Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał(a):

Nie przyrównuj prezydenta państwa do prezydenta miasta. 

Czym oni się różnią tak naprawdę? . Tak na pierwszy rzut oka nie mówię tutaj o stołkach w hierarchi państwa. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Poza tym wypasiona chata czy służbowy samochód to działa tylko na ciemnotę 

Bo jasnota mieszka tylko w wypasionych chatach i jeździ służbowymi, wypasionymi🤣 i to na nich nie działa.

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

Nie po prostu normalni ludzie rozumieją, że jak ktoś pracuje zwłaszcza na stanowiskach to się mógł tego domu dorobić  Gdyby miał ich tyle co Obajtek pałacyków to już było by zastanawiające a tu jeden dom.

Opublikowano

Ludzie rozumieją jeśli z własnych ciężko zarobionych pieniędzy dorobi się człowiek. Jeśli chodzi o polityków wszystko jest zależne od tego w jaki sposób jest przekaz puszczony do mediów czy do innych nośników. Najpierw mówią jedno później drugie. Wtedy człowiek zdaje sobie sprawę że coś nie tak jest. 

Wszystko prowadzi do tego że nie wiadomo do końca jak to się stało że ktoś się dorobił i z czego. 

Normalny człowiek dorabia się powoli tworząc coś z niczego a nie tak jak w polityce że wskakuje na stołek i już jego majątek się z rekordową szybkością powieksza. 

Tak w normalnym świecie się nie dzieje. Może oprócz wygranej w lotto. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Może oprócz wygranej w lotto. 

Na wygraną w Lotto składają się miliony grających. Nie ma tak że coś jest z niczego.

Opublikowano

Wygranej  w lotto miałam na myślałam w kontekście zbogacenia się w szybkim  tempie zwykłego obywatela. 

Wiadomo że lotto jest to machina hazardowa na którą wiele czynników się składa. 

5 minut temu, mirro napisał(a):

Na wygraną w Lotto składają się miliony grających.

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ludzie rozumieją jeśli z własnych ciężko zarobionych pieniędzy dorobi się człowiek.

Szef mówi do pracownika ,, widzisz ten ładny drogi samochód ? to jak bedziesz wiecej pracował zostawał po godzinach to kupie sobie drugi ''🤣

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

widzisz ten ładny drogi samochód ? to jak bedziesz wiecej pracował zostawał po godzinach to kupie sobie drugi ''🤣

Czy to występuje wszędzie i zawsze to tylko świadczy o tym że każdy z czego innego ma majątek. Jedni za swoją pracę w pojedynkę drudzy za to że na nich się pracuje.

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wygranej  w lotto miałam na myślałam w kontekście zbogacenia się w szybkim  tempie zwykłego obywatela. 

Wiadomo że lotto jest to machina hazardowa na którą wiele czynników się składa. 

Od wygranych Lotto to jest Bolek co wygrał kilka razy.

A bonżur robił z siebie idiote jeżdżąc telekomunikacją czy twierdząc że mieszka w bloku z płyty jak zwykły szary warszawiak. Potem pacjenci szpitala z Choroszczy oglądają i mówią jaki to fajny skromny gość, nawet jajka święci  🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czyje ty znowu pacjencie Choroszczy jajka oglądasz?😄

Ty jako pisowska ciemnota mylisz, ze jak jakiś polityk jeździ tramwajem czy metrem to po to by udać że biedny bo na was ciemniaków działają pieniędze. A to tak nie działa, to ma pokazać chęć porozmawiania z wyborcami i po prostu banalnie zwrócić uwagę mediów na tego czy tamtego i to nie jest wynalazek Trzaskowskiego. Ale wy pisowska ciemnota tego nie rozumiecie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Dziwne, bo przed wyborami udają wierzących i modlą się nawet do słupa przydrożnego, a o rolnikach przypomną sobie niedługo przed wyborami.

Też udajesz katolika...🤷

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Czyje ty znowu pacjencie Choroszczy jajka oglądasz?

Ty jako pisowska ciemnota mylisz, ze jak jakiś polityk jeździ tramwajem czy metrem to po to by udać że biedny bo na was ciemniaków działają pieniędze. A to tak nie działa to ma pokazać chęć porozmawiania z wyborcami i po prostu banalnie zwrócić uwagę mediów na tego czy tamtego i to nie jest wynalazek Trzaskowskiego. Ale wy pisowska ciemnota tego nie rozumiecie. 

14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Od wygranych Lotto to jest Bolek co wygrał kilka razy.

A bonżur robił z siebie idiote jeżdżąc telekomunikacją czy twierdząc że mieszka w bloku z płyty jak zwykły szary warszawiak. Potem pacjenci szpitala z Choroszczy oglądają i mówią jaki to fajny skromny gość, nawet jajka święci  🤣🤣🤣

To się nazywa reklama i ... ,,Jaki ja jestem zobaczcie nie tylko siedzę w swoim pałacu jestem taki jak wy". Tylko że z tego tak naprawdę nic nie wynika jest to sztuczne i to widać i czuć. Nie ośmieszają się bardziej wszystko jest robione pod publikę. Z tego tylko jedno wynika dobry PR nic ponad to. Jeśli by był prawdziwy każdy z polityków nie chował się pod pseudo swoimi PR gwarantuję ci że teraz byśmy mieli zupełne inne podejście do nich jak oni do zwykłych obywateli. Tak to jest tylko widać że oni żyją pod parasolem a my żyjemy prawda.  A tak tylko udają tym kim nie są dla mnie jest to żałosne i świadczy tylko to że taki polityk bardzo dużo traci wyborców za swoje przedstawienie. Tym bardziej prezydent Warszawy który zamiast ułatwiać to utrudnia ludzią życie tłumacząc im że to dla nich w przyszłości będzie ułatwieniem. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
25 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ludzie rozumieją jeśli z własnych ciężko zarobionych pieniędzy dorobi się człowiek. Jeśli chodzi o polityków wszystko jest zależne od tego w jaki sposób jest przekaz puszczony do mediów czy do innych nośników. Najpierw mówią jedno później drugie. Wtedy człowiek zdaje sobie sprawę że coś nie tak jest. 

Wszystko prowadzi do tego że nie wiadomo do końca jak to się stało że ktoś się dorobił i z czego. 

Normalny człowiek dorabia się powoli tworząc coś z niczego a nie tak jak w polityce że wskakuje na stołek i już jego majątek się z rekordową szybkością powieksza. 

Tak w normalnym świecie się nie dzieje. Może oprócz wygranej w lotto. 

Niema co się szczypać podatek  katastralny Polakom się należy najszybciej jak tylko można .

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ty jako pisowska ciemnota

Ty jako popaprana jasnota, zawsze potrafisz odwrócić kota ogonem i każdą klęskę ,,przekuć w sukces"😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Też udajesz katolika...🤷

bo nie toleruje odchyleńców?

ty nim nie jesteś wcale tęczowy cudaku.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

bo nie toleruje odchyleńców

Większość zasad masz niezgodnych z nauką kościoła...

...śmiało mógł byś być założycielem jakiegoś odłamu katolików.... 

A ja to oooo...

IMG_20250907_135211.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ty masz zasadę tolerowania odchyleńców, bo tak na forum się wypada pokazać.

Nawet pani Meloni podoba się nasz pan prezydent.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja to oooo...

Postawiłem motór przed kościołem a sam poszedłem na zapiekankę, może choć pacierz za mnie zmówi😁

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Kto jest za tym typem ?.

TY?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

ty masz zasadę tolerowania odchyleńców, bo tak na forum się wypada pokazać.

Normalny człowiek który żyje w społeczeństwie. Rozumie każdego człowieka nie patrzy kim jest tylko na to co on sobą reprezentuje. Zrozum to wreszcie że nie patrzymy na czyjąś orientację seksualną czy przynależność rasowa lub polityczna  patrzymy kim jest dany człowiek.