Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To już drony można odpuścić. Należy skierować cały MON do szukania auta.

Wystarczy poinformować złodziei co ukradli i oddadzą bardzo szybko. Chyba że poszedł na rozbiór szybki ale to sami złodzieje wyjaśnia 

Opublikowano

Francja na krawędzi największych protestów od czasów „żółtych kamizelek”. Tysiące ludzi na ulicach Paryża i Marsylii, 80 tysięcy funkcjonariuszy w gotowości, setki zatrzymanych.

Powód? Cięcia wydatków i likwidacja dni wolnych zapowiedziane przez nowy rząd premiera Sébastiena Lucconiego. Zaledwie kilka godzin po jego nominacji przez prezydenta Macrona.

https://www.facebook.com/watch?v=2279193575866727

Nie spodobał się nowy Premier .

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

A czołgów to my podobno dużo mamy,  to moze niech one zeszczeliwujom te drony?

a może ustawić bezrobotnych niech kamieniami ? zwłaszcza tych, co przez płot preskoczyli z Białorusi

Opublikowano

w ssiedniej gminie spadł dron a to juz sporo o granicy , ciekawe jak by spadł Alfie do obory to czy dalej by chciał oszczedzać te drony 

11 minut temu, galan99 napisał(a):

Nie spodobał się nowy Premier

a w Polsce promuje się 4 dniowy tydzień pracy 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Śmieszne są dla mnie pomysły w stylu wyślijmy myśliwych na granicę z srutówkami, chyba, że chcemy aby Putin umarł ze śmiechu to może się uda ...

Chyba masz problem z logicznym mysleniem , tysiące mysliwych którzy posiadają jaką kolwiek broń mogą sporo , prócz samej broni to jest obeznanie w terenie itd . 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo są. Przecież sprzedają nam broń.

I mają swoje wojska w Pl.

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie ma czegoś takiego jak sojusz w polityce

No to w końcu są sojusznikiem czy nie? Bez urazy, ale zdecyduj się.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Śmieszne są dla mnie pomysły w stylu wyślijmy myśliwych na granicę z srutówkami, chyba, że chcemy aby Putin umarł ze śmiechu to może się uda ...

Śrutem nic nie zrobi ale sztucerem by zdjął jak nie za wysoko leci 

Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał(a):

tysiące mysliwych którzy posiadają jaką kolwiek broń mogą sporo , prócz samej broni to jest obeznanie w terenie itd

Noooo i łone zwierzynę wabić umieją. Ciekawe jaki wabik działa na drony? Ten sam co na kaczki?

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W stanie takim w jakim oni zazwyczaj chodzą na polowania to może być z tym problem ...

Nie przesadzaj . To już jakieś ewenementy chyba u nas nie spotkałem jeszcze pijanego a jak się proponuje piwo to nie chcą . Tak samo z tym pomyleniem człowieka z dzikiem . Przy dzisiejszym sprzęcie to albo to celowe działanie albo biedny myśliwy ze zwykłą luneta dzienna . Bo jak w termo czy nokto pomylić nie mam pojęcia 

Opublikowano
3 minuty temu, alfa napisał(a):

Śrutem nic nie zrobi ale sztucerem by zdjął jak nie za wysoko leci 

Jest specjalna amunicja antydronowa. Pisałem gdzies, do zwalczania małych dronów ruskie i  pewnie ukry też mają sajge 12 albo vepra. Jest to taki ala kałach na amunicje 12 mm, strzelałem takim na strzelnicy. Z człowieka to pewnie zrobi tatara jak się serią pociągnie.

Opublikowano
4 minuty temu, alfa napisał(a):

Śrutem nic nie zrobi

A to ciekawe? Bo właśnie shotguny na Ukrainie z amunicją śrutową sprawdzają się najlepiej. Tyle że to na niskich wysokościach.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Panie, napój Panoramixa z podlaskiej puszczy działa cuda xD 

Kuźwa, zaciekawiłeś mnie tym napitkiem, albowiem popróbowałbym go kiedy.