Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a kiedy po tyle była ile kosztowała baryłka ? 

A to ja baryłki kupuję ?? Od kiedy xD Baryłka za COVIDu była za darmo a i tak na Orlenie było 4zł/litr ...A zresztą, co mnie obchodzi jakaś baryłka, mnie obchodzi ile płacę za benzynę na stacji albo za ON jak przyjeżdża cysterna. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał(a):

czyli rekordowa marża Orlenu cię nie przestrasza ? 

takie jak ostatnio wklejałem i cię zaorałem ześ głupi i liczyć nie umiesz ... 

To odśwież mi pamięć i wklej jeszcze raz , chyba że zaczniesz palic głupa jak zwykle. 

Opublikowano (edytowane)

https://wyborcza.pl/7,177851,32185900,ilu-jeszcze-ludzi-pomyla-z-dzikiem-badania-psychologiczne-mysliwych.html

już nie ma o czym ten szmatławiec pisać i jeszcze chce za to pieniądze?

równie dobrze można zapytać - ile świń wyborcy pomylą z człowiekiem i też by się zdało psychotesty?

wiem - czepiam się ale ja tam do Żydów nic nie mam i miałbym jeszcze mniej gdyby tego szitu nam tu nie zainstalowali jakim jest ta propagandownia która nowotworem wyrosła na raz na jakiś czas zdrowym odruchu jaki się Polakom w Historii czasem zdarza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to ja baryłki kupuję ?? Od kiedy xD Baryłka za COVIDu była za darmo a i tak na Orlenie było 4zł/litr ...A zresztą, co mnie obchodzi jakaś baryłka, mnie obchodzi ile płacę za benzynę na stacji albo za ON jak przyjeżdża cysterna. 

Roman ma pierdolca na punkcie paliw i elektryków. Nie przetłumaczysz🤣

• Haha 1
Opublikowano

do celów gospodarczo rolniczych zakupiłem hulajnoge elektryczną, zaraz Roman mnie zaatakuje :D

generalnie - jeździ zgodnie z opisem producenta, zasięg się zgadza, po polnych drogach to udręka, ale lepiej, niż na piechte drałowac po ciągnik, ładuje się dość szybko na maks

może tylko dygresja - ja nie ważę jak co niektórzy 150kg i nie wyświetla mi się - jeździć pojedyńczo :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

może tylko dygresja - ja nie ważę jak co niektórzy 150kg i nie wyświetla mi się - jeździć pojedyńczo :D

A to komuś się taki wyświetla ?? Jak jedzie sam ?? Przy takiej wadze bałbym się wsiadać na coś takiego jak hulajnoga xD

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to komuś się taki wyświetla ?? Jak jedzie sam ?? Przy takiej wadze bałbym się wsiadać na coś takiego jak hulajnoga xD

niektóre mają czujnik wagi i nie pojadą, nie wiem, jak moja, pisze do 12kg obciążenia

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał(a):

no a w on Czechy maja tańsze nasze paliwo 😆 

No tak, całe 4gr, no w hoooj różnica, na 2000l to będzie ile ?? 80zł ?? W porównaniu z kosztami nawozów czy oprysków to śmieszna sprawa ... Więcej przez Yamahe w jedną niedzielę przepalę ...

A i można kupić 50gr taniej w hurcie niż na tym całym e-petrol ... I w dodatku bez tych całych syfiastych rzepaczanych dodatków ...

Opublikowano
37 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Masz z tym rację że Ukraina już jest państwem w którym ich obywatele nie chcą walczyć za swoją ojczyznę. Znam dwóch wojskowych z Ukrainy którzy zaciągnęli się w 3 ale tylko 2 przeżyło. Trafili do niewoli Rosyjskiej wiadomo co ich tam spotkało za swoją niedolę dostali na nasze 12 tys. Ten 3 się powiesił nie dawał rady. Rodzinna nic nie dostała.

Powiedzieli że nigdy by nie poszli do wojska gdyby wiedzieli co się stanie. To nie byli ochotnicy tylko wojskowi którzy już służyli dla narodu i pochodzący z wojskowych rodzin. Odeszli z wojska i teraz są w Polsce. 

Aaaaa ilu jest w USA bezdomnych weteranów? Wszędzie tak jest. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

niektóre mają czujnik wagi i nie pojadą, nie wiem, jak moja, pisze do 12kg obciążenia

To w takim razie Yamaha lepsza, ona o wagę się nie pyta, ona jedzie ;) 

Chociaż na takie Bronisze taka hulajka nawet jakaś tanizna może i była by nie głupia.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To w takim razie Yamaha lepsza, ona o wagę się nie pyta, ona jedzie ;) 

Chociaż na takie Bronisze taka hulajka nawet jakaś tanizna może i była by nie głupia.

ja mam segwaya, chyba tez nie najgorsza

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

ja mam segwaya, chyba tez nie najgorsza

Mi to by było potrzebne przejechać z 1-2km dziennie ;) Alejka na Broniszach ma 500m, trzeba ją dwa razy przejść, żeby zobaczyć cenę na 4-5 samochodach rozstawionych na całej długości tej alejki ...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No tak, całe 4gr, no w hoooj różnica, na 2000l to będzie ile ?? 80zł ?? W porównaniu z kosztami nawozów czy oprysków to śmieszna sprawa ... Więcej przez Yamahe w jedną niedzielę przepalę ...

A i można kupić 50gr taniej w hurcie niż na tym całym e-petrol ... I w dodatku bez tych całych syfiastych rzepaczanych dodatków ...

ale to orlenowskie maja tańsze  ... i mają większą akcyzę  😆

to powiem ci prościej zapytaj @Ulman jak wkleiłem link z wydarzenia z Polsat jak ruchają nas na paliwie  mamy jedną niższych akcyz on jak zawsze sp***dala jak jest orka po nim 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mi to by było potrzebne przejechać z 1-2km dziennie ;) Alejka na Broniszach ma 500m, trzeba ją dwa razy przejść, żeby zobaczyć cenę na 4-5 samochodach rozstawionych na całej długości tej alejki ...

dałem 700zł ze zwrotów konsumenckich, z wad to ktoś się zarejestrował i nie da sie po BT podłączyć telefonem firmową aplikacją, ale są "alternatywne", mi tam to niepotrzebne

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

to powiem ci prościej zapytaj @Ulman jak wkleiłem link z wydarzenia z Polsat jak ruchają nas na paliwie  mamy jedną niższych akcyz on jak zawsze sp***dala jak jest orka po nim 

Orka to jest po Tobie, często poprawnie nie potrafisz napisać o co Ci chodzi ...

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

dałem 700zł ze zwrotów konsumenckich, z wad to ktoś się zarejestrował i nie da sie po BT podłączyć telefonem firmową aplikacją, ale są "alternatywne", mi tam to niepotrzebne

Ja tam nie muszę tego odblokowywać, byle by dorosły chłop jakoś 20-25km/h na tym pojechał ;) I żeby bateria na te 3-4km była, w razie jednego dnia z 2-3 rundki trzeba było zrobić.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tam nie muszę tego odblokowywać, byle by dorosły chłop jakoś 20-25km/h na tym pojechał ;) I żeby bateria na te 3-4km była, w razie jednego dnia z 2-3 rundki trzeba było zrobić.

Do tej pory najdłuższy odcinek zrobiłem 8km od rodziców do domu, trzyma równo 20km/h, pod większe górki klęka do 15, te największe trzeba jej pomóc , ze dwie mam takie. Rowek elektryczny jest bardziej uniwersalny, ale trudniej go zmieścić w bagażnik

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Do tej pory najdłuższy odcinek zrobiłem 8km od rodziców do domu, trzyma równo 20km/h, pod większe górki klęka do 15, te największe trzeba jej pomóc , ze dwie mam takie. Rowek elektryczny jest bardziej uniwersalny, ale trudniej go zmieścić w bagażnik

Tu musiało by się to cudo zmieścić do szoferki busa, więc rowerek raczej odpada.

Opublikowano
47 minut temu, dysydent napisał(a):

https://wyborcza.pl/7,177851,32185900,ilu-jeszcze-ludzi-pomyla-z-dzikiem-badania-psychologiczne-mysliwych.html

już nie ma o czym ten szmatławiec pisać i jeszcze chce za to pieniądze?

równie dobrze można zapytać - ile świń wyborcy pomylą z człowiekiem i też by się zdało psychotesty?

wiem - czepiam się ale ja tam do Żydów nic nie mam i miałbym jeszcze mniej gdyby tego szitu nam tu nie zainstalowali jakim jest ta propagandownia która nowotworem wyrosła na raz na jakiś czas zdrowym odruchu jaki się Polakom w Historii czasem zdarza

Jest problem z myśliwymi 

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał(a):

no a w on Czechy maja tańsze nasze paliwo 😆 a za pisu byliśmy najtańsi w Europie ? 

ON 4 grosze tańsze za to my mamy benzynę 24grosze tańszą.

Udowodnij że przez 8 lat za pisu bylismy najtańsi w europie.

8 minut temu, Roman176 napisał(a):

ale to orlenowskie maja tańsze  ... i mają większą akcyzę  😆

taaaa jak zwykle palenie głupka. Ty Romek masz za ciasno pod czapką żeby coś ci wytłumaczyć no i masz na tym punkcie mega pierdolca więc tym bardziej daremny trud. Umiesz wymienić składowe ceny paliw  np w czechach we włoszech i u nas?

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaa ilu jest w USA bezdomnych weteranów? Wszędzie tak jest. 

O czym to tylko świadczy? Tylko o tym że polityka która jest nie jest polityka która powinna być. Wiadomo tylko to że ktoś musi służyć krajowi i walczyć za niego nieraz na całym świecie nawet jeśli się nie zgadzasz to i tak musisz postąpić tak cię nauczono i tak masz. Jeśli coś nie pyklo to tylko jest twoja własna winna nikt nie będzie za ciebie odpowiadał. To nie politycy strzelają tylko oni wydają rozkaz i na tym się kończy ich odpowiedzialność za żołnierza. Po nich wszystko spływa ten kto oda strzał on ponosi odpowiedzialność za to co się później z nim stanie tak to widzą politycy. Tego nie zmienimy dopóki oni sami tego nie zrozumieją że jeśli wydają rozkaz to wydają człowiekowi a nie manekinie który nie ma serca ani psychiki. To wszystko zostaje w człowieku. To nie jest strzał raz na jakiś czas to jest służba która ma wiele strzałów przed sobą i za sobą. Nikt tego nie zrozumie kto nikt nie służył a nawet kto nie miał broni w ręku. Nie oszukujemy się politycy właśnie w większości tak mają że nie mają zielonego pojęcia na co wysyłają i do czego zmuszają żołnierzy. Możemy sobie o tym mówić ale jedno jest pewne obojętnie żołnierz nie ważne jakiego państwa mają tą samą historię i te same historię do opowiedzenia.