Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a pier**lisz każda KOBIETA  ma inna cenne 

Jeśli o ścisłość chodzi to nie mówiłam o kobiecie tylko o mężczyźnie. Więc chcąc nie chcąc sam sobie opinię wystawiłeś czy tego chcesz czy nie chcesz 

Opublikowano (edytowane)

Widac że wszystkie bierzesz jedna miarką. I jak z takim można rozmawiać. 

Trzeba odróżnić głupotę od wygłupów. 

Widać jednak że u was to jedno i to samo.

Tak na serio uważasz że ci przyznam rację to się grubo mylisz. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widac że wszystkie bierzesz jedna miarką. I jak z takim można rozmawiać. 

same na to zapracował kobiety 

16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

I jak z takim można rozmawiać. 

normalnie tylko zawsze kontrolka z tyłu mam 

17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

wiesz samo sobie przeczysz piszesz ... 

Widac że wszystkie bierzesz jedna miarką.

po czym 

18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tak na serio uważasz że ci przyznam rację to się grubo mylisz. 

niczego nie oczekuje 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, mirro napisał(a):

W zasadzie przestałem czekać (na deszcz)

u mnie szparagówka zwiędła nawet ta najpóźniejsza co jeszcze kwitnie i strąki zanim dorosły do pół cm średnicy zwłókniały czy tam spergaminiały i już żem se pojadł, no może po wczorajszym deszczu z tych kwiatków co jakimś cudem z najpóźniejszej nie obleciały coś tam urośnie i z raz zbiorę no ale większość psu w d. zze spodziewanego plonu

dróg się nie blokowało w proteście przeciwko suszy to teraz mamy :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

dróg się nie blokowało w proteście przeciwko suszy to teraz mamy :P

W tym temacie to trzeba lotniska blokować🤭

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał(a):

pol kilo fasoli w sklepie 16,5  zl...

u mnie kilo coś koło ósemki w detalu a grubsza coś ok dychy w Lewiatanie widziałem kilka tyg temu, teraz pewnie jeszcze potanieje

nawet ostatnio nie patrzyłem na ceny sekcji warzywnych w marketach bo większość jest swoje na ogródku
kawa pikuje w górę i kakao, czekolady

kiedyś produkty europejskie w krajach nędzarzach np latynoamerykańskich były nazbyt drogie dla przeciętnego tambylca a teraz tak xujnia narządziła że to u nas ich produkty teraz dla nas stają się niebotycznie drogim luksusem i to jest najbardziej widoczna miara upadku całej Europy a nie tylko jak wcześniej komunistycznej jej części a to dopiero początek

nieprzypadkowo przecież nazywam sprawców takiego biegu wypadków popaprańcami

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

bo pewnie przeciw suszy to trzeba rzeki a nie drogi blokować 🤣

Bobry nająć do tej akcji protestacyjnej i łone na rzekach a chłopy na drogach niech blokują.🤣

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

u mnie szparagówka zwiędła nawet ta najpóźniejsza co jeszcze kwitnie i strąki zanim dorosły do pół cm średnicy zwłókniały czy tam spergaminiały

Tak właśnie jest. W zasadzie koniec zbiorów był wczoraj, Trza zwlec kombajny, pomyć i próbować wydrzeć marchwi.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał(a):

W zasadzie koniec zbiorów był wczoraj

i nie mylić że cokolwiek sensownego nazbierano

to bardziej był koniec zbierania
o zbiorach to może w innym - normalniejszym sezonie

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie mylić że cokolwiek sensownego nazbierano

Problem też jest inny. Nie wiadomo czy coś sensownego było posiane. Bo niby sialiśmy (według dostawcy nasion) Paulistą a to co urosło cech Paulistej nie wykazywało. Jest afera jak ciul.🤣

6 minut temu, dysydent napisał(a):

o zbiorach to może w innym - normalniejszym sezonie

Na normalniejsze sezony raczej się nie ma. Bo to albo pogoda, albo fakt iż cały czas idzie tańsza fasola mrożona z importu. 

Opublikowano (edytowane)

ja to szparagówkarz amator i towarowo ani mam czym zebrać ani w czym przetworzyć a i na czym za bardzo nie mam bo do tego glińska na wysoczyznach to tylko jeśli deszczownia i kilka odmian mamy ot tak na własny użytek ew nadwyżka na detal (w tym roku jak bym się tylko szparagówką żywił umarł bym z głodu a o detalu to co najwyżej w dr8ugą stronę :D ) otóż wszystkie poprzednimi laty niemylne odmiany w tym roku kicha i pergamin w strąkach już gdy ziarno wielkości milimetra; nieważne czy z kupionych czy własnych nasion. Liczyłem bodaj na szerokostrąkową tyczną Gazelę bo ta rok w rok niemylna i szybko nie włóknieje to na trzech tyczkach bladź tylko jednego strąka zawiązała choć nadal kwitnie i nie wiemj co ona z tymi zawiązkami strąków robi które przecież dwa tyg temu jeszcze widziałem i nadal są kolejne
ta ostatnia karłowa co dopiero pierwsze strąki tak do 0,5cm to jakaś zielonostrąkowa z własnych nasion i na razie niby te strąki ok tyle że jeszcze maleńkie i szkoda marnować bo całą plantacyjkę bym musiał na jedną porcję ogołocić i przez wykły durszlak nie cedzić bo by prawie wszystko przez dziury uciekło xD

pogoda podręcznikowo niesprzyjająca szparagówkom bo i upalnie i sucho a i dzień jeszcze długi to nawet i nawozy miast tworzyć plon tylko jeszcze bardziej zasoleniem dostęp do tych resztek wody odcięły a szparagówkom to się sypie więcej niż innym fasolom, dużo więcej tak że i na jakicch niskich czarnoziemach efekt przesolenia na pewno w tym roku wystąpił

zatem parametr - tańsza vs droższa jest względny bo gdyby plon był jak potrafi ten gatunek to było by na czym sprawić by nasza była tańsza a tak ta mizeria kosztów zbioru nie pokryje nawet jeśli jakimś cudem nadaje się do czegokolwiek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

badanie techniczne na traktor tanieje ? ma byc 94 zł a bylo chyba 99 ? 

Drożeje przecież ... Było jak na motocykl, coś około 60zł ...

99 było za osobówkę.

34 minuty temu, dysydent napisał(a):

pogoda podręcznikowo niesprzyjająca szparagówkom bo i upalnie i sucho a i dzień jeszcze długi to nawet i nawozy miast tworzyć plon tylko jeszcze bardziej zasoleniem dostęp do tych resztek wody odcięły a szparagówkom to się sypie więcej niż innym fasolom, dużo więcej tak że i na jakicch niskich czarnoziemach efekt przesolenia na pewno w tym roku wystąpił

Szparagówkę ma sąsiad, to deszczownia od 3 tygodni tam chodzi co kilka dni ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Na traktor chyba 66 było.

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

W tym temacie to trzeba lotniska blokować🤭

Wiesz kiedy padał deszcz koło lotniska w Balicach,?

Wczoraj ostatni a w tygodniu 3 razy

Tylko świry tak myślą..

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Bobry nająć do tej akcji protestacyjnej i łone na rzekach a chłopy na drogach niech blokują.🤣

Tak właśnie jest. W zasadzie koniec zbiorów był wczoraj, Trza zwlec kombajny, pomyć i próbować wydrzeć marchwi.

Bobry mi piękna tamę zrobiły.ciemnawo już było i pod kołami wyczułem że i w brzeg się wkopały..

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Problem też jest inny. Nie wiadomo czy coś sensownego było posiane. Bo niby sialiśmy (według dostawcy nasion) Paulistą a to co urosło cech Paulistej nie wykazywało. Jest afera jak ciul.🤣

Na normalniejsze sezony raczej się nie ma. Bo to albo pogoda, albo fakt iż cały czas idzie tańsza fasola mrożona z importu. 

Coś jak z pietruszką?

Błąd czy celowe działanie??

Może ci pola pod fasolkę wydzierżawić??

W koło woda.

A i pada często.

Rynek zbytu na miejscu

Opublikowano

Kurna zjebek frajera szuka. Zajebał pola na maxa I teraz dzierżawcę chce obdarować.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

Może ci pola pod fasolkę wydzierżawić??

W koło woda.

A i pada często.

Rynek zbytu na miejscu

Przecież zanim się tego banku chwastu od papudrackiej bezorki z zapuszczonego pola pozbędzie to z 10 lat minie xD 

Opublikowano

Rafał A. Ziemkiewicz

Kanclerz Niemiec osobiście gardzi Donaldem Tuskiem jako bezwolnym popychadłem jego wieloletniej prześladowczyni, Angeli Merkel.
Premier Anglii – za ujadanie w czasie Brexitu i rolę, jaką odegrał, blokując na polecenie Niemiec traktat handlowy z UE.
Prezydent Francji za złamanie złożonych mu osobiście obietnic ws energetyki atomowej i zakupu przez Polskę okrętów podwodnych.
Prezydent USA – za applebaumowe brednie o jego rzekomej agenturalności, gówniarskie popisy ze strzelaniem z palców i uparte utrzymywanie w Waszyngtonie zamiast ambasadora – niejakiego Klicha.
Żaden tego nie ukrywa.
Każdy dzień utrzymywania tego powszechnie pogardzanego przegrywa na stanowisku premiera Polski to utrzymywanie Polski w międzynarodowej izolacji.

niemieckie po-pychadło 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przecież zanim się tego banku chwastu od papudrackiej bezorki z zapuszczonego pola pozbędzie to z 10 lat minie xD 

Ale weź ten ił  zajeżdżony talerzówką na 7cm przez dyplomowanego rolnika z orderem dopraw.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Agrest napisał(a):

Ale weź ten ił  zajeżdżony talerzówką na 7cm przez dyplomowanego rolnika z orderem dopraw.

Jakieś głębosze i pługi dłutowe i może by to jakoś ruszył, ale chwast w warzywach to problem, nie ma tak skutecznych oprysków jak w zbożach ... Jak pola zadbane i presja niska to dają radę, ale taki Herbapol to co chwilę będzie trzeba z gracką lecieć xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, nie napisał(a):

nawet żartować z niemców nie można, bo po-łgłówek zaraz osrany z oburzenia 

to dopiero początek, tusk powiedział, że nie zablokują mercosura, komisarz polski zgodził się na wszystko

A kto powiedział, że z Niemców nie można żartować? Ty zażartowałeś z Niemca ja z ciebie proste. 

Mercosura nie zablokujemy bo żadne z dużych państw w tym Francja i Włochy na to się nei zdecydowały. Nie mamy większości blokującej inne kraje nie chcą blokować  Tylko wam się tego nei mówi was się szczuje. 

13 godzin temu, nie napisał(a):

trzaskowski mówił, że nawrocki może trumpowi hantle pokazać a on to by jadł z trumpem prince polo

teraz trzaskowski je prince polo z tuskiem a wizyta nawrockiego u trumpa to sukcec polski, prezydentowi należą się gratulacje

Już byłeś gratulowałeś tego sukcesu? Osikani jesteście cali a tym czasem po tej wizycie sukcesie wszystko jest jak było przed nią. Z prostym przekazem będziecie dużo wydawać w USA będziemy u was mieli wojsko itd. Ot taki sukces. 

37 minut temu, nie napisał(a):

Rafał A. Ziemkiewicz

Każdy dzień utrzymywania tego powszechnie pogardzanego przegrywa na stanowisku premiera Polski to utrzymywanie Polski w międzynarodowej izolacji.

niemieckie po-pychadło 

Wygraliście prezydenta a dalej wyjecie i skamlecie. To jest przejaw waszej frustracji. Rząd Tuska jest dalej jaki jest a pis ma dalej podobne nawodnia jak KO. Na horyzoncie trudna jak nie nie możliwa koalicja z konfa która będzie piętrzyła warunki i już osrani jesteście. Bo niby powrót do władzy za dwa lata realny ale kto wie czy możliwy. 

37 minut temu, nie napisał(a):

Rafał A. Ziemkiewicz

Kanclerz Niemiec osobiście gardzi Donaldem Tuskiem jako bezwolnym popychadłem jego wieloletniej prześladowczyni, Angeli Merkel.
Premier Anglii – za ujadanie w czasie Brexitu i rolę, jaką odegrał, blokując na polecenie Niemiec traktat handlowy z UE.
Prezydent Francji za złamanie złożonych mu osobiście obietnic ws energetyki atomowej i zakupu przez Polskę okrętów podwodnych.
Prezydent USA – za applebaumowe brednie o jego rzekomej agenturalności, gówniarskie popisy ze strzelaniem z palców i uparte utrzymywanie w Waszyngtonie zamiast ambasadora – niejakiego Klicha.
Żaden tego nie ukrywa.

Przecież to jest obłęd a tego przygłupa nawet do Anglii do córki która tam jest nie chcieli wpuścić na lotnisku dostał bana i won do Polski. Za rządów pis jego córka wyjechała do Anglii na studia by ojca przygłupa się nie wstydzić. Pojechała na zgniły zachód pełen uchodźców. Wolała to niż ojca przygłupa. 

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v