Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

W jakimś stopniu to jest trochę odwrócenie trendu z lewacko- liberalnego na prawicowy 

Ale z religii też rezygnują xD Pingwinów też nie chcą słuchać ... W wspomnianej Warszawie w szkołach średnich na religię chodzi mniej niż 20% uczniów ...

Są to zajęcia nieobowiązkowe i starsi uczniowie nie chcą na nie chodzić, wolą robić coś innego w tym czasie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Napisałem że nie katolicki . Zresztą sama minister nowacka ma kiepską opinie wśród uczniów czy młodzieży o ile Czarnek czy z Czarnka był inny powód szyderczy to Nowacka jest uznawana za bardziej nienadającą się na stanowisko które zajmuje 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Napisałem że nie katolicki . 

Napisałem Ci wyżej dlaczego nie chodzą na te czy inne zajęcia ... Nie chodzi tu o trendy prawicowe czy lewicowe...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

No właśnie chodzi o trendy i o poglądy . Żaden uczeń nie zapoznał się z programem nauczania tegoż przedmiotu , część sporą zrezygnowała bo była taka możliwość ale sporą część miała inny powód , czy wy nie słuchacie młodzieży ? Ja sobie lubię porozmawiać z 15 latkami co mają do powiedzenia 

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

No właśnie chodzi o trendy i o poglądy . 

Nie chodzi, u kuzyna dzieciaki w wieku licealnym, nie chodzą na religię i tą edukację bo im się nie chce siedzieć dodatkowe godziny w szkole, taki jest powód ...

Opublikowano (edytowane)

Image

Three individuals stand smiling in a modern airport terminal: a man in a dark suit and brown shoes on the left, a woman in a beige trench coat and heels in the center, and another man in a gray suit and brown shoes on the right. They pose in front of a white Diebold Nixdorf ATM machine displaying Bank Pekao branding. To the right is a pink vending machine stocked with snacks. Green and yellow signs for BPS Group and Nowy Dwór Mazowiecki are mounted on walls, along with directional and safety signs. The floor is tiled, and overhead lighting illuminates the area.

pamiątkowe zdjęcie z bankomatem :D :D do albumu rodzinnego

to jest inwestycja a nie jakiś cpk

k**wa, gdzie my żyjemy, co za debile nami rządzą?

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

Przypomniały mi się słowa z Przedwiośnia Żeromskiego jak to mówi Boryna  do syna Cezarego  o " szklanych domach" 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

w warszawie ponad 86% uczniów szkół średnich wypisało się z edukacji zboczeńców

Yyyyyy jeszce jedno pytanie. Skoro do 18 roku życia aby "wypisać się " z zajęć trza mieć kwit od rodzica, a 18 lat to 4 klasa średniej wzwyż, to jakim cudem to uczniowie się wypisali? Przecież 4 klasy to nie 86%? Zdaje się że to nie uczniowie tym razem zadecydowali? 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

takich w szkole ponadpodstawowej to rodzic sobie może , ale posłuchać co mają do powiedzenia 

ja bym się zastanawiał po co tam bankomat lokalnego banku 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 godzin temu, jarecki napisał(a):

W jakimś stopniu to jest trochę odwrócenie trendu z lewacko- liberalnego na prawicowy , ja wiem że młodzież rządzi się innymi prawami i regułami  gry to jednak większą połowa uczniów zrezygnowała z tego przedmiotu 

Oczywiście ten  prawicowy to nie katolicki 

jakie tam prawicowe lewicowe? gdyby wszystkie tzw "przedmioty" wyjąć z obowiązkowych i uczeń mógł decydować z których się wypisuje to by były dopiero masowe zwolnienia grupowe belfrów

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

jakie tam prawicowe lewicowe? gdyby wszystkie tzw "przedmioty" wyjąć z obowiązkowych i uczeń mógł decydować z których się wypisuje to by były dopiero masowe zwolnienia grupowe belfrów

Sam w liceum bym chętnie chodził tylko na matmę, fizykę, chemię i w ramach zainteresowań historię a resztę miał gdzieś ;)

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

ile by sie wypisało w szkole sredniej z matematyki , jezyka polskiego itd ? A potem w mediach info . skonczyłam studia pracuje na stacji paliw , zdecydowanie za dużo uczniów wybiera szkołe srednia zamiast branżowej czy też zawodowej bo z takim mysleniem zostaje siedzenie na kasie w sklepie , ja ogólnie szkołe lubiałem i z żadnego przedmioty bym nie zrezygnował tak jak Napisałeś .

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sam w liceum bym chętnie chodził tylko na matmę, fizykę, chemię i w ramach zainteresowań historię a resztę miał gdzieś ;)

socjologię i religioznawstwo widział bym już od szkoły podstawowej; te miały by szansę na spore zainteresowanie bo takie rzeczy m. in. by musiały być tam wykładane jak to
https://porady.sympatia.onet.pl/sympatia-radzi/tu-malzenstwo-moze-trwac-zaledwie-kilka-minut-tymczasowa-zone-mozna-wybrac-z/pvx3ksl ;)

Biologia jeszcze może liczyć na dobrowolne duże zainteresowanie i w zasadzie ten nowy wciskacz wiedzy pono medycznej mieści się doskonale w naukach biologicznych

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

socjologię i religioznawstwo

ja to powtarzam zawsze , religioznawstwo było by jednym z lepszych przedmiotów bo jest bardzo ciekawe , a nawet kosciół Brat Pita bym omówił 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

ja to powtarzam zawsze , religioznawstwo było by jednym z lepszych przedmiotów bo jest bardzo ciekawe , a nawet kosciół Brat Pita bym omówił 

Prowadzić obowiązkowe nauczanie nikt się nie wypisze .

Szariat to muzułmańskie prawo wywodzące się z Koranu, które normuje życie wyznawców islamu, obejmując zarówno kwestie religijne, jak i świeckie .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Pastafarianie koniecznie też xD

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, galan99 napisał(a):

Szariat to muzułmańskie prawo wywodzące się z Koranu, które normuje życie wyznawców islamu, obejmując zarówno kwestie religijne, jak i świeckie .

Oooooo Panie. I wstąpiłbyś a podążał nawet drogą dobrego muzułmanina?

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to za zarośnięty żul ???

Kolejny prawicowy idiota jak Memcen któremu przeszkadza wszystko co niemieckie ale nowy Mercedes już jest dobry ?? xD

Polskiego niema nic wiec jest Mercedes :D

Opublikowano (edytowane)

bardzo mądry gość , nie da sie nic budować w oparciu na rynku usług , uslugi mogą być dodatkiem , kiedyś przyjdzie ten czas żę bedzie trzeba ograniczyć wydatki budżętowe a wtedy padnie rynek usług , 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

z rok temu @jarecki wciskałeś coś zgoła odwrotnego jako to usługi są motorem nowoczesnych gospodare

no dobrze dobrze; ja zdania nie zmieniłem - kto dyskryminuje produkcję u siebie szybciej niż później zostanie eksterminowany czy to przez gospodarcze wykupienie a najczęściej militarną anihilację przez byle szwendaków z zewnątrz

rozbudowywać o przykłady historyczne nie mam czasu

Edytowane przez dysydent