Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

aż se muszę poczytać co/kto to te kałmuki były
czy nadal są xD

no mam - guglowa ai takie coś wydukała

Kałmucy to

naród mongolski z grupy ojrackiej, zamieszkujący głównie Kałmucję w Rosji. Słowo „kałmuk” jest również pogardliwym określeniem na pochodzącego z Azji człowieka, a dawniej oznaczało też małego, krępego konia stepowego. 

• Naród: Kałmucy to ludność pochodzenia mongolskiego, należąca do grupy ojrackiej.
  • Lokalizacja: Głównym obszarem zamieszkania jest Republika Kałmucji w Federacji Rosyjskiej, gdzie stanowią znaczącą część ludności.
  • Inne znaczenia: Słowo „kałmuk” może mieć również znaczenia historyczne i slangowe:
    • W odniesieniu do żołnierzy radzieckich pochodzenia azjatyckiego podczas II wojny światowej.
    • Jako pogardliwe określenie człowieka zacofanego i prostackiego.
    • W kontekście nazwy dla małego, krępego konia stepowego. 
    •  

Edytowane przez dysydent
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

aż se muszę poczytać co/kto to te kałmuki były
czy nadal są xD

Kałmuki – wieś w Polsce położona w województwie śląskim, w powiecie kłobuckim,

Kałmucy (kałm. хальмгуд albo хальмг) – naród mongolski 

O co chodzi z 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał(a):

czołobitny czciciel jakiegoś austriackiego smroda niejakiego farnca józefa (tfu! za przeproszeniem) który był zdechł łaskawie już ponad wiek temu a pochodził z rodu habsburgów który to ród jak żaden inny germanizował i wynaradawiał Polaków; i Ty wyznawco takiego czegoś mienisz się Polakiem? masz za złe "kucykowanie" neofeudalnej konfie gdy czcisz jednego z największych i najpóźniej zdechłych feudałów w Historii Europy?

Twoja polskość jest tylko Twoim zwidem i tylko nieco Cię usprawiedliwia żeś w tym zwidzie niejedyny; nie żebym ja sobie uzurpował coś więcej w tej kwestii no ale tu i teraz nie o mnie ta ... kwestia

ot i wyzdrowiałem :D

dzisiaj po nim jedziecie, i słusznie, a gdy ja już dawno pisałem, że to cham i prymityw, to wielu go tutaj chwaliło, że bystry, inteligentny i zabawny

sami go wyhodowaliście   

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

O 2025 też pisałeś, że będzie piękny xD 

A nie jest piękny 3 umowy podpisane bez problemu ceny na płody się unormowały wiec jest piękny .

Byłem troszku zmartwiony bo Tusk powiadał że będzie blokował umowę z mercosurem ale - to był tylko taki żart z jego strony wiec mu wybaczam .

Kurna zapomniał o PREZYDENCIE   - Rafał nie został  jak szkoda .

Edytowane przez galan99
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, nie napisał(a):

cham i prymityw

vs

10 minut temu, nie napisał(a):

bystry, inteligentny i zabawny

w zasadzie tylko z tym prymitywnym się bystry i inteligentny wyklucza a reszta może współistnieć w jednej osobie

no trzeba przyznać że błyskotliwość dowcipu Mu się chyba wyczerpała i tylko już się powtarza a zatem do powyższych (po za ową sprzecznością) stał się nudny
se po Nim pojadę to może zastymuluję bodaj iskrę jaką jeszcze "innowacyjności" dowcipu bo się leń zrobił i jakoś trzeba pogonić do wysiłku ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

.

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kiedy Braun zostanie premierem ?? xD

W roku 2027 sam - Donald Trump go namaści żeby powstał dialog z rosją .

Ty to masz 2 pudła . Nie wierzyłeś wygrana Trumpa .  Nie wierzyłeś wygraną Karola .

Słabo obstawiasz .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kiedy Braun zostanie premierem ?? xD

@galan99 za darmo wróży tylko kiedy sam chce, wywołany tak za friko ... o właśnie; zanim skończyłem to powróżył
i co? wiarygodnie?
toż to jakaś bzdura, zbawiciel Braun a z Trumpa Świętego Jana Chrzciciela zrobił xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

@galan99 za darmo wróży tylko kiedy sam chce, wywołany tak za friko ... o właśnie; zanim skończyłem to powróżył
i co? wiarygodnie?
toż to jakaś bzdura, zbawiciel Braun a z Trumpa Świętego Jana Chrzciciela zrobił xD

Nie jest bzdura Amerykanom potrzebny jest łącznik z rosją .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

że jakaś pigułka jakieś wróżbycyliny Galanowi trafność przepowiedni niby wyostrzy?

3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Amerykanom potrzebny jest łącznik z rosją

póki co mają najlepszego jaki może być - Trump aż nadgorliwie za takiego robi

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

że jakaś pigułka jakieś wróżbycyliny Galanowi trafność przepowiedni niby wyostrzy?

Galan to dobry wróżbita...

Ma tyle przepowiedni, że któraś zawsze się ...potwierdzi...nawet przypadkiem, ale nikt nie powie że  nie trafił...choćby trochę...😆

Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi szukać postów jak pisali że Donald Trump niema szans nie wygra . Przy wolnej chwili przypomnę kto był nic nie ginie .

Taka sama sytuacja była że Nawrocki nie wygra . H...o obstawiacie .

Obstawiam na Brauna 2027 rok .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Galan to dobry wróżbita...

Ma tyle przepowiedni, że któraś zawsze się ...potwierdzi...nawet przypadkiem, ale nikt nie powie że  nie trafił...choćby trochę...😆

cholera; tyle już naklepał tych przepowiedni że żadnej nie pamiętam czy to Jego czy za kim innym powtórzył i nawet nie wiem w co trafił  w co nie
Prawem statystyki przy takiej ilości w coś musiał trafić bo gdyby w nic to też by było nadzwyczajne

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Taka sama sytuacja była że Nawrocki nie wygra . H...o obstawiacie .

JA pisałem że wygra...

A Braun...to klaun...

Jemu wystarcza tacy jak ty....aby się utrzymał u koryta..

Zwykły populista, dopasowujący się do ...niezadowolonych że wszystkiego...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

JA pisałem że wygra...

A Braun...to klaun...

Jemu wystarcza tacy jak ty....aby się utrzymał u koryta..

Zwykły populista, dopasowujący się do ...niezadowolonych że wszystkiego...

Co ja nie moja bajka on . Nigdy nie byłem zanim . 

@12Pafnucy  i @dysydent obstawiamy na rok 2027 . Ja obstawiam  -  Braun premierem .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v