Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może gdybyś tam był i zobaczył to byś moze miał jakieś pojęcie.

Osobiście w Chinach nie byłem, ale był znajomy z uczelni. Wrażenia z ich fabryk były takie, że czegoś takiego nigdzie w Europie nie widział, taka automatyzacja, sztuczna inteligencja ... Nam się tylko wydaje, że Chiny nic nie znaczą, a oni już dawno wyprzedzili USA ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Osobiście w Chinach nie byłem, ale był znajomy z uczelni. Wrażenia z ich fabryk były takie, że czegoś takiego nigdzie w Europie nie widział, taka automatyzacja, sztuczna inteligencja ... Nam się tylko wydaje, że Chiny nic nie znaczą, a oni już dawno wyprzedzili USA ...

z tą automatyzacja to jest tak żę musi produkować dużo i stale , wszystkie przestoje nawet małe to bardzo duże koszty 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Sikorski pojechał dziękować USA za wysadzenie Nord Stream i opowiadać o tym jak co raz prosi żeby Niemcy przejeli przywództwo nad UE. 

Problem jest tylko taki że nikt nie chce z nim rozmawiać no chyba że gmina żydowska w Waszyngtonie.

Tak wam pisowskie media mówią. Już ktoś wyżej pytał Rubio jest tam nikim? Zdaje się to odpowiednik Sikorskiego. Poza tym wypisujesz jakieś bzdury nie szkoda ci czasu na to.

2 godziny temu, nie napisał(a):

gebbels

Ty już się tu różnie nazywałeś Goebbels też ci pasuje. 

2 godziny temu, nie napisał(a):

@hubertuss to dla takich idiotów jak ty, wszystko można wam wmówić

Image

A screenshot of a social media post from X, displaying the KPRM logo and text in Polish. The text mentions Donald Tusk and discusses high-speed rail in Warsaw, with hashtags #Warszawa and #RobimyNieGadamy visible. The post includes engagement metrics like 37K views, 231 replies, 205 retweets, and 700 likes.

najszybsza w galaktyce :D 

Idiotą to sam jesteś? Kiedy Nawrocki załatwi reparacje? Wczoraj obiecał właśnie idiotom.

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie będzie żadnych rozmów tylko wręczenie nagrody.

Uuuu i ciebie o tym poinformowali? Przysłali ci agendę do spotkania? Ty naprawdę bredzisz. Komu ty to wmawiasz? Sobie? CO pisowskie szczujcie musza jakoś zdyskredytować wizytę Sikorskiego i takie brednie wam tłoczą do pustych głów?

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Znak zapytania musi być w nawiasie.

Nowe zasady pisowni wymyślasz głupku? powiedz to naukowcom z PWN, pewnie nie wiedzą o tym. Mędrku po giertychówce, poniemiecki pachołku.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

a oni już dawno wyprzedzili USA

po czym masz takie wizje? :D musi być mocny towar

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

po czym masz takie wizje? 

Tak, wiemy, twoje środowisko lubi nadstawiać 4 liter USA ... Tylko chyba już nie warto ...

A jak tam reparacje ?? Ile mld uzyskał PiSuar od Niemiec w latach 2015-2023 ?? Przecież to podobno było takie proste ? Bo Batyra i jego krzyki już niemieckie media wyśmiały xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał(a):

i wszystko jasne :D 

Nie no, piękna riposta xD Jestem pod wrażeniem xD Batyr przygotował dupsko na wizytę w owalnym gabinecie ?? xD 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał(a):

Nowe zasady pisowni wymyślasz głupku? powiedz to naukowcom z PWN, pewnie nie wiedzą o tym. Mędrku po giertychówce, poniemiecki pachołku.

I znowu ciśnienie puściłeś. Uważaj bo ci żyłka pęknie. Oj będzie miska na stare lata kijem podsuwana a ty będziesz warczał. 😄

Opublikowano
29 minut temu, jarecki napisał(a):

z tą automatyzacja to jest tak żę musi produkować dużo i stale , wszystkie przestoje nawet małe to bardzo duże koszty 

Jak oni 80 % produkcji to do USA i UE. Ja byłem w zakładach produkujących opakowania do żywności to tam akurat 100% szło do USA. Oni mają inną kulture pracy- po prostu taki człowiek na produkcji pracujący przy taśmie jest nikim. Jak przejeli firmy w PL to ciężko im było się przestawić. Na szczęście już nie robie w tym korpogównie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak oni 80 % produkcji to do USA i UE. Ja byłem w zakładach produkujących opakowania do żywności to tam akurat 100% szło do USA. 

Czyli byłeś w zwykłym zakładzie od tworzyw sztucznych ... Gdzie nie ma nadzwyczajnej technologii, tylko proste wtryskarki których i u nas pełno, i ty to porównujesz z obecnym chińskim Automotive ... A kto wie co oni mają w zakładach zbrojeniowych ... Chiny nie stoją w miejscu, oni zapierdalają do przodu, to nie USA czy Europa które żyją manią swojej wielkości, oni budują tą wielkość ...

• Like 1
Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Uważaj bo ci żyłka pęknie

Uważaj by tobie nie pękła od nerwowego chichotu, bo tylko tyle potrafisz. Ty podobnie jak jacuś uwielbiasz wiadra pomyj wylewanych na twój pusty łeb.

Opublikowano

Jutro środa wielkie święto Urszuli . Szampany przygotować wielka to radość  Polskiego rządu  . wystarczy 15 Państw .

Do rozstrzygnięcia pozostaje też kwestia ścieżki ratyfikacji porozumienia. Jeśli umowa będzie dotyczyć tylko obszarów należących do wyłącznych kompetencji Komisji Europejskiej – takich jak handel czy inwestycje zagraniczne – do jej zatwierdzenia wystarczy zgoda Parlamentu Europejskiego oraz kwalifikowana większość w Radzie UE (czyli co najmniej 15 państw reprezentujących 65 proc. ludności Wspólnoty

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

Uważaj by tobie nie pękła od nerwowego chichotu, bo tylko tyle potrafisz. Ty podobnie jak jacuś uwielbiasz wiadra pomyj wylewanych na twój pusty łeb.

Ja się tu tak nie nakręcam jak ty.

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał(a):

Ty podobnie jak jacuś uwielbiasz wiadra pomyj wylewanych na twój pusty łeb.

on ma łep :D 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

gebbels

Trochę skromności😭

Nawet Urbanowi do uszu nie dorastasz 

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

A samolotem to urlop można zacząć już na bezcłówce...

U nas niej skończyć😂

9 minut temu, witejus napisał(a):

Ty to możesz co najwyżej nogawki mi oszczac 😭

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, nie napisał(a):

po czym masz takie wizje? :D musi być mocny towar

W wielu obszarach wyprzedzili lub się co najmniej zrównali tylko osoba tak pusta jak ty z zerową wiedzą o świecie i historii co nie raz tu pokazałeś o tym nie wie.  W kwestii motoryzacji zwłaszcza tej elektrycznej są bardzo wysoko, kolej wyprzedzili USA dawno. Robotyka, sztuczna inteligencja są bardzo wysoko, inżynieria lądowa, mosty, tunele itd. Naprawdę tylko tacy dyletanci intelektualni jak ty tego nie widza i nie rozumieją Chiny idą do przodu względem USA bardzo mocno i z czasem będą ich prześcigać w kolejnych branżach. 

8 minut temu, nie napisał(a):

on ma łep :D 

Ty Goebbels nie szczekaj bo zaraz znowu się ośmieszysz.

Opublikowano

ZAPOMINACIE o jednym najważniejszym , o rynku zbytu Niemiecka , Japońska motoryzacja bez rynku USA była by zwykła jak włoska mimo firmy JEEP , TO GLOBALNE RYNKI POZWALAJA ZARABIAĆ I ZWRACAJĄ koszty inżynieryjne , tyle co apple i samsung wydają na rozwój telefonów to bez dostępu do rynków swiatowych by ich nie było i to ma się od zwyklej łopaty przez maszyny rolnicze po samoloty 

Opublikowano

Ale nikt ego nie kwestionuje tylko na wielu rynkach gdzie całe lata byli jedni gracze/marki pojawiają się nowi. Którzy są coraz silniejsi i w wielu wypadkach prześcigają lub prześcigną tych starych uznanych graczy/ marki.

Opublikowano (edytowane)

już Korbanek sprowadzał kilka marek traktorów z chin chyba jednej już nie ma , a na sprawdzenie jakośći tych samochodów to trzeba kilka lat poczekać mimo wszystko Tesla nie jest awaryjna po tylu latach na rynku jest już sprawdzona 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
43 minuty temu, jacus napisał(a):

😂

Ty to możesz co najwyżej nogawki mi oszczac 😭

Tak z ciekawości...

Z takim brzuszkiem ..to ty widzisz gdzie lejesz?

No bo chyba bez lusterka ..to robisz...?🤔

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał(a):

ty z zerową wiedzą o świecie i historii co nie raz tu pokazałeś

dawaj cytaty

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ty Goebbels nie szczekaj bo zaraz znowu się ośmieszysz.

to o tobie

Łukasz Warzecha
Spostrzeżenie bynajmniej nie odkrywcze: największym chamstwem, agresją, nienawiścią odznaczają się ci, którzy zaliczają się do "uśmiechniętych". Sekty pana Owsiaka czy zwierzątek. Takiego poziomu wściekłości jaki miłośnicy tolerancji okazują, gdy ktoś zakwestionuje ich dogmaty wiary, nikt inny nie używa. To jest jak opętanie.

• Haha 1