Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurna -nie bylem to nie wiem 😂 

20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...nie zapomnij o kanapkach...

oczywiscie i  termos z kawa . 

darmowy e-bus nad samo morskie oko,darmowe wejscie do tpn .ulga na pkp .zyc a nie umierac.

16 minut temu, racyl napisał(a):

ukraina jest 2x większa niż Polska .

Sporo ukraińców wykorzystało okazję 

@hubertuss piszę, że tak 🤣. Chciałby inaczej a dalej ma tak samo 🤣

i co z tego ??warszawe rozwalili a krakowa nie tneli ,to byal ta wojna czy nie ??

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

darmowy e-bus nad samo morskie oko,darmowe wejscie do tpn .ulga na pkp .zyc a nie umierac.

i co z tego ??warszawe rozwalili a krakowa nie tneli ,to byal ta wojna czy nie ??

To z tego że jest gdzie się schować na tej ukrainie . Ukraińce to nawet osiedlone w Polsce nie chętnie swoim pomagają .

Polska jak żaden inny kraj otworzyli granicę a ci bogatsi ukraińcy to wykorzystali i przyjechali .

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jacus napisał(a):

Szał..👍

Wszyscy ci tu zazdroszczą...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał(a):

Nie no, szał xD dwa miejsca sobie zarezerwowałeś inwalido w tym busiku ?? Bo na jednym się nie zmieścisz xD Dobrze, że wozem konnym nie jedziesz, bo jeszcze kolejny niewinny koń by padł wioząc spasionego wieprza nad morskie oko bo wieprz nie jest w stanie sam dojść bo się spasł ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał(a):

Czy ktoś chciałby się z tobą zamienić? . Lepiej być zdrowym i płacić niż być chorym i mieć ulgi i wydawać jeszcze na lekarzy. Czyli wychodzi to że choć masz ulgi to i tak dwa razy więcej zapłacisz tylko gdzie indziej.  

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

A ja tak zapytam co wy tam w tym woju robicie pasjans układacie czy jakieś procenty% nie można jednego drona zestrzelić? Nie można jednej granicy wojennej zabezpieczyć? I tyle jest ekspertów generałów a nawet jednego nie ma z jajami żeby się tym wszystkim zajął. 

Opublikowano

i co wytresowani idioci łatomu nie bd i nima 

🇵🇱⚡️ Atom w Polsce – szansa stracona?
Koreańska firma KHNP ogłosiła oficjalnie, że nie zbuduje elektrowni jądrowej w Polsce. Projekt w Koninie, który miał być symbolem przełomu – zamiany węgla na czystą energię atomową – upadł.
👉 Powód? Zmiana polityki nowego rządu.
👉 Polska wycofała się ze wsparcia państwowych projektów w energetyce jądrowej.
👉 Koreańczycy nie mieli więc wyboru i zamknęli swoją działalność nad Wisłą.
To nie tylko koniec jednej inwestycji. To stracona szansa na nowoczesną energetykę i tańszy prąd w przyszłości. Elektrownia w Koninie miała zastąpić moce z zamykanych elektrowni węglowych. Zamiast tego – mamy kolejny symbol niepewności i politycznych zwrotów.
Jak Tuskowcy chcą odchodzić od węgla w Polsce?
Chcą go zastąpić jedynie wiatrakami?
Polska zmierza wprost w ramiona energetycznego ubóstwa.
💬 Jak myślicie – czy Polska właśnie zrezygnowała z własnej energetycznej przyszłości❓
Opublikowano

gdyby sie to oplacalo to i bez dotacji by zbudowali..

8 godzin temu, racyl napisał(a):

To z tego że jest gdzie się schować na tej ukrainie . Ukraińce to nawet osiedlone w Polsce nie chętnie swoim pomagają .

Polska jak żaden inny kraj otworzyli granicę a ci bogatsi ukraińcy to wykorzystali i przyjechali .

a jakis inny ma taka granice jak my ?? 

szury i foliarze zamienili sie w onuce plynnie- to chyba choroba psychiczna a nie glupota  

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szał..👍

Wszyscy ci tu zazdroszczą...

bierz motor i jedz ,

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie no, szał xD dwa miejsca sobie zarezerwowałeś inwalido w tym busiku ?? Bo na jednym się nie zmieścisz xD Dobrze, że wozem konnym nie jedziesz, bo jeszcze kolejny niewinny koń by padł wioząc spasionego wieprza nad morskie oko bo wieprz nie jest w stanie sam dojść bo się spasł ...

oczywiscie ze dwa - a opiekun osoby niepelnosprawnej to co ??

ja nie mam motora tyko zone .

gdy sobie kupie to sie przekonam czy asfalt zastepuje materac godnie 🤣

7 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ktoś chciałby się z tobą zamienić? . Lepiej być zdrowym i płacić niż być chorym i mieć ulgi i wydawać jeszcze na lekarzy. Czyli wychodzi to że choć masz ulgi to i tak dwa razy więcej zapłacisz tylko gdzie indziej.  

choroba nie wybiera- ciebei obwody tez moga sie spalic i co wtedy. programista cos schrzani..

ja masz sztuczne biodro a ty rezystory ..

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Deszcz se pada...

...nie ten temat...

...ale i tak pada...

zazdroszcze... u nas ma dzisiaj w nocy.

strasza podtopieniami czyi bedzie jedno wielkie g.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

oczywiscie ze dwa - a opiekun osoby niepelnosprawnej to co ??

ja nie mam motora tyko zone .

gdy sobie kupie to sie przekonam czy asfalt zastepuje materac godnie 🤣

Wątpię wieprzu że się zmieścisz na jakikolwiek motocykl xD Inwalidą może i jesteś, ale chyba umysłowym xD 

A to zarezerwuj sobie trzy miejsca, 2 na twój tłusty tyłek co rozrywa kąpielówki i jedno dla opiekuna xD Żeby nie musiał opiekun stać bo wieprz dwa miejsca zajmuje xD 

A co do materaca, to wątpię że z tym kałdunem jesteś w stanie cokolwiek zdziałać xD Ale w sumie krowa która dużo ryczy mało mleka daje, a ty tu na forum jesteś największy demon seksualny, więc pewnie max 1 raz do roku coś się dzieje xD 

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał(a):

oczywiście że nie
jeszcze tego by brakowało

jeśli już to tylko w stanie permanentnej wojny a przecież Polska z nikim nie jest w takim stanie a że pisdzielce z poprańcami to taka to poważna wojna jak i jedni i drudzy

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-08-20/atak-izraela-na-gaze-wojsko-zajelo-czesc-miasta/

noo to się nie może podobać większości z ponad ośmiomiliardowej populacji tej planety i chyba Żydzi właśnie kopią sobie grób ostateczny jako naród we względnie przewidywalnej przyszłości
"Ponadto rozpoczęto przygotowania do przesiedlenia nawet miliona cywilów z Gazy. Izraelski plan zakłada przesiedlenie około miliona cywilów z Gazy na południe Strefy. Według wcześniejszych informacji medialnych Palestyńczycy będą musieli opuścić miasto do 7 października. Później żołnierze mają wkroczyć do Gazy, by zabić pozostających tam bojowników Hamasu"

retorycznym wydaje się pytanie - czy to tymczasowe wysiedlenia czy aneksja terytorium z nieodwracalną akcją wysiedleńczą która okaże się de facto czystką etniczną terytoriów anektowanych?

Ich idole tez tworzyli getta, gdzie "przesiedlali" mieszkańców, widać zapamiętali te nauki

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wątpię wieprzu że się zmieścisz na jakikolwiek motocykl xD Inwalidą może i jesteś, ale chyba umysłowym xD 

A to zarezerwuj sobie trzy miejsca, 2 na twój tłusty tyłek co rozrywa kąpielówki i jedno dla opiekuna xD Żeby nie musiał opiekun stać bo wieprz dwa miejsca zajmuje xD 

A co do materaca, to wątpię że z tym kałdunem jesteś w stanie cokolwiek zdziałać xD Ale w sumie krowa która dużo ryczy mało mleka daje, a ty tu na forum jesteś największy demon seksualny, więc pewnie max 1 raz do roku coś się dzieje xD 

w domu wszyscy zdrowi ??

czy slubna ci sie w nocy snila i od rana dostales pierdolca ??

z twoim porozem to bylbys krolem tatr 🤣

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/onet-ujawnia-pawel-szopa-rozmawial-o-wspieraniu-pis-z-krzysztofem-sobolewskim/hjngvqb

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

w domu wszyscy zdrowi ??

czy slubna ci sie w nocy snila i od rana dostales pierdolca ??

z twoim porozem to bylbys krolem tatr 🤣

U mnie wszyscy zdrowi, ale u Ciebie nie xD Kilka szczytów zdobyłem, nie muszą mnie jak spasionego inwalidę wozić do Morskiego Oka xD Przecież tam się idzie w 2 godziny xD 

I zmień teksty bo nudny się robisz xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał(a):

bierz motor i jedz ,

Nie stać mnie...

Musiał bym być tak bogaty jak ty...

...a deszczu tyle co nic....

...musi się przeprowadze do Polski A...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Wpaw napisał(a):

A ja tak zapytam co wy tam w tym woju robicie pasjans układacie czy jakieś procenty% nie można jednego drona zestrzelić? Nie można jednej granicy wojennej zabezpieczyć?

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał(a):

wielkopolsce o bobrach to może ci się kulki zderzą. 

generalnie to chyba cie jakiś mysliwy skrzywdził albo naogladałeś się Pokotu. Nakopali ci? Potraktowali jak chłopka? Co ci zrobili że takie bzdury piszesz? 

chłopie coś ty jednak za dużo na wiecach wyborczych Brauna popitalałeś w stroju bractwa kurkowego, jesteś najlepszym przykładem, zrycia beretu tym myślistwem. Dolina Noteci czy Warty  u mnie w WLKP tereny wybitnie bobrowe, a ty farmazonisz jak Renia Beger 20 lat temu do ówczesnego ministra, ona tez zganiała na bobry fatalny stan sieci melioracyjnej który się nałożył z oddawanie terenów naturze bo bagien już nie skosisz co skutkowało zarastaniem łęgami tworząc idealne środowisko dla bobra.

Tam gdzie melioracja działa i jest utrzymywana nie ma żadnych problemów z bobrami

I kolejny raz powtórzę, nie mam problemu z myśliwymi jako takimi takimi ale z ich butą, arogancją i sobiepaństwem, olewaniem bezpieczeństwa czy przepisów, jak pisiory bo nam się k**wa należy.

Jak by wyszedł Lubomirski czy Potocki i coś by mówił o tradycji polowań rozumiem. Natomiasty ty i tobie podobni marzy się wam mit szlachty polującej, a co najwyżej twoi przodkowie to w pańskim lesie chrust zbierali jak pan dziedzic pozwolił. więc nie pier**l o misji bo jesteś ledwo wędkarzem z bronią, a oni  nie są oderwani jak myśliwi.

Każdy mierzy swoją miarą, więc pytanie czy ciebie zgwałciła grupa tęczowych aktywistów LGBT i to z ukrainy? Bo rzygasz na wszystko co lewicowe i co ma wspólnego z ukrainą i ukraińcami. Pewnie po wszystkiemu znalazł cię myśliwy i przytuli? I co rzekł charaszo malczik, że też oprócz myśliwych wielbisz mateczkę rasiję?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

Po co sterowce, na słupach wysokiego napięcia zamontować 😏

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może na jaki duży trójkołowy motocykl amerykański by się zmieścił, tylko czy wytrzymałby taki ciężar.

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał(a):

Po co sterowce, na słupach wysokiego napięcia zamontować 😏

Po tej tragedii w Stężycy w tamtym roku , zadzwoniłem do PGE i mówię że w dwu miejscach mam wysokie napięcie chyba za nisko. Przyjechali pomierzyli wyszło że 4,7 metra nad ziemia, gdzie kombajny mają 4,2m. No i panowie stwierdzili że nic z tym zrobić nie mogą ale dali kwit że zabraniają pracy maszynami pod liniami jeśli nie ma 1.5 metra luzu do linii.🤣 Pokazałem im słup co się chyli na łące i pewnie piźnie niedługo, to stwierdzili że na tej linii stoją dużo gorsze i nikt im d*py nie zawraca. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v