Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

trafiony zatopiony :D :D :D 

Wiesz tak czytam twoje posty i czytam i stwierdzam że masz wielkie uprzedzenia do Niemiec bez których byśmy zginęli gospodarczo i to samo do PO też masz straszny wstręt  . Błędy robi i PiS i PO nie będę tu wchodził w kłótnie . Tylko dziwi mnie jak można cały czas za wszystko ganić Tuska skoro ,, twój PiS '' tyle ,,cudownych rzeczy'' zrobił  że można by ze 2 książki napisac. Śmiejesz się ze 100 konkretów ale błędów swoich idoli nie widzisz . Człowieku jesteś zaślepionym zakompleksionym facetem slepo wierzącym w swoje przekonania i upierdliwym nie dającym dopuścić do siebie czegoś co jest prawdą ale nie zgodna z twoimi przekonaniami . Ja ani Tuska nie uważam za nie wiadomo kogo ani kaczora ale powiem ci tyle nie patrząc na inwestycje i tak dalej to kaczor robił i robi z wyborców głupców bo znalazł sobie elektorat który ślepo w niego wierzy i można tymi ludźmi sterować i tej elektorat uwierzy w każde jego słowo a w tym całym PiS to powiem ci że takie asy się zdarzają i to jeszcze w pe siedzą że wstyd by mi było z tym człowiekiem przy jednym stole w restauracji siedzieć . Także nie rób z nich nie wiem kogo bo do ideału to jedynym i drugim brak.  Choć Tusk chociaż wiara i kościołem się nie posługuje w swojej polityce gdzie tym w ogóle tego nie wstyd . A tak na marginesie to nie przekonuj tu na siłę kogoś do PiS bo mają raptem 30 procent z czego 15 może 20 załatwione w kościele a to raczej elektorat który powinien sobie dożywać w zdrowiu na emeryturze ciesząc się życiem a nie decydować o kraju choć oczywiście każdy ma tu prawo głosu . Jak chodzisz na takie utarczki to może mi powiesz kiedy popłyniesz tym pisowskim promem do Szwecji powiedzmy ? 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, alfa napisał(a):

Jak chodzisz na takie utarczki to może mi powiesz kiedy popłyniesz tym pisowskim promem do Szwecji powiedzmy ? 

Iiiiiiiii najlepiej żeby odpływał z Elbląga.

Opublikowano (edytowane)

Powoli coraz bardziej zastanawiam się czy ta elektrownia wciąż mam jest potrzebna a jeśli już to raczej tylko jedna, premier informuje że jedna zapewni prąd 12 mln ludzi to za te 15 lat będzie połowa społeczeństwa , wielkie cyfrowe inwestycje które potrzebują energii raczej nasz kraj omijają , a po uruchomieniu farm wiatrowych na Bałtyku to już będzie dobry bilans 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przypomniał mi się ten co palił ale się nie zaciągał. A cenckiewicz zażywał leki z grupy b a Apap jest na a🤣

9 godzin temu, witejus napisał(a):

A dziś?

Sprawdź statystyki.

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba nadal, skoro na płot ich nie stać i wiążą palety sznurkami xD

Dobrze że to nie była stuła z twojego ślubu 😂

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może i okolica taka jest. Ale masz forumowy obatel Polski A to raczej najbardziej zacofany element tam reprezentuje ...

No zacofany 30 lat z jedną a nie 3 miesiące.

U nas takich postępowych to nawet dzisiaj mało

7 godzin temu, dysydent napisał(a):

no co prawda to prawda; tu masz rację
tylko że kto wie czy nie dlatego właśnie teraz już w Polsce nie rządzą te baraninojady i podobnie kończą jak ten cysorz od siedmiu boleści austriacki co trzeba mapy z małą skalą aby się można było tej austrii obecnie dopatrzeć; to też jest zasługa

i jeśli dla Ciebie to jasność to ... a czekaj - staram się unikać epitetów osobistych nawet jeśli za cenę dobrego dowcipu ;)

jakich ludzi przyciąga? co se nigdzie indziej nie dawali rady oraz takich co u siebie wyrośli na tyle że im za ciasno i roboczego "surowca" szukają tam gdzie najmniejsza konkurencja podobnych :D

A ty czemu sobie nie dałeś rady?? Może trzeba było do Krakowa przyjechać??

Z twoja wiedza to powinieneś byś prezesem a nie fasolę łuskać

4 godziny temu, racyl napisał(a):

gdzie masz masz teraz ludzi bez wykształcenia ?. już ci ludzie powymierali 

Średnie to praktycznie każdy ma .

Wszędzie głosują na pis jak i na platformę. W jednym regionie/mieście jest więcej na jednych w innym na drugich .

Taka pogarda ludzi głosujących na pis do niczego nie doprowadziło już w kilku poprzednich wyborach 

Sprawdź statystyki wyborcze..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jacus napisał(a):

A ty czemu sobie nie dałeś rady?? Może trzeba było do Krakowa przyjechać??

Z twoja wiedza to powinieneś byś prezesem a nie fasolę łuskać

a skąd wiesz czy nie bywam w Krakowie a że nie na dłużej to może mi się tam nie podoba?, dlaczego twierdzisz że mi się nie udało? a to czy służy mi czy nie służy wiedza wcale nie wyklucza łuskania fasoli; cały czas siedzieć w jednej dziedzinie było by strasznie nudne no i nawet pisywanie na af to jedno z narzędzi ... a z resztą raz już kiedyś wspomniałem i o raz za dużo to nie będę powtarzał do czego może być przydatne takie forum i niekoniecznie treść wpisów jest jakkolwiek istotna.

wybaczysz moją dzisiejszą niedyspozycję bo sam przyznaję że za błyskotliwie mi dziś nie poszło i Ty dzisiaj górą ale nie mam czasu za bardzo bo właśnie "łuskanie fasoli się skończyło" i łeb mam zajęty czymś już zupełnie innym nic mającym ani z rolnictwem a tym bardziej z fasolą.

czekaj czekaj; kim - prezesem? a weź mnie nie obrażaj, z takimi burakami to ja w abstynencję bym popadł jak jaki jehowy czy muslin bo często powtarzam - ja nie piję - i po chwili dodaję - z byle kim :P
prezesi to tylko narzędzia, najczęściej najemne; ja wolę majstrować głębiej i z o wiele bezpieczniejszej pozycji ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
26 minut temu, dysydent napisał(a):

wybaczysz moją dzisiejszą niedyspozycję bo sam przyznaję że za błyskotliwie mi dziś nie poszło i Ty dzisiaj górą ale nie mam czasu za bardzo bo właśnie "łuskanie fasoli się skończyło" i łeb mam zajęty czymś już zupełnie innym nic mającym ani z rolnictwem a tym bardziej z fasolą.

Toż on cały czas to samo w koło...

Pisał ciągle podobnie do mnie, ale jak z grubsza pokazałem że lepiej mi idzie w mojej bezcywilizacji niż jemu w tym mitycznym miejscu...to trochę mniej jakoś mnie przekonuje że on w raju....😆🤭

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Powoli coraz bardziej zastanawiam się czy ta elektrownia wciąż mam jest potrzebna a jeśli już to raczej tylko jedna, premier informuje że jedna zapewni prąd 12 mln ludzi to za te 15 lat będzie połowa społeczeństwa , wielkie cyfrowe inwestycje które potrzebują energii raczej nasz kraj omijają , a po uruchomieniu farm wiatrowych na Bałtyku to już będzie dobry bilans 

Arom w długiej perspektywie czasu te etap przejściowy. Uran się zużywa zasoby maleją a największym ich posiadaczem jest Rosja. Jedna czy dwie elektrownie u nas to max.  Reszta niestety trzeba myśleć o czymś innym. Bo inaczej po ruskim gazie ropie i węglu uzależnimy się od ruskiego uranu i znowu będziemy walczyć z tym uzależnieniem.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
42 minuty temu, dysydent napisał(a):

bo często powtarzam - ja nie piję - i po chwili dodaję - z byle kim :P

Aleee napij się z człowiekiem. Poznaj jego marzenia, rozterki, z czego jest dumny,  może nawet porażki życiowe. Wysłuchaj co ma do powiedzenia, kiedy jeszcze mówi a nie bełkocze. Może to wcale nie byle kto?

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

kiedy jeszcze mówi a nie bełkocze. Może to wcale nie byle kto?

a co jak ma twardszy łeb i ja zacznę bełkotać pierwszy? i co wtedy w razie to jednak "byle kto"? nawet się nie dowiem

a z resztą co po takiej rozmowie gdy na drugi dzień żaden jej nie będzie pamiętał o czym była? xD

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

a skąd wiesz czy nie bywam w Krakowie a że nie na dłużej to może mi się tam nie podoba?, dlaczego twierdzisz że mi się nie udało? a to czy służy mi czy nie służy wiedza wcale nie wyklucza łuskania fasoli; cały czas siedzieć w jednej dziedzinie było by strasznie nudne no i nawet pisywanie na af to jedno z narzędzi ... a z resztą raz już kiedyś wspomniałem i o raz za dużo to nie będę powtarzał do czego może być przydatne takie forum i niekoniecznie treść wpisów jest jakkolwiek istotna.

czekaj czekaj; kim - prezesem? a weź mnie nie obrażaj, z takimi burakami to ja w abstynencję bym popadł jak jaki jehowy czy muslin bo często powtarzam - ja nie piję - i po chwili dodaję - z byle kim :P
prezesi to tylko narzędzia, najczęściej najemne; ja wolę majstrować głębiej i z o wiele bezpieczniejszej pozycji ;)

Ale kasa mniejsza..

39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż on cały czas to samo w koło...

Pisał ciągle podobnie do mnie, ale jak z grubsza pokazałem że lepiej mi idzie w mojej bezcywilizacji niż jemu w tym mitycznym miejscu...to trochę mniej jakoś mnie przekonuje że on w raju....😆🤭

Swoje dzieci przekonaj🤣🤣

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż w twoich stronach nie są...

A co byś nie,gadal,  to w sumie tylko ciągniesz w dół statystyki tam u was...😆

U was już się nie da niżej.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał(a):

Ale kasa mniejsza..

a czy doraźna kasa najważniejsza? zwykle dla tych którzy nie mają komu jej zostawić a nawet jeśli mają to czy wiedzą po co? wszak jeśli spadkobierców trzeba dotowa ć spadkiem to czy aby nań zasługują? bo ci co zasługują z kolei nie potrzebują Kasa to też tylko jedno z narzędzi i przesadna pogoń za nią tylko dla niej samej to zwasalizowanie się wobec emitenta tej kasy który i tak jest oszustem i stale pali wartość uciułanego inflacją. podatkami i... oj m tysiące sposobów ze gdy im więcej masz tej kasy tym bardziej jesteś zagrożony i więcej musisz o nią zabiegać

głupia ta fasola; o ileż łatwiej z niej kasę wyciągnąć niż z wiedzy a zwłaszcza w Polsce gdzie wiedza nazbyt nachalnie manifestowana jest postrzegana przez otoczenie jako dla tego otoczenia zagrożenie a zwłaszcza otoczenie państwowych śmieci co doskonale wiedzą tylko jedno - mają pełną świadomość własnej śmieciowości i każdy postrzegany przez nich jako potencjalnie od nich sprawniejszy w wiedzy jest dla nich zagrożeniem i łatwiej zostać zniszczonym przez państwowych siepaczy za wiedzę niż za "łuskanie fasoli"; oczywiście nie ze strąków a z kasy
ostatnie w przenośni no ale skoro akurat fasolę Ty wywołałeś to niech będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

U was już się nie da niżej.

U nas, w Priwislanskim Kraju wsio w poriadkie. 

https://wiadomosci.wp.pl/afd-atakuje-polske-po-decyzji-sadu-prawicowy-polityk-zada-sankcji-7212870541941728a

"Hans-Thomas Tillschneider z AfD napisał: "Czy wspominałem już kiedyś, że Polacy od jakiegoś czasu naprawdę działają mi na nerwy? Nie różni się to niczym od Ukrainy".

Yyyyyyy są tu jeszcze jacyś wielbiciele, fanboye tejże formacji? Może ktoś zafascynowany ich charyzmą?

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, alfa napisał(a):

do Niemiec bez których byśmy zginęli gospodarczo

Cartoon character with white face blue hat orange outfit leans on metal fence holding nut surrounded by white bookshelves in background. Polish text O CHUJU ZŁOTY appears at bottom.

stwierdzam że masz wielkie uprzedzenia do Niemiec bez których byśmy zginęli gospodarczo i to samo do PO też masz straszny wstręt  .

nic do nich nie mam, ...................... nawet szacunku :D :D 

,, twój PiS '' tyle ,,cudownych rzeczy'' zrobił  że można by ze 2 książki napisac. Śmiejesz się ze 100 konkretów ale błędów swoich idoli nie widzisz .

więcej razy głosowałem na ludzi kukiza i konfederacji niż pisu

wiem, że cię boli, że ludzie krytykują twojego kochanego tuska i pokazują wszystkie jego świństwa, ale to twój problem, nie mój :D 

Człowieku jesteś zaślepionym zakompleksionym facetem slepo wierzącym w swoje przekonania i upierdliwym nie dającym dopuścić do siebie czegoś co jest prawdą ale nie zgodna z twoimi przekonaniami . Ja ani Tuska nie uważam za nie wiadomo kogo ani kaczora ale powiem ci tyle nie patrząc na inwestycje i tak dalej to kaczor robił i robi z wyborców głupców bo znalazł sobie elektorat który ślepo w niego wierzy i można tymi ludźmi sterować i tej elektorat uwierzy w każde jego słowo a w tym całym PiS to powiem ci że takie asy się zdarzają i to jeszcze w pe siedzą że wstyd by mi było z tym człowiekiem przy jednym stole w restauracji siedzieć . Także nie rób z nich nie wiem kogo bo do ideału to jedynym i drugim brak.  Choć Tusk chociaż wiara i kościołem się nie posługuje w swojej polityce gdzie tym w ogóle tego nie wstyd . A tak na marginesie to nie przekonuj tu na siłę kogoś do PiS bo mają raptem 30 procent z czego 15 może 20 załatwione w kościele a to raczej elektorat który powinien sobie dożywać w zdrowiu na emeryturze ciesząc się życiem a nie decydować o kraju choć oczywiście każdy ma tu prawo głosu

czym sobie zasłużyłem na zaszczyt bycia obiektem, tej wspaniałej analizy psychologicznej, której nie powstydziliby się najznamienitsi na świecie uczeni?

dobra żartowałem :D dawno takiego bełkotu nie czytałem :D 

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

Cartoon character with white face blue hat orange outfit leans on metal fence holding nut surrounded by white bookshelves in background. Polish text O CHUJU ZŁOTY appears at bottom.

wiem, że cię boli, że ludzie krytykują twojego kochanego tuska i pokazują wszystkie jego świństwa, ale to twój problem, nie mój :D 

czym sobie zasłużyłem na zaszczyt bycia obiektem, tej wspaniałej analizy psychologicznej, której nie powstydziliby się najznamienitsi na świecie uczeni?

Człowieku chcesz być obiektywny to jak jedziesz po Tusku to jedz i po kaczorze a Tusk to nie jest mój ukochany tylko ja patrzę obiektywnie na dwie strony 

5 minut temu, nie napisał(a):

Człowieku chcesz być obiektywny to jak jedziesz po Tusku to jedz i po kaczorze a Tusk to nie jest mój ukochany tylko ja patrzę obiektywnie na dwie strony 

Opublikowano
11 minut temu, nie napisał(a):

czym sobie zasłużyłem na zaszczyt bycia obiektem, tej wspaniałej analizy psychologicznej

Tak działa na ludzi Twój nieodpary urok osobisty.

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał(a):

U nas, w Priwislanskim Kraju wsio w poriadkie. 

https://wiadomosci.wp.pl/afd-atakuje-polske-po-decyzji-sadu-prawicowy-polityk-zada-sankcji-7212870541941728a

"Hans-Thomas Tillschneider z AfD napisał: "Czy wspominałem już kiedyś, że Polacy od jakiegoś czasu naprawdę działają mi na nerwy? Nie różni się to niczym od Ukrainy".

Yyyyyyy są tu jeszcze jacyś wielbiciele, fanboye tejże formacji? Może ktoś zafascynowany ich charyzmą?

Jedna słuszna Partia nabiera mocy .

Opublikowano

@hubertuss jak to możliwe, że tusk sprowadza więcej obcokrajowców (wyłączając ukrainę) niż pis? chyba dzisiaj nie zaśniesz :D nie tylko szmatą w ryj dostałeś ale i sufit ci się na łeb zwalił :D zdobyłeś dublet 👏

Image

Image

• Haha 1