz tu jest zbawca Polski. Zawsze gotowy ratować Polskę. 😂 Tylko mu pozwól a zrobi Ci - dobrze. (cokolwiek miałoby to oznaczać)

25 paź 2025 roku - Tusk wchłaniając satelity i zmieniając logo .  Torpeda Okręt tonie  wraz z tobą :D .

Kto dorwie władzę w Polsce sam se odpowiedz . 

PO -teraz Koalicja Obywatelska - TONIE I ZATONIE :D .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, alfa napisał(a):

Jacuś no niestety prawda jest bezlitosna uważacie sie tam w okolicach Krakowa za uj wie kogo a wy sto lat za murzynami jesteście jeśli chodzi o gospodarstwa . W ogóle tam u was brud w obejściach niesamowity u większości . Kto tam był i widział nie oszukasz go . No i ci ludzie co się trafiają z pół rusa po gwałtach . Dobrze że za przykład biorą gospodarstwa z Wielkopolski i północno wschodniej Polski bo u was wstyd pokazywać . Wiadomo są i ładne ale większość to syf kila i mogiła. A ty Jacuś żyjesz w przekonaniu że u was nie wiadomo co ale tak nie jest 

Zawsze pytań gdzie byli konkretnie i nigdy nie ma odpowiedzi z nazwą wsi.

Może chociaż ty napiszesz.

W Suwałkach krowy pasa się pod blokami, rzeczywiście u nas tej nowoczesności nie ma.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja rozumiem, że to co nosisz w gaciach jest bezużyteczne, że pod sklepem się śmieją z podkrakowskiego wieprza, ale to nie znaczy, że każdy tak ma ... Zresztą, nie będzie mnie pouczać kur domowy, co to go "stara" tłucze szmatą po głowie jak ziemniaki przesoli albo pranie źle wysuszy xD 

A ty co nosiles że cię żona odeszła po paru miesiącach?? 😭

Kto był w waszym związku chory a kto głupi ??

Czytając twoje posty to nie mam wątpliwości.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, dsbh napisał(a):

Przypomnę ci może od czego to się zaczęło bo pamięć masz krótką. Ówczesna opozycja krytykowała ówczesną władzę za nie przestrzeganie Konstytucji. To ówczesna władza pokazała że Konstytucja nie jest przestrzegana choćby w prawie aborcyjnym. A teraz pytanie. Jest nowa władza, która może klepnąć bez problemu powrót ustawy aborcyjnej do przeszłości. To dlaczego tego nie robi ? Premier jest za słaby ?

Jeszcze nie tak dawno był krzyk że Pis udupił tą branże a teraz jest okres przejściowy bo PO głosowało za ? Z daleka wali od ciebie stronniczością. 

Osobiście dla mnie ta hodowla to głupota ale jestem ciekawy co ci biedni obrońcy klatek teraz będą robić. Pójdą jak nic na bezrobocie bo cel został osiągnięty.

Mistrzostwo zaprzaństwa i projekcji własnych urojeń prezentujesz na najwyższym poziomie. Wina Tuska, że pis rozwalił kompromis aborcyjny. A potem politycy pisu przygnali, ze to było błędem. W ogóle jak czytam takie dyrdymały to myślę, że wtedy pisem rządził Tusk i kazał pisiorom to wszystko źle robić 

Co do zwierząt futerkowych napisałem, ze jest okres ochronny mnie to ani ziębi ani grzeje. Jest hodowcy mają czas się przygotować a może prawo się zmieni. Więc jedyne czym tu wali to od ciebie głupotą. 

Nowa władza nie może przywrócić stanu poprzedniego bo Batyr nic nie podpisze. Tego też nie rozumiesz. 

14 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Żałosne to jest. Najpierw zamawiają sondaż w którym PO ma prawie 40% poparcia, później ogłaszają zmiane nazwy, nowa jakość, nowe rozdanie, zaraz będzie ofensywa ustawodawcza i rekonstrukcja rządu. 

Oj widać dupsko boli wkurw jest. Tusk konsoliduje co może a na tak zwanej prawicy wojna plemienna. Kaczyńśki obiecuje 100 tys na trzecie dziecko a Mentzen mówi nie. 

Tusk źle rządzi konsoliduje poparcie i im rośnie. Pis dwoi się i troi Batyr szkodzi gdzie może a pis wciąż 28 % i musi się szarpać z konfą 

unnamed.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mistrzostwo zaprzaństwa i projekcji własnych urojeń prezentujesz na najwyższym poziomie. Wina Tuska, że pis rozwalił kompromis aborcyjny. A potem politycy pisu przygnali, ze to było błędem. W ogóle jak czytam takie dyrdymały to myślę, że wtedy pisem rządził Tusk i kazał pisiorom to wszystko źle robić 

Co do zwierząt futerkowych napisałem, ze jest okres ochronny mnie to ani ziębi ani grzeje. Jest hodowcy mają czas się przygotować a może prawo się zmieni. Więc jedyne czym tu wali to od ciebie głupotą. 

Nowa władza nie może przywrócić stanu poprzedniego bo Batyr nic nie podpisze. Tego też nie rozumiesz. 

Oj widać dupsko boli wkurw jest. Tusk konsoliduje co może a na tak zwanej prawicy wojna plemienna. Kaczyńśki obiecuje 100 tys na trzecie dziecko a Mentzen mówi nie. 

Tusk źle rządzi konsoliduje poparcie i im rośnie. Pis dwoi się i troi Batyr szkodzi gdzie może a pis wciąż 28 % i musi się szarpać z konfą 

unnamed.jpg

moze sobie obiecac i 200 tys bo wie ze to nie przejdzie ...na pewno nie z konfa  ...bedzie chcial kupic wyborców za ich wlasne pieniądze ...raz sie udalo i myla ze ludzie sa glupie ...oni nie maja pomyslu i szans juz na rzadzenie ...🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1